2023-04-06 46 浏览
一直想試下星怡,但一直未有機會。今晚卻突如其來黎到食個晚飯。因為朋友被炒魷,被急call吐苦水。裝修以淺藍色為主,幾舒服。餐牌選擇好豐富,馬來西亞特色菜都有齊。我地點了幾樣輕便的小試牛刀。馬來炸大雞脾椰漿飯,雞脾真係好大隻,大過我塊面!望落好香脆,食落雞脾仲係好juicy。飯上有煎蛋,配椰漿飯夠濕潤。特級北海道帶子鮮蝦喇沙麵是其招牌菜之一,肉眼望落已經好濃郁,食落仲濃,汁底好濃,有好香椰味,而且辣度好夠。鮮蝦有3大隻,巨型帶子有2大粒,絕對俾足料!斑蘭咖央多士好好食,斑蘭醬同牛油完美結合,多士香脆,牛油仲係一塊未溶,出色之作。馬來西亞拉茶,有多士當然要配拉茶,雖然唔係用上特色杯,但味道濃,甜度又剛好,送多士最適合不過。黑糖寒天椰汁冰一大杯好足料,椰汁味好香,寒天有咬口,食完喇沙飲啖解辣最好。紫色迷戀為朋友消氣而點的,雪花冰香芋味好出,爆珠、蒟蒻、啫喱、棉花糖等增加口感,飯後甜品適合不過。

2023-03-31