2019-04-09
同事介紹喺旺角創興廣場有一間放題唔洗三百蚊就已經有清酒任飲,為咗佢個清酒就上嚟試吓。餐廳環境寬敞,有別於一般放題沙甸魚一般嘅環境。京葱拖羅蓉魚生手捲,手捲細細粒容易食,一啖一個,京蔥同拖羅永遠都係最佳嘅配搭,記得嚟到襯啲紫菜仲脆即刻食喎,放耐咗啲紫菜就無咁脆架喇。刺身併盤,刺身拼盤選擇眾多,我哋揀咗松葉蟹腳,三文魚,希靈魚,極大赤蝦,油甘魚,劍魚腩,北海道鮮帶子,赤貝同埋蠑螺,全部刺身都相當新鮮,尤其赤貝極度鮮甜爽脆,必點。鹽燒雞翼,廚師細心將雞翼開邊鹽燒,食嘅時候非常方便,唯一嘅功夫就係喺支簽到拆隻雞翼出嚟,雞翼燒到個外皮脆卜卜,只係用少少海鹽調味經已相當好食。西京燒海黃花,通常放題食燒魚都係食鯖魚,呢間樂天大喜屋竟然有得食燒海黃花,我哋梗係唔會錯過啦,海王花嘅魚肉特別滑溜,用西京燒咁滑溜嘅魚又係另一番風味。燒香草羊鞍,羊鞍表面佈滿香草,廚師將表面燒得好香,羊味比起坊間一般嘅更加濃厚。炸吉列蠔,炸蠔嘅炸漿好薄身,一啖咬落去食到好香濃嘅蠔味,蠔身並無炸得過熟,依然保持著水潤juicy。蒜片牛柳粒,蒜頭切成薄薄地一片片再炸到脆身,同滿滿嘅牛味非常之夾。沖繩黑糖牛仔肉,牛仔肉嘅中間仲係好p
餐廳環境寬敞,有別於一般放題沙甸魚一般嘅環境。
沖繩黑糖牛仔肉,牛仔肉嘅中間仲係好pink好粉嫩,入口果然份外嫩滑,個沖繩黑糖汁絕對係整道菜嘅靈魂,屬於必食推介。
曲奇雲呢拿haagen dazs,每位都會有一杯haagen dazs或者movenpick雪糕,揀咗最愛嘅haagen dazs曲奇雲呢拿味,haagen dazs嘅出品向來穩陣,令人十分滿足。
估唔到原來除咗清酒好飲之外,所有食物都非常出色,令人喜出望外。