2018-09-24 17039 浏览
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。極尚大瀛喜.好味愉快的周末。✰•*˚ ✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 星期六,放假天 難得睡到自然醒,和朋友一起去搵食 去銅鑼灣又想到很久沒大吃一餐 一於以極尚大瀛喜的放題當brunch 一看價格,不得了! HKD188 /人,連加一都只是HKD210有找! 刺身、熟食款式超級多, 任飲酒精、果汁、任食馬卡龍、軟雪糕 可以自由食足3小時!真正好食又抵食! 這是個慢活慢食的周末,可以嚴選回本正菜! 鵝肝帶子壽司、鰻魚玉子燒都是必食 壽司飯精製,用料鮮甜好味 燒鰻魚:冇骨!冇骨!冇骨! 重要的事情說3次,而且燒得好香好甜! 怕骨的人士可以放心了! 花膠:夠濃稠香滑,膠質黏口 任食美顏妙品,食多幾碗都滋潤晒 蒜片牛肉:牛肉口感鬆化,蒜香引人 串燒牛舌、五花腩:配啤酒一流呀,燒得剛剛好,肉汁與Grill香同在 而燒羊架就好厚肉,可以2個人Share,以便吃其他款式食物 椒鹽鮮魷:好有避風塘口感,

雜感女生 好味日記
˚*。極尚大瀛喜.好味愉快的周末。*˚
✿✿小滋女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

星期六,放假天
難得睡到自然醒,和朋友一起去搵食
去銅鑼灣又想到很久沒大吃一餐
一於以極尚大瀛喜的放題當brunch
一看價格,不得了!
HKD188 /人,連加一都只是HKD210有找!
刺身、熟食款式超級多,
任飲酒精、果汁、任食馬卡龍、軟雪糕
可以自由食足3小時!真正好食又抵食!

這是個慢活慢食的周末,可以嚴選回本正菜!

鵝肝帶子壽司、鰻魚玉子燒都是必食

壽司飯精製,用料鮮甜好味

燒鰻魚:冇骨!冇骨!冇骨!
重要的事情說3次,而且燒得好香好甜!

怕骨的人士可以放心了!

花膠:夠濃稠香滑,膠質黏口

任食美顏妙品,食多幾碗都滋潤晒

蒜片牛肉:牛肉口感鬆化,蒜香引人

而燒羊架就好厚肉,可以2個人Share,以便吃其他款式食物

椒鹽鮮魷:好有避風塘口感,令人食唔停口,師傅有水準

炸榴槤波波:流心口感,外脆內滑,榴槤迷不能錯過

軟雪糕好香滑,來作brunch的總結

在極尚大瀛喜吃到回本實在是很容易
令周末有個愉快的開始
令人滿意的食物質素,一定會有回頭客!

小評:
味道:★★★★☆
環境:★★★★☆
服務:★★★★☆
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★★
2018-09-12 1699 浏览
訂左枱同朋友一齊食極尚大瀛喜,總共有兩間分店,分別係銅鑼灣同觀塘,一樣係食放題,限時3個鐘左右,都算鬆動。食過唔止一次,都係極尚最得我地心!有訂位上到去唔洗等,見到都有不少人排walk in . 坐底已經比甜品同飲品吸引左,款式多到目不暇給,梅酒、橙汁、蘋果汁有汽水機,另外紙包飲品同罐裝飲品都好多。十款雪糕雪條、十款蛋糕同慕思。點單紙分幾類,有壽司、卷物、燒物、炸物、創作料理等。炸芝麻雞翼,香脆可口,同菠蘿一齊食,口感清新。我地叫左灼燒蟹柳、三文魚、蝦、魷魚。雖然係放題,但質素都唔差,大大件,完全遮蓋到飯,一口一口齒頰留香。燒饅魚恰到好處,熱辣辣入口,好味道!放題3個鐘頭,夠慢慢坐慢慢食,即使食晚餐,性價比都好高,下次會再黎!😋

