話說喺屯門嘅總店已經食過一次,嗰時覺得呢間小店都幾好食好慶幸元朗好快就有左佢嘅分店依間嘅小店喺西鐵站橋底下面,個人認為地點都幾方便,平日夜晚七點幾,竟然唔使排隊😱望一望個晚餐餐牌先,發覺原來嘢飲要另外加錢不過今次難得入到黎食,就梗係叫埋嘢飲啦我就叫咗個安格斯滷肉飯,84元,非常之足料,肉粒非常之大,碗飯都好大,唔會話啲汁唔夠撈勻啲飯,不過個人比較喜歡食平民版嘅滷肉飯😂蜂蜜冰烤地瓜圓36元,因為本人非常之鍾意食番薯已喺香港都比較少見到依一樣野,食落去番薯好林加埋蜜糖林喺面,但係個人應為個蜜糖同個地瓜好似唔係幾夾😂但個番薯本身自己都好林幾好食😂金沙蝦球$90,依個好好食😋,蝦非常彈牙,加埋鹹蛋撈埋一齊,非常夾側邊仲有啲九層塔,食完更加掛住台灣配左個撈麵,個撈麵嘅醬汁有啲似擔擔麵嘅唔辣版😂同樣汁非常足夠,同唔係Hea整水果茶好大杯,非常之足料,唔太甜,幾好總括嚟講,依間小店真心有質素唔知係咪因為新開所以冇乜人,我覺得如果晚餐可以加$5加嘢飲嘅話可能會比較多人食😂我自己就會再回頭食

望一望個晚餐餐牌先,發覺原來嘢飲要另外加錢

不過今次難得入到黎食,就梗係叫埋嘢飲啦

水果茶好大杯,非常之足料,唔太甜,幾好

2021-08-03 31 浏览
去開朗屏又想食台式美食?唔洗周圍去了 因為認住呢個木系門面就知道搵啱地方啦由於太掛住台灣 真係好想食下台灣味今日我哋叫咗啲嘢飲 又揀咗嘢食一邊食一邊回味喺台灣嘅時光我哋叫咗招牌嘅特飲有木玥招牌水果茶同埋木玥黃金水果茶既清新 又有粒粒果肉主菜有黯然銷魂安格斯滷肉飯鳯梨糖醋咕嚕肉同埋鹽水雞做小食~每度菜同相當精緻營養成分均衡最鍾意鹽水雞嘅調味 同埋入面嘅芭樂開胃又唔膩食到我哋一啖接一啖!!我諗唔到原因點解我唔再返嚟幫襯:D又美味 又坐得舒服 又有氣氛 啲歌又好聽

去開朗屏又想食台式美食?
唔洗周圍去了 因為認住呢個木系門面

同埋木玥黃金水果茶
既清新 又有粒粒果肉

主菜有黯然銷魂安格斯滷肉飯
鳯梨糖醋咕嚕肉
同埋鹽水雞做小食~
每度菜同相當精緻
營養成分均衡
最鍾意鹽水雞嘅調味 同埋入面嘅芭樂
開胃又唔膩
食到我哋一啖接一啖!!
我諗唔到原因點解我唔再返嚟幫襯:D
又美味 又坐得舒服 又有氣氛 啲歌又好聽

2021-08-02 34 浏览
最近發現元朗新開台灣菜,位置就係朗屏西鐵站下面,交通都幾方便易搵。可能新開關係, 平日晚上都差唔多坐滿人, 好彩我早黎食飯, 遲幾步就要等位。雙色鹽酥雞 $56雙色係指2種味道既鹽酥雞,有南乳味同原味。南乳味會比較濃味d,個人會喜歡原味多一d。叫左2杯水果茶飲 (招牌水果茶 & 柳橙汁水果茶),無諗過大杯得好誇張,有半隻手臂禁高,$38黎講好抵飲!如果想試多d食物既話,個人認為可以叫1杯水果茶2人飲都OK。紅燒牛肉麵 $94店舖既招牌菜,貌相都幾吸引。牛肉份量幾多,有牛𦟌、牛筋同簿切牛肉。牛𦟌好厚身,好易咬開。牛筋好軟淋,簿切牛肉幾重牛味。湯底方面會比較重藥材味。煎元貝干貝醬炒飯 $903大粒元貝輕輕煎過表面,幾有元貝味。炒飯有點像中式瑤柱蛋白炒飯,味道不錯。附送一下餐牌比大家睇睇!

