2017-07-10
今日又同同事去食飯 ,話近排見到有間食蒸鍋嘅地方有打邊爐,仲要係飲食添 都係講緊一百九十幾蚊一位, 所以我哋就約埋一齊諗住過去試下。因為我哋約咗星期五關係每位要加30蚊,我哋計過都其實都好抵食,海鮮款式好多,所以就訂咗位九點鐘去。因為我哋三個人嘅關係仲以為會係細枱點知都畀張好大嘅差不多六人枱畀我哋 ,你都冇耐就見到 有我哋講嘅198嘅牌紙 火鍋,當然我哋就二話不說叫咗啦,今次我哋嗌咗一個冬陰功湯同皮蛋湯, 之後同事就係出面嘅調味 位置攞唔同嘅 調味料過嚟 。冇幾耐一個海鮮盤就到喇 ,冇諗過啲海鮮係咁新鮮 ,特別仲有我最鍾意食嘅鮑魚 同蝦 ,都十分新鮮,仲有兩隻唔同款式的蜆, 之後湯底嚟到已經講起當然就即刻倒蜆落去啦 。之後食蜆超啖啖肉又甜。呢度都有同事鍾意食嘅蟹, 佢話十分之鮮甜, 同埋桂花蚌好大隻,食落去好 彈牙 ,所以見佢個海鮮盤已經覺得好 抵食。牛肉好嫩滑又有肉香,正! 而且佢仲有一個叫做任食 追加放題,都有好多唔同嘅款式差不多五十款 ,我哋每款都叫咗少少都係覺得食吾晒,響鈴係我最鍾意食嘅嘢,佢哋響鈴好香而且唔會有油益味,仲要唔油添 ,最後我同我哋朋友每人都食咗起碼兩三嚿。 之後
之後其實佢哋追加嘅仲有 海鮮,當然都冇錯過到啦 !肉類就以豬肉或丸原為主, 但係因為食得太多海鮮有關,其實我哋都幾飽肚,可能始終幾個都係女仔, 最後我哋就 食咗大約兩個鐘頭好飽咁離開,就係喺大約每人300蚊左右,我哋朋友都話下次聚會都想再過嚟試下。