這間新開的台式餐廳鄰近朗屏西鐵站,位置十分方便,餐廳裝修風格甚有台灣文青feel,感覺舒服紅燒牛肉麵:牛肉有四大件,半筋半肉,件件都燜得軟腍,麵粗幼適中,質感夠彈牙,湯底十分濃郁,正😋 木玥鹽酥雞飯:每次去台式餐廳,都必點鹽酥雞,這裡的鹽酥雞都大大粒,炸得酥脆而且雞肉十分juicy,份量也蠻多的;滷肉飯的滷肉肥瘦適中,肉汁味道濃郁,啖啖飯都有香口滷肉拌著,是絕佳享受🤩午餐套餐都會附送小食–冷盤茄子,味道甜甜的,沒想到這麼好吃蜂蜜冰烤地瓜:我是第一次吃冰烤地瓜,地瓜肉超級甜,地瓜皮烤過所以是脆的,外脆內軟口感一流木玥黃金水果茶(鳳梨、百香果):招牌水果茶超級大杯,上枱時忍不住哇了一聲;水果都很新鮮,酸酸甜甜最適合炎炎夏日喝的😋性價比甚高台灣手搖焦糖咖啡:咖啡味香濃,加入焦糖令整體味道提升,又不會過甜《木玥巷》📍元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖

午餐套餐都會附送小食–冷盤茄子,味道甜甜的,沒想到這麼好吃

台灣手搖焦糖咖啡:咖啡味香濃,加入焦糖
令整體味道提升,又不會過甜

《木玥巷》
📍元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
2021-09-04 100 浏览
元朗真係好多好嘢食,我同細佬都想食台灣嘢,咁就OpenRice望吓,比這間個名吸引住,於是就試吓,原來屯門都有分店,佢個位置喺朗屏站出面,出閘行1分鐘就到,我哋18:00去到冇咩人,跟住叫嘢食之後就坐滿晒🤭好彩早嚟,我叫咗個招牌紅燒牛肉麵,細佬就叫左煎元貝干貝醬炒飯,我哋仲叫咗個鹽酥炸春雞,黃金水果茶同埋招牌水果茶。先講招牌牛肉麵,湯底非常濃郁,有好香嘅蘿蔔味,牛展同牛筋都非常諗,而且好入味👍🏻紅蘿蔔同白蘿蔔都好甜好好味😋果然係招牌,好少食到每一樣餸都咁好食,細佬個炒飯呢,佢話好香口,而且粒帶子仲要超大粒☝🏻我食咗一粒,熟嘅程度啱啱好😮‍💨而且冇雪味👍🏻因為我好怕食到d海鮮有雪藏味。鹽酥炸春雞不得了,睇餐牌見到佢有燒春雞已經覺得好意外,上枱嘅時候仲要咁大隻🤭佢哋有兩個汁俾你點雞,一個應該係麻辣味,另一個係檸檬鳳梨醬(呢個我覺得好特別),不過我個人覺得唔點都好夠味👍🏻仲有兩杯嘢飲,兩杯都係百香果底,一杯就百香果加西柚,一杯百香果加菠蘿🍍兩杯都好好飲,唔太甜而且夠晒大杯,好少食到台灣嘢樣樣都咁高質,呢間推介🙌🏻而且仲係💛店,一定會再encore☝🏻
我哋18:00去到冇咩人,
鹽酥炸春雞
木玥招牌水果茶
琥珀合桃
呢間推介🙌🏻而且仲係💛店,一定會再encore☝🏻
2021-09-03
鹽酥炸春雞
木玥招牌水果茶
琥珀合桃
以一貫既簡約木系為風格 小店除佐招牌牛肉麵 另一賣點係好多創新既台日式料理:雞湯小卷米粉 蒼蠅頭配刈包 三杯皮蛋雞 桂花梨黑醋骨~ 一坐底就送上琥珀核桃 有芝麻同糖衣係面 食落甜甜der好香脆😚.▫️蜂蜜冰烤地瓜 $36係我至愛既地瓜😍 已經切到一塊塊 見到個皮有烤過 一食落口係凍既 有種透心涼feel😂 地瓜食落好軟綿 加埋蜂蜜味道更甘甜~ 有啲似donki咁🤭.▫️黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84第一次見滷肉竟然係用安格斯整😳 仲要大大碗加佐泡菜同太陽蛋 瞬間覺得好似韓國拌飯😂滷肉同飯成正比 絕對夠撈飯食😚 滷肉醃得幾入味同埋唔會太濕 用黎撈飯就岩晒~ 而且用佐牛所以食落相對無豬咁油膩 食到厭另一邊仲可以用泡菜同蛋拌飯食 辣辣地轉換下口味🙆🏼‍♀️.▫️蟹肉金絲炒新竹米粉 $96見到都幾多人嗌 新竹米粉炒至金黃色 賣相幾吸引~~ 米粉質地好幼滑 口感乾爽 連埋蟹肉一齊食幾唔錯 有啲似平時食蟹肉炒飯變佐米粉😛.▫️金莎抹茶奶泡 $32整得幾靚😍😍 真係有粒金莎🤭 其實姐係抹茶latte 比例調得幾好 淡淡抹茶味 奶泡又中和到個苦 飲落亦唔會過甜同太粉~.▫️木玥黃金水果茶 $38大杯到嚇親我😳 另外
蟹肉金絲炒新竹米粉

