2017-03-01 3534 浏览
昨日去咗柏景餐廳食自助午餐, 訂枱時我們要求坐在近窗口的位置, 去到我們的枱很接近放食物的吧枱, 有三次聽到敲鑼打鼓的聲音, 隨着聲音我們出去取食物 ,隔一段時間分別推出有,有雞絲雜果沙律撈起,士多啤梨咕咾肉,甜品疏乎厘,個個都守秩序排隊取食物,又或影低當時的情景,有互動性之餘也因一窩蜂排隊,場面牽起熱鬧。整體上,食物及種類是不錯的,又以熱食的種類較凍食為多及佳。甜品方面,因我們很遲才取食,有很多已沒再補充,或取走大面積了,下次真的要盡早取定。(只在開頭影了相,但沒有吃到)

整體上,食物及種類是不錯的,又以熱食的種類較凍食為多及佳。

2017-02-28
團購
  • 自助餐
2017-02-18 6417 浏览
臨近聖誕節又係我生日,身為信和之友會員嘅我揀咗旗下嘅皇家太平洋酒店食免費生日Buffet。餐廳裏面佈置充滿聖誕氣氛,環境乾淨,職員態度友善。海鮮吧有長腳蟹,翡翠螺,涷蝦,蟹鉗,青口,味道唔錯但無特別驚喜。刺身壽司種類較少。熟食款式多而且味道好,其中燒羊架最為欣賞,好嫩。甜品方面種類真係好多,而且賣相精美有心思,Reill唔同嘅種類,令顧客可以試到唔同嘅甜品,而且movenpick雪糕球任食,回本之選呀!

刺身壽司種類較少

熟食款式多而且味道好,其中燒羊架最為欣賞,好嫩

甜品方面種類真係好多
,回本之選呀!
2016-12-12
  • 甜品
2017-01-05 6555 浏览
全部都是我的👧 2017倒數的宵夜buffet Royal Pacific Count Down Buffet 👍👍👍(5分滿分)由2016去2017的當天,我大約吃8餐😂很好意頭哦😁在人人倒數5,4,3,2,1的時侯,我正在不斷夾食物😂😂😂 依我的記憶,自助餐包括:1. 抹茶紅豆蛋糕❤2. 檸檬芝士蛋糕😍3. 芒果蛋糕4. 叉燒酥😍5. 芝士蘑菇pizza6. 火腿咸包7. 咸牛肉包8. 黑松露薯條9. 蛋黃薯條😰10. 雞翼11. 粟米丸12. 牛油果天婦羅蝦卷😌我最記得我每樣嘢大約食左3件😁而抹茶蛋糕食左8件😂明明岩岩先吃完飯呢👧👧👧👧👦……………………👧 尖沙咀廣東道33中港城皇家太平洋酒店
全部都是我的👧 2017倒數的宵夜buffet

11. 粟米丸

12. 牛油果天婦羅蝦卷😌

我最記得我每樣嘢大約食左3件😁而抹茶蛋糕食左8件😂

明明岩岩先吃完飯呢👧👧👧👧👦

……………………

👧 尖沙咀廣東道33中港城皇家太平洋酒店
2017-01-01
2017-01-03 11021 浏览
因為加入了信和之友,生日月份可免費帶一位成人吃自助晚餐,所以每年都會來這裏。一入到餐廳,氣氛跟以往的12月不同了,桌上再沒有了派對高帽及給小朋友玩的玩具,節日氣氛不再,失望。食物方面,冷盤依舊沒大變,有蟹腳, 蜆,凍蝦,青口和螺。味道只熟一般,很普通的感覺。也有火腿類及煙三文魚等,都是一般質素。刺身方面,有三文魚,希靈魚,立魚等。三文魚有油香及肥美新鮮,不錯。壽司有帆立貝,北寄貝,玻璃蝦等等,也算是多款式,及新鮮好味。熟食方面,今年多了煎鵝肝,雖然要排隊,但不算等太久就可吃,因為是不停地供應的。鵝肝煎香了雖帶點油,但味道確不錯,唯沒有多士陪襯,略感油膩。其他熟食有燒烤類,火雞,羊架,炒菜,蝦餃,即煮意粉等等,但沒有牛扒,很失望,選擇很少,而且味道也只是普通。只有是響螺燉湯較為出色。餐廳每隔大約1小時就會有特別推介,打鑼鼓叫食客留意。有3次的,食物分別是鮑魚沙律,冰鎮咕嚕肉,及芝士蛋糕。雖則叫特別推介,但味道很不濟,鮑魚配沙律很怪味,咕嚕肉很普通,芝士蛋糕更是難吃。甜品區更是失望。只可以說好彩還有M記雪糕頂著。因其他甜品好不濟,芒果布甸一口咬下去很粉,像是啫喱粉未溶一樣。芝士蛋糕本是最不

