2018-10-06
今日天氣涼咗好多,啱晒食雞煲打邊爐😋😋齊人就叫店員上菜,除左雞煲之外,重叫左鮮牛肉、肥牛、豬肉、墨魚滑、蝦、蟹同埋菜,呢d嘢食一早就喺book位嗰陣就落咗單雞煲除咗雞之外,重有蟲草花、木耳、沙白、馬蹄、蔗同蝦,蟹係另外加嘅,枱面重放咗一枝九江雙蒸。店員好有心,上咗雞煲之後會過嚟幫手整d嘢食,開咗火之後煮一陣,就將成枝九江雙蒸倒晒入去再點火。嗰雞煲一路煮d火就一路燒,d香味不停咁傳出嚟店員會提醒我哋邊d食得邊d未食得,因為有海鮮又有馬蹄同蔗,食落去好甜好正。因為驚d雞嗰熟,所以煮多一陣擺到最後先食,最後食嗰陣因為煮左好耐,d雞吸晒d酒同甜味,入晒味😋😋😋店員會經常留意我哋個雞煲夠唔夠水,唔夠就會幫我哋加水,但佢哋並唔係加普通嘅人,佢哋會加馬蹄紅蘿白水,加完之後令到個湯更濃味😋😋鮮牛肉同肥牛好濃牛味好新鮮,其他火鍋配料都好出色,不過唔記得影低😅😅同平時食嘅重慶雞煲好唔同,食完都唔會成身雞煲味,值得一食再食P.S.店員都好nice,間唔中就會行過嚟同我哋吹水
嗰雞煲一路煮d火就一路燒,d香味不停咁傳出嚟
雞煲
P.S.店員都好nice,間唔中就會行過嚟同我哋吹水