2017-06-12 436 浏览
之前上網見到介紹呢間明記潮館,見就黎父親節,提早帶爸媽黎慶祝。入到黎,眼見地方都幾大,每個角落都唔同風格, 一邊好有西方特式,一邊好有中國風,而我安排坐係好有香港街邊風味既位置,店鋪設計真係好有心思。今日雖然係平日,但眼見都好爆場,新場已坐滿人,可見知名度幾高。店員見我地想食海鮮,推介左個優惠孖寶套餐比我地,價錢較散叫化算,套餐好多唔同選擇,點左個只係$388就有2隻瀨尿蝦加妙齡鴿既套餐。椒鹽瀨尿蝦超大隻,以調味剛剛好既椒鹽配搭,食落非常香口滋味,蝦肉質新鮮飽滿,食落鮮甜彈牙,黎到已分開4份,方便進食👍🏻鹵水妙齡鴿肉質鮮嫩,而且鹵得非常入味,食落鹵水味香濃,赲食赲開胃😜之後叫左個橙花豬扒,炸豬朳食得多,橙花真係第一次食,味道意想不到禁夾, 橙味香濃,酸酸甜甜,豬扒輕輕炸過,肉質嫩而不乾,配合橙花絲同香橙汁,香甜濃郁,吃完一點也不膩。新開張期間叫滿$200送鹵水拼盤(細),送既都禁足料禁大碟👍🏻👍🏻,有紅腸,豬腸,豬耳,大腸,芽菜等, 鹵水味好香,腸洗得非常乾淨,豬耳食落脆卜卜,整體不錯。

點左個只係$388就有2隻瀨尿蝦加妙齡鴿既套餐。

蝦肉質新鮮飽滿,食落鮮甜彈牙,
黎到已分開4份,方便進食👍🏻

之後叫左個橙花豬扒,炸豬朳食得多,橙花真係第一次食,
味道意想不到禁夾, 橙味香濃,
酸酸甜甜,豬扒輕輕炸過,

有紅腸,豬腸,豬耳,大腸,芽菜等, 鹵水味好香,
腸洗得非常乾淨,豬耳食落脆卜卜,整體不錯。