甜品區更是失望。只可以說好彩還有M記雪糕頂著。因其他甜品好不濟,芒果布甸一口咬下去很粉,像是啫喱粉未溶一樣。芝士蛋糕本是最不會難吃,但也很難吃。窩夫想要一件熱及脆的,職員不會幫你弄,只可取一早已整定的,很差的服務。Pancake是即製,但職員卻弄得很厚不好吃,以往是又薄又香,懷念以前弄甜品很細心的服務員。中式的紅豆沙及豆腐花也很一般,不吃也罷。自助沖茶及咖啡機也沒有了,只能吃些水果吧。
總結來說,除了刺身壽司外,其他食物整體質素下降得很嚴重,節日氣氛也沒以往的好。以5百多元1位價錢來說,很不值。
2016-11-13 28695 浏览
之前已經成日想試呢間, 因為口啤都唔錯, 加上成家都有 “信和之友”會員, 生日月可以free生日那位, 所以今次爸爸生日就諗住去吃!! 打電話去訂位時, 職員說今年是28周年原來有個$280@優惠, 我們三個人吃還抵過咭的優惠, 所以就上網訂了, 要全數付款, 本來係早一個星期吃, 但因為個晚黑雨, 費事兩老遠遠的出來, 打去問下可否改期, 結果可以改今個星期吃, 蠻不錯!!放工去到, 父母已入座, 安排了windows位, 環境舒適感覺上都幾大, 而且野食都幾多, 要行一個圈慢慢睇都要一點時間, 加上今個月是 Halloween, 所以有特別的佈置!! 冷盤, 熟食及甜品種類都不少~~~那先來個冷盤, 因為我唔太吃生凍野, 所以只吃少少!!! 蟹腳同螺肉都幾新鮮, 而且有鮮味, 好鍾意吃的外國火腿, 尤其有點點那款; 另外還有忌廉薯蓉湯, 幾好飲…….第二轉係熟食, 每樣都拿一些, 個人覺得牛尾好好食, 好稔同入味, 豬頸肉都不錯幾爽口, 豬肶都唔會太韌, 點心類有酒樓水準, 仲有好味的燒賣, 父母都吃了幾粒!!! 不過點心類有時取晒要等, 還有父母很喜歡的燉湯, 今次係蘋果豬肉,
第二轉係熟食, 每樣都拿一些, 個人覺得牛尾好好食, 好稔同入味, 豬頸肉都不錯幾爽口, 豬肶都唔會太韌, 點心類有酒樓水準, 仲有好味的燒賣, 父母都吃了幾粒!!! 不過點心類有時取晒要等, 還有父母很喜歡的燉湯, 今次係蘋果豬肉, 好清甜, 唔會覺得好味精, 取完又要等下一輪…….
爸爸吃的三文魚, 好厚切感覺好新鮮, 仲有巴馬火腿, 好有咸香的味道!!!
這裡也有個特色, 就是定時會敲鑼, 因為有些特別的款式推出, 取完就無唔會Refill, 所以敲鑼叫有興趣客人出來排隊, 這也是一個 gimmick吧!! 今次就有一個木盤的新加坡定馬來西亞沙律, 黑松露蘑菇長通粉, 中間還有一個不太記得, 之後有個甜品梳乎里, 大家都好有興趣的出來排啊, 父母也去湊一下熱鬧, 感覺幾有氣氛!!!
基本上我吃自助餐都係三輪就KO, 前菜沙律, 熟食及甜品~~~太多甜品了, 令我眼花瞭亂, 大部份都取了一舊仔試, 其實還有些沒有取啊, 已經十分多! 爸還說我吃不完, 但甜品係第二個胃, 所以都差不多食晒!! 初來一個很久沒吃不是度度有的豆腐花先, 熱烘烘的, 很滑很不錯!!! 再來開動其他甜品, 大部份都唔錯, 介紹下比較出色的, 紫米慕思 (這個無論顏色定味道都好岩我好鍾意, 又唔會太甜!!), 朱古力蛋糕 (這個好Rich, 鍾意朱古力的朋友一定要試), 桂花糕 (幾清甜, 不過最好先吃, 因為其他甜品會遮甜), 芝士蛋糕 (我一定會吃的, 唔算實但好有芝士濃味, 同埋幾滑的質感), 綠茶紅豆卷 (這個配答唔會輸, 不過都係先吃較好, 因為唔會太甜), 再加埋生果真係又開胃又滿足, 好味!!!
這裡仲有好多款可以配搭的朱古力噴泉, 尤其有大大粒棉花糖!! 仲有可以夾的曲奇同橡皮糖, 真係好多款式, 大人細路都鍾意啊!!!
最後當然少不了雪糕啦, 這裡是選用movenpick的, 所以吃幾球已很抵了, 不過肚子裝不下, 有超過十款可以選擇, 還可以自加一些topping, 因為位置在門口所以要帶咭去取, 去到看原來還有窩夫同雞蛋仔啊, 下次要留下肚吃先!!!

