2018-11-20 879 浏览
早排聽朋友講女人街梨滿園嘅韓國料理唔錯,呢日經開呢頭就一於去試下。餐廳位於威達商業大廈Deli2 嘅1樓,裝修略帶韓風,牆上亦掛有好多韓國人物圖畫作裝飾。一坐低侍應先送上六款美味前菜。😚整本餐牌圖文並茂,有韓燒、鍋類、湯類……等等,都有幾多選擇。點左烤肉,餐廳即送上新鮮生菜、蒜片、豆瓣醬……等,用嚟包燒肉食就最適合不過😉烤牛肋骨肉 ($108/150g) - 預先醃好嘅牛肉牛味濃郁,醃得十分好味,肉質嫩滑無筋,最適合我哋呢D牛魔王🐮🐮🐮烤無骨雞脾肉 ($68/150g) - 雞肉已經預先調好味,鹹淡適中,雞肉夠嫩,燒完都唔會嚡口,好味抵食!🐔🐔🐔韓式生醃醬油蟹 ($158) - 醬油味道鮮美,蟹肉鮮甜,肉質細緻,蟹身及蟹蓋有好多蟹膏,將蟹膏加落熱辣辣嘅飯度一齊食,再灑上紫菜碎,啖啖滋味。😍😍😍真露 ($58) - 有佳餚當然要有美酒啦,食韓燒又點可以唔飲韓國嘅燒酒😉呢餐除咗食物味美,價錢實惠之外,亦不得不讚下呢度嘅服務,侍應態度親切用心,會主動幫我哋換碟、更換燒烤網及斟茶……等等,絕對值得一讚!👍

一坐低侍應先送上六款美味前菜。😚

2018-11-20 130 浏览
今日係旺角行完一轉之後,漸感肚餓,就決定周圍搵下有咩好野食。去到Deli 2 呢間大廈,知道入面有唔少野食,就決定入去搵間好野食最後就去左呢間梨滿園食。呢到環境都非常不錯,都坐得幾舒服,唔會話好迫咁首先嚟嘅就梗係前菜,呢度有六款唔同嘅泡菜可以選擇,全部都可以自由添加味道非常之不錯呀,用嚟開胃送飯都係一流。緊接著嘅就係韓式雪藏蟹,佢係充滿著蟹膏同埋紫菜,用嚟撈飯就一流了之後都主角燒肉,我地試左五花腩同埋呢度特色嘅牛肉。味道都非常之有水進,再搭配番呢度嘅醬汁,真係一流同埋呢度嘅服務都好好,老闆娘周不時都會過嚟同你傾兩句,睇下你食得開唔開心總括嚟講,係一次非常滿意嘅晚餐啊
最後就去左呢間梨滿園食。

呢到環境都非常不錯,都坐得幾舒服,唔會話好迫咁

味道非常之不錯呀,用嚟開胃送飯都係一流。

總括嚟講,係一次非常滿意嘅晚餐啊
豬腩肉
高級牛肉
伴菜
2018-11-19 28 浏览
特價晚餐都好多選擇,同埋價錢真係唔貴,多數五十幾蚊有交易免費小菜,薯仔絲、芽菜、四季豆帶麻油香及蒜香雖然晚餐好抵,但好想食燒肉,所以叫左兩個肉:牛肋骨(無醃)上到黎大條到嚇親好少喺香港見到燒肉店咁大手筆看到比例了吧~牛肋骨雪花均勻,燒到微焦上碟,肉質好淋好香抵食五花肉又係俾佢份量嚇親,平時呢個價錢喺香港只會有一半份量五花肉係平時嘅兩倍大小,而且有4塊,勁多仲要舊舊都好靚,燒完脆卜卜嘅外皮加上豬肉香味真係諗起都想再食~人參雞湯好味呀,平時飲嘅都係勁淡,呢到係雞湯香味,人參味唔算好重但食得出雞仲好滑,有雞油香味醬油蟹個蟹醃得好夠味,醬油略咸,拌飯時唔洗落太多~因爲佢蟹膏都好多好入味,已夠咸香喇蟹好易食,因為蟹腳蟹身淋淋地,基本上一咬就咇晒蟹肉出黎石頭窩飯(牛肉)姐姐幫我地拌埋加埋辣醬~有少少飯焦,好好味柚子蜜唔會沖得過甜又唔會太淡

