2022-10-01 776 浏览
一行六人食飯,一早book咗枱先有得食💪🏻 準時到場排排隊,哥仔一個一個嘟好電話就可以入坐!菜乾豬肺湯 (大)6位每人可飲2碗😊 味道剛好,唔太咸無味精感覺👍🏻 非常足料,菜乾豬肺都食埋😋粟米班塊上盤很精緻,粟米汁非常濃郁,仔仔要來撈飯,食咗成碗😝 班塊就相對地乾咗少少🤏豬油撈飯(必食)豬油香而不膩,加入薑、芫茜、煮過嘅豉油,倒入白飯,好味到不得了,平時唔鐘意食飯嘅我都食咗大半碗飯👍🏻椒鹽九肚魚大排檔菜式必食,外脆內軟,味道剛好!黃金椒鹽粟米椒鹽嘅香味帶出粟米嘅甜味,椒鹽完全可以更加提升粟米嘅爽甜😍

菜乾豬肺湯 (大)

粟米班塊

豬油撈飯(必食)

椒鹽九肚魚
大排檔菜式必食,外脆內軟,味道剛好!

黃金椒鹽粟米
椒鹽嘅香味帶出粟米嘅甜味,椒鹽完全可以更加提升粟米嘅爽甜😍
粟米斑塊
啫啫生菜煲
激辣避風塘水魷
粟米斑塊
啫啫生菜煲
激辣避風塘水魷
2022-09-30 263 浏览
此店没有诚信,按照小程序预约时间来,结果告知预约不算,因为预约超量了所有人都是排队,先到先得,那预约的意义是什么呢?如果没有那么大容量为什么要放出这么多预约呢?所有钱都想赚完然后消费者的感受完全不管是吗?预约到晚上八点半的,让朋友陪自己饿肚到八点半然后跑来结果告诉预约不算,商家这算是有诚信吗?
2022-09-27 270 浏览
楚撚記一直都好受歡迎,時常都要book位先食到,今次就黎到位於西環的分店,未夠7點已經滿座!餐廳佈置已舊香港格局為主,餐廳亦播80年代的廣東歌,什有氣氛!黃金椒鹽粟米,粟米粒粒清甜爽口,粟米上面塗上黃金咸蛋黃醬,咸蛋黃醬味道香濃,中意食咸蛋黃醬的朋友一定會喜歡!菠蘿拔絲咕嚕肉,這裡的咕嚕肉舊舊啖啖肉,因為用上梅頭,口感外脆內軟,醬汁酸酸甜甜,十分開胃!而且仲用上三色椒、菠蘿和蜜桃,顏色十分豐富!楚撚記原隻脆皮炸豬手,豬手的豬皮炸到脆卜卜,豬肉咸香,不會過咸,肉都幾多,不會好肥,再點上芥末醬和酸辣醬食,味道更惹味!第一次食完豬手都不會覺得好膩,十分正!楚撚豬油撈飯,朋友點了豬油撈飯食,豬油和豉油俾你自己加,再配上蔥花和芫茜碎,食落飯粒香口又滑,好快就食完一碗!
2022-09-26
2022-09-26 212 浏览
懷舊港式大排檔💛😋終於去到呢間bookmark左好耐既大排檔😙假日530pm去到已經差唔多滿曬,唔想咁早食或者驚要排好耐隊可以網上book左先👍🏻當日去既係西環分店,位置少少隱蔽,係西寶城出面條巷仔度轉入去就係啦🫠餐廳幾有大排檔風味,用木嗰種摺檯,但凳係木凳,好坐過傳統大排檔好多👍🏻食物方面因為我地人數唔太多,所以淨係試左兩款主菜😗💙鑊氣豉椒炒蜆 $99雖然個名叫鑊氣,但其實無咩鑊氣🥲味道正常無驚喜,有少少辣幾惹味😋但有部份蜆唔新鮮無開到,又有部份無左舊肉,所以其實望落大大碟都唔係好多🥹🥹但大部份都無沙呢個要讚👍🏻🥰💙蜜椒薯仔牛柳粒 $113呢個好食!薯仔每一粒都有蜜汁同黑椒香味,整體偏甜唔算太辣,送飯一流👍🏻🙃牛柳粒份量都幾多,但有部份有筋同太鞋,唔係幾咬得開🥹🥹但味道係好食既🤣🤣整體黎講如果想食大排檔野食既話呢間都係個唔錯既選擇,食物個人覺得算中上,選擇都算多,碗碟乾淨,坐都算幾好坐,唯一係店員會好準時同你講last order同叫你埋單,如果想慢慢食傾下計既可能唔太適合😂😂(但都明白既,因為出面真係好多人等緊🤣🤣)味道:8/10性價比:7.5/10📍楚撚記大排檔 (日富里百好大廈
懷舊港式大排檔💛😋