真是吃很飽飽, 父母們也很喜歡, 服務也十分好, 加上這個優惠價錢吃自助晚餐真係超級抵!! 下次看看還有沒有其他優惠, 或等媽媽生日月用咭來再吃, 得閒要做乖女帶兩位寶貝食好野, 一個又滿足又開心的家庭樂晚上!!
2016-10-26
2016-10-26 12628 浏览
2016-10-21柏景餐廳 ******************大胃聯盟最近確實有D忙....又有D懶, 食完成個星期先寫。由於大胃首領10月份生日, Sino Club優惠, 所以就選擇Sino旗下皇家太平洋酒店既柏景餐廳食左一餐。******************先講海鮮, 其實冇乜選擇, 有凍蝦、瀨尿蝦、清口、蟹腳、螺, 冇生蠔,冇龍蝦。一開始實在太多人, 所以冇拎, 但之後望清楚, 又覺得唔吸引, 所以最後冇食海鮮。一開始就食熱盤, 選擇一般多, 甜酸魚柳粉漿薄, 醬汁酸甜適中; 蟹肉薯仔餅, 雖然係超級飽肚既薯餅, 但當中包含左蟹肉, 炸得又脆; 羊架好軟, 但有DDDDDD羶味。******************冷盤方面, 選擇又係唔多, 4款火腿, 4款cheese, 賣相唔係非常十分吸引。沙律除左提供沙律菜俾我地下配搭, 中有D已經整好既沙律, 雜果沙律、通粉沙律都有, 但味道不甚突出。******************其實大胃首領食buffet都比較少會去食麵, 但今次就試左海鮮湯麵。個湯海鮮又真係唔錯, 有龍蝦味, 似一個中式龍蝦湯。************
2016-10-21
柏景餐廳
******************
同la scala一樣, 柏景餐廳間中會有special dish 出爐, 會打鑼叫人出去湊熱鬧, 當日其中一個special係「巨輪芝士黑松露直通粉」(個名我作既), 愛cheese之人最愛, 醬汁好濃, 黑松露味離遠都聞到, 加上菇類增加口感, 大胃首領認為呢個係全晚既亮點。
******************
甜品, 大胃首領重點介紹拿破崙, 因為拿破崙係眾多款甜品中最好既。最少酥皮脆, 叉得開; 雪糕櫃就放左出門口, 提供好多口味既moevenpick雪糕, 有脆口雞蛋仔, 但窩夫就十分失色, 又唔脆, 果醬/朱古力醬又稀又唔好味。(不雪糕果個人態度仲幾差, 黑口黑面)
消費: $602.8 / 2 adults
優惠: Sino Club 生日買一送一優惠

