前日開始,個個都去旅行,唔通個個都想去旅行咩?(老闆,我真係無話想飛⋯住🙈)未有得飛去韓國食,係香港都揾到韓味!李家係其中一間始祖級嘅韓式炸雞專門店,佢嘅原味同甜辣炸雞已經食過無數次,絕對有品質保證!大概五點幾就肚餓要揾食,好彩walk-in有位,坐咗一陣就已經陸續坐滿,再一次説明咗星期六晚book枱嘅重要性!醬油炸雞($178)用咗原隻炸雞再切件,所以只提供有骨版,但有骨咬反而過癮!呢款炸雞只有裹薄粉再炸到脆脆,一上枱醬油好香,入口係微鹹加甜味,係食到停唔到口嘅味道!香辣蝸肉雜錦冷麵($188)原本想食水冷麵但晚市無供應,所以叫咗另一款冷麵。份量唔少嘅蝸牛肉加上蔥絲同蘿蔔絲,同素麵撈勻食,口感濕潤又豐富,仲有青瓜同蘋果片嘅甜味中和返辣味!Apple Cider Rita($88)食韓式嘢忍唔住叫咗杯倒插cocktail,一枝apple cider 加上沙冰,唔止可以打卡,仲非常好飲!總括嚟講,今餐幾有驚喜,平時諗住食韓式嘢一定會叫少少熱氣嘅炸雞,估唔到仲有其他甘特別又好味嘅菜式,可以推薦俾朋友!

醬油炸雞

香辣蝸肉雜錦冷麵

Apple Cider Rita

醬油炸雞
香辣蝸肉雜錦冷麵
Apple Cider Rita
2022-09-25 93 浏览
香港疫情降溫,特區政府更改了入境政策,由9月26日起生效為0+3。韓國亦全面開放,無需隔離入境,現在機票還貴,朋友建議去食韓式炸雞,我們便當預先去韓國食炸雞。我們柯打了主角“韓式(無骨)蜂蜜大蒜炸🐔”是蜜糖味,但是都好sweet和鬆脆。邪惡嘅芝士雞蛋捲,我鍾意食芝士,最好食是芝士🐔蛋捲。年糕餃子湯,味道非常鹹。海鮮薄餅,配料少。飲品方面,有藍色梳打、西柚梳打和蘋果梳打,顏色好colorful,說是水果茶,但是沒有水果味,但是好sweet。整體味道一般。

邪惡嘅芝士雞蛋捲,我鍾意食芝士,最好食是芝士🐔蛋捲。

年糕餃子湯,味道非常鹹。

海鮮薄餅,配料少。

整體味道一般。

2022-09-25
2022-09-25 134 浏览
燒五花腩肉 實質係 煙鴨胸!初入口以為自己見識少 點知食落個feel 有少少似 叉燒本身以為係 燒肉個種五花肉-炸雞 叫左個半半(原味/甜辣)切口奇怪 會刺痛口腔原味有少少spicy建議唔好叫有骨 體驗真的很有差 -牛肉炒粉絲 比較好的一個菜式 一來到幾香勁大碟..應該4人份量但細份一點 麻油多點比較好埋單700$^ 唔會再黎If you want to taste a korea fried chicken This restaurant is not bad but not good in also Checkout 700$^ wouldn’t come againYou need choose more to compare
燒五花腩肉 實質係 煙鴨胸!
初入口以為自己見識少
點知食落個feel 有少少似 叉燒

