2021-07-19 73 浏览
最近食了幾餐Farewell lunch,全部都是移民離職的同事,真的要讚他們能夠行出這勇敢的一步!要放低香港的一切,真的不是人人都可以做得到....沒想過連身邊的好同事都要走,可能這次一走,要等6年後再回來相見,所以一個月前便約定她離職前幾天和她食個暫別的Farewell lunch...正當苦惱帶她到那處時,見到公司附近開了一間新台式餐廳,原來這間店於屯門有總店,見食評評分唔錯,即刻到元朗分店預約~去到等左一陣就安排到位🙌喺門口已經睇定餐牌食咩~坐低即刻叫埋~自己亦無諗過10分鐘就已經上齊食物~太高效率了~同事揀左蟹肉金絲炒新竹米粉真的有蟹肉🦀架~吃得出沒有加入任何味精,食出原味道👍我揀左黯然銷魂安格斯滷肉飯,因為好肚餓好想食飯這個安格斯滷肉飯係甜甜的滷肉,完全同我平時食開咸滷肉截然不同!估唔到同呢隻燶邊流心蛋咁夾~蛋邊脆卜卜好好食,流心蛋撈滷肉飯真係好正~話咁快清哂成碗飯~我地仲叫左鹽酥雞小食~雖然小食,但份量十足,仲炸得香酥美味,下次要再點~仲點埋佢地嘅重量級水果茶~大大杯,我地飲極都飲唔完咁~點左西柚同香燈~2款都咁好味~最後食埋個甜品,超滿足的一餐絕對有下次呀~下次要試牛肉

自己亦無諗過10分鐘就已經上齊食物~太高效率了~

同事揀左蟹肉金絲炒新竹米粉

真的有蟹肉🦀架~吃得出沒有加入任何味精,食出原味道👍

我揀左黯然銷魂安格斯滷肉飯,因為好肚餓好想食飯

我地仲叫左鹽酥雞小食~

雖然小食,但份量十足,仲炸得香酥美味,下次要再點~

仲點埋佢地嘅重量級水果茶~大大杯,我地飲極都飲唔完咁~
點左西柚同香燈~2款都咁好味~

最後食埋個甜品,超滿足的一餐

絕對有下次呀~下次要試牛肉麵~