2023-06-03 48 浏览
上IG見到有人推介呢間餐廳,見到佢啲相睇落好好食,就叫咗兩個朋友同我一齊去試。我哋叫咗一個章魚大阪燒、一個帶子大阪燒同埋一個蝦大阪燒。三個大阪燒都係一人份量,但我哋最後叫嘅抹茶醬烤蛋糕就係2-3人份量。全部食物都好好食,但如果想叫烤蛋糕嘅話,最好叫多幾個朋友一齊食~
我哋叫咗一個章魚大阪燒、一個帶子大阪燒同埋一個蝦大阪燒。
早排發現呢間充滿和式復古感嘅隱世小店 (o゚v゚)ノ專賣日式烤蛋糕+大阪燒 幾有特色 仲係即叫即製 所以要比啲耐性等啦~楓木系裝修亦好舒服 入到去有小旅行啲感覺🧳♥ 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $①③⑧一上枱有被𝘴𝘶𝘳𝘱𝘳𝘪𝘴𝘦到(゚o゚)也太大個了吧 焙茶醬覆蓋成個蛋糕 茶味濃而不澀 濃郁焙香中帶點甜味 食落完全唔膩 蛋糕較扁身 有啲似用電飯煲焗起嗰種~即叫即烤食落鬆軟濕潤 比平時嘅海綿蛋糕更綿密 蛋香味好濃🥚伴碟仲有白玉 蕨餅 香蕉 係古早味蛋糕嘅日式變奏版!.♥ タコ大阪燒(章魚)$⑦⑧好足料 每啖都食到椰菜同章魚🐙醬汁本身較甜 所以食落鹹甜夾雜~餅底無咩粉漿感 蛋嘅比例較多 所以口感似厚身蛋餅 唔會太乾身/太燶.♥ 芝麻豆乳|抹茶豆乳 $⑤⑧採用日本進口豆乳 定價少不免稍高 但黑芝麻/茶味非常濃郁 同時入口順滑 帶淡淡豆奶香

♥ 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $①③⑧

♥ タコ大阪燒(章魚)$⑦⑧

♥ 芝麻豆乳|抹茶豆乳 $⑤⑧

2023-05-28 36 浏览
《昭和風大阪燒🇯🇵》———————————————-#楓 🍁-呢間新開張嘅日式小店主打手工烤蛋糕同大阪燒,隱身於仁安大廈裡面😝 餐廳裝修走木系風格,有種走入昭和年代喫茶店嘅感覺🎌-🐙 章魚大阪燒大阪燒即叫即製,上面鋪滿柴魚片、海苔粉同蔥花,中間夾住大量粟米、椰菜絲、蟹柳同厚切章魚粒,口感豐富,充滿層次😉-🥞 丸久小山元焙茶醬烤蛋糕手工烤蛋糕製作需時,十分用心,值得比啲時間等食🥰 蛋糕賣相吸引,烤至金黃色,食落綿密鬆軟,蛋香味濃,焙茶醬香濃幼滑,淋滿整個蛋糕面,打卡一流😙 配搭旁邊嘅黄豆粉蕨餅同小丸子一齊食都幾唔錯🍡-可可豆乳採用日本進口嘅豆乳,入口香滑,可可味好香濃🥛水蜜桃梳打味道清爽,甜而不膩☺️-⭐價錢參考:(另收加一)章魚大阪燒: $78丸久小山元焙茶醬烤蛋糕: $138可可豆乳: $58水蜜桃梳打: $38🍌抵deal 指數:7/10
《昭和風大阪燒🇯🇵》
———————————————-
#楓 🍁
🐙 章魚大阪燒
🥞 丸久小山元焙茶醬烤蛋糕
⭐價錢參考:(另收加一)
章魚大阪燒: $78
丸久小山元焙茶醬烤蛋糕: $138
可可豆乳: $58
水蜜桃梳打: $38
🍌抵deal 指數:7/10
2023-05-21
2023-05-28 34 浏览
呢間新開嘅Cafe主打日式甜品,而家新開張優惠餐品仲要有七折,幾吸引!Cafe裝修以簡約日式木系為主,位置唔算好多~小店喺仁安大廈地鋪,喺旺角掃街嗰頭,唔算太顯眼,一個唔留意就會好易miss咗!店員好貼心,專登拎張凳俾我哋擺袋!餐品方面主打大阪燒、醬烤蛋糕、豆乳飲品等嘅日式甜品,嚟緊仲會有窩夫、芋泥系列,真係好吸引,期待!喺呢頭行街行到攰都可以入嚟食嘢唞吓,係有誠意同人情味嘅小店!------------------------------🍵◖丸久小山園焙茶醬烤蛋糕◗ $138呢個烤蛋糕超巨型,直徑差唔多成10cm,仲有焦糖香蕉、士多啤梨、藍莓同小丸子伴碟。蛋糕烤得金黃平滑,好濃郁嘅蛋香,口感好鬆軟,淋上滿滿嘅焙茶醬好邪惡!焙茶醬同蛋糕體都唔會好甜,整體甜到啱啱好,但佢真係太大個,焙茶醬食到後尾會有少少膩,建議同人分嚟食~🐙◖章魚大阪燒◗ $78有別於平時食開嘅大阪燒,餐廳將麵糊嘅比例減少咗,幾乎都係雞蛋,令大阪燒變得薄身啲,口感都好啲!裏面配料好足,有蟹柳、椰菜絲、粟米、京蔥以及厚切大大粒嘅章魚等等唔同口感嘅配料,食落脆口,令口感層次提升唔少,大阪燒醬汁甜甜哋,味道啱啱好!🍍◖鳳梨檸