本身以為係 燒肉個種五花肉
炸雞 叫左個半半(原味/甜辣)
切口奇怪 會刺痛口腔

但細份一點 麻油多點比較好

埋單700$^ 唔會再黎

• 半半炸雞
2022-09-25 74 浏览
今日去預約尖沙咀李家食晚飯叫左3樣嘢食 一半原味一半甜辣炸雞(味道吾錯)牛肉炒粉絲 大份又多牛肉最後一樣叫左燒五花腩肉 簡直係伏伏伏大伏呀! 味道根本係煙鴨胸 啲肉勁乾身心諗以為自己叫左煙鴨胸呀!救命
今日去預約尖沙咀李家食晚飯
叫左3樣嘢食 一半原味一半甜辣炸雞(味道吾錯)
牛肉炒粉絲 大份又多牛肉
最後一樣叫左燒五花腩肉 簡直係伏伏伏
大伏呀!
味道根本係煙鴨胸 啲肉勁乾身
心諗以為自己叫左煙鴨胸呀!救命
2022-09-25
2022-09-25 68 浏览
《李家》放假帶媽咪食下韓國野。想食炸雞,好自然一定諗起《李家》老字號啦。唔覺唔覺,叫到成枱都係雞😂前菜係超入味酸蘿蔔同椰菜沙律。[半半炸雞 - 蜂蜜蒜蓉/甜辣炸雞]「嘩,好大份喎😂😂」份量比想像中多。雖然係叫有骨雞,但食落口都係啖啖肉架。雞炸到金金黃黃,但雞肉仍然好嫩滑。蜂蜜蒜蓉,外層醬汁甜甜鹹鹹,調味剛好,仲有大大細細炸過既蒜蓉粒。甜辣,辣味唔會太勁,但就會好惹味。相比原味,我比較喜歡食呢類型炸雞,因為無咁乾食😆[蔘雞湯]韓國另一出名梗係人蔘雞啦。超大隻雞!用幼雞熬成,配以人蔘、紅棗、糯米等。雞肉仍然好滑,湯就好濃滑,糯米增加口感。我又撈哂成碗白飯⋯🤪[Rainbow Soda]7種顏色,7種味道。今次㨂左綠色蘋果同紅色西柚。食完炸雞飲返啖果味soda,爽呀😌

《李家》

前菜係超入味酸蘿蔔同椰菜沙律。

[半半炸雞 - 蜂蜜蒜蓉/甜辣炸雞

甜辣,辣味唔會太勁,但就會好惹味。
相比原味,我比較喜歡食呢類型炸雞,因為無咁乾食😆

[蔘雞湯]

[Rainbow Soda]

2022-09-24
喺尖沙咀每次想食韓式炸雞,首選一定係李家 @leegachicken_hk佢啲嘢食簡直係我心目中 #Comfortfood 排行榜頭幾位 😋🍗 #原味無骨炸雞(1隻) HKD 178每次一定要叫一份,份量十足,佢好體貼有得揀要唔要有骨,我哋呢啲懶人就揀無骨,炸雞即叫即炸,外皮香脆就一定,但係佢食落唔油膩,雞肉嫩滑有肉汁,唔會因為炸過而又乾又柴,呢樣就見真功夫,一件接一件咁食,一隻都好快食晒!🥰🥰🥰🥰🥰🧀🍳 #芝士雞蛋卷 HKD 128一上枱就已經俾佢個賣相吸引住,大大條蛋卷上面唧滿茄汁同芥辣,入面充滿芝士拉絲,食落口勁滿足,呢道菜簡直係邪惡嘅代表作😍😍😍😍😍🥩🍜 #牛肉炒粉絲 HKD 158味道係正宗韓國味,鑊氣勁夠,一上枱嗰陣香味撲鼻令人食慾大增,配菜份量十足,尤其是牛肉,炒得香得嚟仍然保持肉汁,好食到停唔到口🤩🤩🤩🤩🤩

🍗 #原味無骨炸雞(1隻) HKD 178

🤩🤩🤩🤩🤩
  • 芝士雞蛋卷
  • 原味炸雞
2022-09-24 64 浏览
突然好想食炸雞,諗起之前食過一間好好味,於是約埋朋友去。炸雞有好多唔同口味包括原味,甜辣,醬油同芝士等等,好多款都好吸引。最後同朋友揀咗自選半半炸雞,就可以試2隻味。~~炸雞叫咗芝士調味炸雞同醬油炸雞,因為即叫即整,大約等咗15分鐘。炸雞就新鮮滾熱辣送到嚟。炸雞食落熱辣辣。雞炸得好脆,雞肉好嫩滑。芝士調味炸雞上面鋪滿芝士粉,好重芝士味,好正。~~牛膝骨湯 (跟飯)之前嚟好似冇,今次多咗好多主食選擇。湯飯都有幾款包括蔘雞湯,牛雜湯同豬肉湯等等。送上來嗰陣好熱,賣相都好靚,有好多蛋花。個湯清清地,有d藥材味。牛膝骨份量都算多。
突然好想食炸雞,諗起之前食過一間好好味,於是約埋朋友去。

