2017-07-14
係旺角要搵一個又坐得耐野又好食既地方真係唔易, 今次同友人黎到明記潮館完全可以滿足我2個願望'地方大可以叫野食飲下酒咁朋友聚餐一流!我地今次點左既有韮菜豬紅點菜既時候都覺得幾貴下, 但原來份量咁多, 而且真係爽口彈牙!! 人多既話必試!!魚香茄子煲一上到台都已經聞到勁香, 重點係佢D茄子既色澤係我見過最好睇既, 淨係賣相我都已經比左滿分!! 一食落口就覺得非常爽口同好味, 雖然都知煮得好呢道菜係需要好多油, 但係真係食唔停口, 送飯真係一流京都炸大腸份量比想像中多, 而炸大腸係金黃色的, 炸到個皮脆一脆, 而腸入面有D肥膏, 望落係好肥膩, 但同脆皮既口感有種反差, 個口感反而OKAY!! 值得一試芝士焗龍蝦伊麵食大排檔必食既芝士焗龍蝦伊麵!!! 超級多芝士拉絲, 而且非常足料, 成個伊麵都有芝士COVER住 唔會覺得好DRY!! 份量都幾多下, 6個人分都夠分! 性價比超高!!
完全可以滿足我2個願望'
地方大可以叫野食飲下酒咁