🍵◖丸久小山園焙茶醬烤蛋糕◗ $138

🐙◖章魚大阪燒◗ $78

🍍◖鳳梨檸檬梳打◗ $38
鳳梨檸檬味道清新香甜,加埋梳打冰涼清爽,要攪勻晒啲果漿先唔會太甜~

🥛◖芝麻豆乳◗ $58
豆乳飲品都係餐廳嘅主打系列之一,芝麻味好香好濃郁,磨得啱啱好仲留有少少顆粒感,加埋豆乳口感香滑~

🌟 Encore指數:8.5/10
2023-05-26 49 浏览
[旺角]楓Kaede.丸久小山園抹茶醬烤蛋糕食剩指數:0/100日式手工烤蛋糕大大個丸久小山園抹茶醬沐到成個滿瀉😂蛋糕邊位微脆入面鬆軟有蛋香配料有香甜既紅豆同好多生果.タコ大阪燒食剩指數:10/100タコ即係章魚咁解~大阪燒食到章魚粒既口感其他配料有玉米、蟹柳、椰菜等口感幾豐富.芝麻豆乳食剩指數:0/100豆乳好香滑芝麻好濃好似芝麻糊咁好香好有質感.西柚烏龍茶食剩指數:10/100西柚酸酸甜甜濃郁果味如果烏龍茶茶底再濃d就更好!
[旺角]楓Kaede
食剩指數:0/100
日式手工烤蛋糕大大個
丸久小山園抹茶醬沐到成個滿瀉😂
蛋糕邊位微脆
入面鬆軟有蛋香
配料有香甜既紅豆同好多生果
食剩指數:10/100
タコ即係章魚咁解~
大阪燒食到章魚粒既口感
其他配料有玉米、蟹柳、椰菜等
口感幾豐富
西柚烏龍茶
食剩指數:10/100
西柚酸酸甜甜
濃郁果味
如果烏龍茶茶底再濃d就更好!
新開嘅日系烤蛋糕店,更係要試下咩料😋叫咗兩杯野飲,分別係培茶豆乳同鳳梨檸檬梳打。培茶豆乳味道清新唔會太甜。至於鳳梨檸檬梳打,檸檬同鳳梨嘅酸甜味道好平衡,加埋啲soda,飲落去好舒爽 👍🏻主角抹茶日系烤蛋糕🍰 好鬆軟,而且唔會太甜。抹茶好均勻咁分佈,入口之後抹茶味道好香濃又唔會過苦 💚🌈 𝐃𝐞𝐚𝐥⭐️ 原價係少貴嘅,依加新開張7折,者係98蚊。都有幾款口味選,例如芝麻,培茶,朱古力等。可以一試 😎

