2021-09-22
元朗呢間台灣料理木玥巷開咗冇幾耐一直想試,外邊睇裝修都唔錯,今日終於有機會午餐都幾多選擇,又有好多台灣小食,例如香腸,鹽酥雞,當然唔少得仲有好多台式飲品,其實真係好難揀,好多都好吸引,有珍珠奶茶,或者近年興起嘅冬瓜茶水果茶都有飲品先到,金莎抹茶奶泡,正啊,飲落好有抹茶香,令一杯係焦糖手搖咖啡,好香濃,台式奶茶就飲得多,咖啡都咁出色,賣相亦好吸引小食選咗個鹽酥雞,香脆又嫩滑,配上佢呢個蜜糖汁尤其出色午餐到,黯然銷魂安格斯滷肉飯,肥瘦適中,配上蛋非常好送飯,配泡菜,好開胃,再有個前菜茄子都好好味熱辣辣㗎另一個古早醬油蝦仁炒飯,好像幾好特別,甜甜地重點係蝦仁好大隻,食落亦都好彈牙總括嚟講呢個午餐色香味俱全,份量又大,員工服務態度都幾好,餐廳仲要播我最愛嘅周董,下次再去
小食選咗個鹽酥雞,香脆又嫩滑,配上佢呢個蜜糖汁尤其出色
熱辣辣㗎