~~炸雞

~~牛膝骨湯 (跟飯)
2022-09-23 75 浏览
又嚟到開心星期五,食返𝗱 𝗷𝘂𝗻𝗸 𝗳𝗼𝗼𝗱開心下先,平時外賣食李家🥡就多,今次就同一齊嚟食先🍗原味無骨炸雞(1隻)𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟳𝟴今次照舊一定係食無骨炸雞(另有有骨)卜卜脆唔乾身,真係1隻好快消滅晒😱🍗牛肉炒粉絲 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟱𝟴牛肉份量都幾多,夠鑊氣,牛肉唔老,配菜份量都十足菜、菇🍄、勁多洋蔥🧅味道啱啱好,韓國既味道啊🇰🇷🍗芝士雞蛋卷 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴呢個係嚟李家𝗺𝘂𝘀𝘁叫!蛋卷入面既芝士拉絲~~~超正🤤食完好滿足❤️有小朋友既一定要食❤️Overall嚟講中意食炸雞🍗點可以唔試下李家如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~🍗李家 (山林道) (尖沙咀)🍗尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
原味無骨炸雞(1隻)

🍗原味無骨炸雞(1隻)𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟳𝟴
牛肉炒粉絲

🍗牛肉炒粉絲 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟱𝟴

🍗芝士雞蛋卷 𝗵𝗸𝗱$𝟭𝟮𝟴

Overall嚟講中意食炸雞🍗點可以唔試下李家

如果大家中意俾個like支持下🤟🏽 𝗖𝗶𝗮𝗼~

🍗李家 (山林道) (尖沙咀)
🍗尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
2022-09-23
原味無骨炸雞(1隻)
牛肉炒粉絲
  • 無骨炸雞
2022-09-23 40 浏览
呢間嘢真係勁多朋友推介😍😍🔥炸雞完全係出晒名好食🔥一入到店入邊就完全比嘢食嘅香味吸引住😳 勁厚肉 除咗炸雞入邊嘅芝士雞蛋卷都勁重芝士好適合我依啲芝士愛好者
呢間嘢真係勁多朋友推介😍😍🔥
炸雞完全係出晒名好食🔥
都勁重芝士好適合我依啲芝士愛好者
2022-09-20 64 浏览
因為其他係尖沙咀既炸雞店都無得book既緣故而再一次短時間內回頭食夜晚既李家炸雞,希望今次佢地唔好再次出現人多混亂。今次抵達時都快手無出現上次既入座安排混亂,今次叫左未食過既野,同一間餐廳嘗試下其他菜都似去左唔同餐廳咁幾好架。【 蜂蜜蒜蓉無骨炸雞+辣咖哩味無骨炸雞】$226味道兩隻都ok又好脆身,但食食下發有個問題,就係成口粉好口乾有點難繼續吃下去。好彩小編同友人以下另一樣有點既係有甜辣湯,可濕濕口balance 返個乾感!【 酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐】$158小編好中此食炸魷魚酥,呢個超脆好好食!不過今晚個mvp,年糕質感煙煙韌韌,甜辣醬味道恰到好處,如果冇咗呢一個汁係絕對食唔到頭先嘅炸雞同酥炸魷魚!👍🏻❤️分數:(10分滿分💛)味道:7.5價錢:7環境服務:7(以上評分只是小編個人口味而已)