特價晚餐都好多選擇,同埋價錢真係唔貴,多數五十幾蚊有交易

免費小菜,薯仔絲、芽菜、四季豆帶麻油香及蒜香

雖然晚餐好抵,但好想食燒肉,所以叫左兩個肉:

牛肋骨(無醃)
上到黎大條到嚇親
好少喺香港見到燒肉店咁大手筆

看到比例了吧~

牛肋骨雪花均勻,燒到微焦上碟,肉質好淋好香

五花肉
又係俾佢份量嚇親,平時呢個價錢喺香港只會有一半份量

五花肉係平時嘅兩倍大小,而且有4塊,勁多

仲要舊舊都好靚,燒完脆卜卜嘅外皮加上豬肉香味
真係諗起都想再食~

人參雞湯
雞仲好滑,有雞油香味

醬油蟹

蟹好易食,因為蟹腳蟹身淋淋地,基本上一咬就咇晒蟹肉出黎

石頭窩飯(牛肉)
姐姐幫我地拌埋加埋辣醬~有少少飯焦,好好味

柚子蜜唔會沖得過甜又唔會太淡
2018-11-14
  • 醬油蟹
  • 特選牛肋骨(無醃)
  • 高麗人參雞湯
旺角好多野食,但其實係女人街都有唔少穩世餐廳幾優秀今日去左呢間韓燒幾有驚喜門口已好有韓國味道,但又不會有太多多餘的奢華裝飾👍🏾入到去,已經有位笑容親切既店員招待我們😊同😊呢個emoji真係好似。佢好詳盡解析有咩推薦,令我們好有賓至如歸既感覺💕先黎既有小食,有6款當中最喜愛的是泡菜和薯仔條泡菜不是只有酸,是辣和酸都涵蓋了,有韓國的味道💕而薯仔條就微微甜,甜中又帶點薯仔味,好好食大家都不斷食呢款燒烤方面💁🏾‍♀️特選牛肋骨(無腌)🐄食肉當然要食佢既原味,呢個牛肋骨真係好好食好有牛味,唔洗點汁都好好食好快熟,燒左兩分鐘左右就要上碟。質感唔肥,但又好淋而且份量都好大濟洲五花腩🐖呢個食落就肥少少,始終都係腩。呢個包生菜,酸蘿蔔絲,再點少少醬好好食!配反個酸蘿蔔絲,無咁漏份量都好大另外,亦點左醬油蟹🦀呢個仲配左白飯俾我地😊個汁撈飯一流蟹肉都ok,肉質都算新鮮,不過可能個汁就濃味少少,所以個蟹味無咁岀。人蔘雞湯(細)🐓呢個份量都夠我們三人飲,每人都飲到兩碗湯底方面,人蔘味都幾足,飲幾啖都食到少少人蔘仔為呢個燒肉下下火☺️雞肉都好滑,唔似煲湯雞肉,好味
旺角好多野食,但其實係女人街都有唔少穩世餐廳幾優秀
今日去左呢間韓燒幾有驚喜

門口已好有韓國味道,但又不會有太多多餘的奢華裝飾👍🏾

先黎既有小食,有6款

當中最喜愛的是泡菜和薯仔條

大家都不斷食呢款

燒烤方面💁🏾‍♀️
特選牛肋骨(無腌)🐄
食肉當然要食佢既原味,呢個牛肋骨真係好好食
好有牛味,唔洗點汁都好好食

好快熟,燒左兩分鐘左右就要上碟。質感唔肥,但又好淋
而且份量都好大

濟洲五花腩🐖
好好食!配反個酸蘿蔔絲,無咁漏
份量都好大

另外,亦點左醬油蟹🦀
呢個仲配左白飯俾我地😊個汁撈飯一流

人蔘雞湯(細)🐓
呢個份量都夠我們三人飲,每人都飲到兩碗
湯底方面,人蔘味都幾足,飲幾啖都食到少少人蔘仔
為呢個燒肉下下火☺️雞肉都好滑,唔似煲湯雞肉,好味

• 特選牛肋骨(無醃)
  • 韓式生醃醬油蟹
2018-11-18 512 浏览
一直覺得樓上舖充滿驚喜,好耐無見朋友,所以定左喺可以坐得舒服食得開心既地方。上到黎見到位置好闊落,果然無揀錯~因為未齊人 老闆娘好好人咁上左小菜俾我地先 真係好豐富 完全韓式 超鍾意個南瓜同埋泡菜 好好食呀 見我地等得耐 仲幫我地refill左 開心 啲泡菜留返啲陣間包燒肉好好味㗎嗌左少少酒大家share 老闆娘好respect韓文化咁 一定要用一個specified cup for sujo and mogoli.. that rice wine really brought me back to Seoul~~~ First thing we got is the Korean BBQ set~ really enjoyed seeing the meat went from raw to cooked~~ super satisfying haha Like that the portion is not too much but enough for around 4 people.. we got more people there so everyone gets to t
小菜附贈

