2020-05-02
這間台式咖啡店位於內街,環境幾舒適。餐廳屬於自助式,店員安排好位置後,在櫃短點餐,然後等號碼器響起就可去取餐。咖啡店白天主要做早午餐,有三明治同蛋捲、亦有散點的小吃。我地一行四人就點左兩份三明治同兩份Omelette。分別是炸軟殼蟹與檸檬香草酸奶三明治、楓糖培根豬小里肌三明治、龍蝦酪梨白酒奶油醬汁奄列早午餐及馬修倫與松露的餐會早午餐。飲品我地都點了不同種類與風格,玫瑰花茶、手沖咖啡、玫瑰拿鐵及季節果昔,盡量試多幾款。食物種類看似簡單,但餐廳在擺盤上有花心思,配合環境佈置,是很好影相打咭的地方。受姨甥仔感染,我都變得好鍾意軟殼蟹,愛上作佢嘅香脆。所以每次去餐廳見到有,都忍唔住想點。今次軟殼蟹配了帶有檸檬清香酸甜嘅蛋沙律,份外她好味😋。另一份豬小里肌三明治,本身肉質已經鮮嫩好味,再加上培根嘅鹹香,濃味愛好者最啱。這裡嘅早午餐其實就是奄列,配上田園沙律同美味醬汁,就是週末最好嘅開始😃!一時唔記得有人唔食松露,所以呢個馬修倫與松露的餐會,有人沒得參加呢。不過個龍蝦酪梨奄列都她好好味,因為個白酒奶油汁甜甜地,同龍蝦好夾。我今日點了玫瑰拿鐵,貌美得嚟咖啡都她好香。朋友就點了手沖,可按喜好選豆,他點
一時唔記得有人唔食松露,所以呢個馬修倫與松露的餐會,有人沒得參加呢[吐舌]。
我今日點了玫瑰拿鐵,貌美得嚟咖啡都她好香。朋友就點了手沖,可按喜好選豆,他點了哥倫比亞micro lot, 有黑加倫子嘅果甜香,我搶呷了一口[调皮]。
另外花茶都唔錯,而且好大壺,足夠兩個人飲。