點單紙分幾類,有壽司、卷物、燒物、炸物、創作料理等。

炸芝麻雞翼,香脆可口,同菠蘿一齊食,口感清新。

2018-09-11 1581 浏览
平時我甚少打劣評,但今次真係忍唔住啦!!!話說呢日好想食放題,平時去開o個間 full booking, 所以決定試新野。聽過唔少人話呢間放題 ok,咁心想應該都唔會伏啦,咁咪試試,可能會好食呢~ 點知道.... 勁後悔!!! 魚生係主打,回本必食,魚生ok ,但唔夠鮮甜,味道較淡。唔知係咪因為醬油太咸關係,點好少都已經勁咸,蓋過曬d魚生味。天婦羅! 嘩! 未見過咁厚o既脆漿!!! 厚過毛巾!有相為證! d炸漿中大隻過隻蝦!家陣食蝦定食漿.... 鰻魚係好食ge,所以encore 咗鰻魚燒菠蘿都過得去七味燒雞翼呢個都ok, 夠香,但偏咸XO醬炒珊瑚蚌海鮮呢個雖然都偏咸,但算係成餐最好食的一味餸,所以都有再點炒得夠鑊氣,XO醬惹味馬拉盞炒番薯苗都係勁咸,要狂飲野甜品,圖中全部都好淡味... 唔知食咗d咩除咗食物,服務係令我唔會再去o既原因之一。首先: Reception 態度已經唔特別好,好屈咁講話『你地係5:30 食到點炸!』 ok, 無問題。語氣呢d野見仁見智。第二: d枱比以往其他放題場仲要細,擺完個魚生盤已經冇位擺其他野咁滯,其他野仲要用好大o既碟,侍應黎到求其擺o係枱角就走咗去
平時我甚少打劣評,但今次真係忍唔住啦!!!

點知道.... 勁後悔!!!

魚生係主打,回本必食,魚生ok ,但唔夠鮮甜,味道較淡。

天婦羅! 嘩! 未見過咁厚o既脆漿!!! 厚過毛巾!

有相為證! d炸漿中大隻過隻蝦!

家陣食蝦定食漿....

鰻魚係好食ge,所以encore 咗鰻魚

燒菠蘿都過得去

七味燒雞翼
呢個都ok, 夠香,但偏咸

XO醬炒珊瑚蚌海鮮
呢個雖然都偏咸,但算係成餐最好食的一味餸,所以都有再點
炒得夠鑊氣,XO醬惹味

馬拉盞炒番薯苗
都係勁咸,要狂飲野

甜品,圖中全部都好淡味... 唔知食咗d咩

除咗食物,服務係令我唔會再去o既原因之一。
第二: d枱比以往其他放題場仲要細,擺完個魚生盤已經冇位擺其他野咁滯,其他野仲要用好大o既碟,侍應黎到求其擺o係枱角就走咗去 / 唔耐煩眼神示意要你幫佢騰個位比佢擺抵碟野。
第三: 食到一半,侍應叫你坐入d (唔耐煩眼神),話佢唔夠位行過,但明明唔係坐得好出 + 走廊有位 + 走廊另一邊冇人咗,佢覺得窄但唔移對面d凳...

總結食物同服務: 我應該唔會再幫襯
2018-09-03 1294 浏览
極尚大嬴喜的午餐有兩款,一款是放題,一款是定食。今天和朋友吃了定食,非常抵食,有前菜、沙律、湯、主食、飲品及甜品,有追加$2 添食壽司,及$10 追加炒野菜及炒什菌,一定吃飽飽啊!
2018-09-03
2018-09-02 557 浏览
沒有最差,只有更差的服務。 服務員大多態度差、無禮貌、甚至不願意提供服務給客人。 服務員甚至與客人對罵。 本以為這店的服務可靠,但完全另一事。 正所謂沒有最差的服務,只有更差的服務。真是嚇怕客人。 到此一遊,令你不敢再回來光顧。食物味道一般,新鮮度也可以。但是服務員的態度實在太差,令你不願再來光顧多一次。 說真的,來一次光顧也贏多。因為服務質素 極差、態度惡劣 。令你非常失望及留下不愉快的回憶。如果服務員的質素能提升或換走哪些品質差的服務員,客人也會再來一次光顧
2018-08-27
庆祝纪念
纪念日
侍應啲野亂咁放上枱, 張枱有啲細, 啲碟又大隻, 又差啲倒落枱, 又唔理, 重以為自己好有型跟住某個短髮染啡女侍應, 簡直係差到反白眼, 問野唔應不會再來野食都只係一般, 價錢又唔平
跟住某個短髮染啡女侍應, 簡直係差到反白眼, 問野唔應
不會再來
野食都只係一般, 價錢又唔平
2018-08-28 663 浏览
同朋友約埋一齊食飯但未想好去處,按OpenRice 見到附近有放題,我地就想試試。晚上7時已有人在等位,等候時間不算長,不用5分鐘便可以坐下。刺身水準不錯,帶子,油甘魚,蝦新鮮好食。壽司方面,最令人驚喜既係火炙左口魚裙邊,好好食,油脂溶係口入面,大滿足。其他壽司質素都相當高。甜品有牛奶布丁同froyo,都係我地喜歡食既。加上有啤酒任飲。呢度不失為銅鑼灣放題數一數二既好餐廳,we will be back again!