【 蜂蜜蒜蓉無骨炸雞+辣咖哩味無骨炸雞】$226

【 酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐】$158

分數:(10分滿分💛)
味道:7.5
價錢:7
環境服務:7
(以上評分只是小編個人口味而已)
2022-09-16 49 浏览
提前预约了位子就没有等位,但这家人真的很多。用餐时间90分钟从入座开始算。炸鸡真的很好吃!原味很香脆,甜辣口的吃到后面会有一丢丢腻。分量OK,四个人均下来每个人能吃三块。芝士猪骨也很nice,就是芝士要赶快卷,不然粘锅了。就是价位略贵,不能理解炸鸡和炒年糕一个价呃呃四个人人均120hkd
芝士猪骨也很nice,就是芝士要赶快卷,不然粘锅了。
就是价位略贵,不能理解炸鸡和炒年糕一个价呃呃
四个人人均120hkd
2022-09-16
2022-09-10 117 浏览
******************************食物s:(設加一服務費)🍗半半炸雞 ($168)食韓國菜點可以唔點炸雞呢❓好貪心咁想試多款口味 所以揀咗"半半"有一半原味同一半甜辣口味呢度嘅炸雞真係好有水準 外層炸得香脆 口感一流內層鎖得住肉汁 肉質又唔會鞋特別鐘意甜辣炸雞 甜甜辣辣咁 超級惹味呢❣️🦑酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐 ($158)呢個套餐真係超級抵食❣️有大大碟炸魷魚鬚 仲有跟一碗年糕湯年糕湯係典型韓式甜辣風味 都幾辣下不過辣得好過癮 索住鼻水咁食 好正呀🤣年糕口感夠煙韌 索埋年糕湯汁好入味炸魷魚鬚新鮮炸起 夠晒熱同脆調味亦好充足 點埋沙律醬食真係一大享受特別鍾意食個頭 好有咬口呢碟實在太啱我口味 食到停唔到口😋🧀芝士雞蛋卷 ($128)呢個蛋卷又係不得了❣️份量十足 賣相又靚一切開 就瘋狂拉絲 拉到企埋起身都未肯斷🙈最後頂唔順一野剪斷咗佢🤣 連隻碟都一大PAT芝士 勁邪惡呀🤪其實我係今次係第一次食韓式蛋卷估唔到原來咁好食 蛋卷煎得夠熱蛋香味十足 食落係實實在在嘅雞蛋感覺面上淋上多重醬汁 甜甜哋同個蛋卷十分夾😍🐷燒五花腩肉 ($198)繼續重口味之選😛五花腩個邊燒得好香脆
食物s:(設加一服務費)

🍗半半炸雞 ($168)
食韓國菜點可以唔點炸雞呢❓
好貪心咁想試多款口味 所以揀咗"半半"
有一半原味同一半甜辣口味
呢度嘅炸雞真係好有水準
外層炸得香脆 口感一流
內層鎖得住肉汁 肉質又唔會鞋
特別鐘意甜辣炸雞 甜甜辣辣咁 超級惹味呢❣️

🦑酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐 ($158)
呢個套餐真係超級抵食❣️
炸魷魚鬚新鮮炸起 夠晒熱同脆
調味亦好充足 點埋沙律醬食真係一大享受
特別鍾意食個頭 好有咬口
呢碟實在太啱我口味 食到停唔到口😋

🧀芝士雞蛋卷 ($128)
呢個蛋卷又係不得了❣️份量十足 賣相又靚
一切開 就瘋狂拉絲 拉到企埋起身都未肯斷🙈
最後頂唔順一野剪斷咗佢🤣
連隻碟都一大PAT芝士 勁邪惡呀🤪
其實我係今次係第一次食韓式蛋卷
估唔到原來咁好食 蛋卷煎得夠熱
蛋香味十足 食落係實實在在嘅雞蛋感覺
面上淋上多重醬汁 甜甜哋同個蛋卷十分夾😍

🐷燒五花腩肉 ($198)
繼續重口味之選😛
五花腩個邊燒得好香脆 入口有油香味
但食落又唔會覺得好有肥膩感
豬腩肉夠厚身 食落口感唔錯
醬汁亦好惹味 整體感覺都幾好食

🥘魚餅湯 ($158)
終於有番碟相對清啲嘅野食 調味適中

小結:

呢間韓國連鎖餐廳 質素又幾唔錯
全部野食都好啱我口味 食物份量亦好大
我食完忍唔住都推介咗俾幾個朋友
門口個姐姐(定老闆娘?)幾nice 仲識同我哋講下笑
整體感覺幾好 下次想食韓國野有機會會再encore