新開嘅日系烤蛋糕店,更係要試下咩料😋

🌈 𝐃𝐞𝐚𝐥

除了中國元宵節及西方情人節,戀人或有心儀對象的人們大概亦會趁着「520節日」向對方表達愛意。然而,比起「我愛你」,有不少人認為「唔要你」才是更準確的「偕音」,叫不少愛浪漫的女士哭笑不得。位於旺角的「楓」是一家新開業的小店,專售日式大阪燒、烤蛋糕、甜點及飲品。不論你是屬於支持「我愛你」或「唔要你」的一派,只要帶對方去吃點甜食,這甜蜜小舉動也必能為你爭下不少分數!環境:✨餐廳室內裝潢設計以木系為主,風格較簡約。服務:✨當天下午時間人流較多,職員態度真誠有禮,上菜時間很合理。食物:🥧 意大利可可榛子醬烤蛋糕 ($138)✨即烤即製,質感較鬆彈,富蛋香味,被濃郁的意大利可可榛子醬蓋着,伴隨香蕉、雜莓及蕨餅,份量巨大,建議二人或以上一同分享。🥢 テープ大阪燒 帶子 ($98)✨粉漿伴入大量小帶子、椰菜、雞蛋、洋蔥等等,面層塗上日式燒汁、蛋黃醬、木魚碎及蔥花,整體用料足,富飽腹感。🍫 可可豆乳 ($58)✨ 採用日本豆乳入饌,順喉帶微甜。🍇 巨峰梳打 ($38)✨顏色優雅,香甜涼快。

環境:
✨餐廳室內裝潢設計以木系為主,風格較簡約。

服務:
✨當天下午時間人流較多,職員態度真誠有禮,上菜時間很合理。

食物:
🥧 意大利可可榛子醬烤蛋糕 ($138)

🥢 テープ大阪燒 帶子 ($98)

🍫 可可豆乳 ($58)
✨ 採用日本豆乳入饌,順喉帶微甜。

🍇 巨峰梳打 ($38)
✨顏色優雅,香甜涼快。
2023-05-20
2023-05-24 29 浏览
【旺角•楓】✨ ————————————————————————新張隱世小店-楓 🌊係一間日系餐廳 主打自家制 | 日系蛋糕 | 大阪燒 | 豆乳飲品 | 店舖內裝修以木系🪵為主調 背景以日系音樂為主🎵 仿如去左小日本一樣 好有FEEL牙😍 岩曬兩口子行完街坐低談下心👩‍❤️‍👨🍯|章魚大阪燒|HKD 78層次感十足 面層係蔥花 木魚 洋蔥粒 餡餅入邊包裹住椰菜 粟米粒 蟹柳 仲有大大粒既章魚😍 做法正宗 一試難忘 仲好飽肚添🤣 🐙🦑🪼🧇🍯|丸久小山園焙茶醬烤蛋糕|HKD 138手工烤蛋糕配上不同自家製醬料及配料(京都蕨餅、白玉園子、焦糖香蕉等)蛋糕質感軟綿 蛋味突出 面層既焙茶粉mix Cream 口味獨特 有啲似芝麻既味道 旁邊有士多啤梨 藍莓 香蕉 白玉園子 京都蕨餅(口感軟 冰凍似啫喱)為整個蛋糕生色不小😍😚🍵🍰🫐🍌🍓🍹|抹茶豆乳|HKD 58選用日本進口豆乳 配自家調製抹茶醬口感冰涼豆乳甜味濃 綠茶味亦適度地融和係豆乳中 係戀愛既味道🥰🍵💠💞
【旺角•楓】✨
————————————————————————

🍯|章魚大阪燒|HKD 78

🍯|丸久小山園焙茶醬烤蛋糕|HKD 138

🍹|抹茶豆乳|HKD 58
選用日本進口豆乳 配自家調製抹茶醬
2023-05-22 40 浏览
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎 ❣︎ 日式cafe主題店主要賣大阪燒同烤蛋糕環境以日式白啡顏色為主以qr code落單因為即叫即製記得預番多啲時間等😉♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.2/5 🐙タコ大阪燒 (章魚)$78第一眼望落好似一碟pizza😂😂章魚數目好多餅底較厚身,有啲椰菜絲大阪燒醬汁味道較濃🍰丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $138份量好大🫣而且外型討好好適合打卡📸蛋糕鬆軟醬汁唔會太甜好香焙茶味🍵芝麻豆乳 $58推薦✨✨✨好香芝麻味而且係食到粒粒芝麻冇得小甜但飲落唔算太甜🍵抹茶豆乳 $58抹茶味較突出
𝐼𝐺@62.𝑙𝑜𝑦𝑎

♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.2/5

🐙タコ大阪燒 (章魚)$78
第一眼望落好似一碟pizza😂😂
章魚數目好多
餅底較厚身,有啲椰菜絲
大阪燒醬汁味道較濃

而且係食到粒粒芝麻
冇得小甜但飲落唔算太甜

🍵抹茶豆乳 $58
抹茶味較突出
📍 楓 Kaede📍 旺角 𝗠𝗼𝗻𝗴𝗸𝗼𝗸 • 廣華街1號仁安大廈地下32B-D舖〔 Follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-走在登打士街,看見這家新店《楓》的宣傳 — 新張期間,全單七折‼️於是來嚐一嚐,味道很不錯!特別是〔日系烤蛋糕〕更是必嚐呢!焙茶、抹茶控更是要來!用上宇治丸久小山園茶粉,甜品或飲品的茶味都有夠濃!-餐廳專攻兩項食物種類 — 大阪燒跟日系烤蛋糕,水準自然要很高!食物跟飲料都是即點即製,所以等候時間滿久,下單時間要拿捏的準確喔(例如想吃完大阪燒才上甜點的話)雖然要等,but it’s worth the wait!味道很好,而且不算是常見的菜式,是值得到訪支持的一家小店!-餐廳位於仁安大廈裡面,位置滿隱世呢店面不大,但木系裝潢令人感的滿溫馨🤎-テープ大阪燒 (帶子) ($98 → $69)大阪燒有四項口味配搭 — 蜆、蝦、章魚、帶子我們選的是〔帶子〕口味,用的是小小顆的珍珠帶子,彈牙可口😋裡面還有玉米、蟹柳、椰菜等配料,口感相當豐富表面擠上醬料、灑滿蔥花跟木魚碎等;醬料再多一點就更符合重口味的我啦😝•丸久小山園焙茶醬烤蛋糕
📍 楓 Kaede
走在登打士街,看見這家新店《》的宣傳 — 新張期間,全單七折‼️
餐廳專攻兩項食物種類 — 大阪燒日系烤蛋糕,水準自然要很高!
餐廳位於仁安大廈裡面,位置滿隱世呢
店面不大,但木系裝潢令人感的滿溫馨🤎
テープ大阪燒 (帶子) ($98 → $69)
大阪燒有四項口味配搭 — 蜆、蝦、章魚、帶子
我們選的是〔帶子〕口味,用的是小小顆的珍珠帶子,彈牙可口😋
裡面還有玉米、蟹柳、椰菜等配料,口感相當豐富
テープ大阪燒 (帶子)

丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 ($138 → $97)
大阪燒上桌後就下單的甜品(避免一同上桌或店員忘記了「叫起」的可能性😂),等待時間剛剛好
這款〔日式烤蛋糕〕其實是巨大化的日式鬆餅,厚度十足!
雖說是兩人份,但當主食後的甜點的話,分為四人份都綽綽有餘呢
蛋糕上倒滿餐廳自家製的焙茶醬,味道好香🤎
足夠吃每一口蛋糕時都蘸上醬料,流心質地更是吸引!
另外還配上焦糖香蕉、白玉丸子、京都蕨餅、雜莓等,超級滿足!
日式烤蛋糕

抹茶豆乳 ($58 → $41)
餐廳的豆乳飲料採用日本進口豆乳,味道醇厚
這款加入抹茶,同樣是來自丸久小山園的茶粉
味道甘香,色澤好美💚
抹茶豆乳

蜂蜜柚子梳打 ($38 → $27)
就是梳打版凍飲版的柚子蜜~
炎夏裡喝這個,特別爽!
不知是有心或無意,這杯上桌時店員送上黃色飲管;上抹茶豆乳時則送上綠色飲管,好治癒!
蜂蜜柚子梳打
2023-05-20 57 浏览
聽講旺角開咗間食大阪燒同日本烤蛋糕既餐廳,所以就專誠同朋友過嚟試吓👭🏻焙茶烤日本蛋糕🍰好似叫咗好多焙茶嘅產品🤣但我自己好鍾意焙茶味😛 焙茶味道好香蛋糕好鬆軟✌🏻章魚味大阪燒🐙大阪燒一上碟就充滿香味 整體口感鬆軟燒好啲章魚好嫩 唔會過熟🤤 夾埋椰菜爽脆☺️芝麻豆乳芝麻味道好濃郁 同埋有種微甜味😋非常香滑飲落去充滿芝麻香味☺️焙茶豆乳焙茶味道十分香濃🌱 豆乳味又夠濃郁香甜味道特別 好有焙茶同豆乳味既層次感✌🏻楓📍旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D嘅舖