(半價優惠, 不妨一試, 但原價就完全唔值)
2016-10-20
2016-10-18 8317 浏览
28週年,午餐晚餐都係半價,超抵食!午餐有長腳蟹、青口、蝦,甜品款式又多,最吸引一定係MOVENPICK雪糕,有10款味道,食左9小球回哂本!仲有燉雪梨湯好滋潤,飲品選擇又多,麥草汁、蕃茄汁、蘋果汁,西柚沙冰,仲有檸茶檸水自己沖,熟食款都有好多,咁既價錢咁既質素超值!
2016-10-17
2016-09-10 15631 浏览
之前朋友介紹呢間酒店既buffet依家做緊半價, 不過就要預先full pay先. 朋友先後食過兩次都話質素好好又抵食. 所以今日就同同事過黎開餐! 雖然依家有左, 唔食得生冷食物, 不過見到出面真係好多野食, 好豐富! 唯有叫大家食埋我果份啦~~~出去行左個圈, 影左D食物既相片!!!沙律吧黎講, 好多選擇, 係咁易夾都有好多品種. 菜類好新鮮爽脆 , 又有好多款醬汁任君選擇. 呢碟我就冇份食喇.... 不過出面既長腳蟹蟹腳真係好大隻, 而且refill得好快!熱薰類食物有好多選擇!味道黎講係不過不失既, 不過廚師極力推介我地既梅子豬手, 就不是我杯茶了...我可以食既熟壽司~甜品喇! 係咁易拎左D啦!!! 拿破崙同朱古力蛋糕最好味壓族既就係任食movenpick喇!!! 拎雪糕時必須出示此咭, 每位客人最多取三小球雪糕!其實都有好多口味俾人選擇架!
熱薰類食物有好多選擇!

我可以食既熟壽司~
甜品喇! 係咁易拎左D啦!!! 拿破崙同朱古力蛋糕最好味
其實都有好多口味俾人選擇架!
2016-08-06
星期日, 與吃貨戰友1, 2號來一個下午茶生日自助餐的小聚會. 由於我們身為吃貨選手系列之三 , 第一樣我們最關心和只會緊張的事情, 必定是食物的質素啦... 總括來說, 這裡的食物質量比前幾個月少了,  質素也相對下降了... 不過, 就餐廳裡的環境來說, 我們覺得ok, 坐得舒服的.

不過, 就餐廳裡的環境來說, 我們覺得ok, 坐得舒服的.
2016-09-04
信用卡優惠
2016-08-19 10962 浏览
網上見到一早預訂可以享用半價食buffet, 仲有起碼十隻味嘅movenpick雪糕, 都算係咁啦... (不過無生蠔)一去到當然要行個圈睇下有咩食先, 見到冷盤海鮮區有蟹腳, 蜆, 青口同大粒螺(唔係翡翠螺)隔離有沙律, 刺身, parma ham, salami, 等等.,, 熱食就多款d, 有點心, 粉麵, 燉烏雞螺頭湯, 炒軟殼蟹, 柚子蝦仁, 燒海鮮, 牛肉 同煎鵝肝, 等等.,,本人就攞咗海鮮四寶, 食完呢碟都無再去攞啦. 蟹腳唔鮮甜, 螺肉大粒無味又滑散散又多碎殼. 燉湯又係無咩味.轉戰熱食, 燒牛肉都唔鞋, 炒軟殼蟹, 柚子蝦仁都幾好味 整體熱食好過冷盤!再轉戰甜品, 都唔差! 有梳孚厘 (略甜), 每人一碟重頭戲雪糕黎啦! 當然要試哂咁多種味! 雪糕係好味, 但唔夠盡興, 因為我想像中係一球球, 而唔係咁樣幾隻味夾埋都係得半杯. 職員係好隨心"畢"到幾多就俾你, 所以成晚為食雪糕都行出行入好多次亦浪費好多紙杯要再周圍發掘抵食buffet!!!

轉戰熱食, 燒牛肉都唔鞋, 炒軟殼蟹, 柚子蝦仁都幾好味
整體熱食好過冷盤!
再轉戰甜品, 都唔差! 有梳孚厘 (略甜), 每人一碟

要再周圍發掘抵食buffet!!!
2016-08-05
$328.8 (晚餐)
2016-08-15 4462 浏览
Everything about this place is AVERAGE (food & service). Seafood (lobsters, shrimps, crab legs etc) tasted incredibly bland. There was an extremely LIMITED selections of cooked food and salads. Desserts was THE worst. Again, selection was limited to bite-sized cakes and panna cotta. Movenpick was the ONLY highlight of the meal.As for service, they did a good job clearing the plates at first. BUT starting at 7:30pm, the same person clearing plates also had to make and serve meal drinks so you can

As for service, they did a good job clearing the plates at first. BUT starting at 7:30pm, the same person clearing plates also had to make and serve meal drinks so you can imagine how fast the plates stacked up...

