2020-03-29 2351 浏览
見到第二位有半價諗都吳諗就訂左。我好鍾意呢間自助餐的坐位設計和裝修格局,空間足夠。侍應好勤力,常常主動加水,收碟快,有禮貌,服務不錯。雖然不是5星級酒店,但係水準吳低,即使是lunch buffet, 生蚝,蟹腳,鱼生都源源不絕供應。最最最深得我心是每个counter供應的配料和醬汁非常多,一支支一碟碟調味料,連夏威夷海盐都有,絕對係一絲不苟。就算我試吳哂,都非常欣賞這份對食物的尊重和誠意。主廚肯定是花了不少心思搭配的。有待改善:生蚝只有一款。雖然比較細隻少肉,但海水味濃郁。甜品除了10款Mövenpick 冰淇淋,蛋糕一般,冇咩特別出色。整體上味道不错,品質中上,款式多。環境好整潔,好多細節位。價錢大約370, 不貴。我們2个都好滿意,會再次幫襯,值得支持下。

侍應好勤力,常常主動加水,收碟快,有禮貌,服務不錯。

有待改善:

生蚝只有一款。雖然比較細隻少肉,但海水味濃郁。

2020-03-28
  • 咖啡味軟雪糕
2020-03-28 1342 浏览
情人節基本上所有餐廳都會推出又貴又唔知食咗咩嘅情人節套餐,揾咗陣,決定去旺角或者The Astor。原本去旺角食但早早已排長龍😂 所以去The Astor,情人節比平時貴啲,大概每人700,但每枱有一碟和牛扒,都Ok啦Staff會問你想坐近海鮮定熱食區再安排坐位,好貼心!我哋當然揀海鮮~ 不過靠牆坐個邊比較窄,枱同枱之間冇咩空間,出入有啲麻煩唔知係因應疫情定本身就係咁,海鮮區都係你揀要咩海鮮,職員幫你夾好擺好一份份俾你。生蠔好鮮甜,只係輕輕用水沖過,仲有海水味,又唔算細隻!正!海鮮選擇唔少,除一般長腳蟹,蝦,青口,仲有麵包蟹。 長腳蟹多汁但蟹肉質有啲削,麵包蟹勁多膏,男友覺得正但我覺得好多😂其他海鮮不過不失。刺身都係平時個啲選擇,但有鮑魚仔揀,壽司有即整海膽手卷😍 材料都ok,唔會食到雪味刺身壽司對面係燒物同炸物~竟然有平時buffet少見既銀杏! 可惜我每次去大部分串燒都冇咩淨..熱食種類都唔少,除左燒味,仲有意粉,咖喱個啲。牛扒羊架揾咗好奈先揾到,因為個位變左出情人節餐😂至於情人節和牛set...我哋等咗好奈追問咗幾次都冇,因為食到9:30,我決定先食甜品。 甜品種類唔少,可惜我太

Staff會問你想坐近海鮮定熱食區再安排坐位,好貼心!

生蠔好鮮甜,只係輕輕用水沖過,仲有海水味,又唔算細隻!正!

其他海鮮不過不失。

刺身壽司對面係燒物同炸物~

甜品種類唔少,可惜我太遲去,唔夠時間食😭

結果食左半甜品先上扒,由甜食返咸⋯⋯呢part可以再安排得好啲。

講返個和牛,比起原本有的牛扒,牛肉味更重,而且煎得剛好,唔會太熟。

食完仲有玫瑰花送俾女士!so sweet!

總結:食物質素唔錯,食物擺放位置設計到遍佈餐廳,每個區都可以拎到啲野食。 Refill 都算快。情人節職員都好足夠,服務好好~
2020-02-14
2020-03-28 1163 浏览
去年逸東酒店裝修後,今次係第一次試佢個buffet,不錯,全新面貌,全新食材👍🏻 見一位$618 第二位有半價,同朋友即管來試一試。有龍蝦、即開Scotland生蠔,不同燒物如燒菠蘿,燒帶子、燒龍蝦等。想不到buffet既Sashimi是厚厚的,還有海膽手卷。中湯好飲,好足料、夠味。但西湯是忌廉蘑菇湯,感覺一般。甜品多選擇👍🏻 有心太軟和限量火焰雪糕。西米布甸印象最深刻。不妨一試。