燒酒米酒

Like that the portion is not too much but enough for around 4 people.. we got more people there so everyone gets to taste a bit of everything

The beef is so nice~~ especially the tongue if you likes it!!
韓燒拼盤

五花腩
韓燒調料

There are different source for different meat that the owner insist us trying.. the black one is Korean soy source and the yellow oily source is sea salt in oil which goes really well with those unseasoned!!
生拌牛肉

The raw beeeeef try only if you dare to.. not for me but my friends said it’s fine
年糕

Rice cake!! Doesn’t look quite spicy but don’t underestimate it!
紅酒五花腩

This is quite new to me the first time I try the pork soaked in red wine.. I enjoy bbq this for my friend tho haha
醬油蟹

The famous raw soya crab.. only do if you dare to... not too much of Korean food place in Hong Kong offer the dish
(Not sure if it’s still in the season tho)
粉絲雞煲

I love this bowl!!! The sauce is so nice to eat with rice!! I can do like 2 bowl of rice with the dish haha
小菜附贈
年糕
紅酒五花腩
粉絲雞煲
2018-11-17 115 浏览
早排同朋友食晚飯,嚟到呢間位於旺角嘅韓國餐廳。我哋order 左一個四人餐同埋加左個雪濃湯同海鮮炒年糕。我覺得四人餐都幾抵食,套餐有幾款肉類可以燒黎食,有牛舌、雞肉、豬腩肉同牛肉,醃料充滿韓國風味,鹹淡適中,仲可以用生菜包嚟食,都幾正宗 👍套餐仲有燒鯖魚,魚肉結實,外層燒得幾香脆~韓式薯仔雞鍋辣辣地非常惹味,軟糯嘅年糕同韓式粉絲吸收曬d 醬汁,好好味 😋 泡菜煎餅味道都唔錯~ 另外套餐仲包汽水同白飯,真係幾抵食 😆 海鮮炒年糕d 海鮮分量足,尚算新鮮,年糕都煮得夠入味。雪濃湯味道濃郁,充滿牛骨香味!餐廳都幾大,坐得都幾舒服,好適合朋友聚餐。另外值得一讚嘅係餐廳店員服務態度親切☺加分加分~

第一篇食評,手都震埋,所以可能一陣講(打)錯野,唔好見怪。夜晚三個人貪四人餐比二人餐多花款,叫左四人超值餐,連加一每人百八到。一開始先送上前菜(泡菜、豆芽、南瓜等),店員建議連肉一起夾黎食,但小弟嘅表姐同小妹未等到肉送來,已把前菜幾乎吃光👍🏻。雜肉盤雞豬牛各456塊到,三人黎講,雖不是任食,但份量都好足夠,再者質素好太多。成個餐仲有燒鯖魚、泡菜燒餅同薯仔雞煲,滋味非常😋,卻略嫌油膩🤭。去到最後三個人真係食唔晒,但就完美滿足一時想食燒肉的興致。
第一篇食評,手都震埋,所以可能一陣講(打)錯野,唔好見怪。

