抗疫疲勞!  補祝哥哥3月生日食自助餐就是最好鼓勵, 因限敘令及1.5米距離, 餐廳只能有正常一半訂檯, 當日已是Full house 了. 選擇這裡, 因為貪呢度選擇多. 除了以上圖片, 食物還有魚生, hotcake, 雪糕機等.
2020-05-02
  • 多謝因為醫護才有六折優惠
  • 否則是第一位正價
  • 第二位半價.
2020-05-04 3613 浏览
之前係度食過lunch buffet十分唔錯,今次dinner buffet竟然有折,2位有一位半價都算抵食。但今次水準錯咗好多,食物種類又唔多,真係失望。連生蠔都無味架,今次生蠔唔係即開,條友仲要開大個水喉狂沖隻蠔,其實真係本身已經無味,仲沖成咁🤦🏻‍♀️片皮鴨D鴨厚到食唔到,日式燒烤乜都無得食,燒蒜頭都算係一款菜式🤦🏻‍♀️最好係刺身,不過折埋加一都600蚊一位,淨食刺身真係唔多化算🤦🏻‍♀️牛排都唔錯既,6分囉!員工態度真心唔得,問親埋都黑口黑面,叫飲品都未叫完就行開,再叫佢返黎樣西西咁可能因為咁先比D折頭你囉!
可能因為咁先比D折頭你囉!

2020-05-03
用餐优惠
優惠券
2020-05-03 3314 浏览
今日5月3號晚上夜晚自助餐, 裝修咗 咁耐,成日都話同個朋友去食,過了一段時間都冇去 , 終於今日可以約一齊去食, 原來疫情二人去食另一位半價 ,今日是星期日,所以埋單加稅 $1050二人, 啤酒汽水單叫每支十元, 講嘢食 中菜真係一般 北京填鴨 包住嗰 塊薄餅 超硬口, 蒸魚其實每一間酒店都好好味,己這間中菜蒸條魚乾身無味, 到另一檔 扒爐煎牛扒 及 肥燒腩 , 牛扒硬, 肥燒腩不過不失,日本檔Ok ,鱼生一般, 龍蝦、甜品可以, 各員工非常有禮貌, 執碟 及 執buffet檯換碟清潔非常快, 無論外國侍應只係執枱 執碟 ,她不懂,她會叫另外一位同事幫她, 我覺得非常之好不懂反而仲可以叫人幫手, 值得一讚, 這間普慶自助餐還有進步空間
2020-05-03
  • 甜品區
2020-05-03 2378 浏览
疫情期間第一次食自助餐,見佢有減價就去試吓,座位都阻隔得好開,去拿食物要戴口罩,整體環境都好清潔,員工好有禮貌食物款式都算OK😊龍蝦長腳蟹都新鮮👍牛扒煎得太熟🤭其他熱食都不過不失最好食就係燒大蝦👍花雕醉蝦👍甜品不過不失,雪糕多款式💕食物補充得好快👍整體都OK😊
食物款式都算OK😊
龍蝦長腳蟹都新鮮👍
牛扒煎得太熟🤭
其他熱食都不過不失
最好食就係燒大蝦👍花雕醉蝦👍
甜品不過不失,雪糕多款式💕
食物補充得好快👍
整體都OK😊
2020-05-02 2342 浏览
ғʀᴇᴇ﹣ғʟᴏᴡ ʙʀᴜɴᴄʜ ʙᴜғғᴇᴛ🦞🙌🏻 #黃店 💛-海鮮令人失望🤔😞 lunch buffet只有龍蝦夾無龍蝦身 長腳蟹refill速度慢 一有refill就有好多人出去攞 生蠔新鮮可惜size較細 不過甜品方面選擇好多雪糕種類味道起碼有10款而且有即製waffle-𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $600/𝚑𝚎𝚊𝚍.————————————————普慶餐廳 (佐敦)佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層———————————————— ..
𝚈𝚞𝚖:👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $600/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————
普慶餐廳 (佐敦)
佐敦彌敦道380號香港逸東酒店B1樓層
———————————————— .
2020-04-25 3626 浏览
因為疫情關係,枱與枱之間比較疏,坐得舒服👍🏻裝修幾靚,燈光又唔太暗👍🏻👍🏻有生蠔(比較細隻),有凍蝦凍蟹青口,全部都幾新鮮👍🏻呢一區嘅侍應都幾好服務態度😃😃仲有芝士區都幾好味,沙律吧好多醬汁,黑醋,橄欖油,都係好食既。西冷牛扒,好多醬汁可以揀,幾好味👍🏻不過有個外籍女員工既服務態度嘛嘛地,有改善下😖天婦羅成日炸唔切,得1個人炸,好多時候要排隊等,所以個員工都做到有啲燥底😣不過天婦羅區都有好多唔同既日式鹽比你揀,幾有心思👍🏻有海膽手卷,三文魚,吞拿魚,蝦,帶子,overall 新鮮,唔算好特別,如果有多啲款仲好。🥺甜品不過不失,有movenpick雪糕搭救,仲有心太軟❗️,窩夫,個忌廉似係自己整,好味,唔太甜👍🏻有海南雞飯,太飽無試,下次再試。兩個人,埋單$1000 ,依家加氣水啤酒都係10蚊,都抵既,可以一試。
因為疫情關係,枱與枱之間比較疏,坐得舒服👍🏻