Overall, I had a terrible experience. The other reviews raving about this place are undeniably questionable.
2016-08-11 15588 浏览
Join左信和之友幾年,今年第一次用Lee個生日買一送一優惠,食完覺得超值,用左優惠再加埋$38一個任飲後340幾一個凍海鮮有波士頓龍蝦,加菲蟹,青口,蟹腳,蝦,翡翠螺沙律,冷盤都好多種類,有雜果鮮蝦沙律,華都夫沙律,扒迷你墨魚藜麥石榴子沙律,希臘沙律,蕃茄水牛芝士沙律,西班牙凍湯,烤蔬果凍肉有谷巴火腿,西班牙白毛豬火腿,沙樂美腸,意大利風乾牛肉,芝士有3款日式檔口有肥美魚生有三文魚,醋鯖魚,榮螺,吞拿魚,八瓜魚,又有螺肉,中華沙律,帶子群邊等小食,迷你魚生飯,各式壽司熱葷有好多款式,柚子蝦球,蒸比目魚,咕嚕肉,鮮百合蜜糖豆炒花枝,泰式辣椒膏炒青口,香草羊扒,炸軟殼蟹,印式羊肉炒飯,印式炸什菜等等又有幾檔即煮食品,粉麵,燒烤,煎鴨肝,中式點心,燉湯有2款湯,南瓜湯同什錦海鮮冬瓜中途有西班牙炒飯,同疏乎里甜品都勁多款式有中有西,中式有涼粉,芝麻糊,豆腐花,桂花糕,西式有法式千層酥,班蘭蛋糕,Tiramisu,楊枝甘露布甸,椰香意大利奶凍,檸檬蘆薈果凍,特濃朱古力蛋糕,士多啤梨蛋糕,mango 芝士蛋糕,焦糖燉蛋,黃梅撻等有十幾款movenpick 雪糕,多配料,醬汁龍蝦肉質結實帶甜,加菲

凍海鮮有波士頓龍蝦,加菲蟹,青口,蟹腳,蝦,翡翠螺

又有幾檔即煮食品,粉麵,燒烤,煎鴨肝,中式點心,燉湯

有2款湯,南瓜湯同什錦海鮮冬瓜

中途有西班牙炒飯,同疏乎里

有十幾款movenpick 雪糕,多配料,醬汁

龍蝦肉質結實帶甜,加菲蟹蓋有軟滑既膏但有少少苦味
青口個頭小但好鮮甜,蟹腳,螺,蝦都中規中矩
3款芝士都ok, 西班牙風乾火腿油潤唔會太咸

西班牙炒飯夠濕潤,又多海鮮味道亦幾好
柚子蝦酸酸甜甜,好味
泰式青口甜中帶辣,好野味
煎鴨肝配黑松露薯蓉,鴨肝size 都幾厚,外微脆內軟滑連埋松露薯蓉好正,食左起碼5件,要排隊攞,但好快就煎好

南北杏青木爪螺頭竹絲雞,好清甜,好香螺頭味又唔油,正,最後食完雪糕都再飲多壺

雪糕最好味係青檸,酸甜有致,味道唔假好醒胃,前前後後食左6,7球迷你球雪糕
葡撻皮林左,反而法式千層酥仍脆身好味
特濃朱古力蛋糕比較乾,朱古力層唔夠濃同軟滑
焦糖果仁撻,芝士蛋糕都不過不失

屋企人加左38蚊任飲紅,白酒,汽水等亦好抵飲
柏景埋單每人3百幾真係好超值,食物款式好多,味道亦唔錯,雖然龍蝦,鴨肝,西冷都要等,但都refill 好多
2016-07-10
優惠券
  • 煎鴨肝配松露薯蓉
2016-08-01 4063 浏览
海鮮味道好鮮甜,食極唔想停..中式西式小有好多選擇,仲有我最中意既燉蛋 食到落尾緊係唔少得我既至愛Moven•Pick啦!味道選擇多元化又好味,呢隻雪糕出面好少有得買,超難得!!呢間我已經第二次黎食 每次都好滿足!