焙茶烤日本蛋糕🍰

飲落去充滿芝麻香味☺️

焙茶味道十分香濃🌱 豆乳味又夠濃郁
香甜味道特別 好有焙茶同豆乳味既層次感✌🏻

📍旺角廣華街1號仁安大廈地下32B-D嘅舖
呢間小店裝修好日系🇯🇵,主打日式大阪燒、醬烤蛋糕、豆乳等,店員細心友善💖,宜家做緊新開張七折優惠🤑🔥!但想去嘅朋友要小心啦,cuz個位好隔涉(Openrice ERROR404,tips in 👇🏻⚠️)-1️⃣「帶子大阪燒 🐟🍳($98)」唔想食帶子可以揀章魚/蜆/蝦,中間有好多粟米粒同埋蔬菜,面頭鋪滿柴魚碎、有好多迷你帶子,食落足料又惹味😆~ Okonomiyaki (scallops)👍🏻-2️⃣「丸久小山園抹茶醬烤蛋糕🦀($158)」好大份!2-3個人share岩岩好,抹茶醬香濃幼滑,鋪滿成個蛋糕,需蛋糕綿密充滿蛋香~Baked cake with matcha cream sauce 👍🏻-3️⃣「焙茶豆乳🤎($58)」好飲!焙茶味好濃,而且豆奶更健康👻~ Hojicha soy milk -⚠️:位置比較難搵,openrice亦都locate錯,記住自己用google map search仁安大廈!
1️⃣「帶子大阪燒 🐟🍳($98)」
2️⃣「丸久小山園抹茶醬烤蛋糕🦀($158)」
3️⃣「焙茶豆乳🤎($58)」
帶子大阪燒
帶子大阪燒
焙茶豆乳
黎到旺角覓食,雖然大大小小唔同菜式嘅餐廳都試過😪但捐窿捐罅都總會搵到驚喜😉今次黎到位置旺角近油麻地嘅仁安大廈,又俾我發現一間新店😲舖位唔算大位置亦比較低調,敞門拉開發現原來佢地係主打大阪燒同招牌烤蛋糕🧐蛋糕黎講焗同蒸就試得多,今次就試下「烤」嘅滋味又係點嘅先~《 北海道滨乙女芝麻醬烤蛋糕 》 $138 4.5 / 5即叫即整嘅烤蛋糕所以都預會等耐少少,不過一見到又大又多醬嘅蛋糕等都抵啦😎 「烤」蛋糕嘅製法獨特,先係煎香再去焗,質感好鬆軟,蛋味突出感覺同古早蛋糕有幾分相似😋👍🏻 加上自家調配芝麻醬好濃稠,香得黎唔會好甜,同蛋糕好夾🤤 配料方面亦好有心思,無論愛玉定蕨餅都相當煙韌,成個組合都好日系~《 えび大阪焼🦐 》 $88 4 / 5大阪燒有多款口味,試左蝦做主角,果然真材實料好足料😍 有椰菜、菇片等配材,同爽彈蝦仔🦐 細細隻嘅蝦肉更爽口同大阪燒其他配料好夾👍🏻 欣賞佢醬汁唔會好鹹,都會食到食材天然嘅甜味👍🏻《 抹茶豆乳 》 $58 4.5 / 5用豆乳取代牛奶反而抹茶味更濃郁,豆乳仲要入日本入口🤤 口感順滑,抹茶粉亦冇結塊🥴整體雖然只有烤蛋糕同大阪燒兩款食物,但反而令人更印象深