▫️蟹肉金絲炒新竹米粉 $96
蟹肉金絲炒新竹米粉

▫️金莎抹茶奶泡 $32

▫️木玥黃金水果茶 $38
大杯到嚇親我😳 另外仲有兩款係配西柚/柳橙 我就梗係簡鳳梨🍍 百香果既酸真係襯咩都一絕🥺 由其是同鳳梨既甜真係好夾 飲落勁消暑又清爽😍 仲有西瓜🍉同菠蘿🍍食~
總結,
台日配搭幾特別 試到好多創意料理 連飲品選擇都落足心機 私心推水果茶 幾抵飲的🤭 而且食物份量都幾大份 坐得幾舒服derrrr😚
2021-09-01 27 浏览
之前小編去翻細👧🏻個長大的時候見到呢間餐廳(屯門)外面有好多人排隊 可惜要等太耐 所以最後都係放棄 但最近發現佢地係元朗國開左分店 簡直係天大的喜事呀🎉 今次專登早少少到唔洗等☺️木玥招牌紅燒牛肉麵🐮🍜 ($96)一入餐廳就已經聞到好香嘅牛味👃🏻 所以二話不說就揀咗呢款牛肉麵 份量都幾大 而且有好多配料 有牛筋 牛展 牛肉片 白蘿蔔 紅蘿蔔🥕 豆卜 每樣都好淋和入味👍🏻 湯底濃郁嘅牛肉味 但飲落反而比較清淡 唔油膩 👏🏻台式炸物拼盤 ($48)由於小編樣樣都想食下 所以就叫咗呢個拼盤 裏面包括有鹽酥雞 甜不辣 豆角 雞髀菇🍄 新鮮炸起脆度剛好 不會炸到乾爭爭😋 煎元貝干貝醬炒飯 ($90)小編幾鍾意呢個炒飯 飯粒粒分明 乾身 而且炒到金黃色💛 非常悅目 帶子好大粒 鮮甜又Juicy 不錯👍🏻😌木月黃金水果茶🍍🍹 ($38)朋友叫嘅呢杯其實係菠蘿底加百香果嘅水果茶 酸酸甜甜幾開胃 不過甜咗少少🤏🏻白桃桂花烏龍清茶🍑🍵 ($32)茶有好香嘅白桃味😍 但係一啲都唔甜 有種清爽嘅感覺

木玥招牌紅燒牛肉麵🐮🍜 ($96)

台式炸物拼盤 ($48)

煎元貝干貝醬炒飯 ($90)

木月黃金水果茶🍍🍹 ($38)