雙色鹽酥雞 $56
雙色係指2種味道既鹽酥雞,有南乳味同原味。
南乳味會比較濃味d,個人會喜歡原味多一d。

紅燒牛肉麵 $94
店舖既招牌菜,貌相都幾吸引。
牛肉份量幾多,有牛𦟌、牛筋同簿切牛肉。
牛𦟌好厚身,好易咬開。
牛筋好軟淋,簿切牛肉幾重牛味。
湯底方面會比較重藥材味。

煎元貝干貝醬炒飯 $90
3大粒元貝輕輕煎過表面,幾有元貝味。
炒飯有點像中式瑤柱蛋白炒飯,味道不錯。

附送一下餐牌比大家睇睇!
2021-07-20
2021-08-02 55 浏览
星期日嘅午飯時間可能比較人多由14:15等到15:00 才能入座。當等到下一張枱便到我們時,見住有一女客人走入店舖同侍應講兩句,隔一陣侍應便帶那幾位食客先入座,再次證明識人的重要性!我哋無離開,係因為有朋友好想試,同埋已經等咗超過半小時!食物係幾好食嘅,飲品都唔錯!試咗蟹肉炒米粉,真係炒得幾好,色香味都有!焢肉飯,入口唔會肥膩,而且好香肉味,加埋肉汁撈飯👍🏻杯特飲好大杯,今次選了水果茶,甜味適中,茶味都夠香,可以話比其他台式飲品店還好飲👍🏻
星期日嘅午飯時間可能比較人多
由14:15等到15:00 才能入座。
當等到下一張枱便到我們時,
見住有一女客人走入店舖同侍應講兩句,
隔一陣侍應便帶那幾位食客先入座,
再次證明識人的重要性!
我哋無離開,係因為有朋友好想試,同埋已經等咗超過半小時!

食物係幾好食嘅,飲品都唔錯!
試咗蟹肉炒米粉,真係炒得幾好,色香味都有!
焢肉飯,入口唔會肥膩,而且好香肉味,加埋肉汁撈飯👍🏻

木玥巷😍☀️餐廳整體形象很日系,裝修使用了木系的設計,簡約又舒服。一開始還以為是日式餐廳,原來是吃台灣菜的地方。位置都很方便,不算偏僻,附近也有不少餐廳和吃甜品的地方。餐牌貴精不貴多,店員也有很多推介的菜式。上菜速度也很快~🍜木玥招牌紅燒牛肉麵 $94無論牛肉還是其他配料,還是麵,份量都很多。湯底鮮甜,有蘿蔔的甜味,也有牛肉的鮮味,濃郁好喝,喝了不會口渴,應該就沒有添加味精。最後我們還把湯都喝光了。配料方面,有肥牛,牛腱,牛筋和炸豆卜,白蘿蔔和紅蘿蔔。肥牛片並不是街式質素既肥牛,它是脂肪均勻,牛味重,很好吃。牛腱和牛筋軟嫩入味,大大舊肉,很滿足!蘿蔔們都很入味,無渣鮮甜。炸豆卜店員建議先浸一下湯汁再吃,真的很好吃~🐥鹽酥炸春雞 $96店員的推介!果然不錯,大大隻,建議3-4人分享,炸得十分酥脆,炸粉很薄,肉質不會太老,切的時候充滿肉汁,肥美!配上附送的甜辣bbq醬和鹹柑橘果醬,兩種不同的風味,但兩種都很配~選擇困難症😂🧆台式炸物拼盤 $48有杏鮑菇,雞球,青豆,甜不辣。做得最好的地方是不會太鹹。味道剛剛好,必點!🍹木玥黃金水果茶 $38超級大的一杯,有我前臂的高度,清爽好喝~淡淡的果味配
木玥巷😍

🍜木玥招牌紅燒牛肉麵 $94

🐥鹽酥炸春雞 $96

🧆台式炸物拼盤 $48

🍹木玥黃金水果茶 $38
超級大的一杯,有我前臂的高度,清爽好喝~淡淡的果味配上茶,不錯喝~打卡一流!