不妨一試。
2020-03-26 1238 浏览
Open Rice app 訂枱有優惠,放假就去食我lunch。現在疫情流行,踏入酒店有員工為客人測體溫,去到餐廳接侍處再有員工確認健康再說明入座及取食物的安排,感覺安全。食物大致上都新鮮,出名有龍蝦仔、蟹鉗、生蠔(偏細)、羊扒、牛扒都有試,特別的青檸及特濃咖啡雪糕好味,點了杯熱檸蜜味道很不錯,還試咗威士忌朱古力,印尼食品個人不太喜歡,食量不多的兩位女士未能試盡食物,但見到在場人士都盡慶。以五佰三十多元(已包加一)都算不錯。
以五佰三十多元(已包加一)都算不錯。
2020-03-23 1134 浏览
今次第一次係普慶食lunch buffet, 有得第二位半價同長者半價都幾抵一早係openrice訂位, 預先講左慶祝生日想安排梳化位,最後真係安排左梳化位係大堂中間好舒服😌Lunch buffet都有生蠔🦪蟹鉗,青口,小龍蝦🦞好新鮮👍🏻類種多,侍應服務幾好。仲有依家疫情安排,入座前有量體溫,有搓手液,出去拎嘢食都要帶口罩,到到野食都有職員幫你拎, 減少接觸食物, 減少風險👍🏻今次食得好滿足🥰❤️

今次食得好滿足🥰❤️

2020-03-17 1564 浏览
心血來潮想食下自助餐,見到第二個有半價諗都唔諗就book 左🤤🤤🤤👍🏻一入到去就幫你量體溫,食都食得安心呢👍🏻海鮮有我最鍾意既龍蝦🦞青口同生蠔,都食得出係新鮮,仲有keep 住供應無間斷而且因為肺炎關係都有專人幫客人夾,超貼心呀👍🏻天婦羅都炸得幾好,又唔會炸到乾水😩種類其實都還可以,但如果本身係甜品控就唔好太有期望,來來去去都係禁上下,無咩特別出色。😩地方分得好散,但都明白裝修格局所以都無計。🧐整體黎講都係一個唔錯選擇,食物品質都算中上而且最緊要衞生方面都好整潔同貼心,令人食得安心,可以再黎幫襯。

👍🏻一入到去就幫你量體溫,食都食得安心呢

👍🏻天婦羅都炸得幾好,又唔會炸到乾水

😩地方分得好散,但都明白裝修格局所以都無計。

2020-03-09
用餐优惠
優惠券
  • 生蠔
2020-03-15 1356 浏览
今己是三個月內第二次家庭飯團再這間酒店吃buffet。因為覺得服務唔錯同食物款式多,所以也趁今次同家人慶生日飯。估唔到在疫情緊張下,訂座都有9成滿,入座前更有職員為每人量體溫,也有搓手液放在生蠔位置供食客做用。👍 雖然今次款式沒第一次咁齊,生蠔只能提供一款,冇兩款,羊架只出一次便沒再提供,這有點讓愛吃羊嘅我失望。不過,整體衛生做得唔錯,食客食得放心!
不過,整體衛生做得唔錯,食客食得放心!
2020-03-15
2020-03-08 2414 浏览
之前食過,還可以,今次就除咗差都無嘢講,燒烤沒有了,叉燒油雞沒有了,人唔多,但排隊取食物都很長時間,尤其天婦羅,另外,生蠔超細,海鮮一般,熟食又唔得,唯一及格的是南瓜湯及雪糕,服務又差,第一次結帳連多謝都沒聽到。
午餐
2020-03-05 3275 浏览
A cool and wet Thursday,went to the Astor,it was great!Every aspects of the lunch buffet was excellent,the tempura was crispy and batter was light and airy,the sashimi is fresh ,sushi is freshly made, potato salad is creamy and marvellous,the entree for me is a rack of lamb,it was so tender and juicy,the mashed potatoes could be a lot fluffier than that,the sauce is just broke,not as rich,the dessert,has featured 10 Mövenpick ice cream,I tried mango passion fruit sorbet with strawberry ice cream,it was really really scrumptious that I have eaten those two flavours for three times,finger licking good
!cheesecake with blueberries compote,the cheesecake filling is way too heavy,the red wine jelly,doesn’t ain’t matter,
This has to be one of a kind buffet that has extraordinary great service,very little flaw,definitely worth it a try!I will eat them y’all until I gotta rest in peace
Really excellent job!appreciate this experience,thank you,The Astor!
2020-03-05
纪念日
用餐优惠
優惠券
  • USDA  ribeye  steak  with  mashed  potatoes
  • fondant  potato
  • roasted  cherry  tomatoes  and  sauce
  • Assorted  tempura
  • Mövenpick  ice  cream  and  sorbet
  • Lamb  rack  with  mashed and  fondant  potatoes
  • tomatoes  and  red  wine  sauce
2020-02-29 4089 浏览
之前都有食過呢間自助餐,覺得食物質素高又夠繽紛,不過就冇做過優惠,難得佢推出抗疫價75折,決定約埋兩個緊密接觸者一齊出嚟為振興經濟出一分力酒店原址係普慶戲院(問老一輩一定識),所以呢度裝修後都取名普慶,仲加入咗一啲懷舊元素。例如佢嘅餐碟,雖然係瓷器,就特意做成類似幾十年前流行用嘅鐵碟效果,玩味十足!刺身有5款,最正係帶子同大甜蝦,帶子大隻而鮮味,大甜蝦超甜,所以encore咗兩次旁邊有一系列嘅冷麵,排列整齊有層次,好吸睛👀因為要提升衛生程度,所以冷盤如凍蝦、龍蝦、蟹腳嗰啲只會放少量display,每次職員會按客人要求喺後排攞食物,仲會有碎冰墊底,讓客人食得安心另外其他凍盤食物都會加上透明蓋蓋好。串燒係即叫即做,客人落單後職員會放上爐燒,然後5-10分鐘後可以返嚟攞串燒,夠哂方便!金菇肥牛卷同埋雞軟骨串燒都好好味燒味有叉燒、燒腩仔、燒鴨等,最正係佢會有一輪片皮鴨推出,必食燒牛肉亦改為喺後排製作,前排只放各式醬料。甜品大部分款式都係獨立杯裝,疫境下可以食得放心,雪糕就用上mövenpick,就咁食又得,配waffle食又得全晚都好滿意,唯一要扣分係職員放錯咗個食物牌,明明係蘑菇湯但放錯咗南