終於去到呢間bookmark左好耐既大排檔😙

食物方面因為我地人數唔太多,所以淨係試左兩款主菜😗

💙鑊氣豉椒炒蜆 $99

雖然個名叫鑊氣,但其實無咩鑊氣🥲

味道正常無驚喜,有少少辣幾惹味😋

但大部份都無沙呢個要讚👍🏻🥰

💙蜜椒薯仔牛柳粒 $113
呢個好食!

牛柳粒份量都幾多,但有部份有筋同太鞋,唔係幾咬得開🥹🥹
但味道係好食既🤣🤣

(但都明白既,因為出面真係好多人等緊🤣🤣)

味道:8/10
性價比:7.5/10

📍楚撚記大排檔 (日富里百好大廈)

📌人均消費: $101-200

#hkfoodie #hkig #hkfoodieblogger #美食 #pasta #foodiegram #foodiehk #foodblogger #foodielife #foodie #香港美食 #香港好去處 #hkfood #hkfoodlover #hkfoodpic#hkfoodblog #打卡餐廳 #cafe #LF西環 #中菜 #傳統美食 #港式美食 #港式小炒 #新式大排檔 #大排檔 #港式大排檔

2022-09-26 228 浏览
90mins was not enough to enjoy all the yummy food here. Wanted to drink more but we had to return the table. Loved the food but wished we had more time ~~~ d'ahhhh! To cool ourselves with the extensive "heaty" fried food choices, we had beer and the iced beancurd Chinese dessert (腐竹糖水) smoothie. It was a little sweeter than my usual preference but it went well with the typhoon shelter style fried fresh squid (big pieces of squid!), fried salted egg yolk corn, and sizzling chicken & frog clay pot

To cool ourselves with the extensive "heaty" fried food choices, we had beer and the iced beancurd Chinese dessert (腐竹糖水) smoothie. It was a little sweeter than my usual preference but it went well with the typhoon shelter style fried fresh squid (big pieces of squid!), fried salted egg yolk corn, and sizzling chicken & frog clay pot.

You must also order the chicken feet in spicy sauce, and pork lard on hot claypot rice!

Enjoy the Hong Kong style hawker stand food under the air con with fun restaurant decor. No more quarantine for Hong Kong, of sort (well, 0+3) so this would be a nice place to bring your friends visiting from overseas. BEST to make a table reservation in advance.

避風塘鮮魷
黃金粟米
腐竹糖水沙冰
啤酒
2022-09-19 298 浏览
平日晚上也要等位的中菜館,相信除了楚撚記外實在不多。這間本地港式小炒,價格非常商宜,所以非常受歡迎,晚晚爆場上菜速度非常快,而且侍應服務有禮, 加上具本土特色的裝潢,十分不錯脆皮炸豬手$113店內的招牌菜,皮薄而香脆,豬手肉入口爽口彈牙,不會過韌過稔,肥膩握有有所控制,配上黃芥末非常開胃啫啫唐生菜🥬煲$83上枱時滾燙燙, 熱辣辣的唐生菜鹹香十足,醬汁惹味非常好下飯!菠蘿咕嚕肉$83口感非常稔軟的豬梅肉,夾上新鮮的白桃,菠蘿,非常特色豬油撈飯非常簡單的一道菜, 肥美的自由加上熱辣辣的飯本來就是完美惹味配搭,加上豉油,好吃的就像煲仔飯一樣番薯糖水最後為我們送上甜入心的番薯糖水,番薯非常粉, 澱粉質素不錯, 真是美好的一天!