🍹玫瑰可可鮮奶 $32
很適合打卡,造型設計很美,朱古力配上玫瑰花味,很特別,甜度中等。

🌟整體CP值:7.5/10
木玥巷最近喺元朗開左分店 肥Glor當然唔可以錯過啦!距離朗屏站一分鐘 座位有高檯同普通卡位~平日午飯時間去到1點已經滿座,大家唔想排隊就最好1點前搵定位啦💛閒日仲有免加一添!·黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84以肉味香濃 肉質軟嫩多汁嘅安格斯牛肉代替一般肉碎做滷肉嘅想法十分特別!醬料微甜之餘有啲似BBQ sauce 配合軟硬度適中嘅珍珠米、太陽蛋同微辣泡菜 口感好豐富~·紅燒牛肉麵 $68肥Glor本身都好鍾意食紅燒牛肉麵 今次哩個牛肉麵都冇令人失望~牛腱份量多 目測至少4大塊 食落肉質軟腍 索盡鮮甜湯汁!紅蘿蔔同白蘿蔔都燜到好腍冇渣!麵條亦夠煙韌 配合榨菜粒同蔥一齊食味道更佳~·鹽酥雞 $46鹽酥雞即叫即炸 全部都大大粒 外脆內嫩 鹹香惹味 仲有超惹味嘅炸九層塔 好邪惡啊!·木玥柳橙汁水果茶 $38(特飲跟餐 +$25)·白桃桂花烏龍清茶 $32(特飲跟餐 +$25)最近天氣咁熱 再加上食物全部都咁熱辣辣 當然要叫翻啲凍飲啦!木玥柳橙汁水果茶真係超級大杯 橙香突出 酸甜度適中 加上百香果籽嘅口感 同埋水果茶表面嘅生果粒例如梨、菠蘿同血橙 鮮味十足!白桃桂花烏龍清茶非常解膩 烏龍茶香配合淡
·黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84
黯然銷魂安格斯滷肉飯
·紅燒牛肉麵 $68
紅燒牛肉麵
·鹽酥雞 $46
鹽酥雞
·木玥柳橙汁水果茶 $38(特飲跟餐 +$25)
木玥柳橙汁水果茶
·白桃桂花烏龍清茶 $32(特飲跟餐 +$25)
白桃桂花烏龍清茶

白桃桂花烏龍清茶非常解膩 烏龍茶香配合淡淡白桃果香形成獨特香味 適合喜歡清淡嘅食客👍🏻

·芝麻糯米糍
當日所有午市套餐都附送一客芝麻糯米糍 表面鋪滿香脆芝麻 芝麻餡甜而不膩👍🏻

📍 木玥巷 (元朗)
元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
2021-07-15
黯然銷魂安格斯滷肉飯
紅燒牛肉麵
白桃桂花烏龍清茶
2021-07-28 64 浏览
屋企附近開咗間高質嘅台灣料理,仲要係前酒店大廚主理,梗係去試下啦!一坐低就送上我最鍾意嘅開胃小食 - 琥珀合桃,外面甜絲絲,內裏鬆脆好味😋🇹🇼蟹肉金絲炒新竹米粉($96)新竹米粉炒得又靚又夠乾身,配料有蟹肉、芽菜、萵筍絲等,芽菜及萵筍絲有口感,蟹肉都幾足料,基本上每一啖都可以食到蟹肉口感😋🇹🇼蒼蠅頭配刈包($78)以韭菜花、豬肉粒及紅椒粒炒成,非常開胃惹味,配埋新鮮製作嘅刈包感覺似台式漢堡包,口感豐富卻不油膩😋🇹🇼台式炸物拼盤($48)有鹽酥雞、炸魚餅、炸豆角及炸杏鮑菇,每樣食物都炸得剛剛好,色澤金黃又惹味香口,唔使蘸醬都夠味😋特別推介鹽酥雞,皮薄又酥脆👍🏻🇹🇼玫瑰可可觧奶($32)加咗玫瑰花瓣後,賣相即昇華咗😆玫瑰香氣淡淡地散發,味道不太甜😋🇹🇼雪菊蘋果茶($28)健康嘅果茶,有淡淡菊花香,蘋果味比較重,清潤得嚟又養生👍🏻