白桃桂花烏龍清茶🍑🍵 ($32)
茶有好香嘅白桃味😍 但係一啲都唔甜 有種清爽嘅感覺
2021-09-01 28 浏览
街坊系列 – 木玥巷💛台灣菜又一次出現係小編IG啦😂今次有小小特別😜唔係傳統古早味而係新派Fusion系列既台灣菜🥳小編一於去衝擊下自己既味覺與思維🙊------------------------------環境: 元朗店係新店落成🤩座位唔多🪑大約20-30個位🌳木系設計係餐廳既主調整體新淨企理☺️坐得舒服------------------------------食物: 雙色鹽酥雞 ($56)🐥雙色係一款原味一款南乳味😎炸既火喉合格🔥有外脆內軟既口感炸粉比例完美🤗薄薄一層包住雞肉味道正常🤭但南乳味唔算好出夜市地瓜條 ($46)🍠份量都算多😋條條都係粗切炸到外脆內綿🥰即叫即炸熱辣辣梅粉可以多啲或者撈勻就完美啦😗木玥招牌紅燒牛肉麵 ($96)🍜湯底屬於較清甜類型🤗非常香麵質爽口彈牙🍜配料非常多主角牛肉有三款🐮牛筋,牛肉同牛展牛筋同牛展非常出色😋夠淋好入味牛肉原塊大大執上🥩好似薄切牛扒咁仲有款韓式豆卜😍吸左湯好好味鳳梨糖醋咕嚕肉 ($84) 🐷呢款菜式就偏向港式😅但選用了台灣鳳梨🍍鳳梨真係比一般既甜同多汁咕嚕肉正常合格🐷醬汁平衡唔錯木玥招牌(西柚)水果茶 ($38)🍹木玥黃金(鳳梨)水果茶
街坊系列 – 木玥巷💛

梅粉可以多啲或者撈勻就完美啦😗

木玥招牌紅燒牛肉麵 ($96)🍜

湯底屬於較清甜類型🤗非常香
麵質爽口彈牙🍜配料非常多
主角牛肉有三款🐮牛筋,牛肉同牛展
牛筋同牛展非常出色😋夠淋好入味

服務: 7.5 /10

地址: 元朗媽橫路9號富來花園地下17-18號舖
人均消費: $ 150 - $ 200
2021-09-01 34 浏览
平時返工喺朗屏附近食來食去都係果幾間餐廳,今日見到有呢間新開嘅餐廳,終於可以食下新嘢。睇睇佢個lunch Manuel ,原來係食台灣菜。呢架去唔到台灣食下台灣菜可以慰藉下。有紅燒牛肉麵,當然要點啦。個牛𦟌夠「淋」,而且都幾厚,好足料,麵質幾彈牙。同事就點左古早醬油蝦仁炒飯。份量都唔少,所以我哋share 一齊食。個蝦仁都幾大隻,炒飯個色幾夠,我就覺得如果個蝦仁再入味啲就更加好。我覺得呢度嘅飲品好出色金沙抹茶奶泡呢個招牌水果茶真係好大杯,飲完呢杯都已經飽了。

有紅燒牛肉麵,當然要點啦。

個牛𦟌夠「淋」,而且都幾厚,好足料,麵質幾彈牙。

我覺得呢度嘅飲品好出色

金沙抹茶奶泡

呢個招牌水果茶真係好大杯,飲完呢杯都已經飽了。

2021-08-31 31 浏览
木玥巷係逆市竟然可以由屯門開到去元朗. 實在厲害👏🏻元朗分店位於朗屏天橋下面. 十分方面一坐低店員會放低一碟小食合桃.甜甜地好脆口. 送飲品一流🥤木玥柳澄汁水果茶(柳橙汁.百香果)好大杯🤣有啲嚇親飲落好香百香果味. 酸酸甜甜好解渴.入面重有一堆水果可以食$38嚟講超值.🥤藍莓多多線茶藍莓味好濃但唔會過甜酸酸地好易飲哂.🥢蜂蜜冰烤地瓜地瓜烤得好淋. 加埋蜂蜜甜甜地凍凍地好開胃.🥢蒼蠅頭配刈包個包漲卜卜好鬆軟. 就咁食都好好食蒼蠅頭以豬肉粒.韭菜同紅椒粒炒成. 非常香口夾埋包一齊食口感好豐富但毫不油膩.🥢蟹肉金絲炒新竹米粉金黃色好靚. 炒得好乾身均勻每啖都有蟹肉食到又唔油超足料🦀.🥢香煎虱目魚真係好少係香港食虱目魚.搞到好掛住家鄉🥲煎到好脆但魚肉依然鮮嫩規律
木玥巷係逆市竟然可以由屯門開到去元朗. 實在厲害👏🏻

