2018-01-18 896 浏览
今晚同老媽子👵🏼出街食飯同👵🏼食飯,一定要食中菜,仲要搵間平!靚!正!既餐廳。阿媽永遠都唔捨得花仔女既錢🙃經朋友介紹,今晚黎左依間中菜館果然冇介紹錯呀 滿足哂老媽子三個要求🙆🏻‍♀️。-旺角地點方便,商場地下有接待員餐廳都幾大間,三樓全層有少少大排檔feel😂 ,但座位好寬敞、環境好乾淨,職員好友善呢-同媽媽叫左四個小菜一碗白飯🤤🔥石鍋啫芥蘭份量十足,芥蘭爽脆🤤上枱時熱辣辣有啫啫聲,配埋醎香味嘅肉粒蒜粒,夠鑊氣之餘,仲好惹味呀👍🏼用石鍋盛載,保持食物溫度兼維持香氣!正!-🔥椒鹽九肚魚香口惹味 炸至脆卜卜 九肚魚滑身 魚肉及骨入口溶化夠熱夠脆唔油膩-🔥沙拉蝦球大大粒蝦球,炸至外皮金黃脆卜卜配埋適量既沙律醬 甜甜地呢令人再三回味-老媽子比較鍾意食菜,所以叫多款蔬菜🔥金銀蛋浸菠菜菠菜既盛產季係冬天,所以菜好嫩綠好新鮮加埋咸蛋皮蛋,咸香及蒜香味濃唔錯呢食左兩款炸野,食下蔬菜可以中和番油膩既感覺-🌟超驚喜🎉原來食滿$300 有野送🎁送一份鹵水拼盤呀🎁仲要咁大碟食唔哂打包左,咪做大嘥鬼😂-依間餐廳抵食好食又大碟上菜速度快,但一d都唔馬虎👍🏼款款都色香味俱全黎緊農曆新年,會約埋一班親戚朋友再黎
今晚同老媽子👵🏼出街食飯
同👵🏼食飯,一定要食中菜,
仲要搵間平!靚!正!既餐廳。
阿媽永遠都唔捨得花仔女既錢🙃
經朋友介紹,今晚黎左依間中菜館
果然冇介紹錯呀 滿足哂老媽子三個要求🙆🏻‍♀️。
旺角地點方便,商場地下有接待員
餐廳都幾大間,三樓全層

同媽媽叫左四個小菜一碗白飯🤤
🔥石鍋啫芥蘭
石鍋啫芥蘭

份量十足,芥蘭爽脆🤤
用石鍋盛載,保持食物溫度兼維持香氣!正!
🔥椒鹽九肚魚
椒鹽九肚魚

香口惹味 炸至脆卜卜
九肚魚滑身 魚肉及骨入口溶化
夠熱夠脆唔油膩
🔥沙拉蝦球
沙拉蝦球

大大粒蝦球,炸至外皮金黃脆卜卜
配埋適量既沙律醬 甜甜地呢
令人再三回味
老媽子比較鍾意食菜,所以叫多款蔬菜
🔥金銀蛋浸菠菜
金銀蛋浸菠菜

菠菜既盛產季係冬天,所以菜好嫩綠好新鮮
加埋咸蛋皮蛋,咸香及蒜香味濃
唔錯呢
食左兩款炸野,食下蔬菜可以中和番油膩既感覺
🌟超驚喜
🎉原來食滿$300 有野送
🎁送一份鹵水拼盤呀🎁

