普慶餐廳

The Astor
餐厅: 普慶餐廳
资讯:

2020-03-28 1329 浏览
情人节基本上所有餐厅都会推出又贵又唔知食咗咩嘅情人节套餐,揾咗阵,决定去旺角或者The Astor。原本去旺角食但早早已排长龙😂 所以去The Astor,情人节比平时贵啲,大概每人700,但每枱有一碟和牛扒,都Ok啦Staff会问你想坐近海鲜定热食区再安排坐位,好贴心!我哋当然拣海鲜~ 不过靠墙坐个边比较窄,枱同枱之间冇咩空间,出入有啲麻烦唔知系因应疫情定本身就系咁,海鲜区都系你拣要咩海鲜,职员帮你夹好摆好一份份俾你。生蚝好鲜甜,只系轻轻用水冲过,仲有海水味,又唔算细只!正!海鲜选择唔少,除一般长脚蟹,虾,青口,仲有面包蟹。 长脚蟹多汁但蟹肉质有啲削,面包蟹劲多膏,男友觉得正但我觉得好多😂其他海鲜不过不失。刺身都系平时个啲选择,但有鲍鱼仔拣,寿司有即整海胆手卷😍 材料都ok,唔会食到雪味刺身寿司对面系烧物同炸物~竟然有平时buffet少见既银杏! 可惜我每次去大部分串烧都冇咩净..热食种类都唔少,除左烧味,仲有意粉,咖喱个啲。牛扒羊架揾咗好奈先揾到,因为个位变左出情人节餐😂至于情人节和牛set...我哋等咗好奈追问咗几次都冇,因为食到9:30,我决定先食甜品。 甜品种类唔少,可惜我太

Staff会问你想坐近海鲜定热食区再安排坐位,好贴心!

生蚝好鲜甜,只系轻轻用水冲过,仲有海水味,又唔算细只!正!

其他海鲜不过不失。

刺身寿司对面系烧物同炸物~

甜品种类唔少,可惜我太迟去,唔够时间食😭

结果食左半甜品先上扒,由甜食返咸⋯⋯呢part可以再安排得好啲。

讲返个和牛,比起原本有的牛扒,牛肉味更重,而且煎得刚好,唔会太熟。

食完仲有玫瑰花送俾女士!so sweet!

总结:食物质素唔错,食物摆放位置设计到遍布餐厅,每个区都可以拎到啲野食。 Refill 都算快。情人节职员都好足够,服务好好~
2020-02-14
用餐时段