元朗分店位於朗屏天橋下面. 十分方面
一坐低店員會放低一碟小食合桃.甜甜地好脆口. 送飲品一流

🥤木玥柳澄汁水果茶(柳橙汁.百香果)
好大杯🤣有啲嚇親

真係好少係香港食虱目魚.搞到好掛住家鄉🥲
煎到好脆但魚肉依然鮮嫩規律
2021-08-12
2021-08-26 69 浏览
由屯門開到元朗🥰超高質素台灣菜😋😋價錢實惠幾抵食😚位置仲好方便🤩距離朗屏站行1分鐘就到🙆🏽‍♀️🙆🏽‍♀️🔸黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84呢個飯特別之處就係將平時嘅滷肉粒換咗做安格斯牛🐮牛肉好入味🤩🤩將飯、泡菜、流心蛋、牛肉撈勻嚟食🤣真係好好味😋(評分: 7/10)🔸木玥招牌紅燒牛肉麵 $94湯底有濃濃嘅牛骨湯味😋😋好香好清甜唔重味精🥳有牛展、牛筋、牛肚 一啲都唔慳皮🤩全部大大嚿好厚實好入味😍😍個炸風琴豆 真係好搶眼😂😂第一次見呢款豆 記得要浸一陣先好食😎麵質嘅粗度同煙銀度都啱啱好🤓(評分: 7.5/10)🔸澎湖花枝蝦排 $32炸得好香口惹味😛粒丸好彈食落有好動L嘅感覺😎😎仲會食到墨魚粒😆點埋個甜酸醬真係perfect match💜💜(評分: 7/10)飲品亦都好出色‼️‼️🔹木玥黃金水果茶(鳳梨百香果) $38好清新好夏日嘅味道🌞飲落陣陣鳳梨同百香果味🍍真係好鍾意有好多生果食嘅水果茶💕💕啲生果全部都好甜😍值得一讚嘅係餐廳絕對唔係用罐頭菠蘿🥰係完個菠蘿到切出嚟㗎😋😋(評分: 9/10)-🔹玫瑰可可鮮奶 $32無論聞落去定飲落去都有好香嘅玫瑰味🌹通常叫玫瑰系列嘅飲品都無乜玫瑰味 所以呢杯特飲好有驚

🔸黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84
(評分: 7/10)

🔸木玥招牌紅燒牛肉麵 $94
(評分: 7.5/10)

🔸澎湖花枝蝦排 $32
(評分: 7/10)

飲品亦都好出色‼️‼️
🔹木玥黃金水果茶(鳳梨百香果) $38
(評分: 9/10)
🔹玫瑰可可鮮奶 $32
無論聞落去定飲落去都有好香嘅玫瑰味🌹通常叫玫瑰系列嘅飲品都無乜玫瑰味 所以呢杯特飲好有驚喜❤️❤️朱古力味亦都唔會蓋過咗玫瑰味🥰
(評分: 8.5/10)

2021-08-26 50 浏览
呢一間台灣店就係朗屏西鐵站樓下交通好方便🤗鋪頭裝修簡約清新。木玥招牌紅燒牛肉麵 $96湯底充滿牛肉味牛肉炆到好林入面有牛筋牛𦟌牛肚仲有紅蘿蔔同白蘿蔔材料好豐富。鹽酥炸春雞 $108佢係即醃即炸熱辣辣送上你枱外脆內嫩配合埋佢哋附上的醬汁味道一流。宜蘭三星蔥餡餅 $36推薦👍🏻好香蔥味又吾會太油膩入面有滿滿既餡料。木玥招牌水果茶 $38木玥黃金水果茶 $38兩杯野飲都勁大杯上面有滿滿既水果粒招牌有西䄂味會酸酸甜甜怕酸既朋友可以試下黃金姐係鳳梨味 就會係甜味不過吾洗怕佢勁甜佢係岩岩好甜度
呢一間台灣店就係朗屏西鐵站樓下