🇹🇼蟹肉金絲炒新竹米粉($96)

🇹🇼蒼蠅頭配刈包($78)

🇹🇼台式炸物拼盤($48)

🇹🇼玫瑰可可觧奶($32)

🇹🇼雪菊蘋果茶($28)
健康嘅果茶,有淡淡菊花香,蘋果味比較重,清潤得嚟又養生👍🏻
木玥招牌紅燒牛肉麵🐂$96呢隻牛肉麵同平時食開嘅唔同😄舊牛真係超厚☺️目測應該有五cm厚😜厚得黎入口即溶超級好食😊同埋好神奇嘅係佢個蘿蔔超大嚿🤣🤣🤣都煮得好軟好入味😆同個牛好夾呀🤗麵底係偏幼身😆口感適中黯然銷魂安格斯滷肉飯🍚$84平時滷肉飯都係用豬肉🤣🤣呢個竟然係牛肉😄但係個味道同豬肉其實係差唔多😜不過食落反而冇咁肥膩😊勁鍾意佢個蛋😉可以爆開攞嚟撈飯😃同埋佢加咗啲泡菜😉所以勁易送飯😜成件事好有創意夜市地瓜條🍠$46令我驚訝嘅係呢個地瓜條竟然係凍嘅🤣🤣啱晒而家熱辣辣天氣😊本身地瓜已經有甜味☺️但係佢加咗蜜糖立即變得更甜😊但係又唔係甜到漏嗰隻玫瑰可可鮮奶🌹$32呢個朱古力真係超重玫瑰香😆我諗過玫瑰仲龍濃過朱古力本身嘅味😊所以花香超重😊好好飲而且又多cream又好食黃金水果茶🍍$42呢個水果茶真係超多水果😉同埋係同平時飲開嘅水果茶啲水果唔😊同例如有菠蘿🍍西柚🍊梨🍐所以飲落去好Fresh😜又唔會太甜幾新奇呢間名就係店如其名全部都係木🥴木凳😄木枱😃木餐具😉啲餐具真係好靚呀😍😍有一種文青嘅感覺

木玥招牌紅燒牛肉麵🐂$96

黯然銷魂安格斯滷肉飯🍚$84

夜市地瓜條🍠$46

玫瑰可可鮮奶🌹$32

黃金水果茶🍍$42

2021-07-26 79 浏览
好耐無嚟元朗喇,聽人講屯門嘅木玥巷好好食,最近佢哋喺元朗開咗第二間分店,一早嚟到元朗試吓先,佢哋好近朗屏站,只係距離1至2分鐘路程。早起的鳥兒有蟲吃,唔洗等位。星期六都有午市套餐選擇,有成10款,價錢大概$62-92,加$6有餐飲。🐮黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84一上枱見到食物真身已經好吸引雖然太陽蛋賣相唔想太靚但都係半生熟好食嘅安格斯牛肉好嫩滑滷肉汁鹹甜適中好好送飯用嘅係台灣米,粒粒分明伴碗有泡菜,爽脆少辣,又係非常之好送飯🦀蟹肉金絲炒新竹米粉 $92除咗我哋之外,見到好多客人都有叫呢一款好多蟹肉好鮮甜新竹米粉炒得好好,唔會太乾亦唔會過濕亦無炒到一餅餅,條條分明雖然除咗蟹肉之外,唔會有好多其他配料但都炒得非常好味大份得嚟,亦想再encore🍤炸花枝丸 $32仲以為係普通炸花枝丸但係,竟然!係有蝦喺入面㗎熱辣辣,超好超好食好彈牙,未食過咁特別咁好食嘅花枝丸得4件真係唔夠🌹玫瑰蜜桃果茶 $28好香玫瑰蜜桃味好甜好好飲又大杯🍎雪菊蘋果茶 $28唔算有菊花味但係有好香蘋果味一d都唔算亦都係好甜好好飲除咗主食之外,仲有茄子做伴碟,甜甜地好好食。順帶一提,木玥巷仲係黃店嚟,如果想嚟食Lunch,1