脆皮炸豬手$113

啫啫唐生菜🥬煲$83

菠蘿咕嚕肉$83
口感非常稔軟的豬梅肉,夾上新鮮的白桃,菠蘿,非常特色

番薯糖水

2022-09-16 602 浏览
💭呢間餐廳online booking 長期都好難book,難得依家有節日又可以8人一檯,book到8.30 食飯都照去啦~今日餐飯真系食得好開心同盡慶🥳🥳🥳🌸楚撚豬油撈飯 (HKD 23)🌟🌟🌟🌟🌟豬油撈飯就一定唔健康架啦,不過白飯加上豬油同豉油真系好邪惡但好好食!撈曬d 料同油仲帶有好香濃既蔥油香添!同埋有得自己倒料黎撈,都幾好玩,值得一試!🌸楚撚小炒王(HKD 99)🌟🌟🌟呢個小炒王都有好多唔同既配料,有海鮮有肉有腰果配上韭菜。雖然味道都唔錯,但係我覺得可以再爆香d ~🌸 椒鹽鮮魷 (HKD 103)🌟🌟🌟🌟雖然餐牌上面無推薦既符號,但係呢個椒鹽鮮魷都好好味!新鮮炸起既椒鹽鮮魷真系點都唔會伏!係熱氣左小小姐~🌸菠蘿拔絲咕嚕肉(梅頭)🌟🌟🌟🌟🌟(HKD 113)呢個咕嚕肉除左有菠蘿仲有桃一齊炒!當然啦大排檔既咕嚕肉通常都唔會差得去邊,只可惜呢碟咕嚕肉份量太細唔係好夠喉!🌸金沙黃金白飯魚 🌟🌟🌟🌟🌟(HKD 90)係邪惡既鹹蛋黃炸白飯魚,呢兜野用左超多鹹蛋黃去炒! 就算食曬d 白飯魚都仲有海量鹹蛋黃碎碎係度可以用黎送白飯!夠曬香!大推!🌸蜜椒薯仔牛柳粒🌟🌟🌟🌟🌟(HKD 113)我覺

🌸楚撚豬油撈飯 (HKD 23)🌟🌟🌟🌟🌟

楚撚豬油撈飯

🌸楚撚小炒王(HKD 99)🌟🌟🌟

楚撚小炒王

🌸 椒鹽鮮魷 (HKD 103)🌟🌟🌟🌟
椒鹽鮮魷

🌸菠蘿拔絲咕嚕肉(梅頭)🌟🌟🌟🌟🌟(HKD 113)
菠蘿拔絲咕嚕肉(梅頭)

🌸金沙黃金白飯魚 🌟🌟🌟🌟🌟(HKD 90)

金沙黃金白飯魚

🌸蜜椒薯仔牛柳粒🌟🌟🌟🌟🌟(HKD 113)
我覺得呢碟野個重點係個薯仔!薯仔!薯仔!去得大排檔一定無可能唔叫薯仔牛柳粒既!我覺得呢度既薯仔真系好出色,我自己都瘋狂夾d薯仔黎食!推薦!
蜜椒薯仔牛柳粒

🌸香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 🌟🌟🌟🌟🌟 (HKD 108)
呢個墨魚餅熱辣辣上菜既時候已經聞到小小黑松露香味,咬落去d 黑松露味又無蓋過曬墨魚餅既味道,同埋d 蓮藕帶到d 口感比成舊餅,我覺得都係值得一試既單品來!
香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅

🌸沙爹粉絲金菇牛肉煲🌟🌟🌟(HKD 113)
我覺得呢個煲比起其他野食失色左小小,可能因為本身個煲都相對上會比較重口味,但係我覺得呢個煲可能真系鹹左dd,所以我覺得麻麻地好食。。。
沙爹粉絲金菇牛肉煲

