旺角既放題都差唔多試曬咁濟,總括黎講都係覺得樂天最多選擇&最好食,每次朋友生日或假期同朋友happy hour都會選選擇食,食物種類選擇多而味道水準凌駕在一眾選擇之上,但價錢卻是相若,實在無唔選擇encore的理由,今次亦都唔例外,朋友生日帶佢黎呢殊二人世界。早一星期前打左電話黎book位,呢日放假準時黎到入庭,店員俾佐一個好舒適既位置我地享受豐富既晚餐。6點鐘場內已經差不多人潮湧湧,慢慢入座,到差唔多6半已見坐滿曬人咁濟。我地一坐低已急不及待點野食,點完就出去拎野飲同前菜食住先,食到咁上下,之前點既野食亦陸續上枱,上枱速度都算快,亦都冇漏單情況出現,唔錯自助區多多選擇,樣樣都有夾D黎食做前菜,雞腳泰式雞腳好入味,爽滑酸甜適中,好開胃!!!!黎親放題,重頭戲必然係一大盤既刺身啦,一來叫個刺身盆,叫左三文魚、油甘魚、虎蝦、赤甜、甜蝦、北寄貝、希靈魚,等等咩都點一餐~~~餐廳客流量多,刺身去貨速度較快,故刺身無腥臭等唔新鮮之感,且色澤鮮明亮澤。刺身好新鮮~~刺身必食油甘魚同埋劍魚腩,厚切度大小適中,象拔蚌爽口,三文魚味道甘香,有超濃既鮮味同脂香,甜蝦好味鮮甜, 帶子都厚切,正正!!好多款壽

好多款壽司,黃魚魷魚、芥末魷魚、鵝肝帶子、花之戀,等等~~味道一流,真係無得輸,實在超越左性價,爆分!!
海膽手卷亦是必吃之選,紫菜脆口,海膽鮮甜,一流!卷物既紫菜脆卜卜,應該係新鮮即卷,讚呢~~

壽司飯粒無鬆散,賣相精緻,當中部分特色創作壽司亦相當精美&味美。

牛舌好好味,燒牛舌非常爽口,調味料無蓋過牛舌原有的鮮味!!!我地仲點左好幾次~~食到停唔到口,真係推正

另外嘅推介仲有芝麻雞翼、紫心香芋丸&榴槤炸彈!必食必食必食~~會食過番尋味架!

天婦羅炸漿薄脆,熱辣辣又唔會太油膩

呢度有好大既飲料櫃,飲品選擇甚多~~最緊要既係夏日炎炎,d飲品雪得好冰凍~飲入口超chur又爽

甜品選擇又係超多選擇,基本上食完鹹點經已飽到反左艇,但又唔知點解見到會個胃仲有空位食甜品同雪糕都仲放得落,雪糕雪條豆腐花~~自家製甜品細細杯的的骰骰,每樣又係揀左幾款食,可以一次過嚐盡數款滿足三心兩意~~~亦為今晚豐富既晚餐做個ENDING,超大滿足說,樂天絕對物超所值既放題之選,會令人一吃再吃番兜!!!!!!
2018-05-14
庆祝纪念
生日
2018-05-22 185 浏览
今日同朋友行開旺角,朋友又係日式食物的狂熱者,當然選擇日式放題,決定近近揀呢間地點就腳既樂天黎個瘋狂晚餐。差不多6點半,食店已坐滿8至9成客人,好爆場,地方又舒適,最緊要係走廊好闊絡,似其他放題咁迫,冷氣亦好夠涼空氣唔焗。未點食物前,當然去拿熟食和飲品先,熟食款食好多,選擇咗芝士腸,台式腸,鹵水雞翼及炸蠔等,好新鮮,味道水準,每樣點啲再開正餐。飲品方面也比其它同類食店多,包括有清酒、梅酒、黑荳奶、橙汁、竹庶水等,又有咖啡奶茶,可自行調配,罐裝飲品也有三十多款選擇。飲品好齊全,實有一款適合自己。至於食物種類也很多,最後點咗鹽燒牛舌、天婦羅蝦、豬頸肉、牛仔粒、雞翼串,各款都好入味,好有水準。壽司方面,款式也很多,食材好新鮮,手卷味道好正,好大份,炸軟殼蟹好脆好好食,三文魚係最正的,非常肥美。至於刺身拼盤也很有水準,甜蝦、螺片、象拔蚌、北寄貝、帆立貝等都非常好食。朋友也讚好不絕。甜品方面,又有哈根大師和movenpick(限揀一款),同其他餐廳提供既雪條、細細杯既甜品食,種類很多。食物送來的速度也很快,店員態度也很友善。個人認為性價比值高得很,絕對值得encorn。