姐係鳳梨味 就會係甜味
不過吾洗怕佢勁甜
佢係岩岩好甜度
2021-08-04
琴日同媽咪遊佐大半日,中午黎佐呢間由屯門開到黎元朗既新店木玥巷試下台灣菜😋木色為主調,最中意啲午餐有個木盤托住有啲日系好靚,食都食得開心啲~ 每份午市套餐都配佐份小碟醬油茄子,好好食💕午市套餐:➨黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84見個名改得咁勁就試試佢🤟🏻 睇下有冇食神”好好味啊~~” 飯份量真係唔少,上面加佐泡菜,荷包蛋同安格斯牛肉,牛肉似牛腩質地有別平時食開既滷肉飯,撈埋蛋黃汁一齊食好正👍🏻 平時唔係特別多食泡菜既我,覺得隻泡菜好好食,送飯一流😊➨鳳梨糖醋咕嚕肉飯 $72媽咪中意食啲酸酸甜甜既野所以嗌佐呢個咕嚕肉,用佐新鮮菠蘿,比罐頭菠蘿大舊又甜好食好多👍🏻 小店黎講咕嚕肉係有水準,炸得幾香脆肉質唔錯😉➨澎湖花枝蝦排 $32呢個一定要讚!我超中意食😍 睇佢平平無奇,蝦膠係整得好彈牙同真係好足蝦味,另外個炸粉木糠真係好香勁脆,超好食!再有個辣醬點下~ 如果再返黎一定再食+$25 任何一款特飲🍹另外值得讚既一定係佢呢到既飲品,非常有誠意🥺 好岩打卡,呢個價錢呢個質素真係好抵啊!仲要大大杯但又唔會好稀/唔足料❗️➨木玥招牌水果茶(西柚、百香果)夏天飲呢杯最岩,好清新醒神,酸酸地仲好開胃!成杯好重

午市套餐:
➨黯然銷魂安格斯滷肉飯 $84

➨鳳梨糖醋咕嚕肉飯 $72

➨澎湖花枝蝦排 $32

+$25 任何一款特飲🍹

➨木玥招牌水果茶(西柚、百香果)
夏天飲呢杯最岩,好清新醒神,酸酸地仲好開胃!成杯好重百香果味,讚☺️

➨金莎抹茶奶泡
淨係睇個樣已經好掂🤩 中意同飲開抹茶鮮奶既朋友可以試下,我覺得佢抹茶🍵味好夠,奶味重,完全唔會淡茂茂!
2021-08-24 69 浏览
之前食過呢間真係幾唔錯,今次同朋友經過又試吓先佢個外面間隔同屯門一樣,而入面鋪面都有幾相似,感覺上好似大屯門少少今次睇佢餐牌唔一樣左,當然要試吓其他唔同嘅嘢啦,入到去佢會俾咗一兜合桃,我超級鍾意食呢隻合桃乾拌擔擔面 $58我好鍾意食擔擔面,佢有超香嘅花生醬味,上面仲有啲肉碎,佢啲花生醬完全唔吝嗇,最緊要佢啲面超級多。台式海鮮炒麵 $98好香嘅炒麵味,我已經係勁耐未食過炒麵。而且佢嘅海鮮都幾多,魷魚仔,蜆同埋蝦超足料。桂花梨黑醋骨 $86如果你好似我咁重口味嘅一定鍾意食呢個,好香嘅黑醋味,好開胃,我食完一件有一件。佢旁邊嘅開頭我以為係菠蘿,原來係桂花梨,我本身唔係太愛梨,但都覺得還可以。白桃桂花烏龍清茶 $32又係白桃呀🍑佢啲白桃唔會話好甜,而且滿滿嘅烏龍茶味,兩樣加埋都幾夾藍莓多多綠茶 $32其實唔知點解呢排鍾意咗飲多多,而我又覺得佢呢樣嘢幾特別,飲落去都係唔會太甜,幾香綠茶味又帶得到藍莓嘅味道,上面仲要配有一舊棉花糖整體來講其實佢都唔錯,有機會想試咪埋其他嘢食
之前食過呢間真係幾唔錯,今次同朋友經過又試吓先