🌸鑊氣豉椒炒蜆🌟🌟🌟🌟🌟(HKD 99)
個蜆送飯真系一流,個汁好惹味!d 蜆都無沙,大推!!!
鑊氣豉椒炒蜆

2022-09-12
楚撚豬油撈飯
椒鹽鮮魷
菠蘿拔絲咕嚕肉(梅頭)
金沙黃金白飯魚
香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅
鑊氣豉椒炒蜆
  • 豬油撈飯
  • 菠蘿拔絲咕嚕肉
  • 小炒王
2022-09-16 168 浏览
食過楚撚記幾次,味道好之餘又唔貴,成日都想約埋班朋友再嚟encore!不過平時經過都要等成個幾鐘,今日早放經過見唔使等位,咁就即刻入咗去食!第一樣就點我最愛嘅楚撚記原隻脆皮炸豬手,會有芥辣同埋泰式辣醬跟埋,個豬皮炸得脆卜卜又多肉,好好味呀真係!仲有叫咗個避風塘鮮魷,配喼汁,香口之餘又唔會太辣,層炸粉厚度適中,魷魚夠哂彈牙!啫啫唐生菜煲,上菜嗰陣仲渣渣聲,再加埋蝦醬蝦乾,好惹味!招牌豬油飯,嚟到楚撚記真係唔可以唔嗌佢,芫茜同蔥分開兩個兜,勁體貼,再加上醬油豬油,好邪惡但我鍾意,真係食兩碗都唔夠皮!飲品就緊係要叫啤酒啦,用戰鬥碗飲勁有風格!兩人隊一支青島,滿足!

啫啫唐生菜煲,上菜嗰陣仲渣渣聲,再加埋蝦醬蝦乾,好惹味!

2022-09-15 217 浏览
✅好有香港味嘅大排檔即時Walk in,都可以食到,實在太有運了。由於我哋太肚餓,所以叫咗好多嘢食,包括左炸豆腐、豬大腸、小炒王、沙爹牛肉粉絲煲、馳名咕嚕肉。當然仲有啤一啤with 飲勝碗🤭講返先~- 椒鹽炸豆腐炸的好脆,但入面豆腐又好軟,送酒一流。- 豬大腸就洗得好乾淨,雖然我唔好既,但食左一舊,無咩內臟味,合格!- 扮想健康d食綠色食物甘就要食個小炒王啦(其實主要食佢既nuts🤭)- 都係講笑,我地最後都有另外叫一個清清地既菜🤫- 仲有就係好耐無食過沙爹牛肉粉絲煲!佢地塊牛肉好大塊!送飯一流rrrr! 個汁又多!熱辣辣上台💛- 最後上黎既波蘿拔絲咕嚕肉,個拔絲鳥巢正丫🤭咕嚕肉係厚到好似豬扒咁,啖啖肉的。- 上哂甘多野食,我地喺大排檔,梗係要啤啤佢,食小菜配埋啤酒,咁就Perfect啦🤭
✅好有香港味嘅大排檔

即時Walk in,都可以食到,實在太有運了。

講返先~
- 椒鹽炸豆腐炸的好脆,但入面豆腐又好軟,送酒一流。
椒鹽炸豆腐

豬大腸

小炒王

- 都係講笑,我地最後都有另外叫一個清清地既菜🤫
菜~

咕嚕肉
  • 菠蘿拔絲咕嚕肉
  • 沙爹牛肉
2022-09-11 215 浏览
今日同女朋友嚟到西環嘅楚撚記食飯,本身已經聽聞過楚撚記好好食,但一直都冇機會試,機會難得梗係去試吓啦。先講佢嘅環境,雖然佢係有大排檔嘅風味但係佢環境好乾淨而且室內嘅裝修好有氣派,一行入去已經覺得好舒服。咁我哋就叫咗炒通菜同黑松露手打蓮藕墨魚餅,同埋黑椒牛仔骨。先講炒通菜好夠鑊氣而且唔會好油,一上菜已經香到不得了,之後蓮藕餅亦都好好食,炸得好脆,而且黑松露味唔會太出令到個墨魚餅冇咗鮮味,之後個黑椒牛仔骨真係好香而且牛肉唔會太熟煎得剛剛好,同埋份量都唔少。另外真係要提吓佢嘅豬油撈飯,真係好好食而且佢係會比豉油同豬油你自己調較,咁就好方便食客。整體來講真係好出色,係食過嘅小菜類入邊最出色嘅其中一間
2022-09-11 160 浏览
終於去咗bookmark已久嘅楚撚記大排檔!一入去已經見到人山人海超熱鬧,餐廳裝修行懷舊路線,環境舒適闊落,嘆住冷氣咁食大排檔風味真係爽皮!🦑香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $108每啖都食到彈牙墨魚同爽口蓮藕,口感一流!而且淡淡黑松露香,香煎得黎又唔會太油,招牌菜果然名不虛傳!🍖楚撚記原隻脆皮炸豬手 $159百幾蚊有咁份量十足嘅豬手真係性價比極高🤑 豬手外皮炸得香脆可口,肉質實淨夠滑,點芥末/甜酸醬食都得~🥬豆漿杞子鮮腐竹浸時蔬 $86乳白色嘅豆漿、紅棗同杞子增加蔬菜嘅甜味,白菜仔份量大方,健康又好味👍🏻楚撚豬油撈飯 $23Bellofood第一次食豬油撈飯😳 客人可以根據自己嘅喜好倒出適當份量嘅豬油同豉油,並放上葱同埋芫荽~淋上豬油嘅飯真係芳香撲鼻,咁邪惡得唔得㗎🥹