庆祝纪念
纪念日
2018-05-21 185 浏览
姨甥女放假....約左我呢個姨姨去食野...大家都想食日本野...咁佢話食放題,最後揀左樂天大喜屋...我就唔係第一次食...佢就第一次食...大約六點三打去話想睇下有無得book陣間七點...原來係無嘅...接線生話呢啲時間要walk-in ...好彩...去到都唔駛等...238一位再加一!姨甥女先去熟食區.....佢都拎左唔少野番黎食...款式好多....味道就唔太特別...食同唔食都無咩所謂...我就嗌放題紙嘅野喇!👆🏻好味☝🏻個蟹柳無下次☝🏻全部可再叫☝🏻新鮮好味!帶子同赤海蝦👍🏻👍🏻👍🏻👎🏻有陣唔知咩味咁...我地兩個都覺得唔好食...食左一輪已經飽喇......後面黎嘅熟食....已經飽到無心情影相...淨係諗唔好浪費..ko晒啲野食佢!炸榴連波波,正!整體黎講,其實大喜屋咁多條line都係好食嘅....😍👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻但今次真係輸左個胃....😭食左半個鐘已經開始投降....明明之前都唔會...同埋明明就好肚餓咁去食嘅....
姨甥女放假....約左我呢個姨姨去食野...
大家都想食日本野...
咁佢話食放題,最後揀左樂天大喜屋...
我就唔係第一次食...佢就第一次食...
大約六點三打去話想睇下有無得book陣間七點...
原來係無嘅...接線生話呢啲時間要walk-in ...
好彩...去到都唔駛等...
238一位再加一!

姨甥女先去熟食區.....
佢都拎左唔少野番黎食...
我就嗌放題紙嘅野喇!