刺身水準不錯,帶子,油甘魚,蝦新鮮好食。

2018-08-27 456 浏览
又黎到啦 未叫野食前梗係試下熱食啦 八爪魚波好新鮮 個面仲脆脆地 入面有粒好大粒既八爪魚 配埋蛋黃醬同紫菜 好有關西風味薯角亦香脆可口 熱辣辣架 仲有茄汁點黎到放題當然唔少得魚生啦三文魚夠鮮甜 又唔會太肥甜蝦夠新鮮 而北寄貝都好爽脆唔會霉海膽手卷係迷你版 唔會比飯滯住曬 真係有海膽而唔係海膽醬 仲要好鮮甜蟹粥又可以食完生冷野幫手暖下胃咁 有瑤柱仲要唔少 蟹都有肉既 好綿又唔稀 係咁多放題入面最好之一呀三文魚腩壽司十分肥美 好好食 好值得encore架比目魚夠熱 醬汁頗有特色蜆都幾大隻 同清酒係絕配七味雞翼相當惹味 十分好食 入面仲好嫩滑雞皮串配檸檬汁亦係佳作之一
薯角亦香脆可口 熱辣辣架 仲有茄汁點

蜆都幾大隻 同清酒係絕配

七味雞翼相當惹味 十分好食 入面仲好嫩滑

雞皮串配檸檬汁亦係佳作之一
2018-08-20 517 浏览
有時想同女友慶祝生日,諗去邊慶祝都是係一件挺傷腦筋的事!非常體貼的女朋友驚我花費太大,叫我揀啲平平哋,她說只要在一齊慶祝便好開心😍於是就試下銅鑼灣嘅極尚大瀛喜。一開始真的得很生氣,一早book好左,諗住放工可以同女朋友舒舒服服坐低食餐勁嘅!點知去到職員話太多人!要等兩張枱先到我哋😡結果等左差不多半個鐘先到我哋,而且職員態度很差,未食就成肚氣!好在後尾食物補救返都冇咁興!一來就哎刺身先,刺身並不驚喜,普普通通,不算好正!但佢哋天婦羅係抵讚,炸得好乾身好脆不怕油淋淋的。燒嘢亦都唔錯,最喜歡食它的羊架,一啲都不怕韌!而甜品都有好多選擇,啱曬女盆友😬
2018-08-19 480 浏览
一向我都唔係特別鍾意食放題,因為覺得通常都只係適合一大班人聚會,唔使煩食咩菜先會揀,同埋放題大部分都好平所以d食物質素通常都好一般。今次又要聚會,有朋友提議食放題,本來我想反對,但係朋友話呢間係upgrade版放題質素唔同。結果發現雖然價錢會高少少,但係d食物款式真係多好多。而且最重點係新鮮好多,特別係刺身,一上枱就見到有分別。雖然唔可以同其他一般日本餐廳比較,但係好明顯質素新鮮好多。所以如果想食放題而budget又多少少的話,我強烈建議選擇極尚,真係感覺唔同架!
2018-08-17 865 浏览
🔥磯燒海鮮盛盤🌊(新登場✨)(馬刀貝、扇貝/元貝、蟶子皇、蟹蓋🦀、鮑魚)🐚🦐唔洗自己燒架😹佢會幫你燒埋仲剪好晒放落你隻碟上面👏🏻(其實好簡 燒嘅時候落啲清酒同海鹽就得🍶)海鮮全部都好大隻好多汁😋算幾新鮮😼食嘅時落少少鹽調味就夠🤘🏻蟹蓋係加左蟹柳同蛋 始終唔夠日本磯丸水產咁正🤣
🔥磯燒海鮮盛盤🌊(新登場✨)
(馬刀貝、扇貝/元貝、蟶子皇、蟹蓋🦀、鮑魚)🐚🦐
蟹蓋係加左蟹柳同蛋 始終唔夠日本磯丸水產咁正🤣
2018-08-15 560 浏览
日式放題係香港非常受落,相信都市人都起碼吃過10間或以上。有不少要固定時數1RD 1RD咁食,遇上呢種我就立即迴避。因為有很多朋友推薦之下,今次專程來拜訪一下。因為約了一大班姊妹購物,累了當然盡情食吧。預約7點左右一入去已經立即有位了。店內亦將接近滿座。放題黎講款式亦都算多 248$加1 呢個價位係銅鑼灣入面都算好唔錯啦。刺身入面帶子螺比及甜蝦比較鮮甜,其餘六正常水準。壽司一向係放題入面都不是重點,味道預料之中。香芒鳳尾蝦就偏偏預料之外好食。芒果汁同蝦非常咁夾我自己都不禁點了2碟啦!抵食!
日式放題係香港非常受落,相信都市人都起碼吃過10間或以上。
有不少要固定時數1RD 1RD咁食,遇上呢種我就立即迴避。
因為有很多朋友推薦之下,今次專程來拜訪一下。
因為約了一大班姊妹購物,累了當然盡情食吧。
預約7點左右一入去已經立即有位了。店內亦將接近滿座。