《 北海道滨乙女芝麻醬烤蛋糕 》 $138 4.5 / 5
北海道滨乙女芝麻醬烤蛋糕
えび大阪焼

《 えび大阪焼🦐 》 $88 4 / 5

《 抹茶豆乳 》 $58 4.5 / 5

整體雖然只有烤蛋糕同大阪燒兩款食物,但反而令人更印象深刻👍🏻 製作同用料都認真,值得一試😋👍🏻

———————————————
———————————————
北海道滨乙女芝麻醬烤蛋糕
えび大阪焼
2023-05-17 42 浏览
旺角好多小店,最近發現有間新開的日系甜品店😍小店主打日系烤蛋糕,大阪燒和豆乳飲品。實在太掛住日本的大阪燒😌 宜家新開張仲有7折優惠🈹一於入去試試🤩餐廳裝潢以簡約日式木系為主,感覺休閒舒適! 佢地遲D仲有窩夫和乳酪雪糕,期待😚🔸丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 (原價 $138)大大個超巨型手工烤蛋糕,夠晒2-3個人share。 手工烤蛋糕即叫即做,將手打蛋白加入蛋漿,先煎兩分鐘再焗八分鍾,焗完的蛋糕非常鬆軟濕潤,蛋味香濃!另外醬汁特別用上小山園出品既焙茶粉,自家製焙茶醬更香濃幼滑,淋滿整個蛋糕面,好澎湃! 伴碟有時令生果,京都蕨餅和白玉圓子,好豐富!仲有意大利可可榛子醬、北海道芝麻醬和小山園抹茶醬口味比你選擇!🔸工匕大阪燒(蝦) (原價 $88)大阪燒新鮮整起熱辣辣,比起傳統的大阪燒較為薄身,不過大大個非常足料呀!配菜有蝦、 椰菜、粟米、蟹柳和雞脾菇,口感豐富! 面層仲有木魚,京蔥和青蔥,醬汁濃郁但唔會覺膩,唔錯!🔸抹茶豆乳 / 芝麻豆乳 (原價 $58)日本進口豆乳,入口香滑,甜度適中,抹茶和芝麻味都好香濃。
旺角好多小店,最近發現有間新開的日系甜品店😍

小店主打日系烤蛋糕,大阪燒和豆乳飲品。

🔸丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 (原價 $138)

🔸工匕大阪燒(蝦) (原價 $88)

🔸抹茶豆乳 / 芝麻豆乳 (原價 $58)

日本進口豆乳,入口香滑,甜度適中,抹茶和芝麻味都好香濃。
自製焙茶抹茶芝麻醬|巨大烤蛋糕|日式大阪燒經過旺角新舖頭開張7️⃣折超抵😍,主打大阪燒和巨大烤蛋糕🥧,店舖日系風,最出色係自家手打醬,芝麻、抹茶、焙茶、可可榛子醬!🍵作為抹茶控當然來試試😁. ◮ 丸久小山園焙茶醬烤蛋糕 $138 • ⁹ ⁄ ₁ ₀ 🎖️ 🎖️黎到哇左一聲!真係好大個😂 !2-3人Share都得!自家製焙茶醬,甜度適中,就係喜歡焙茶味帶微苦。並非古早蛋糕,更似蜂巢蛋糕質地,呈金黃色應該落左好多蛋,鬆軟香濃烘烤口感 。旁邊仲有蕨餅、麻糬、生果🍒*另有抹茶、可可榛子、芝麻醬口味*. ◮ エビ大阪燒(蝦) $88 • ⁸ ⁄ ₁ ₀ 10 年前大阪食過的味道都唔太記得啦,但這個絕對係足料!蛋香突出,有蝦、玉米、蔬菜絲,配上大阪燒醬,醬汁再多些更好😅。*另有章魚、蜆、帶子口味*. ◮ 抹茶豆乳 $58 • ⁷ ⁄ ₁ ₀豆乳味好突出,配上淡淡抹茶味
自製焙茶抹茶芝麻醬|巨大烤蛋糕|日式大阪燒

黎到哇左一聲!真係好大個😂 !2-3人Share都得!

*另有抹茶、可可榛子、芝麻醬口味*

. ◮ エビ大阪燒(蝦) $88 • ⁸ ⁄ ₁ ₀

*另有章魚、蜆、帶子口味*

. ◮ 抹茶豆乳 $58 • ⁷ ⁄ ₁ ₀
豆乳味好突出,配上淡淡抹茶味