旺角既放題都差唔多試曬咁濟,總括黎講都係覺得樂天最多選擇&最好食,每次朋友生日或假期同朋友happy hour都會選選擇食,食物種類選擇多而味道水準凌駕在一眾選擇之上,但價錢卻是相若,實在無唔選擇encore的理由,今次亦都唔例外,朋友生日帶佢黎呢殊二人世界。早一星期前打左電話黎book位,呢日放假準時黎到入庭,店員俾佐一個好舒適既位置我地享受豐富既晚餐。6點鐘場內已經差不多人潮湧湧,慢慢入座,到差唔多6半已見坐滿曬人咁濟。我地一坐低已急不及待點野食,點完就出去拎野飲同前菜食住先,食到咁上下,之前點既野食亦陸續上枱,上枱速度都算快,亦都冇漏單情況出現,唔錯自助區多多選擇,樣樣都有夾D黎食做前菜,雞腳泰式雞腳好入味,爽滑酸甜適中,好開胃!!!!黎親放題,重頭戲必然係一大盤既刺身啦,一來叫個刺身盆,叫左三文魚、油甘魚、虎蝦、赤甜、甜蝦、北寄貝、希靈魚,等等咩都點一餐~~~餐廳客流量多,刺身去貨速度較快,故刺身無腥臭等唔新鮮之感,且色澤鮮明亮澤。刺身好新鮮~~刺身必食油甘魚同埋劍魚腩,厚切度大小適中,象拔蚌爽口,三文魚味道甘香,有超濃既鮮味同脂香,甜蝦好味鮮甜, 帶子都厚切,正正!!好多款壽

好多款壽司,黃魚魷魚、芥末魷魚、鵝肝帶子、花之戀,等等~~味道一流,真係無得輸,實在超越左性價,爆分!!
海膽手卷亦是必吃之選,紫菜脆口,海膽鮮甜,一流!卷物既紫菜脆卜卜,應該係新鮮即卷,讚呢~~

壽司飯粒無鬆散,賣相精緻,當中部分特色創作壽司亦相當精美&味美。

牛舌好好味,燒牛舌非常爽口,調味料無蓋過牛舌原有的鮮味!!!我地仲點左好幾次~~食到停唔到口,真係推正

另外嘅推介仲有芝麻雞翼、紫心香芋丸&榴槤炸彈!必食必食必食~~會食過番尋味架!

天婦羅炸漿薄脆,熱辣辣又唔會太油膩

呢度有好大既飲料櫃,飲品選擇甚多~~最緊要既係夏日炎炎,d飲品雪得好冰凍~飲入口超chur又爽

甜品選擇又係超多選擇,基本上食完鹹點經已飽到反左艇,但又唔知點解見到會個胃仲有空位食甜品同雪糕都仲放得落,雪糕雪條豆腐花~~自家製甜品細細杯的的骰骰,每樣又係揀左幾款食,可以一次過嚐盡數款滿足三心兩意~~~亦為今晚豐富既晚餐做個ENDING,超大滿足說,樂天絕對物超所值既放題之選,會令人一吃再吃番兜!!!!!!
2018-05-14
庆祝纪念