仲要咁大碟
食唔哂打包左,咪做大嘥鬼😂
依間餐廳抵食好食又大碟
上菜速度快,但一d都唔馬虎👍🏼
款款都色香味俱全
黎緊農曆新年,會約埋一班親戚朋友再黎
石鍋啫芥蘭
椒鹽九肚魚
沙拉蝦球
金銀蛋浸菠菜
2018-01-18 126 浏览
好鐘意去大排檔食小菜,貪佢夠哂香港既風味,又平又正。但冬天就唔方便去大排檔,一黎好凍,二黎覺得著左太多件衫,無位可以放衫。好唔方便。😣點知今次朋友話搵到有一間正野,食潮州菜。仲話好有大排檔風味,環境又大又乾淨。啲野食又夠哂火喉喎!咁緊係要去食下啦!😎都幾方便,就係180+商埸。放工就趕去join佢地喇!好彩佢地一早去到,拎定位!個度好大,二樓全層。但d座位都已經好爆😮😮!好多都留左位。而家餐廳食滿300.仲送鹵水拼盤添!咁又幾抵喎!被安排坐大卡位。環境裝修都好新穎好親切既感覺,以香港特色既為主題。👍雖然佢係食潮州菜 😂野食方面,其實你叫得出既小菜都有。亦有好多唔同款既海鮮!而價錢都唔會好貴。幾十蚊都有碟小菜,大碟又抵食。食潮州菜,當然要叫炸蠔餅!呢碟蠔餅好正。👍蠔餅唔會好厚粉炸成。一夾開,啲碎已經散開,好鬆脆!而蠔既數量都幾多且大粒。食到每啖都有蠔。足料!👍個價錢都係$75. 比起出面平得多。小炒皇 😎送啤酒一流🍻炒到d韭菜好香。韭菜食落都好fresh.唔會話乾。咬落有水份出既感覺。連埋啲魚乾一齊炒,味道更惹味!呢碟菜夠哂火喉。燒汁脆牛腩 🐮感覺熟左啲。但好有牛味。外層炸過,很特別既小
好鐘意去大排檔食小菜,貪佢夠哂香港既風味,又平又正。

咁緊係要去食下啦!😎

都幾方便,就係180+商埸。

但d座位都已經好爆😮😮!好多都留左位。

而家餐廳食滿300.仲送鹵水拼盤添!

咁又幾抵喎!

被安排坐大卡位。

野食方面,其實你叫得出既小菜都有。
亦有好多唔同款既海鮮!
而價錢都唔會好貴。幾十蚊都有碟小菜,大碟又抵食。

食潮州菜,當然要叫炸蠔餅!
呢碟蠔餅好正。👍蠔餅唔會好厚粉炸成。
一夾開,啲碎已經散開,好鬆脆!
而蠔既數量都幾多且大粒。食到每啖都有蠔。
足料!👍
個價錢都係$75. 比起出面平得多。

小炒皇 😎送啤酒一流🍻
炒到d韭菜好香。韭菜食落都好fresh.唔會話乾。
咬落有水份出既感覺。
連埋啲魚乾一齊炒,味道更惹味!
呢碟菜夠哂火喉。

燒汁脆牛腩 🐮感覺熟左啲。但好有牛味。
外層炸過,很特別既小菜

送既明記招牌菜:鹵味拼盤!咩都有。
餐廳好闊佬,送左咁大碟既黎。誠意100分 😄
鹵味夠哂入味!亦唔會太鹹。

呢碟菜,我覺得最好味。
明記沙拉蝦球!😋😋
沙拉醬配蝦球真係好 match!
甜甜地既感覺,咬落炸過外皮既蝦。
外皮脆,內層爽口彈牙!🍤
好快俾我地清左。👍👍

呢餐食得好滿意。
朋友真係無介紹錯!🎊間野真係幾掂!
餐廳仲有大電視開到凌晨,可以睇波。
遲下可以再來一戰!⚽⚽

2018-01-18 783 浏览
約左幾個朋友食飯!諗住方便就腳,最後我地簡左去旺角食!我個朋友話想食打冷,所以最後決定去明記潮館,同埋我都好耐冇食潮州菜留下有個好大嘅招牌,好易搵😬👍🏻餐廳地方好大,裝修都好有香港特式,仲有好大部電視,有足球大賽嘅時候,仲會播放tim介紹下食物先:打冷唔係唔食韮菜豬紅啊!我想講份量好多,好大碗!豬紅好結實,好入味,韮菜好食,冇渣滷水鵝片,夠曬入味,肉質唔錯,仲有花生豆腐係底煎蠔餅一定係必食吧!好香脆,勁多蠔,蠔都好大隻!石鍋啫啫芥蘭,好夠獲氣,芥蘭好鮮嫩,好夠味!方魚肉碎粥,加埋酸菜係超好食,方魚都好有咬口食滿$300仲送滷水拼盤一碟,好抵食,個拼盤好豐富,有腎、鵝腸、魷魚、豬耳等等,好正幾個人去食除返開每人都唔洗一百蚊,又真係幾抵食嘅👍🏻下次我地都會再黎,仲可以啤啤佢🍻