乾拌擔擔面 $58

台式海鮮炒麵 $98

桂花梨黑醋骨 $86

白桃桂花烏龍清茶 $32

藍莓多多綠茶 $32

整體來講其實佢都唔錯,有機會想試咪埋其他嘢食

2021-08-23 49 浏览
屯門嘅木玥巷之前都已經去過..最近咁啱喺元朗經過又見到但發現啲Menu有啲唔同個喎所以入咗去食。🤩煎元貝干貝醬炒飯三粒大大粒嘅元貝熟嘅程度啱啱好,佢哋個炒飯粒粒分明個口感幾好!成個炒飯好香口有d鑊氣。🥳金沙蝦球鹹蛋黃係我嘅最愛🤪🤪🤪,見到有得食金沙蝦球所以點左個嚟試吓。鹹蛋黃味都足夠,識落去有啲似蝦仁整嘅感覺,略嫌有點小貴。小食拼盤炸四季豆,鹽酥雞,菇。份量真係少咗啲但係味道唔錯嘅黑糖茉莉花冬瓜茶,白桃桂花烏龍清茶。兩杯飲品都ok😉

金沙蝦球

小食拼盤

炸四季豆,鹽酥雞,菇。份量真係少咗啲但係味道唔錯嘅

黑糖茉莉花冬瓜茶,白桃桂花烏龍清茶。
兩杯飲品都ok😉

2021-08-22 50 浏览
木玥巷最近係元朗都開左分店,聽講佢哋係屯門既台灣菜都係數一數二,今日黎開元朗就黎一試真假🧡古早醬油蝦仁炒飯 $90炒飯粒粒分明,係用隔夜飯炒,好香好有蛋味,蝦仁都夠足量,略嫌味道偏淡,可以再重手啲😆蟹肉金絲炒新竹米粉 $92賣相唔錯,個人來講非常鍾意食新竹米粉,但味道都係一樣比較偏淡。鹽酥雞 $46即叫即炸,肉質鮮嫩,推介🧡木玥招牌水果茶同黃金水果茶 $38 最鍾意佢哋嘅水果茶,唔太甜,西柚味同鳳梨味都好出,好冰凍解渴👍🏻

古早醬油蝦仁炒飯 $90

蟹肉金絲炒新竹米粉 $92

鹽酥雞 $46
即叫即炸,肉質鮮嫩,推介🧡
木玥招牌水果茶同黃金水果茶 $38
  • 鹽酥雞
2021-08-19 52 浏览
#台式eatcovery #元朗eatcovery💡大西北美食推介小編十年唔去一次元朗,今日終於踏上征途覓食,好彩食到好西,一切都值回票價🍽 焗焦糖芝麻核桃核桃好香脆,nutty配試上淡淡嘅焦糖味,令人回味無窮,係好正嘅免費前菜🥰🍽 木玥招牌紅燒牛肉麵絕對係抵食之選,有大大件牛肉同牛筋,鹵得好入味,肉同脂肪分佈均勻,一啲都唔韌,仲好嫩滑添!配菜白蘿蔔同紅蘿蔔好鮮甜。三角形大大件嘅豆卜,賣相非常特別,建議將佢浸起湯度耐啲先食,腍啲會好食啲。而麵就係圓身嘅麵,如果再彈牙啲就更好啦!🍽 煎元貝干貝醬炒飯元貝總共有三大件,外層煎得好香口,入面仲keep到嫩滑,鮮味十足😋 炒飯加入雞蛋、蔬菜粒,干貝醬炒,粒粒分明,好彈牙,而且好入味!肉眼猜測至少有兩碗飯,小編清曬😂😋🍽 雙色鹽酥雞鹽酥雞炸得非常酥脆,外層唔會太厚,雞肉仍然好大嚿,肉質嫩滑。雙色包括原味同南乳味,南乳味唔算重,同行友人唔食南乳都表受到!加埋清香嘅蜜糖一齊食,別有一番風味🧡👍🏻🍽 木玥招牌水果茶(西柚、百香果)勁大大大大杯嘅水果茶😳以綠茶同百香果做基底混合成茶底,兩者非常夾,好清香同解渴。加埋西柚作highlight,酸酸甜甜,極度
#台式eatcovery #元朗eatcovery