雜肉盤

雜肉盤
2018-11-13 101 浏览
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰。梨滿園.傳統韓式風味。✰•*˚ ✿✿小資女的Dolce Vita✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 梨滿園是旺角一家知名的韓食店 想吃傳統韓式風味,這間是不錯的選擇 由於早已BOOK台,和朋友一到便可入席 店員YOYO姐親切主動 令人有賓至如歸的感覺 6款滋味前菜 南瓜香甜、泡菜惹味 西蘭花與豆芽亦清爽好吃 而薯條與蘿蔔條都是最快掃清的 這裡的柚子蜜和檸檬茶都足料香甜 配燒肉又是一流之選 無骨雞脾肉 一般以燒牛肉和豬肉為主的朋友 基於店員的推介點了無骨雞脾肉 吃落甚為驚喜,香滑好吃 既保持了雞的香氣,亦加入了grill香 因此,味道滿分 濟州島黑毛豬五花腩 五花腩之中的皇牌 新鮮多汁又有黑毛豬的矜貴肉香 厚切令口感特別豐盛 加上店家選用的原材料質素高企 所以食得出水準 韓國生菜配麵豉醬 生菜非常新鮮,還有生蒜粒 既傳統又滋味 麵豉醬適合我等重口味人士 配燒肉一起吃,突出了一流的香辣滋味 辣味香蔥 韓式香辣就是好吃 只吃菜都已夠下飯

雜感女生 好味日記
˚*。梨滿園.傳統韓式風味。*˚
✿✿小資女的Dolce Vita✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

梨滿園是旺角一家知名的韓食店
想吃傳統韓式風味,這間是不錯的選擇
由於早已BOOK台,和朋友一到便可入席
店員YOYO姐親切主動

配燒肉又是一流之選

無骨雞脾肉
一般以燒牛肉和豬肉為主的朋友
基於店員的推介點了無骨雞脾肉
吃落甚為驚喜,香滑好吃
既保持了雞的香氣,亦加入了grill香

因此,味道滿分

濟州島黑毛豬五花腩
五花腩之中的皇牌
新鮮多汁又有黑毛豬的矜貴肉香
厚切令口感特別豐盛
加上店家選用的原材料質素高企
所以食得出水準

韓國生菜配麵豉醬
生菜非常新鮮,還有生蒜粒
既傳統又滋味
麵豉醬適合我等重口味人士
配燒肉一起吃,突出了一流的香辣滋味

辣味香蔥
韓式香辣就是好吃
只吃菜都已夠下飯
再加上我們深愛的燒五花腩
配白飯實在夠正

韓國泡菜湯
熱辣辣上台,紅當當的好意頭
韓國泡菜湯內涵豐富
包括豆芽、豆腐、腩肉、金菇.....
葷素兼備,味道夠照
既可單飲獨喝,又或混以白飯同吃

都是好選擇

小評:
味道:★★★★☆
環境:★★★★☆
服務:★★★★☆
衛生:★★★★☆
抵食:★★★★☆
之前去完韓國,隔了很久都沒有吃韓國菜了,除了尖沙咀外,旺角也有很多選擇,友人想吃燒肉,不過我有點病,比較想喝碗熱騰騰的海鮮湯,見到餐牌,這間餐廳兩款都有,地方位置闊落,分開兩邊座位。除了餐牌上散叫,還有餐廳指定的套餐選擇,有烤肉、湯及主菜,跟套餐的話,每人有碗白飯,跟肉一起吃及湯飲,價錢會比逐樣點更加經濟。而且如果不烤肉的話,可以點其他韓式菜,如石頭鍋飯、冷麵、炒年糕、海鮮等等,有多款選擇。韓國菜的精髓又怎會少得多款的小碟配菜呢~先吃點開胃前菜,有芽菜、泡菜、芥菜、醃蘿蔔、薯絲及南瓜,很豐富!泡菜煎餅:推介~另外還有海鮮煎餅的選擇,不過我比較想吃酸酸辣辣的味道,那當然是泡菜口味的。煎餅薄薄微辣,周邊煎得脆脆,絕對開胃。人蔘燉雞湯:一鍋熱騰騰的人蔘雞湯,湯料十分足,鍋內有人蔘、蒜頭、半隻雞。雞隻入面釀了紅棗及軟糯的糯米飯,濃郁的雞湯味道,帶清澀的人蔘味,肉質比較粗糙,沒有肥肉,所以湯也不會油膩。牛肉肉質味濃,薄片不會太靭,放上爐上烤一烤,很快就熟了,再包裹著生菜、豆醬一起吃,減低油膩感。海鮮也挺新鮮,蝦、八爪魚及帶子都大大粒,烤熟的蝦肉非常結實有彈性,八爪魚爽口。另外,還點了一盤烤多春魚
另外,還點了一盤烤多春魚:多春魚的肚都是鼓鼓的,飽滿的魚子,很有口感,整條都能吃掉,雖然吃到口有點乾乾的,但很滋味~
2018-11-10 156 浏览
我醉心於韓風,今日終於約埋同事一齊做韓妹食韓國野一洗返工嘅壓力。正所謂辛苦揾嚟志在食,吾食好西就真係對吾住自己啦!呢個舖頭係女人街上面,好易揾,行幾條街就到!到步時都係6點鬆啲,吾洗等位✌🏻侍應姐姐仲好好,超好服務態度小菜都有幾款,七彩繽紛,見到都好開胃呢前菜都有6款,食完都開始飽飽地呢個係牛肋骨肉,堅係好食,夠晒油脂,好滑口,又好重牛味!仲要份量好多,2個女仔完全食吾晒!呢個係豬腩肉,吾好睇佢紅色,但其實都係少少辣,因為我一早同左侍應講我地吾食得辣🙈呢個肉係有驚喜,吾會鞋,又好入味!我哋叫左韓式紅棗茶同埋柚子茶,可以清清喉嚨,再食過我哋就係叫左2人餐,建議大家多人約埋一齊食,仲多選擇!另外餐廳環境都好韓式,簡直係食得又睇得!
我醉心於韓風,今日終於約埋同事一齊做韓妹食韓國野