🐮黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84
一上枱見到食物真身已經好吸引
雖然太陽蛋賣相唔想太靚
但都係半生熟好食嘅
安格斯牛肉好嫩滑
滷肉汁鹹甜適中
好好送飯
用嘅係台灣米,粒粒分明
伴碗有泡菜,爽脆少辣,又係非常之好送飯

🦀蟹肉金絲炒新竹米粉 $92
除咗我哋之外,見到好多客人都有叫呢一款
好多蟹肉好鮮甜
新竹米粉炒得好好,唔會太乾亦唔會過濕
亦無炒到一餅餅,條條分明
雖然除咗蟹肉之外,唔會有好多其他配料
但都炒得非常好味
大份得嚟,亦想再encore

🍤炸花枝丸 $32
仲以為係普通炸花枝丸
但係,竟然!係有蝦喺入面㗎
熱辣辣,超好超好食
好彈牙,未食過咁特別咁好食嘅花枝丸
得4件真係唔夠

唔算有菊花味
但係有好香蘋果味
一d都唔算
亦都係好甜好好飲

除咗主食之外,仲有茄子做伴碟,甜甜地好好食。順帶一提,木玥巷仲係黃店嚟,如果想嚟食Lunch,12點半前嚟就唔洗等位,之後就要等等喇,因為坐位唔算太多。

2021-07-24
2021-07-23 67 浏览
#元朗 上次去搭西鐵無意中發現的新店, 拉埋👯‍♀️朋友一齊試, 去到先知原來係台灣菜!  🤣😂💃一坐低就有琥珀合桃, 香甜、脆口、好味道! 邊食邊睇 menu!🍍🦐鳳梨蝦球 $90 ~ 好大隻蝦啊😱😱…爽口彈牙, 無雪味! 醬汁剛好包裹蝦球, 唔會過多過膩, 配搭新鮮鳳梨🍍, 好開胃! 🦀蟹肉金絲炒新竹米粉 $96 ~ 超超超讚! 米粉炒得夠乾身, 滿滿的蟹肉🦀, 新鮮唔腥, 加上飽滿爽脆銀芽, 秒清! 🐥雙色鹽酥雞 $56 ~ 唔知點解我食到有南乳味… 同坊間一般鹽酥雞唔同, 大粒好多! 外脆內軟, 滿滿肉汁, 份量都唔少! 🥬炒青菜 ~ 台灣野菜 “龍鬚菜”, 超喜愛, 去台灣旅行最愛野菜 & 山豬肉! 😁🍹木玥水果茶 $38 ~ 本來諗住一杯水果茶, 一杯其他茶飲, 但係見隔離枱個水果茶太吸引🤩, 最後朋友決定同樣飲水果茶! 分別 order 2款味道, 同樣出色! 夠解渇, 夠凍又大杯, 滿滿的新鮮水果, 酸甜平衡得宜, 勁正! 👍🥲究竟幾時可以再飛台灣呢!