🦑香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $108

🍖楚撚記原隻脆皮炸豬手 $159

🥬豆漿杞子鮮腐竹浸時蔬 $86

楚撚豬油撈飯 $23
2022-09-09 131 浏览
🍚 | 楚撚記大排檔 |📍西環石塘咀皇后大道西554-560號日富里百好大廈地下1號舖想試楚撚記好耐啦,Booking好Full好Full!!唯一係得西環呢間可以Book到😭•菠蘿拔絲咕嚕肉 ($113)呢個好似係每枱必叫,好受歡迎🤟🏻佢用咗梅頭肉做,所以比較香腍軟滑,啖啖肉!拔絲同麥芽糖我就唔識欣賞,但賣相係幾精緻嘅😆•楚撚記原隻脆皮炸豬手 ($138)豬手偏細隻,外皮脆脆哋,可以配芥末醬同泰式辣醬嚟食,炸豬手無得輸呀,推薦👍🏻•地道港式煎蠔餅 ($90)蠔餅炸得好酥脆,蠔仔同粉漿嘅比例溝得好好🦪蛋香亦好重,一定要襯熱食!•金沙蛋黃九肚魚 ($99)九肚魚炸得香脆可口,魚肉都幾Juicy,但咸蛋黃唔算多,又唔太食到有起沙!•黃金椒鹽粟米 ($69)咸蛋味就唔算特別出色,但炸得幾好食,粟米仲Keep到好Juicy🌽•豬油撈飯 ($23)🍚第一次試,真係好少地方會有🤭豬油真係好香,送飯真係好好食,不過叫一碗Share已經夠,食太多會好膩同埋食幾啖已經好滿足❤️🍠最後會送上蕃薯糖水,不過甜咗啲啲😆幾貼心嘅,但如果定期可以換唔同款嘅糖水就好啦。呢間大排檔賣點係夠多選擇,環境好好,食物都有水準。

•菠蘿拔絲咕嚕肉 ($113)

•楚撚記原隻脆皮炸豬手 ($138)

•地道港式煎蠔餅 ($90)

•金沙蛋黃九肚魚 ($99)

•黃金椒鹽粟米 ($69)

•豬油撈飯 ($23)

🍠最後會送上蕃薯糖水,不過甜咗啲啲😆幾貼心嘅,但如果定期可以換唔同款嘅糖水就好啦。呢間大排檔賣點係夠多選擇,環境好好,食物都有水準。雖然份量偏少,但都可以接受🙂如果Book到一定會再食~~
2022-09-08 156 浏览
成日有朋友來玩都會叫楚撚記外賣返屋企食 但係好少堂食 次次打去都full 🥹 今次特登揀平日! 終於食到!!-黄金椒鹽粟米 ($69)我既最愛 次次食都一定要點! 🥰🥰 出面加左咸蛋黃炸香佢 仲有D椒鹽味 真係會忍唔住狂食 🤣同fukuro既粟米有異曲同功之妙 而且價錢仲要平好多! 有8大舊 好抵食 🤤-香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 ($108)佢唔係超濃黑松露味 有淡淡既黑松露香 黑松露控表示可以再濃味D🤣 佢既墨魚餅打得好彈牙 仲有粒粒蓮藕 增加口感! 有8舊我地2個人都輕鬆清哂 如果佢有埋mayonnaise點就仲正 😋-秘製剁椒大魚頭 ($138)諗住叫D之前無食過既野 無認真睇個名完全唔知原來佢係辣野 一上碟見到D辣椒呆左 🤣🤣 同埋真係得魚頭 而我地又唔係好識食魚頭 真是7了-楚撚豬油撈飯 ($23/1)邪惡之選 但真係 好 好 食! 🤣 個飯撈埋豬油同豉油真係好香 🤤 同男朋友邊食邊感歎邊個發明D咁邪惡既野 仲有一大碗既蔥同芫茜比我地自己加落去!!-楚撚記真係好抵食~~ 食到勁飽再飲埋啤酒都唔洗$200/pp 食物質素真係好好! 最岩一大班人食 咁就可以試多D送! 同埋有