小菜都有幾款,七彩繽紛,見到都好開胃呢

前菜都有6款,食完都開始飽飽地

我哋叫左韓式紅棗茶同埋柚子茶,可以清清喉嚨,再食過

我哋就係叫左2人餐,建議大家多人約埋一齊食,仲多選擇!

另外餐廳環境都好韓式,簡直係食得又睇得!

2018-11-09 214 浏览
甥女係韓國 fans, 有好菜式都會叫我齊齊食,沒有代溝,實是難得餐廳設計精簡亦不失韓風格裝飾扇子有紅葉古廟畫中少女韓服撫琴餐前6小碟 kimchi 大豆芽菜、酸蘿蔔絲、豆角、南瓜、薯仔絲、大白菜,各具特色, 有辣有唔辣,個人最 like 大豆芽菜, 麻油味極濃,豆角爽甜烤肉雜錦拼盤 ( 牛豬雞 )3種肉類,中等 size,食過一些烤完之後縮了水,變得好細件幸好這間份量夠烤肉完成後, 可以自製生菜包, 老闆娘提醒一定要添加韓式麵豉醬DIY 除了烤肉還加了蘿蔔絲和南瓜,配上獨家麵豉醬, 口感更覺清新,而且無咁熱氣韓式醬油蟹食生蟹始終有少許畏懼,第一次嘗試,濃濃醬汁蓋過了蟹腥味,肉質軟綿, 蟹膏好似蛋王,味道不錯雪濃湯牛仔骨、金菇、大量京蔥煲成奶白色湯,牛味算重,無介紹錯食完燒烤,飲杯蜜蜂柚子茶最啱

餐廳設計精簡亦不失韓風格

裝飾扇子有紅葉古廟

畫中少女韓服撫琴

餐前6小碟 kimchi

烤肉雜錦拼盤 ( 牛豬雞 )

幸好這間份量夠

韓式醬油蟹

雪濃湯

牛仔骨、金菇、大量京蔥煲成奶白色湯,牛味算重,無介紹錯

食完燒烤,飲杯蜜蜂柚子茶最啱

2018-11-09 91 浏览
同一大班鐘意食韓國野既女仔聚會去邊好🤔🤔位於旺角既梨滿園就係一個唔錯既選擇🤓🤟🏻多人食當然係叫套餐最抵食🤤首選必食既就係泡菜餅 新鮮煎起所以真係好脆口同好好好好味👹仲要唔會成塊都只係得粉 有泡菜既酸酸甜甜所以好開胃😛 講到韓國食物又點可以唔食韓燒🙈套餐本身有四款肉 包括牛舌 五花腩 牛肉 豬頸肉😍想試多啲既可以好似我地咁加多盤肉 大滿足😚辣炒年糕亦都好正 夠辣又唔會太稔 每人幾粒重溫韓國必吃國民小食🤟🏻
同一大班鐘意食韓國野既女仔聚會去邊好🤔🤔

