2023-10-18
同一班男性朋友食飯, 首選一定係食大排檔, 打冷果D,因為抵食夾大件, 性價比夠晒高, 雖然我好鐘意D種氣氛, 但我又好怕熱, 所以朋友帶我去旺角試下明記潮館, 有氣氛之餘最緊要有冷氣入面既格局, 裝修都好大排檔, 但冷氣真心夠, 兩者既優點係晒度,唔怪得識飲識食既朋友都帶我黎啦!椒鹽白飯魚-$128脆口香辣, 鹹香中帶點濃郁的椒鹽味道, 送飯或者送粥都係一流之選!滷水雙拼(墨魚拼大腸)-$160墨魚拼大腸, 兩者口感迥異, 卻相互襯托, 墨魚彈牙鮮嫩, 大腸鮮香爽口, 滷水的香氣滲透其中, 令人食指大動雜拼-優惠價$8原來叫夠$300, 只需加優惠價$8, 就可以叫到一份雜拼或者豬紅, 真係抵到爛!這份雜拼組合豐富多彩,包括墨魚, 大腸, 鵝腸, 紅腸, 腩肉, 豬耳, 估唔到$8就可以都有咁既質素, 堅係益街方方魚肉碎粥-$80鮮美滑潤, 香噴噴, 令人回味, 加入蔥花和薑絲, 更添風味, 每人都分到2-3碗仔, 都肯定夠晒飽總結明記潮館好抵食又好味, 一定會再黎下次食飯+吹水!
因為抵食夾大件, 性價比夠晒高,
雖然我好鐘意D種氣氛, 但我又好怕熱,
所以朋友帶我去旺角試下明記潮館, 有氣氛之餘最緊要有冷氣
唔怪得識飲識食既朋友都帶我黎啦!
椒鹽白飯魚-$128
滷水雙拼(墨魚拼大腸)-$160
雜拼-優惠價$8
方魚肉碎粥-$80
總結明記潮館好抵食又好味, 一定會再黎下次食飯+吹水!