🥲究竟幾時可以再飛台灣呢!
2021-07-22 91 浏览
💖朗屏開咗木玥巷嘅分店,梗係要來幫襯下,享受台式午餐。12點一開店即刻好多人入座,成面落地窗隔離有高腳櫈同枱,環境舒適。一路播住啲好出名嘅台灣流行歌💕1⃣️蟹肉金絲炒新竹米粉🦀 $92💖大大份,呢度嘅所有餐份量都比得好多😂米粉口感柔軟QQ,順滑又爽口,而且食落唔會有膩嘅感覺。蟹肉切成小塊,口感幼嫩。主食都會跟一件芝麻麻糬,口感軟糯黏稠。2⃣️古早醬油蝦仁炒飯🦐 $88💖口感鹹香,炒飯有嚼勁,醬油味香濃。蝦仁🍤比左6、7隻,大大件,爽口啖啖肉😋仲有蔥同菜頭,口感豐富。飯比起米粉飽足感更足,味道更重。鍾意口味重啲嘅推薦呢款。3⃣️夜市地瓜條🍠 $46💖望落似薯條,但口感比薯條軟淋,咬落啖啖地瓜肉,味道甜甜地。份量大,要兩人share🥰4⃣️木玥黃金水果茶🍍+$25 (原價$38)💖勁大杯😂一個人飲唔曬😂打卡正!夏天熱辣辣飲又冰涼又解渴,主要係鳳梨🍍同百香果,表面會有橙🍊、青檸、西瓜🍉、鳳梨🍍同蘋果🍎裝飾,味道酸甜開胃。5⃣️金沙抹茶奶泡🍵 +$25 (原價$32)💖打卡超正!抹茶加上忌廉同金莎,抹茶味濃得黎唔苦,將忌廉溝埋一齊飲更加香甜。💖餐廳好受歡迎👏🏻氣氛唔錯,menu選擇都幾多,而家無得去台灣🇹🇼黎呢度

1⃣️蟹肉金絲炒新竹米粉🦀 $92

2⃣️古早醬油蝦仁炒飯🦐 $88

3⃣️夜市地瓜條🍠 $46

4⃣️木玥黃金水果茶🍍+$25 (原價$38)

5⃣️金沙抹茶奶泡🍵 +$25 (原價$32)

💖餐廳好受歡迎👏🏻氣氛唔錯,menu選擇都幾多,而家無得去台灣🇹🇼黎呢度食台灣都得!
2021-07-20 23 浏览
係屯門分店已經食咗好多次~食物~服務都完全冇問題前幾日係元朗分店食有個帶帽嘅女職員~服務態度超級差~ 十問九唔應係咪想趕客走呢~食物方面~ 份量小~ 價錢比屯門貴就算住元朗都寧願出屯門食~
係屯門分店已經食咗好多次~
食物~服務都完全冇問題
前幾日係元朗分店食
有個帶帽嘅女職員~
服務態度超級差~ 十問九唔應
係咪想趕客走呢~
食物方面~ 份量小~ 價錢比屯門貴
就算住元朗都寧願出屯門食~
2021-07-19 73 浏览
最近食了幾餐Farewell lunch,全部都是移民離職的同事,真的要讚他們能夠行出這勇敢的一步!要放低香港的一切,真的不是人人都可以做得到....沒想過連身邊的好同事都要走,可能這次一走,要等6年後再回來相見,所以一個月前便約定她離職前幾天和她食個暫別的Farewell lunch...正當苦惱帶她到那處時,見到公司附近開了一間新台式餐廳,原來這間店於屯門有總店,見食評評分唔錯,即刻到元朗分店預約~去到等左一陣就安排到位🙌喺門口已經睇定餐牌食咩~坐低即刻叫埋~自己亦無諗過10分鐘就已經上齊食物~太高效率了~同事揀左蟹肉金絲炒新竹米粉真的有蟹肉🦀架~吃得出沒有加入任何味精,食出原味道👍我揀左黯然銷魂安格斯滷肉飯,因為好肚餓好想食飯這個安格斯滷肉飯係甜甜的滷肉,完全同我平時食開咸滷肉截然不同!估唔到同呢隻燶邊流心蛋咁夾~蛋邊脆卜卜好好食,流心蛋撈滷肉飯真係好正~話咁快清哂成碗飯~我地仲叫左鹽酥雞小食~雖然小食,但份量十足,仲炸得香酥美味,下次要再點~仲點埋佢地嘅重量級水果茶~大大杯,我地飲極都飲唔完咁~點左西柚同香燈~2款都咁好味~最後食埋個甜品,超滿足的一餐絕對有下次呀~下次要試牛肉

