2019-04-14
今晚OT到8點幾,放工就join朋友去大喜屋食宵夜放題,一坐低已經非常肚餓,立刻喪填點餐紙!先點刺身!蝦刺身鮮甜得過份,所以encore點了半盤!再配以熱sake,一級棒!之後點了蟹膏手卷,小小的手卷放上大大啖蟹膏同蟹肉,勁足料,要連食兩個先夠滿足!點少得我最愛嘅鹽燒串燒系列!No.1最愛一定是鹽燒雞翼,燒得乾身得嚟又夠脆,加上少少咸嘅鹽味,我勁食咗6串!之後推介嘅有雞軟骨,味道可以媲美居酒屋串燒!至於牛舌同秋葵亦非常出色!當然仲有我最喜愛嘅美顔花膠至於甜品,明知有雪糕雪條食,都仲貪得意叫咗個cream brulee,初初班朋友笑我浪費quota,但當佢一上枱,大家試咗一啖,都嗌好味!而且唔會好甜,正!由於係宵夜時段,到10點,侍應已提示要叫雪糕,揀咗Haagen Dazs去作放題嘅終結。又再次脹住個肚咁離開,大滿足!
當然仲有我最喜愛嘅美顔花膠