1936 浏览

旁邊有一系列嘅冷麵,排列整齊有層次,好吸睛👀

另外其他凍盤食物都會加上透明蓋蓋好。

燒牛肉亦改為喺後排製作,前排只放各式醬料。

全晚都好滿意,唯一要扣分係職員放錯咗個食物牌,明明係蘑菇湯但放錯咗南瓜湯嘅牌,搞到我空歡喜一場

減價後食物質素同款式都保持原有水準,所以都值得嚟支持下!
2020-02-28 3263 浏览
今天約埋三五知己,第一次來這裏吃海鮮自助午餐,今天的客人不太多,座位不會坐得很迫,我們選擇了即開生蠔,生蠔來自蘇格蘭和日本兩款,兩款都很好味,又新鮮,跟住吃冷盤龍蝦鉗和冷盤海蝦,都是一般的菜色,然後去吃魚生,魚生都不錯,很鮮味,自助餐裏面提供了龍蝦粥,龍蝦粥非常好吃。最後當然要吃我最愛的甜品,蛋糕都是一般的,而我最愛吃的movenpick雪糕可以任我吃,有瑞士朱古力、熱情果芒果等等,都是不錯的選擇。下次我一定再來。
2020-02-27
2020-02-16 37130 浏览
普慶餐廳嘅自助餐,我一直留意左好耐,都睇過好多平台介紹,今年情人節,加上彈出有75折優惠,二話不說就選擇呢間嚟慶祝。首先我好鍾意呢間自助餐嘅懷舊風設計,好靚,而食物方面分開中、日、西(另一邊有印度薄餅咖哩)四個區域,非常清晰,空間足夠。亦同平台上見到嘅已經唔一樣,唔知係咪睇完改善左服務態度不得不讚,由拎位,侍應,食物櫃位都相當唔錯,有禮貌,做野勤力當侍應與食客響路中心相遇嘅時侯,侍應們會識得先讓食客過。 而在場經理都會親力親為,幫手放碗放碟整體上味道都唔錯。生蠔蟹鉗,新鮮但好咸,相反麵包麵同蝦,但無乜味魚生刺身,新鮮西冷牛扒同羊架,好嫩,好食,薯蓉都好好食天婦羅即叫即炸,但外皮略為唔夠鬆脆蟹粥,有少許腥味。加少少薑會更好湯有中西兩款,當時有磨菇湯同蓮藕瘦肉湯點心有牛肉球,臘腸卷,蝦餃,味道唔錯,食完魚片食點心好暖胃,好合適有長者同小朋友粉麵當中蝦子麵非常受歡迎,我忍唔住都叫左,麵份量適中,相當多蝦子,食完滿口蝦子香味香蒜蝦乾炒韮菜,非常好味喜歡蒜味同韮菜嘅你一定要食!栗子蓉焗西米,好難響自助餐中搵到,兒時嘅我每次飲菜必點左甜品外貌吸引,但再略甜少少,焗西米會更出色,但同樣好合適長者本人