刺身入面
帶子螺比及甜蝦比較鮮甜,其餘六正常水準。

壽司一向係放題入面都不是重點,味道預料之中。

香芒鳳尾蝦就偏偏預料之外好食。芒果汁同蝦非常咁夾

我自己都不禁點了2碟啦!

抵食!
2018-08-11
2018-08-13 489 浏览
早前由於工作辛苦,為了慰勞下自己,於是去食放題。揀了銅鑼灣呢間,6:30開始食兩小時。我同友人凖時到達,時不宜遲,即刻瘋狂寫紙落order,我地專攻魚生剌身,魚生種類頗多選擇,有三文魚腩,帶子,甜蝦,多款蝦類,吞拿魚,劍魚,希靈魚,北寄貝等等。刺身尚算新鮮,最鍾意係有帶子任食,帶子質素不錯,不太細粒,鮮甜可口,食過不停。我地食了兩round。另外,亦有多款火炙壽司同手卷選擇。火炙壽司尤其喜愛左口魚,魚油豐富甘香。手卷我地試了海膽手卷,手卷迷你size,食多幾個都不怕浪費quota😄熟食有炸蝦天婦羅,炸豪,雞翼,牛舌,焗凡立貝等等,樣樣試齊,味道正常,其中凡立貝幾惹味。另外,驚喜的是有花膠,花膠都算厚身,可惜味淡。另外有多款甜品雪糕同飲品於自助bar任拎。
另外有多款甜品雪糕同飲品於自助bar任拎。
2018-08-11 478 浏览
這次是家人生日所以特意選擇要去食放題,有人提議來這間位於銅鑼灣的極尚大瀛喜日本料理,他們有朋友食過覺得不錯,所以選擇這間來慶祝生日,亦順道一嘗究竟。這裡以卡位為主調,所以坐下來的感覺很舒服,舒適度不錯👍點餐紙有很多款,食物種類繁多,但亦排列整齊,種類雖多 但都容易方便選擇。除了點餐紙外,外面也有前菜沙律供食客自行拿取,他們是源源不絕地添加。除了前菜沙律可以在外頭拿之外,還有飲品,這裡有兩個大大的雪櫃,裝著琳琅滿目的飲品供食客享用。刺身款式豐富,尚算新鮮,可以再來多次。這裡的特式壽司都算特別,味道亦好,份量適中。燒物火候剛好,肉汁仍然能保持,令其多汁鮮嫩,調味亦算不錯。最後當然要食甜點,這裡的甜點比較其他放題為多,但朱古力味的甜點都感覺有點太甜,希望下次會好一點啦!整體這間放題性價比很高,還有很多想食的,但吃不下了,完全會再來試勻這裡的餐點,很期待下次的來臨。

這裡以卡位為主調,所以坐下來的感覺很舒服,舒適度不錯👍

刺身款式豐富,尚算新鮮,可以再來多次。

這裡的特式壽司都算特別,味道亦好,份量適中。

燒物火候剛好,肉汁仍然能保持,令其多汁鮮嫩,調味亦算不錯。

2018-07-31 541 浏览
約左舊同事係銅鑼灣食lunch, 佢推薦去呢間餐廳食話佢地個set lunch好抵,估唔到真係好抵,最抵個set $48重有drink, 湯,主菜同水果,質素都唔錯。而服務就差少少,因為佢地3點鐘落場,我地2點15分先開始食,佢一到3點就過黎同我地講關門,但我朋友碗拉麵重未食完,攪到佢好趕。其他方面都好好。