餐厅: 柏景餐廳
资讯:

2016-11-13 28682 浏览
之前已经成日想试呢间, 因为口啤都唔错, 加上成家都有 “信和之友”会员, 生日月可以free生日那位, 所以今次爸爸生日就谂住去吃!! 打电话去订位时, 职员说今年是28周年原来有个$280@优惠, 我们三个人吃还抵过咭的优惠, 所以就上网订了, 要全数付款, 本来系早一个星期吃, 但因为个晚黑雨, 费事两老远远的出来, 打去问下可否改期, 结果可以改今个星期吃, 蛮不错!!放工去到, 父母已入座, 安排了windows位, 环境舒适感觉上都几大, 而且野食都几多, 要行一个圈慢慢睇都要一点时间, 加上今个月是 Halloween, 所以有特别的布置!! 冷盘, 熟食及甜品种类都不少~~~那先来个冷盘, 因为我唔太吃生冻野, 所以只吃少少!!! 蟹脚同螺肉都几新鲜, 而且有鲜味, 好钟意吃的外国火腿, 尤其有点点那款; 另外还有忌廉薯蓉汤, 几好饮…….第二转系熟食, 每样都拿一些, 个人觉得牛尾好好食, 好稔同入味, 猪颈肉都不错几爽口, 猪肶都唔会太韧, 点心类有酒楼水准, 仲有好味的烧卖, 父母都吃了几粒!!! 不过点心类有时取晒要等, 还有父母很喜欢的炖汤, 今次系苹果猪肉,
第二转系熟食, 每样都拿一些, 个人觉得牛尾好好食, 好稔同入味, 猪颈肉都不错几爽口, 猪肶都唔会太韧, 点心类有酒楼水准, 仲有好味的烧卖, 父母都吃了几粒!!! 不过点心类有时取晒要等, 还有父母很喜欢的炖汤, 今次系苹果猪肉, 好清甜, 唔会觉得好味精, 取完又要等下一轮…….
爸爸吃的三文鱼, 好厚切感觉好新鲜, 仲有巴马火腿, 好有咸香的味道!!!
这里也有个特色, 就是定时会敲锣, 因为有些特别的款式推出, 取完就无唔会Refill, 所以敲锣叫有兴趣客人出来排队, 这也是一个 gimmick吧!! 今次就有一个木盘的新加坡定马来西亚沙律, 黑松露蘑菇长通粉, 中间还有一个不太记得, 之后有个甜品梳乎里, 大家都好有兴趣的出来排啊, 父母也去凑一下热闹, 感觉几有气氛!!!
基本上我吃自助餐都系三轮就KO, 前菜沙律, 熟食及甜品~~~太多甜品了, 令我眼花瞭乱, 大部份都取了一旧仔试, 其实还有些没有取啊, 已经十分多! 爸还说我吃不完, 但甜品系第二个胃, 所以都差不多食晒!! 初来一个很久没吃不是度度有的豆腐花先, 热烘烘的, 很滑很不错!!! 再来开动其他甜品, 大部份都唔错, 介绍下比较出色的, 紫米慕思 (这个无论颜色定味道都好岩我好钟意, 又唔会太甜!!), 朱古力蛋糕 (这个好Rich, 钟意朱古力的朋友一定要试), 桂花糕 (几清甜, 不过最好先吃, 因为其他甜品会遮甜), 芝士蛋糕 (我一定会吃的, 唔算实但好有芝士浓味, 同埋几滑的质感), 绿茶红豆卷 (这个配答唔会输, 不过都系先吃较好, 因为唔会太甜), 再加埋生果真系又开胃又满足, 好味!!!
这里仲有好多款可以配搭的朱古力喷泉, 尤其有大大粒棉花糖!! 仲有可以夹的曲奇同橡皮糖, 真系好多款式, 大人细路都钟意啊!!!
最后当然少不了雪糕啦, 这里是选用movenpick的, 所以吃几球已很抵了, 不过肚子装不下, 有超过十款可以选择, 还可以自加一些topping, 因为位置在门口所以要带咭去取, 去到看原来还有窝夫同鸡蛋仔啊, 下次要留下肚吃先!!!

真是吃很饱饱, 父母们也很喜欢, 服务也十分好, 加上这个优惠价钱吃自助晚餐真系超级抵!! 下次看看还有没有其他优惠, 或等妈妈生日月用咭来再吃, 得闲要做乖女带两位宝贝食好野, 一个又满足又开心的家庭乐晚上!!
2016-10-26
等候时间
5 分钟 (堂食)
庆祝纪念
生日