介紹下食物先:

滷水鵝片,夠曬入味,肉質唔錯,仲有花生豆腐係底

煎蠔餅一定係必食吧!好香脆,勁多蠔,蠔都好大隻!

石鍋啫啫芥蘭,好夠獲氣,芥蘭好鮮嫩,好夠味!

方魚肉碎粥,加埋酸菜係超好食,方魚都好有咬口

2018-01-03 314 浏览
滷水鵝識食一定係食滷水鵝, 因為呢度既滷味真係一流既, 味道唔會太濃, 但係好香既滷水味, 滷水鵝完全吸收哂滷水既味道同香味, 食落去不單止鵝皮, 鵝肉都係好入味的, 雖然係例牌, 但係份量都唔少, 性價比高, 值得一試石鍋薑蔥魚腩食魚最緊要係咩? 就係熱辣辣丫嘛, 呢個石鍋薑蔥魚腩都幾有諗頭, 一黎石鍋可以KEEP到魚腩一直係熱辣辣既, 而且當魚掂到石鍋既時候, 會滋一聲, 有D似煎緊條魚咁, 不但魚香四溢, 而且口感一流, 有少少香脆既口感, 正京都炸大腸炸大腸先要讚一讚既係個擺碟, 比起外面食到既更有心機係擺碟上, 都幾夠味, 大腸脂肪唔算多, 有少少油香同炸大腸既香味好濃郁, 難得係咁整潔既地方可以食到炸大腸

滷水鵝

石鍋薑蔥魚腩

京都炸大腸
2017-12-03
2018-01-03 161 浏览
新鮮走地雞係店員推薦既新鮮走地雞, 一黎到見到隻雞比人分開左兩邊, 隻雞既賣相都幾好, 廚師有用心砌返隻雞出黎, SIZE唔算大但係雞既肉質同口感都係超哂班既好味!!! 因為係走地雞既關係, 肉質較厚實, 但係又唔會覺得好硬咁口感, 反而雞味真係好濃郁, 唔需要點咩醬汁已經入得了韭菜豬紅估唔到個SIZE咁大份, 我以為係好似街邊買到個D小小一碗, 個豬紅真係超入味, 唔會淋到就散咁, 有少少辣辣既味道, 而韭菜吸哂湯汁既味道, 味道係中上既, GOODGOODGOOD乾炒牛河要睇一個廚師試唔試煮得好唔好, 一定要試下佢食既乾炒牛河, 呢度乾炒牛河每一條都沾滿左醬汁, 而且河粉都幾爽口, 最正都係既牛肉, 完全唔會老, 仲好正TIM, 不過乾炒牛河需要好多油去炒, 所以都係同人SHARE最好

新鮮走地雞

2017-12-01
這天和朋友心血來潮,想食潮州「打冷」,於是找上這間於旺角新開不久的「明記」,可能由於他們是新裝潢,店內有別於一般的潮式打冷,座位寬敞舒適,乾淨整潔,裝潢新潮漂亮,令人眼前一新!🤩我們先點了他們有名的「潮式秘製螄蚶」,這真是我有生以來吃過最好食的生腌螄蚶!腌製的醬汁酸辣惹味,螄蚶鮮甜多汁,再沾上秘製的醬料,好味到難以形容!🤤😋😆然後我們還點了打冷必食的「椒鹽鮮魷」和「金菇肥牛煲」,兩樣都非常夠「鑊氣」👍🏻😋 「椒鹽鮮魷」炸得剛剛好,香脆可口,外脆內鮮🤤「金菇肥牛煲」的醬汁十分惹味,令人欲罷不能,送白飯食一流!👍🏻🤤☺最後還吃了「蒜蓉炒豆苗」,豆苗鮮甜鮮嫩,加上「鑊氣」十足的蒜蓉炒香,味道非常捧👍🏻😋🤗總言之,這是十分值得一試的潮式打冷👍🏻😉 我已計劃下次叫多幾個朋友上去一齊食,可以叫多幾個菜😜