• 半半炸雞
  • 酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐
  • 燒五花腩肉
2022-09-01 263 浏览
呢間炸雞鋪有幾間分店,小有名氣,今次就試吓尖沙咀店質素如何!尖沙咀店環境一般,傳統小店嘅感覺🤔食物選擇都幾多,好多嘢都想試🤣晏晝仲有lunch set添!不過我哋想試嘅嘢lunch冇,所以我哋都係散叫返💁🏻‍♀️=====================🍗半甜辣炸雞隻 $84因為lunch叫炸雞有平🤓我哋叫咗半份,呢個價錢係幾抵!不過個人覺得啲醬太多,有少少咸,但單論炸雞係炸得唔錯的,唔會話太乾💁🏻‍♀️🧀芝士雞蛋卷 $128見到好多人叫呢個,亦有好多推薦,於是我哋都叫嚟試吓,點知嚟到見到勁大份🤯外面層雞蛋幾軟熟,唔會煮得太熟太老,入面就有勁多芝士,真係可以拉絲😂但缺點係太滯啦,兩個人share都搞唔掂🤰🏻🦑酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐 $158呢個組合個人覺得幾有趣~魷魚鬚係成隻上,要自己剪💁🏻‍♀️炸得唔錯,魷魚唔韌而且幾彈牙,年糕味道就普普通通,都算煙韌,個汁仲可以用嚟蘸魷魚,幾好食🤤=====================總體嚟講,個人覺得整體味道不錯👍🏻平均百幾蚊一份尚算合理,而且都真係幾大份!魷魚鬚同雞蛋卷都可以試,不過後者建議多啲人share🤣但呢度嘅服務同衛生麻麻,希望下次嚟有改
呢間炸雞鋪有幾間分店,小有名氣,
今次就試吓尖沙咀店質素如何!
尖沙咀店環境一般,傳統小店嘅感覺🤔
食物選擇都幾多,好多嘢都想試🤣
晏晝仲有lunch set添!
不過我哋想試嘅嘢lunch冇,
所以我哋都係散叫返💁🏻‍♀️
=====================
🍗半甜辣炸雞隻 $84
因為lunch叫炸雞有平🤓
我哋叫咗半份,呢個價錢係幾抵!
不過個人覺得啲醬太多,有少少咸,
但單論炸雞係炸得唔錯的,唔會話太乾💁🏻‍♀️
半甜辣炸雞隻

🧀芝士雞蛋卷 $128
見到好多人叫呢個,亦有好多推薦,
於是我哋都叫嚟試吓,點知嚟到見到勁大份🤯
外面層雞蛋幾軟熟,唔會煮得太熟太老,
入面就有勁多芝士,真係可以拉絲😂
但缺點係太滯啦,兩個人share都搞唔掂🤰🏻

🦑酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐 $158
呢個組合個人覺得幾有趣~
魷魚鬚係成隻上,要自己剪💁🏻‍♀️
炸得唔錯,魷魚唔韌而且幾彈牙,
年糕味道就普普通通,都算煙韌,
個汁仲可以用嚟蘸魷魚,幾好食🤤
酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐
=====================
總體嚟講,個人覺得整體味道不錯👍🏻
平均百幾蚊一份尚算合理,而且都真係幾大份!
魷魚鬚同雞蛋卷都可以試,不過後者建議多啲人share🤣
但呢度嘅服務同衛生麻麻,希望下次嚟有改善🥺
半甜辣炸雞隻
酥炸魷魚鬚+年糕湯套餐
2022-08-27 113 浏览
李家 (山林道)最近嚟開尖沙咀,就嚟到哩間一直想試嘅韓式餐廳。哩度環境寬敞,背景一直播住韓國音樂,氣氛唔錯。-------------------------蜂蜜大蒜炸雞 (半隻) $108滿滿嘅蜂蜜醬沾滿咗每一舊雞塊,唔會太甜加埋原粒大蒜,甜得嚟又有淺淺蒜味,味道幾夾👍炸粉一啲都唔厚,炸得好薄脆,雞肉又保持到水潤,好食芝士味炸雞 (半隻) $108本身炸得夠香脆,加埋乾身嘅芝士粉,更加能夠保持到炸雞嘅脆度而哩款芝士味道似曾相識,食落好似平時韓式芝士麵果隻味道,帶有少許辣味,好惹味牛膝骨湯 $178平時比較少見牛膝骨湯,今次都係第一次試,本來以為會原舊牛膝骨上菜,但原來成碗都係牛膝肉連牛膝筋,唔會食到好呢hea 牛膝筋幾有嚼勁,感覺有豐富嘅骨膠原牛膝湯底呈雪白色,飲落牛骨味香濃配多碗白飯,做湯飯一流蘋果梳打 $38蘋果味梳打清新解渴,配炸雞唔錯士多啤梨梳打 $38每次叫士多啤梨味飲品都好驚係藥水味,哩杯士多啤梨好正常,鍾意👍-------------------------哩度有好多款唔同口味嘅炸雞,今次想試多啲口味揀左半半炸雞,仲可以因應自己喜好有得揀有骨同無骨。份量幾多,好啱成班朋
李家 (山林道)