裝修幾靚,燈光又唔太暗👍🏻👍🏻

有海南雞飯,太飽無試,下次再試。

2020-04-24
2020-04-23 3620 浏览
好耐冇食buffet啦,見咁岩第2位半價加上爸媽都係長者就同妹帶佢兩個梨食,佢兩個都係佰幾蚊位,真係非常抵,第一round梗係要食生蠔,都唔算多人排,細隻但都幾鮮甜,食左8隻,魚生都幾新鮮,不過牛排好硬有d失望,食品種類都算多,媽食左好多金菇天婦羅,叫左幾枝asahi啤酒好抵10蚊枝咋,甜品朱古力批最好,其他味道都ok但唔算多款,雪糕係movenpick梗係食多幾球啦,仲有咖啡味軟雪糕4個人埋單都係900幾,性價比高,相比上次去果間x際酒店都唔差,不過如果個牛好食d咁就very good啦,如果再做promote都會再去的
2020-04-23
  • 生蠔
之前藍C見到個「香港人」蛋糕破碎心,表示永不光顧,嘩!咁正唔洗對住佢哋食嘢,我緊係幫襯喇,環境好舒服,staff態度好好,lunch食物款式唔算多,不過質素好高先食海鮮,生蠔比較細隻,不過好新鮮,麵包蟹好鮮甜,雖然食蟹嘥時間,但都要食多轉熱食方面我唔太有興趣,不過串燒,牛扒都好好味,另外韓式辣蜆必食,勁正,仲有蝦子麵,一定要試辣湯底甜品我無試,因為俾我發現咗隻酒心朱古力,太正,掛住食呢個,個肚無位放其他甜品喇雪糕Movenpick,好多款口味,不過我獨愛朱古力岩鹽焦糖,平時食buffet好少有呢隻味

2020-04-08
  • 麵包蟹
  • 韓式辣蜆
  • 生蠔
2020-04-18 2868 浏览
疫情下食buffet , 裝修唔grand, 服務生有禮但唔係高級酒店的服務。食物種類多,食物味道一般,魚生普通新鮮,帶子一d 都唔甜,雪龍蝦無味,生蠔正常,扁皮鴨味道和澳洲牛排味道一般。
2020-04-17
2020-04-18 2610 浏览
由上年年尾,已經想試呢間,見網上好多好評,話海鮮款多又新鮮,直到近日,見佢做緊優惠,第二位半價,平日埋單每位$500有找,決定一試!當然,比得呢個價,我就預左唔會同正價食到既一樣,款會少d之類。自助餐由6點半到9點半,平時食開多數去到十點,裝修環境就同之前上網睇既一樣,似普通餐廳,沒有酒店感覺!(呢張相係影左最靚既位置,入面既座位樓底矮有壓逼感)服務方面,講真我見員工都盡力滿足客人,但佢地真係好忙,好明顯人手cut得盡得滯,佢地真係成晚無停手,有d做唔切。戲肉:食物方面,講真確係失望,先講海鮮,款式比上網睇少,當然價錢平左我都明白!但借疫情之名,海鮮類全部由員工夾比客人,龍蝦每次只可以半隻咁拎,就算你第一次拎,開聲問佢拎兩邊,佢都唔會比你拎,感覺好小家不過,拎半隻都岩,因為雪到咩味都無,好un,拎得多都係浪費生蠔,每次兩隻,隻隻都好細,而且好澀,食完呢兩款真係已經無嘜心情長腳蟹,比較正常,偏咸,但都算係咁;蟹鉗凍蝦都唔錯另外有面包蟹蓋同青口無試。熟食款比較多,海南雞飯、燒蝦、腩仔、燒鵝、蒸魚都唔錯,但另一邊一碟碟既熱葷就麻麻;蛋糕款式唔多,鐘意甜品既會失望。總括:其實唔應該做呢個優惠,