2017-12-31 255 浏览
自從有一日無意中發現呢間餐廳之後,我就一路都有幫襯,仲成日同一大班friends去食,都叫做忠實fans,係旺角呢個劣食天堂黎講呢間野都算好唔錯。.今晚又同朋友去食,兩個人,叫左四樣野:石鍋通菜、黃酒雞、鹵水雜拼、濃湯浸時蔬。頭三樣平時都食開,濃湯浸時蔬就今晚第一次食,後加上去既。個經理行過黎,我地話要一個濃湯浸時蔬,問佢有咩得揀,佢話有豆苗、菠菜、白菜,咁我地揀左豆苗。.好啦,去到埋單,就發現佢個價錢同menu寫唔同,menu寫住$65,埋單就$120幾,但呢個都唔係問題,問題係櫃檯兩個阿嬸既態度。以下係我地既對話:.朋友:咦,點解呢個貴左既?menu寫$65 wor!阿嬸A(不屑目光):你食既係豆苗wor!朋友:落單時無提過,menu都無寫豆苗唔同價錢。阿嬸B(極度西面):咁你係咪食左豆苗丫?朋友:係,但從來無人提過價錢唔同...阿嬸B(打斷我朋友講野):咁你係咪食左豆苗丫?朋友:...阿嬸B:食左落肚咪係囉!朋友:俾貴d唔係問題,只係想提醒你地咁樣做唔得既,要同d客講明。阿嬸A(一臉煩厭):豆苗係貴d架啦!.然後我地已經費事再同佢地講,凍飲加2蚊都要講明啦,何況豆苗雙倍價錢?平時

朋友:咦,點解呢個貴左既?menu寫$65 wor!
阿嬸A(不屑目光):你食既係豆苗wor!
朋友:落單時無提過,menu都無寫豆苗唔同價錢。
阿嬸B(極度西面):咁你係咪食左豆苗丫?
朋友:係,但從來無人提過價錢唔同...
阿嬸B(打斷我朋友講野):咁你係咪食左豆苗丫?
朋友:...
阿嬸B:食左落肚咪係囉!
阿嬸A(一臉煩厭):豆苗係貴d架啦!
然後我地已經費事再同佢地講,凍飲加2蚊都要講明啦,何況豆苗雙倍價錢?平時都食開呢間野,諗住佢地講句「唔好意思同事無講清楚」就算數,點知我地好心提醒一句,佢地都覺得自己啱曬咁。我朋友就從事法律工作既,費事曬時間同d阿嬸理論,但我就真心一肚氣,以後唔會再幫襯。
呢間野話就話自己潮州菜,但d蠔仔粥三個月前仲算好食,上兩次食已經好大陣腥味。炒菜水準時好時壞,quality control差。鹵水唔掂,鵝片鞋口,腩肉繼續鞋口,大腸又太鹹(可能成日無人食所以浸超耐),鵝腸又一大陣soda粉味。好多潮州菜式都無,反而就賣d咩水煮牛肉煲咁。服務就原本覺得有兩三個樓面姐姐幾好人,d經理大叔個個都唔耐煩咁樣,今次櫃檯兩個阿嬸差劣到無朋友。
總之一句,以後唔會再幫襯。
2017-12-23 301 浏览
服務不錯,但𧐢餅是我吃過最難吃的。鹵水鵝亦好難吃。他們又有做火鍋同海鮮,要吃潮州菜請不要來這。咁多good reviews 係唔係真呀🙄 wasted my time and money....period. I can’t rate the restaurant unless I put 200 words . Ok fine, I really don’t recommend this place, the seats are comfy however there are many other choices. Won’t be back for 潮州菜.
2017-12-19 401 浏览
一年一度冬至 提前慶祝 哥哥提議到明記打冷 哥哥是常客 放工後與同事來這一聚 那我想一定是水準之選!當天訂座只有8點 早了一點到也獲安排入座 地方很大很熱鬧 坐無虛席 有大電視 也有VIP房 我說未試過羊腩煲 哥哥說點一個給我 我們也像發現新大陸一樣 看似平平無奇的圓桌 內藏電磁爐 加上一張膠墊就能把羊腩煲滾起 😯好神奇啊羊腩有肥有瘦 唯獨是欠了枝竹 幸好還有生菜 種種食材都好入味 也暖入心韭菜豬紅帶點辣 不算出色 偏油滷水鵝片 好吃得想再點一份 肉質不老再每一塊帶點皮膏凍烏頭 偶然吃到鹽粒凍膏蟹 蟹膏滿佈蟹蓋 多得有點誇張 就是覺得蟹肉比較實我們還點了蠔仔粥跟咸菜豬肚湯這個炒麵線 看來不夠吸引 但卻是我最喜歡