講到韓國食物又點可以唔食韓燒🙈
套餐本身有四款肉 包括牛舌 五花腩 牛肉 豬頸肉😍
想試多啲既可以好似我地咁加多盤肉 大滿足😚

2018-11-09 71 浏览
今日和朋友到旺角逛街,之後隨便在附近吃晚飯, 朋友話想食韓國燒烤,剛巧附近又見到有一間,就 入內吃晚飯。剛坐下,侍應巳奉上 六款伴菜,有泡菜、四季豆、大豆芽、薯仔絲、煮南瓜和酸蘿蔔,我最愛泡菜和酸蘿蔔,泡菜夠辣,蘿蔔酸酸甜甜,好開胃。烤肉雜錦拼盤拼盤有牛肉、五花腩和雞肉,隨拼盤送上的還有菜沙律、生菜和麵豉醬。侍應很細心,告訴我們吃五花腩烤肉時,配上菜沙律,加麵豉醬和酸蘿蔔絲,用生菜包起來吃,會特別好味道。我照著他的方法吃烤肉,果然份外滋味, 我現在才知道原來我以往吃烤肉的方法都是錯的。五花腩肥瘦適中,雞肉嫩滑,牛肉切得很薄,只需放爐上輕輕一燒就可以吃了。韓式生醃醬油蟹這道菜做得非常好,和我在韓國吃過的醬油蟹味道沒有大分別,果然非常地道。我用鮮甜蟹膏拌飯,加入紫菜和醬油同吃,味道一流。雪濃湯奶白色的一鍋湯,內裏有韓式粉絲、金菇、大蔥,當然還有大大件的牛肉。牛肉帶少少筋, 非常有牛味。食完燒烤,當然要飲番杯冰凍嘅蜜糖柚子蜜嚟解吓渴喇。呢間韓國餐廳,雖然位處於女人街附近,但提供的食物非常地道,價錢亦相宜,CP值甚高,值得再來光顧。

烤肉雜錦拼盤

韓式生醃醬油蟹

雪濃湯

食完燒烤,當然要飲番杯冰凍嘅蜜糖柚子蜜嚟解吓渴喇。

2018-11-07 146 浏览
呢間係旺角嘅梨滿園,地點非常就腳,係旺角油麻地中間、登打士街附近,非常適合朋友聚會搵餐廳!菜單選擇比非常多,無論燒肉與否都有好多菜色可以揀Menu有十幾頁咁多!今次二人同行就選擇咗兩個主食+燒肉,份量好多,兩個女仔都食到撐大個胃!而且安排咗四人座,位置寬敞!燒肉就揀左特選牛肋骨(醃),牛肉非常滑,口感嫩滑,醃嘅味都好香口,份量又多,推介叫燒肉仲會比生菜同豆瓣醬,夾埋食就冇咁油👍🏻👍🏻另外叫左炸醬麵,份量又係好大😂炸醬汁唔會過於濃味,岩岩好😆最後上嘅係牛肋骨湯,湯嘅牛肉味好出,感覺足料同煲左唔少時間,加埋粉絲同飯,好滿足!食飯其間侍應都不停睇住我地會唔會有野需要幫忙,同加水,非常好服務!

菜單選擇比非常多,無論燒肉與否都有好多菜色可以揀
Menu有十幾頁咁多!

前菜
特選牛肋骨(醃)

叫燒肉仲會比生菜同豆瓣醬,夾埋食就冇咁油👍🏻👍🏻

炸醬麵(豬肉)

另外叫左炸醬麵,份量又係好大😂炸醬汁唔會過於濃味,岩岩好😆

牛肋骨湯

特選牛肋骨(醃)
炸醬麵(豬肉)
牛肋骨湯
  • 特選牛肋骨(醃)
2018-11-07 41 浏览
好耐冇食過旺角韓國菜,本來以為梨滿園只係食韓燒,但同朋友去到先知原來唔燒都有野食,一於試試佢。食七半唔洗等位,經理服務態度冇得彈,一黎就安排四人闊落位,再詳細介紹有咩可以燒,唔燒既話有咩好食。因為朋友喉嚨唔太舒服所以點左一個牛肋骨湯飯,一個韓式炸醬麵,再加一個燒既牛肋骨。個經理幫我地剪開咗牛肋骨嘅肉,又好細心咁教我地燒完之後包生菜加豆瓣醬同蒜頭會更好味!如果個牛肋骨湯真係冇得頂,食嘅時候好有冬天食到暖粒粒湯飯嘅感覺。炸醬麵就一定係肚餓嘅朋友之選,大大碟一定飽!

個經理幫我地剪開咗牛肋骨嘅肉