-------------------------
蜂蜜大蒜炸雞 (半隻) $108
滿滿嘅蜂蜜醬沾滿咗每一舊雞塊,唔會太甜
加埋原粒大蒜,甜得嚟又有淺淺蒜味,味道幾夾👍
炸粉一啲都唔厚,炸得好薄脆,雞肉又保持到水潤,好食

芝士味炸雞 (半隻) $108
本身炸得夠香脆,加埋乾身嘅芝士粉,更加能夠保持到炸雞嘅脆度

牛膝骨湯 $178
牛膝筋幾有嚼勁,感覺有豐富嘅骨膠原
牛膝湯底呈雪白色,飲落牛骨味香濃
配多碗白飯,做湯飯一流

蘋果梳打 $38
蘋果味梳打清新解渴,配炸雞唔錯

士多啤梨梳打 $38

-------------------------
哩度有好多款唔同口味嘅炸雞,今次想試多啲口味揀左半半炸雞,仲可以因應自己喜好有得揀有骨同無骨。份量幾多,好啱成班朋友聚一聚

李家 (山林道)
地址
🎈尖沙咀山林道54-56號利雅商業大廈地下2號舖
2022-08-25 117 浏览
李家係來自韓國嘅過冮龍,被稱為香港第一代嘅炸雞店🍗 佢地總共有五間分店,主打韓國小菜,炸雞、石鍋飯、拌面等等應有盡有🇰🇷 店舖裡面嘅裝潢比較家庭式,而且會長期播著Kpop,真係好似置身於韓國咁🥰Chicken HOF & Soju is a chain from Korea which supposedly was the first generation of fried chicken shop in hk. Apart from fried chicken, they also offer a variety of Korean dishes. Kpop was on blast the whole time and it really felt like we were in a Korean street shop.坐低之後店員就即刻上左碟醃蘿蔔同椰菜沙律,可以當開胃菜或者留返等陣用黎解膩都得😎Pickled radish and cabbage salad was provided as appetisers which you can have later to clea

Pickled radish and cabbage salad was provided as appetisers which you can have later to cleanse your palette.

蔘雞湯 $198
Chicken Ginseng Soup
韓國人原來好鍾意喺夏天飲熱湯,因為佢地相信「以熱治熱」😅 人蔘湯用左出左世幾個月嘅幼雞🐣 喺肚裡面塞入人蔘、紅棗、杞子同糯米等材料後再放入石鍋燉煮😌 雞肉質感軟嫩而且好輕易就可以肉骨分離,清湯吸收曬雞嘅精華後變得清甜滑順,裡面仲有好多養身嘅藥材,相當足料👍🏼
A month old chick is used, stuffing sticky rice, ginseng, dates and other ingredients into its chest and stomach. After steaming it for several hours, the meat falls off the bone easily and is very tender. The soup base was very aromatic because it has absorbed all the essence from the chicken.

辣BBQ豬骨 $188
Spicy BBQ Pork Rib
豬肋骨係韓國烤肉餐廳嘅熱門餐點之一🐷 一份有八條豬骨,肥瘦均勻而且肉質濕潤,加埋甜甜辣辣嘅醬汁非常開胃😝 下面仲有生洋蔥墊底,解膩一流🧅
8 pieces of pork ribs were marinated and smothered in spicy barbecue sauce, which gave it a smokey flavour. The meat had a perfect fat ratio and it was very moist and soft. The bottom was lined with onion slices for you to have in between bites to help with the heaviness.

蒸蛋湯 $58
Steamed Egg
韓式嘅蒸蛋與別不同,因為佢地會將高湯同雞蛋放入陶鍋中快速加熱,令佢變得非常蓬鬆😍 軟綿綿嘅蒸蛋配上後爽口紅蘿蔔粒、香蔥同埋芝麻口感豐富,而且用石鍋上就可以保持溫度,就算放左一陣都仲熱辣辣🔥
The steamed egg is a combination of broth and eggs, and most importantly the procedure of heating in a clay pot which is the key to making it fluffy and airy. It was extraordinary smooth, with carrot bits, scallion and sesame to enhance the textures and flavour.
  • 蒸蛋湯
  • 前菜