不過,拎半隻都岩,因為雪到咩味都無,好un,拎得多都係浪費

長腳蟹,比較正常,偏咸,但都算係咁;蟹鉗凍蝦都唔錯

另外有面包蟹蓋同青口無試。

總括:其實唔應該做呢個優惠,以貨就價,將贏左既口碑好評輸左,唔值!
款少、限拎我都可以接受,但連質素都差埋,就幾平都無用。
2020-04-15
2020-04-15 2361 浏览
朋友生日借d 意來試下自助午餐啦限聚令下人數少d 坐得疏d而且出去拎嘢食要帶上口罩每個food area 都有hand santinizer 提供所以都食得好放心冷盤方面麵包蟹好肥美 生蠔好甜但有d 瘦魚生嘅選擇唔算多只有三文魚、希靈魚、臘魚、章魚欣賞所有冷盤必附冰 keep 住凍其實我好鍾意食d 勁飽肚嘅嘢尤其碳水化合物 呢度好滿足到我牛扒即煎好好味 overall款式好多 尤其甜品 好出色 推介你地必試粟子西米布甸d staff 收碟好快 好好禮貌買一另一半價埋單$265 一個咋總括咁嘅價錢加質素我一定會再支持康復香港帶好口罩 勤洗手
朋友生日借d 意來試下自助午餐啦

限聚令下人數少d 坐得疏d
而且出去拎嘢食要帶上口罩
所以都食得好放心

冷盤方面
麵包蟹好肥美

生蠔好甜但有d 瘦
魚生嘅選擇唔算多只有三文魚、希靈魚、臘魚、章魚
欣賞所有冷盤必附冰 keep 住凍

粟子西米布甸
  • 甜品區
  • 西冷牛扒
2020-04-15 1875 浏览
為慶祝生日去食自助餐。環境寬敝,乾淨。待應收盤算勤快。食物種類少,味道一般,甜品區好失望,諗住生日食自助餐一定大把靚蛋糕,結果大失預算。最後連餐飲都差到一個點,得一杯已經係小家,仲要檸茶淡過餐記啲檸水,叫佢少甜直頭幫我走甜。價格酒店價算平,但我好後悔用千幾蚊食左呢餐,去食日本餐或者泰國野應該仲化算。試過就算,可一不可再。食物一般到影唔到張,唯一一張甜品相…
為慶祝生日去食自助餐
環境寬敝,乾淨。待應收盤算勤快。
試過就算,可一不可再。

食物一般到影唔到張,唯一一張甜品相…
2020-04-10
2020-04-05 2962 浏览
buffet lunch好抵食 每人300左右 有生蠔有扒有羊架多款甜品蛋糕 雪糕係movenpick(多口味) 職員都好注重衛生 宜家所有野食都蓋好 誠意推介呢間屬於香港人既自助餐👍
2020-03-14
  • 自助餐
位於佐敦逸東酒店的The Astor 普慶餐廳自助餐,之前見過有做75折,而家到3月31日每兩位客人,第二位半價。相信疫市期間😷都繼續會推出優惠🤑每位客人入坐前都要量度體溫,服務態度Very Good,侍應有禮貌、食物多元化。食物分了5個區域(中、日、印度、凍海鮮、甜品)另一邊應該仲有一個區域但無開。拎凍海鮮時會俾一碗碎冰墊底,開生蠔時會一邊沖水一邊開,龍蝦、凍蝦🦐青口、麵包蟹🦀長腳蟹有保鮮紙封好,其他熟食大部分都有蓋封好,感覺好衛生👍拎完生蠔返位的時候,有職員過黎溫馨提示生蠔要食先,好細心的服務👍食到中途會有三次驚喜,職員會叫你出去排隊拎,我地當晚有(片皮鴨、燒龍蝦、火焰雪糕)屬於香港人的酒店自助餐一定要支持👍當晚係星期日目測都有八成入座率,應該全部都係香港人🇭🇰我見最後埋單時會有一位職員有禮貌地問覺得如何、食物質素如何?應該隨機問,因為無問我地😂

相信疫市期間😷都繼續會推出優惠🤑

凍海鮮

長腳蟹有保鮮紙封好,其他熟食大部分都有蓋封好,感覺好衛生👍
生蠔

燒龍蝦

火焰雪糕

屬於香港人的酒店自助餐一定要支持👍
當晚係星期日目測都有八成入座率,應該全部都係香港人🇭🇰
應該隨機問,因為無問我地😂
凍海鮮
生蠔
燒龍蝦
火焰雪糕
2020-04-02 2221 浏览
普慶餐廳前兩年裝修咗,成個basement都做咗buffet! 話說當年佢一開張,我已經試過佢嘅平日dinner buffet, 嗰陣乜叉discount都冇,每人好似都要$6xx,當時嘅印象係勁多嘢食,好多款式,呢間係我食過咁多間嘅buffet當中,最多嘢食嘅,但味道就一般,冇咩嘢係outstanding, 所以一試冇回頭!前排上網睇,知道呢間終於有discount, 第二位半價,再加上係香港人嘅buffet, 冇理由唔支持嘛!搵咗個weekend同朋友去食,最吸引我係lunch buffet都有即開生蠔,唔大隻,有金屬味,半打please!!! 呢度勝在乜都有得食,日本刺身、炸物、印度嘢、西餐、牛扒、羊架、燒味、粉麵、甜品、沙律、冷盤,乜都有幾款你揀,但真係冇一樣有特別囉!呢度收碟快,又成日斟水!埋單時,職員又會問d嘢啱唔啱食,好nice!