侍應與食客響路中心相遇嘅時侯,侍應們會識得先讓食客過。
而在場經理都會親力親為,幫手放碗放碟

整體上味道都唔錯。

生蠔蟹鉗,新鮮但好咸,相反麵包麵同蝦,但無乜味
魚生刺身,新鮮
西冷牛扒同羊架,好嫩,好食,薯蓉都好好食
天婦羅即叫即炸,但外皮略為唔夠鬆脆
蟹粥,有少許腥味。加少少薑會更好
湯有中西兩款,當時有磨菇湯同蓮藕瘦肉湯
香蒜蝦乾炒韮菜,非常好味
喜歡蒜味同韮菜嘅你一定要食!
外貌吸引,但再略甜少少,焗西米會更出色,但同樣好合適長者

本人胃口有限,對甜品都無乜興趣,食左一杯雪糕同栗子蓉焗西米露,甜品質素不加評論。

另外有一個小窩心嘅舉動

我食到中途,痴牙無為意地拎我自己手袋嘅牙籤撩牙。撩撩下,有個侍應突然放上牙籤筒響我張枱隨即離開。

我枱頭望下周圍,每張枱係無牙籤筒。

所以呢度嘅侍應真不得不讚,好細心!
所以決定呢度表揚一下

香港人嘅酒店自助餐唔多
同樣我好享受今次全場只有香港人嘅自助餐,食得好舒服,大家好有規矩,識得排隊

由進入普慶開始,周圍都有酒精消毒搓手液

普慶自助餐,無令我失望!有下次!

2020-02-16
午餐
情人节
2020-02-09 2896 浏览
昨晚去慶生,第一時間想到的就是洲際同普慶了。一間出名景靚,一間出名海鮮新鮮,食物款式多。睇了好多youtube影片都介紹普慶自助餐的海鮮款式多,新鮮,又有生蠔,所以就選擇了普慶。因為未去過個度,第一眼以為係酒店租出去的food court,因佢地d擺位一D都唔似酒店餐廳,收費$700但一d都無高檔的感覺,算了。刺身擺盤靚,但三文魚食落唔新鮮,有變壞既味。生蠔,無乜蠔味,只有少少甜味,我平時都食一打以上的,昨晚為左回本,免強食左6隻就放棄了。諗住個個都讚既龍蝦應該會ok啦,點知一d味都無! 其他全部回唔到本既熱食款式少,甜品又唔掂,連突登通知食客去攞的火焰雪山(甜到嘔)同片皮鴨(非常油)都難食過人! 食洲際起碼有景,都唔駛1400。呢度? 乜都無!……如果呢排少人食不如先停業,好過出d咁既貨色比客人! 做衰自己間酒店!我同朋友都無心機食,埋單1360,早知攞黎買口罩好過!
刺身擺盤靚,但三文魚食落唔新鮮,有變壞既味。
諗住個個都讚既龍蝦應該會ok啦,點知一d味都無!
食洲際起碼有景,都唔駛1400。呢度? 乜都無!

我同朋友都無心機食,埋單1360,早知攞黎買口罩好過!
2020-02-08
生日
2020-02-03 2970 浏览
今次下午茶buffet主題是芝士火煱,我麻麻地芝士,所以無吃到🤣如果大家不吃芝士火煱,仲有沙律,熟食和甜品的,但沒有刺身哦🥺推介薯仔沙律,我覺得不錯,特別有薯仔味😍第二推介:迷你炒麪麵包,配上紅薑絲,這種配搭也不錯,香脆的麵包夾上日式炒麵味😍飲品算幾多選擇,我試了午後紅茶水果茶,覺得似雀巢檸檬茶😂😂我也喜歡飲!甜品種類也算多,有一些都幾特別的,例:小丸子🍡 ,抹茶卷,冬甩自助餐也比較少見,我最喜歡麵包布甸!🥰🥰
2020-01-27
生日當然要食自助餐,食自助餐當然要揀間黃嘅酒店食,全香港怕且得呢間酒店係黃。雖然唔係最出名嘅五星級酒店,但呢度嘅自助餐水準一啲都唔低,即使係 Lunch Buffet,生蠔,蟹腳,Parma Ham,各款魚生等等都源源不絕供應,食物款式及種類非常多,食到飽一飽,都剩係試咗眾多食物 counter 嘅冰山一角😂,真係要嚟多幾次先可以試得哂。自助餐食物太多,唔逐一評論啦,較為印象深刻嘅係蕃茄蟹粥,蟹嘅鮮甜同蕃茄嘅清香非常配合,好好食👍,另外就係生蠔,雖然比較細隻,但海水味濃郁,又係高質之選。值得一提嘅係自助餐供應嘅配料同醬汁非常多(應該係我見過最多嘅),特別係海鮮類和肉眼扒及羊架類,一支支一碟碟調味料擺到成枱都係,令人花多眼亂,簡直有選擇恐懼症😆。不過,咁樣就正正引證咗呢度嘅自助餐絕對係一絲不苟, 認真又高質。