👆🏻好味

☝🏻個蟹柳無下次

☝🏻全部可再叫

☝🏻新鮮好味!帶子同赤海蝦👍🏻👍🏻👍🏻

👎🏻有陣唔知咩味咁...我地兩個都覺得唔好食...
食左一輪已經飽喇......
後面黎嘅熟食....已經飽到無心情影相...
淨係諗唔好浪費..ko晒啲野食佢!
炸榴連波波,正!
但今次真係輸左個胃....😭
食左半個鐘已經開始投降....明明之前都唔會...
同埋明明就好肚餓咁去食嘅....
2018-05-19 198 浏览
四人一起吃,难得放工一齐约食饭。仲有,哈根大师雪糕。又可以饮青洒,但食饭时间限六点入,八点三走。觉得噉嘅限制食饭,就麻烦左少少。迟到都一样,要八点三走。不过都食得尽兴。因为我哋冇迟到。仲有仲有雪糕食,真不错。
四人一起吃,难得放工一齐约食饭。
迟到都一样,要八点三走。不过都食得尽兴。因为我哋冇迟到。
仲有仲有雪糕食,真不错。
2018-05-16 212 浏览
一排冇食放題,朋友話試過樂天大喜屋唔錯,就約埋一齊食,平日既晚飯時間都好多人,我地book左8點9,黎到都要等一等先有位除左order紙叫野食之外,仲有個自助區,有好多種類,前菜生果甜品雪糕都有我地兩個女仔唔食得多,所以就每款叫左兩件試下,刺身感覺好新鮮壽司飯唔會太大件,唔怕一食就飽海膽手卷,海膽味幾香放題點少得食芝麻雞翼,外層香脆,雞肉嫩滑又多汁鹽燒培根,外層燒到脆脆地,食落唔會覺得肥膩牛肉烏冬,烏冬夠煙韌,唔係平價烏冬人參雞湯,有淡淡人參味,唔會太多味精海皇炒飯,呢個真心推薦,味道唔錯最後每人有一杯靚雪糕,焦糖脆餅真係冇得輸
壽司飯唔會太大件,唔怕一食就飽
海膽手卷,海膽味幾香
放題點少得食芝麻雞翼,外層香脆,雞肉嫩滑又多汁
鹽燒培根,外層燒到脆脆地,食落唔會覺得肥膩
牛肉烏冬,烏冬夠煙韌,唔係平價烏冬
人參雞湯,有淡淡人參味,唔會太多味精
海皇炒飯,呢個真心推薦,味道唔錯
最後每人有一杯靚雪糕,焦糖脆餅真係冇得輸
2018-05-15 191 浏览
20:30-23:15$261.66一位快。靚。準。冇甩單。有質素。好味道個蟹.剪開係成塊肉出唔會癡殼👍🏻飲品種類多到呢。不能盡錄。清酒。梅酒。啤酒。果汁。涼茶。汽水...真係實有樣岩你雪糕..有M記同D記你食...唔岩既仲有乳酪雪糕服務員:態度表情都要合格之選🤣👍🏻👍🏻刺身大大件厚肉...吞那魚腩❤️👍🏻燒牛舌👍🏻再厚少少更正
2018-05-14 166 浏览
樂天大喜屋日本料理放題我不算常食,因為,要揾一間各方面都要做得好嘅放題,並不易容。今晚,我就搵到一間,食物質素掂掂地嘅日本放題。樂天大喜屋。食物款式多、齊、都算好味、新鮮。我好鍾意食甜蝦,呢度嘅甜蝦,有頭有尾,D肉唔好梅,有少少鮮味(不要太高要求,佢其實已經中上好)其他刺身種類都多,三文魚肥美,其他魚、油甘、劍魚,我就一向都唔食,但友人不停食,應該不會太差。貝類刺身亦是我最愛,北寄貝、帆立貝、赤貝一全部都在水準!壽司種類不少!重點,飯不會太大舊,小小的,不會使人太飽肚!炸物一定要提,就是炸榴槤,好臭,我不懂欣賞,但懂欣賞的友人,吃得津津有味!飲品齊備,應有盡有,仲要有雪糕,哈根大師呀!正到爆。
樂天大喜屋日本料理

今晚,我就搵到一間,食物質素掂掂地嘅日本放題。樂天大喜屋。

食物款式多、齊、都算好味、新鮮。
貝類刺身亦是我最愛,北寄貝、帆立貝、赤貝一全部都在水準!

壽司種類不少!重點,飯不會太大舊,小小的,不會使人太飽肚!

飲品齊備,應有盡有,仲要有雪糕,哈根大師呀!正到爆。
2018-05-12 188 浏览
同朋友食lunch去咗創興廣場食日式放題,上咗電梯兩層後見到一個大廣告poster便到達。未到12點已經排曬隊,入座後地方闊落乾淨。 味道唔錯很泰式的冬陰功湯, 香料味濃, 有大蝦青口 等材料。 自助區有很多飲料選擇, 啤酒汽水咖啡茶外, 還有啤酒清酒梅酒豆漿果汁, 食咁多間放題這間飲料最齊全。 刺身選擇都算ok, 最緊要感覺新鮮。 甜品糕點外, 還有雪條,乳酪,豆腐花。 熟食區有咖哩魚蛋,雞翼,章魚小丸子,薯格, 白汁雞尾腸等等。 軍艦飯少餡多 牛肉烏冬和四川麻辣豬耳 味道都唔錯, 不過怕辣嘅朋友就唔好叫啦 燒烤類有豬仔骨,燒蝦燒,雞翼等, 值得推介嘅係沖繩黑糖網燒牛肉 嚴格嚟講全部壽司我都好鍾意食, 尤其有個冬陰功蝦壽司幾唔錯。 最後每人有一杯名牌子雪糕