呢間我已經第二次黎食
每次都好滿足!
2016-06-09
信用卡優惠
  • MOVENPICK
  • 水蟹海鮮粥
2016-07-31 18069 浏览
吉地係7月之星 - 生日, 所以作為C9 既我梗係搵下有咩生日著數啦,點知依家d生日優惠越黎越少😓最後俾我搵到如果係Sino club 既會員可以生日免費係其下集團酒店食自助餐,條件係要帶最少一人同行⋯個一人梗係我老公啦~我地揀左尖沙咀既皇家太平洋酒店既 Cafe in the Park 食buffet😊一黎到見到已經差不多全場坐滿,原來同場好多人團購左65折coupon,好彩我有Sino club 優惠,2個人食一個人free,即5折,平過佢地,嘩哈哈😁我地第一碟通常都係食鮮菜沙律,冇特別。不如講下有咩特別野食啦,我食左個燒豬肉,d肉勁滑,最特別係佢個汁 -黑椒汁,我問廚師點鮮個黑鄰椒汁咁淺色,佢話因為加左cream,食落去塊豬肉本身已經滑,加埋個特製黑椒汁,仲滑仲有個黑松露流心蛋,依個配合得宜,兩隻材料好夾又食到黑松露既香,流心蛋既滑👍🏻不過依度既ham,冇咩特別同驚喜。依度既熱盤冇咩特別,出乎意料之外,佢既脆皮雞好快冇晒,不過我食左又唔覺特別好食😝同場仲有d燒野食,例如燒雞翼和魷魚,雞翼冇咩特,所以試燒魷魚,但好奇怪,哎落去個魷魚好林,冇魷魚味,唔知熟未?😨好在有煎鵝肝配薯蓉,d

不過依度既ham,冇咩特別同驚喜。
好在有煎鵝肝配薯蓉,d鵝肝未食已經嗅到陣陣香味,哎落去,外脆內軟,正!所以encore左好多次😋不過後來因為太多人排隊拎,廚師整唔切,所以用pan煮一陣之後要用個加熱機器(我唔知叫咩名)煮,不過都唔太影響味道😆
佢依度有個西瓜凍湯,但我唔太識欣賞,覺得似薄荷味既西瓜汁😝
相反佢既中式熱湯唔錯,係東瓜螺頭瘦肉湯,好清,我飲左2盅呢~
佢仲有西班牙炒飯,不過個肚好飽要留返黎食雪糕。食Movenpich並唔特別,加waffle食亦都唔係新奇事,但佢地自己整雞蛋仔放入個杯仔度,加再2球雪糕就覺得佢地有俾心思林過,雖然d雞蛋仔脆得黎硬左d,但心思搭夠唔錯😘
不過我其實好鐘意食 Macaron,但冇,如果有就更好勒~

總括黎講,野食都唔錯,不過服務方面有改善既空間,因為7點左右入去時,所有野都跟得幾好,但到8點半後冇人黎收碟......唔知係因應有d 服務員落場,還是客人開始埋單,所以少左人手收碟😐
2016-07-27
優惠券
  • 燒牛肉
2016-07-12 15333 浏览
成日都見到呢間buffet請人係openrice賣廣告 講到d野食好吸引咁 所以其實一直以黎都想黎呢間食上星期竟然係fb見到佢話7月8號前訂lunch buffet係就半價 連埋加一都係170幾!!!所以就即刻係佢官方網站訂左 但比哂錢先後悔...驚會唔會平左咁多d食物質素會無咁好但今日食完覺得170幾呢個價錢其實真心覺得都好抵啦!!!!!btw第一次黎中港城 覺得呢個商場都幾大陸feel無乜點影相 掛住食 海鮮:有長腳蟹,蜆青口,蝦d蝦好大隻因為半價左 所以無之前食評所講既凍蟹同賴尿蝦但反而鬆左一口氣haha!!!因為如果搶唔到我會仲唔開心沙律冷盤:有個蟹肉牛肉果沙律好味到痴線!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!好快比人攞哂 佢有keep住refill 但都好快一兜都無淨.......淨係食左2兜炸 早知攞多幾兜 好心up啊 真係好好味仲有墨魚仔黎麥沙律,華都夫沙律,鮮蝦雜果沙律同埋吞拿魚長通粉仲有2款沙律菜 粟米,紅腰豆,青瓜,甘荀絲仲有煙三文魚 凍湯 似凍左既羅宋湯 幾好飲既有4款火腿 唔識分邊隻打邊隻 隻隻都好咸 但佢擺得好靚!!!!!!!日式食物刺身
btw第一次黎中港城 覺得呢個商場都幾大陸feel
無乜點影相 掛住食