羊腩煲

鵝片
凍烏頭
炒麵線
2017-12-18 189 浏览
食物質素不錯,價錢適中,值得一來。(隔離街邊都有打冷,不過那又貴而且衛生更差。)大約七點半到,眼見個場坐滿,剛好有人走,不用等枱。收銀處附近有一房仔可買各款酒。推介:豉椒炒蜆惹味而不辣的👍🏼,啱哂怕辣的朋友。燒汁一口豆腐牛柳,牛肉夠腍。
食物質素不錯,價錢適中,值得一來。
(隔離街邊都有打冷,不過那又貴而且衛生更差。)

大約七點半到,眼見個場坐滿,
剛好有人走,不用等枱。

收銀處附近有一房仔可買各款酒。

推介:
豉椒炒蜆惹味而不辣的👍🏼,啱哂怕辣的朋友。
燒汁一口豆腐牛柳,牛肉夠腍。

石鍋通菜
細蠔仔粥
滷水雙拼
細蠔仔粥
2017-12-18 2263 浏览
良朋歡聚,是夜設宴於這間"明記潮館"中,吃了一頓令人頗愜意的潮菜....在旺角內吃潮菜的地方,大多是非常地痞feel的。在同街內就有一兩間老字號,開了許多年的店。小弟吃過,moody feel就十足,但菜餚水準就不過爾爾....但想不到今天來到這所頗具人氣的潮菜舖,有裝修之餘食物也見不俗,在這一區倒是十分少有....我們人多勢眾,可以包下一間廂房邊吃邊談慢慢嘆,不亦樂乎....甫坐下,先吃點鹹魚仔及醃菜開開味蕾....在座老友記中有一位"架己冷",她極愛吃潮菜且經常到訪其他潮菜店。今夜菜單之發辦大任,有部份就讓她揸揸主意....螄蛤,許多人怕看到血淋淋之景象而敬而遠之....但若您心存如此膚淺的觀念的話,那您就成為不了一個老饕了....這兒的血蛤,肉細細嬌小但入口極鮮甜。一口一只尤如在吃零食般猛吃,轉個頭就食至一碟都是殼....久未嚐此味,我和我那架己冷友人邊剝邊在微笑....老友下單點的,大部份全都是我心中想叫的....好像眼前的這一尾我看也一斤多的馬友魚飯。起晒黃油極肥美之外肉質更是少了一般劣質馬友有的粗嚡,咬下去滑溜不已。食時根本連豆醬也懶得醮,光只嗒魚肉吃其原始真味就已令人心醉

就不過爾爾....

甫坐下,先吃點鹹魚仔及醃菜開開味蕾....

老友下單點的,大部份全都是我心中想叫的....好像眼前的這一尾我看也一斤多的馬友魚飯。起晒黃油極肥美之外肉質更是少了一般劣質馬友有的粗嚡,咬下去滑溜不已。食時根本連豆醬也懶得醮,光只嗒魚肉吃其原始真味就已令人心醉。這一尾魚著實是全夜之最,是美味得友人最後決定打包一條回家給家人享用....

另外當然少不了有潮菜經典瑤柱方魚肉碎粥及鹵水雜拼....