黄金椒鹽粟米 ($69)
香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 ($108)
秘製剁椒大魚頭 ($138)
楚撚豬油撈飯 ($23/1)
楚撚記真係好抵食~~ 食到勁飽再飲埋啤酒都唔洗$200/pp 食物質素真係好好! 最岩一大班人食 咁就可以試多D送! 同埋有機會真係要堂食試下呀! 熱辣辣上碟真係正好多 😋 佢既姐妹店火鍋撚都係非常出色的~~
2022-09-06 175 浏览
▫️愈黎愈多人移民🥹 其中一位fd子臨走前話想食下大排檔🥢 揀左呢間聽過好多次,但從未試過既室內大排檔,希望為朋友留下美好回憶🫶🏻🐟 椒鹽九肚魚 $94▫️係我食過最好食既椒鹽九肚魚🥹 炸粉又薄又脆,九肚魚滑到有入口即溶既感覺,好amazing🤩 🦑 避風塘鮮魷 $106▫️送啤酒一流既小食🥸👍🏻 炸到好脆但肉質唔會韌,少少辣,惹味得黎唔會太鹹🥰🦑 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $108▫️入口好香黑松露味🤤 蓮藕好爽,加落墨魚餅口感層次好豐富🤩🧆 七味黃金炸一口金磚豆腐 $75▫️發覺呢到既炸物真係無得輸😆 豆腐炸得好脆身,但食落好滑,sir一聲就落左喉嚨好c伏😙🥘 啫啫滑雞煲 $106▫️一上枱都熱到吱吱聲出晒煙🌪 雞肉好滑,索晒汁好惹味🤤 仲加左豬潤,又唔會煮得太老幾好😝🥬 飛天通菜煲 $88▫️夠淋又唔會太鹹,正😋🍻 藍妹4支裝 $116▫️原價$33/支,夠4支就會自動幫你轉做4支優惠裝😆 好貼心🥰▫️呢間真係食過咁多間最好食既大排檔😍 加上有冷氣環境又舒適🥰 仲唔收加一,食到成枱都係每人只係二百零蚊,感覺好抵食😝

🐟 椒鹽九肚魚 $94

🦑 避風塘鮮魷 $106

🦑 香煎黑松露手打蓮藕墨魚餅 $108

🧆 七味黃金炸一口金磚豆腐 $75

🥘 啫啫滑雞煲 $106

🥬 飛天通菜煲 $88
▫️夠淋又唔會太鹹,正😋

🍻 藍妹4支裝 $116

2022-09-05 175 浏览
同朋友一齊喺西環,要搵地方食嘢,兩個人行吓行吓,見到呢間中餐廳,我記得好耐之前去佢荃灣分店食過,幾好味,於是就唔考慮咯,掹咗朋友入去一齊開餐😆-「燕麥金沙蝦球🍤」:蝦仁🍤肉質結實,同大量鹹蛋黃一齊炒,之後再加咗有少少脆嘅燕麥片,食落超級香口😋-「椒絲🌶腐乳炒時蔬🥬」:係通菜,用大量腐乳一齊炒,味道好濃郁😋,仲超級大碟😆-「楚撚記原隻脆皮炸豬手🐷🖐」:豬手皮真係幾鬆脆😋;豬手肉🐷🖐就好有鹹香😆,同樣係大大碟😆-「楚撚記豬油🐷🫧撈飯」:白飯🍚加豬油加醬油加芫荽蔥,眨吓眼就比我哋掃清😆,我本來想再叫多碗,朋友話呢啲咁美味嘅食物適可而止,結果加咗碗白粥😆食得我哋兩個人好飽,超級滿足😆

食得我哋兩個人好飽,超級滿足😆