刺身選擇都算ok, 最緊要感覺新鮮。
甜品糕點外, 還有雪條,乳酪,豆腐花。
軍艦飯少餡

2018-05-12 180 浏览
今日生日大晒 , 朋友請食放題,左想右諗,梗係去人氣高企天大喜屋。餐廳面積好大, 全場爆滿 。有個角落提供多款前菜、甜品、生果、飲品、雪糕。最啱落單後等野食嚟之前,出去攞住d野含先擦一餐,正!👍👍👍除魚生刺身外,我另一主攻嘅熟食種類款式好多。一口牛肉味濃,B B豬肋骨好香,天婦羅脆卜卜,唔會好似隔夜油炸鬼咁 , 燒菠蘿又香又甜。至正係榴槤波波、香芋波波,外脆內軟仲流心㖭! 😍😍😍不停叫,不停食,個胃完全無得休息, 這是食放題的常識。甜品都有好多選食得太飽, 令人喜出望外的是有Haagen Dazs提供, 雪糕都咁高質,超like😘😘😘

😍
不停叫,不停食,個胃完全無得休息, 這是食放題的常識。

2018-04-23
2018-05-09 190 浏览
肥务差食材差,想住转下口味,一行九人俾张六人枱我们,我话我们可以分开来坐您另外俾俩个位我们,他们个个服务员只会讲坐密的,我们个个都有手代,六人位九人怎样坐,服务员只会讲唔坐就冇,几个服务都是一句您们唔坐就冇枱了,我听完火都来我有钱怕冇地方食放题。我们就走到了楼下就打电话来话有大枱我在电话闹了那服务一餐订了枱都俾张细枱。我就马上到回以前我们食开做了会员那间放题,开会员呢间放题见到我们好开心好细心马上俾了张大枱我们,时间俾了三小时二十任食。我们个个都食得好开心
2018-05-08
2018-05-08 174 浏览
這間日本料理是大喜屋同一集團的,舒適度'窄' 食物種類一般,對比尖沙咀"殿"差好遠,服務態度好差,食物質量也一般,雖然對比集團餐廳平宜五十元左右,但我覺得還只會推介尖沙咀"殿"作為日後開飯地點。
2018-05-08 215 浏览
有一排冇食放題, 今日心思思又想食, 因為之前試過銅鑼灣大喜屋都唔錯, 今次嚟旺角試下同系列的這間樂天大喜屋。今日walk in嚟食午餐,閒日都已經有好多人排緊隊。安排入座後裝修和座位都挺舒服自助區的食物選擇亦都唔少, 熱食炸物, 冷盤及甜品 ,生果等。 仲有我至愛墨魚丸, 尤其飲品類, 對我嚟講算非常多選擇, 撇除所有罐裝樽裝飲品, 有咖啡,啤酒,梅酒清酒,果汁等等。指定動作先呢一個刺身拼盤, 厚切三文魚肥美新鮮, 甜蝦肉厚 ,整體質素新鮮沖繩黑糖網燒牛肉 個汁甜甜地幾好味雜錦天婦羅.壽司細細件唔會太飽, 今期新menu, 個人推介香蒜帶子壽司 及冬陰功燒蝦壽司鹽燒蝦.海鮮冬陰功湯味道都唔錯最後甜品唔多講, 雪條又多款選擇, 每人限定哈記雪糕一杯 整體食物質素和味道唔錯

今日walk in嚟食午餐,閒日都已經有好多人排緊隊。

安排入座後裝修和座位都挺舒服

沖繩黑糖網燒牛肉 個汁甜甜地幾好味

雜錦天婦羅.

