2023-04-17
❤️通關之後☺️不停都有朋友喺度世界各地返左黎香港🇭🇰可能佢哋食得西餐多😋我地就想同佢哋食吓東南亞菜😍今次呢間呢碗檳城大蝦湯麵就真係勁正呢🍜🦐檳城大蝦湯麵$98🌈呢碗成碗顏色雖然都係赤紅色嘅湯麵🔥裡面有黃麵條同埋米粉😍個湯底🤔單止一啲都唔辣之外⭐️仲非常非常之惹味😋湯頭啖啖都係濃郁嘅鮮蝦鮮味❤️配埋兩隻大大隻又爽口嘅大蝦🦐啲豆卜仲朔晒啲鮮蝦湯汁👍🈚️🉐️彈呀🥳🐔新加坡海南雞飯$88🌈我哋實在太鍾意食海南雞飯啦😋所以我哋今次都有叫到佢呢度個海南雞飯試吓😍佢呢度嘅海南雞飯啲雞肉夠嫩滑👍配埋油飯✅水準唔錯🥳🍮南洋咖吔多士斑蘭味 $48🌈呢個我朋友勁鍾意😋所以佢指定要嗌呢個嚟食😍即叫即做🔥連平時唔係好「好」斑斕嘅我都覺得好好食🤤❤️懷舊芝麻卷 $38/6條🌈朋友之前已經嚟呢度食過😃佢話另一個一定會食嘅就係呢個「懷舊芝麻卷」😍呢個兒時回憶嘅「菲林」外表黑蚊蚊😂但又好香芝麻味播🤤$38有6條💰真係好抵食👍🥭芒果椰汁沙冰 $42🌈食咁多好味嘅嘢😁梗係要嗌飲埋呢杯芒果沙冰啦😋聽到個名都知好飲🥭正呀喂🥳☕️馬來西亞奶茶 $25🌈奶茶測試完😅佢哋呢杯馬來西亞奶茶都掂呀☺️大🈵️足🥳
🦐檳城大蝦湯麵$98
🐔新加坡海南雞飯$88