💡大西北美食推介

🍽 焗焦糖芝麻核桃

🍽 木玥招牌紅燒牛肉麵

🍽 煎元貝干貝醬炒飯

🍽 雙色鹽酥雞

🍽 木玥招牌水果茶(西柚、百香果)

勁大大大大杯嘅水果茶😳以綠茶同百香果做基底混合成茶底,兩者非常夾,好清香同解渴。加埋西柚作highlight,酸酸甜甜,極度開胃!仲有唔同嘅生果粒鋪面,好有咬口!

🍽 木玥黃金水果茶(鳳梨、百香果)
鳳梨比起西柚味就更香甜,但又唔會係死甜,係清香嘅果甜,完全係另一種感覺,怕酸嘅朋友仔絕對可以一試💛

ps/店鋪幾大,座位算寬敞舒服!最重要係店員好細心,主動安排適合小編嘅座位,滿滿嘅人情味💛而且性價比好高,推介大家一試👍🏻‼️
  • 招牌紅燒牛肉麵
  • 水果茶
2021-08-19 76 浏览
今晚接老婆係元朗收工,係附近搵野食,係OPENRICE先知原來係元朗站旁開左間新店,離地鐵幾分鐘路程,嗱嗱林就打電話來留位,7點半到達,好彩有BOOK到位,見到仲有人等位中,立即入得,個style 有少少似居酒屋。叫左以下野:-(1)木玥招牌紅燒牛肉麵食得台灣菜,好多時都會order牛肉麵,今次亦唔例外。牛肉麵勁足料,湯底唔錯,好濃味,包括牛筋,牛展,牛肚,配菜仲有豆腐卜,白蘿蔔,紅蘿蔔。牛展筋肉均勻,牛肚亦相當軟腍,麵底係比較幼身嘅台灣麵,軟硬適中,整碗牛肉麵味道好好。(2)煎元貝干貝醬炒飯呢個炒飯真係級好食,飯底係好有鑊氣既炒飯。仲有三粒大大粒好好肉既帶子,煎得好好,老婆大讚。佢啲海鮮多到爆,比牛肉麵更好食(3)鹽酥雞鹽酥雞份量都好多,新鮮炸起熱辣辣好脆,個皮炸得算薄,好多肉,另配個柚子汁酸酸甜甜好清新,中和左鹽酥雞嘅肥膩感之餘就更加開胃。(4) 木玥水果茶/ 玫瑰可可鮮奶杯水果茶用勁高既杯,鋪左好多水果係面,滿滿的新鮮水果,西柚味茶味都好濃,絕對一杯可以2個人share,見到好多枱個都有叫呢個水果茶,老婆話呢杯好吸引。可可鮮奶本來應該有層忌廉,不過員工話無貨,無問題,杯可可唔會過

叫左以下野:-

(1)木玥招牌紅燒牛肉麵

(2)煎元貝干貝醬炒飯
鹽酥雞

(3)鹽酥雞

(4) 木玥水果茶/ 玫瑰可可鮮奶
杯水果茶用勁高既杯,鋪左好多水果係面,滿滿的新鮮水果,西柚味茶味都好濃,絕對一杯可以2個人share,見到好多枱個都有叫呢個水果茶,老婆話呢杯好吸引。可可鮮奶本來應該有層忌廉,不過員工話無貨,無問題,杯可可唔會過甜,面頭啲玫瑰花好似落左少少但陣味都勁出。

靠窗口有幾張高枱,下次可以試下飲杯野傾下計,感覺好好.
2021-08-03
鹽酥雞