自己亦無諗過10分鐘就已經上齊食物~太高效率了~

同事揀左蟹肉金絲炒新竹米粉

真的有蟹肉🦀架~吃得出沒有加入任何味精,食出原味道👍

我揀左黯然銷魂安格斯滷肉飯,因為好肚餓好想食飯

我地仲叫左鹽酥雞小食~

雖然小食,但份量十足,仲炸得香酥美味,下次要再點~

仲點埋佢地嘅重量級水果茶~大大杯,我地飲極都飲唔完咁~
點左西柚同香燈~2款都咁好味~

最後食埋個甜品,超滿足的一餐

絕對有下次呀~下次要試牛肉麵~

2021-07-19 63 浏览
其實一早已經bookmarked jor 呢間小店(屯門果間),貪佢裝修同門面都幾吸引,lunch set 價錢又唔貴,之但係,屯門果間次次都大排長龍搞到次次都食唔到,知道元朗國開左分店二話不說就試試佢啦呢間感覺細間啲,不過都幾chill gei,當日order jor 紅燒牛肉麵,蟹肉炒新竹米粉,仲叫埋鹽酥雞同兩杯特飲紅燒牛肉麵:湯底清清地唔係死咸,牛肉好軟好入味,仲有手工麵qq的好有咬口,正!蟹肉炒新竹米粉:呢個仲好食,炒到一啲都唔油,好夾蟹肉,仲有瑤柱粒,誠意之作鹽酥雞:其實都好脆口,個粉都好惹味,不過炸粉略厚百香果加抽子特飲 百香果加柳橙特飲:兩杯都超巨型😂兩個人飲一杯都夠🙈清清地仲加埋水果粒好清新解喝,夏天飲一流呀lunch 黎講呢度性價比好高,人均百零蚊食到好飽,下次要再戰其他lunch set 先💛

紅燒牛肉麵:

蟹肉炒新竹米粉:
呢個仲好食,炒到一啲都唔油,好夾蟹肉,仲有瑤柱粒,誠意之作

鹽酥雞:
其實都好脆口,個粉都好惹味,不過炸粉略厚

百香果加抽子特飲
百香果加柳橙特飲:

• 蟹肉炒新竹米粉
2021-07-19 83 浏览
臨打風嘅元朗,就算喺weekend,較平時鬆動,山長水遠嚟到唔想買手信咁一揪二掕,可以選擇將手信放入口,用個胃裝住夠晒環保呢間台灣餐廳由屯門開過嚟,比著平時真係唔使旨意入到去,食件鹽酥雞就知咩事,鹽酥味剛剛好,外表簡樸炸樣,裡面卻好有彈性用安格斯牛肉整成滷肉飯,油香比豬肉更甚,煎蛋同泡菜係完美點綴每個set都會送粒麻糬,超煙韌,係爆餡黑芝麻水果茶一送上,大杯到當堂嚇咗一跳,果肉裝得滿滿,成杯果茶好有味嗌咗少冰,仍然裝得滿滿每一條米粉炒得超香蟹味,每一口都會食到蟹肉,真材實料非佢莫屬咁高質嘅台灣嘢,元朗街坊有福了

黯然銷魂安格斯牛肉飯

每個set都會送粒麻糬,超煙韌,係爆餡黑芝麻

木玥招牌水果茶

木玥黃金水果茶

嗌咗少冰,仍然裝得滿滿

蟹肉金絲炒新竹米粉

咁高質嘅台灣嘢,元朗街坊有福了
2021-07-18
午餐