鹽燒蝦.

海鮮冬陰功湯味道都唔錯

最後甜品唔多講, 雪條又多款選擇, 每人限定哈記雪糕一杯
整體食物質素和味道唔錯

2018-05-08 545 浏览
人山人海的任食的日式放題,分兩段時間:(1)1730時、(2)2030時。刺身、壽司、串燒、炸物,粥粉麵飯,種類過百種,任君選擇。飲品超過20種,汽水、茶類、果汁、啤酒丶咖啡、清酒,林林總總,仲有Haagen-Dazs雪糕作結尾。以價錢$238,再加一來説,非常合理,合理非常。
刺身壽司、串燒、炸物,粥粉麵飯,種類過百種,任君選擇。飲品超過20種,汽水、茶類、果汁、啤酒丶咖啡、清酒,林林總總,仲有Haagen-Dazs雪糕作結尾。以價錢$238,再加一來説,非常合理,合理非常。
刺身
壽司
炸物
串燒  -  燒雞翼
2018-05-08 543 浏览
今日約咗班舊時嘅同學仔去旺角食放題我比較少食放題呢啲佢地就揀咗旺角一間樂天大喜屋我地一早就預約咗所以唔駛等位芥辣係用包裝好似超市個啲咁我對個芥辣係有啲失望都幾多唔同款式嘅嘢食可以食刺身 炸嘢 鍋物都有牛耳朵一黎就叫咗啲小食食嘅 個牛耳都唔錯 幾惹味添呀仲有啲好迷你嘅海膽手卷雖然賣相就唔多好但食落都唔差同學叫咗個牛肉鍋啲牛肉食落一般個湯ok同學再叫咗個粥食去放題叫呢啲嘢但個粥幾好味喎又重點黎喇一大個刺身拼盤呀望落都覺得豐富呀因為我地都算幾多人有成八個人呀所以都叫咗幾多刺身食同學話甜蝦幾好味 我就本身唔食甜蝦嘅三文魚都算厚切 所以我都覺得好正好食嘅每人限食一杯哈根大師嘅雪糕不過出面其實都有其他雪糕雪條可以食但哈根大師就只限一杯總體黎講價錢係偏高嘅但質素唔錯嘅
今日約咗班舊時嘅同學仔去旺角食放題

2018-04-24
海膽手卷
刺身拼盤
2018-05-07 113 浏览
依家食放題選擇多的是,但要多款式又好味就唔係好多,依間開業咁耐都仲有好多人排隊,應該有信心保証見到每枱都坐滿人好熱鬧嘅感覺埋位就揀嘢食先,個刺身賣相ok件件都厚切極大赤蝦又甜又鮮,北海道鮮帶子同埋油甘魚拖羅蓉魚生塔,香蔥芝麻雙色卷,牛油果軟殼蟹卷仲有其他嘅壽司都好好咪樣樣我都超鍾意食刺身我都食咗兩轉…爽呀!食完刺身就要食串燒,鹽燒牛舌同雞翼都係必食,再揀多個燒香草羊鞍依個就熟咗少少,反而個沖繩黑糖網燒牛仔肉味道唔錯,食到有牛味又唔kum川味口水豬木耳少少辣攞嚟送酒一流,炸芝士都可以,芝麻雞翼就好香口,再加咗天婦羅,個蝦就麻麻反而個南瓜同蕃薯仔就好甜依間樂天放題真係我大愛因為有好多酒揀有罐裝,生啤,清酒同梅酒,仲有雪糕食到超滿足
見到每枱都坐滿人好熱鬧嘅感覺

埋位就揀嘢食先,個刺身賣相ok件件都厚切
極大赤蝦又甜又鮮,北海道鮮帶子同埋油甘魚