海鮮:
有長腳蟹,蜆青口,蝦
d蝦好大隻
仲有2款沙律菜 粟米,紅腰豆,青瓜,甘荀絲
仲有煙三文魚
凍湯 似凍左既羅宋湯 幾好飲既
日式食物
刺身有三文魚,鯛魚,鯖魚同蟹棒 刺身切到好細塊 每次比好少 但我覺得咁樣仲好
但覺得d三文魚唔新鮮有日式冷麵!!!!!!!應該係素麵黎 痴線 勁好味!!!!!!而家諗返起都好想食
有多款壽司 仲有韓式飯卷(牛肉同吞拿魚味,但覺得同太卷無乜分別)
仲有一兜兜既魚生飯
有多款漬物!!!!!!!!唔識邊款打邊款 但覺得幾有誠意

熱盤
麵檔 湯底有喇沙同清湯 好多配料 仲要有蝦同雲吞
麵有蛋麵,菠菜麵,油麵揀 第一次食菠菜麵 原來咁好味!!!!!聽日落惠康買包食下先
中式點心檔 有蝦餃(正爆!!!) 牛肉球 奶黃包同燒賣(呢2樣都唔記得食...)
仲要有燉湯 超好飲!!!!!!入面有瘦肉同響螺 勁滋潤!!!!!!!另一邊仲有2款湯 一隻係海鮮湯 一隻係蕃茄忌廉湯
看麵檔同中式點心檔果位叔叔服務態度好到爆!!!!!!!!!!!!

仲有西蘭花豆腐,wasabi燴雞,香草青口下面有d薯蓉,黑松露芝士意粉,芝士炸蝦球,炸蔬菜,印度羊肉炒飯(勁好味),即切燒腩肉,燒雞翼秋刀魚腸仔,炸龍利柳,日式雜菜咖哩,炒牛肉,咖嚕肉,小棠菜白切雞,茄汁豆鴨胸 應該無記漏!!!!
最正最正係佢既牛肝菌燉蛋!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!勁滑 可能落左好多奶 勁好味囉!!!!!!!!!
仲有隻薄脆pizza 勁好味

同埋一路見住佢係refill得勁密 成日都check住係咪食哂 之後極速refill新一盤

甜品
好多款蛋糕!!!!!!但懶費事打哂出黎 應該都有10幾款
有隻合桃蛋糕好好味 但其他款都幾普通
仲有涼粉,豆腐花,杏仁露 仲有哈密瓜西瓜菠蘿 仲有原個蘋果同梨
朱古力噴泉 配料有棉花糖,水果,特別在有蛋糕同brownie!!!
飲品都係橙汁咖啡大路野 但特別在仲有咩青葉汁(好甜)同V8!!!!!
movenpick雪糕有9隻味 有2盒係重覆左既 無12隻味咁多 但已比其他buffet多勁多款!!!!!出去買都好難買到哂9隻味啦
有瑞士朱古力,士多啤梨,雲尼拿,青檸雪葩,楓糖合桃,焦糖燉蛋,panna cotta,冧酒提子,咖啡
淨係無試雲尼拿

最驚喜係......有梳乎囉痴線!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!無啦啦有個廚師走左出黎開左隻台派梳乎厘!!!!!!!!
開心死我哈哈哈!!!!!!!!!!!!想食梳乎厘勁耐囉 仲要估唔到lunch buffet都有得食 哇 香到爆 好味啊 係咪痴線 洗唔洗咁有誠意 講真就算佢唔出梳乎厘我都會覺得呢餐buffet幾抵!!!!!!!!真係好有誠意!!!!!!!!!
希望無打漏啦 今次真係好滿意 170幾蚊食呢餐真係好抵 我朋友都話想黎多次 但我覺得如果無半價 就算用openrice coupon有8折 要比200幾 我都覺得唔係好抵 如果再有半價都會再黎 但如果得8折就唔啦 除非有人請 因為其實d款式都唔算有好大驚喜 雖然質素係唔錯!!!
同埋其實我真係好想係buffet食到蒸魚 但食親既都係魚柳!!!
2016-07-12