2020-04-20
📍桔梗~旺角📍台灣過江龍cafe最近都好熱門🎗除咗樓高三層面積,十分寛敞,仲要有文青風格嘅裝修🍃啱晒鍾意打卡嘅朋友仔😂今次一點幾去到都座無虛席,點完餐都要等40分鐘😫餐廳係採取自助式服務,由點餐到清理桌面都要客人自律做到😗所以我去到嘅時候,枱面都幾污糟😅而且餐具用完都冇添加,問咗店員拎都要等10分鐘🧐覺得佢哋人手完全不充足去應對咁多客人🤨1️⃣ 龍蝦酪梨白酒奶油醬汁|餐車風 $148呢個brunch有大大份嘅炒蛋,入邊有芝士拉絲🧀上面有炒白酒龍蝦同魷魚,個人認為份量不是很多🧀龍蝦係幾彈牙,但係味道普通🙃麵包很乾硬,沙拉還不錯2️⃣馬修倫與松露的餐會|大地風 $128呢碟都係炒蛋、沙拉同埋麵包嘅組合,不過變咗係杏鮑菇係上面🍄松露奶油醬汁同醋不是特別夾,味道認真麻麻😕3️⃣ Rose Latte $38咖啡賣相不錯,拉花幾靚🌸唔會話太甜或者太苦澀☕️4️⃣雲霧玉露煎茶 $58呢款煎茶只係放咗一包茶包落去,再加左冰😅味道好淡,叫價$58真係有啲貴💸💡總括而言,呢間台式cafe裝修真係幾靚,但係等候時間好長😖加上食物質素好普通🙁係自助式服務底下要不斷行來行去,仲要比加一服務費😅性價比好低 💸本身諗住去食佢嘅燉飯
1️⃣ 龍蝦酪梨白酒奶油醬汁|餐車風 $148
2️⃣馬修倫與松露的餐會|大地風 $128
3️⃣ Rose Latte $38
咖啡賣相不錯,拉花幾靚🌸唔會話太甜或者太苦澀☕️
4️⃣雲霧玉露煎茶 $58
💡總括而言,呢間台式cafe裝修真係幾靚,但係等候時間好長😖加上食物質素好普通🙁係自助式服務底下要不斷行來行去,仲要比加一服務費😅性價比好低 💸本身諗住去食佢嘅燉飯,可能質素會再好啲😫
#hkhungryfoodie旺角#hkhungryfoodie台式
#hkhungryfoodiecafe