潮州粥底非常鮮甜,肉碎及方魚塊碎份量很足;鹵水味濃色沉鬱,鵝片嫩滑無渣;鵝腸及墨魚片二者皆爽脆;大腸無太重異味;腩肉肥多過瘦入口豐腴....

煎蠔烙相反我就不大欣賞....這裡走的是我所謂的"廟街式"蠔烙風格,弄出來的半煎炸貨色,入口十分重油膩。儘管蠔仔是肥美的,但相對於傳統潮式下豬油下多鴨蛋的真正只煎不炸的蠔烙,這還是失色不少....

春菜腩肉好吃的關鍵一定是下重葷油以及腩肉一定要夠肥。這兒做出來的,還不俗....

吃了那麼多重口味的葷菜,此時喝一口甘甜味相對地清的涼瓜豆腐魚雲湯來下下火,著實深慶得人....

瑤柱蝦乾魚肚浸莧菜,調味甚重,蝦乾和其他店相比算是用上了較大尾及較甜鮮味濃的好貨色;魚肚雖較碎濕一些但咬下去是夠彈性的;莧菜一大扎沒見有太多筋渣....

大家意猶未盡,一口氣連下三城,先來炒河加炒麵線,最後友人說久未嚐韮菜豬紅,就來了一大碗....

炒麵線食起來沒有一團糊糊的,入口乾爽不油。加上爽口帶甜汁的芽菜,基本上於我而言,加不加肉於其內它沒大所謂,光只吃麵線就已很好吃;相反炒河雖用料較豐富,有蝦也有肉,但粉條未夠分明多油,醬油未能完全上色於每條粉上,已是其中敗筆....

韭菜豬紅斤量十足,豬紅夠滑而韭菜辛辣味重。缺點是唯獨是真的大油大鹹....

吃得如此盡興而又要安哥的一頓潮菜,自己又真的好像很久沒試過了.....
2017-12-14 166 浏览
我於凌晨12時到,想點鹵水鵝片,但服務員説沒有鵝片只有鵝肉,但明明見到有四隻鵝吊著,於是再問服務員,他説那些鵝是不開的,真不明白為何24小時營業的食肆為何有這樣的規舉,令食客只能望梅止渴(吊癮),以後不會叫朋友來

2017-12-11 242 浏览
今晚四個人食, 叫咗五樣餸, 潮州併盆、 韮菜豬紅、 醬汁焗牛柳、 蠔仔餅、 石鍋芥蘭。基本上味道不錯, 但油太多! 好似石鍋芥蘭夠鑊氣, 但鍋內底好多油!! 而韮菜豬紅同樣都好多油!! 醬汁焗牛柳, 牛柳好稔有肉味, 但醬汁似乎甜咗啲!!! 蠔仔餅太多脆漿, 覺得應該落多啲鴨蛋漿, 咁會好食啲😅
2017-12-11
2017-12-08 180 浏览
「明記潮館」的門面挺乾淨,光亮的環境帶來舒適感,肚子餓得很的我們亦快快入內點餐了。金黃酥脆的椒鹽九肚魚面上用一些炸至金黃的炸蒜覆蓋,香噴噴,香氣誘人。每一條九肚魚都相當肥美,咬開酥脆的表層,內面是非常嫩滑的魚肉,而且一點也不腥,非常甜美,魚刺也很幼細,可以放心的大啖咬。提起避風塘三字,立即聯想到的,就是那金香酥脆的炸蒜,和那極品級的滋味,頓時口水泛濫成災。避風塘炒大蝦,風味加上原隻爽脆的大蝦相當吸引,避風塘炸蒜香氣甚為濃烈,辣味十足,雖一可恨的是大蝦沒事先開邊,不然蝦肉更能吸收精華更加惹味。豉汁蒸魚雲是一道極具中菜特式的菜式,皆因很少外國菜式會用魚雲這一軟肉作菜。雖然要夾開骨頭才能取到這軟肉,但魚肉入口嫩滑,還很入味,也是不可多得。潮式浸蜆味道則有點像平日吃過的咸菜豬肚,這樣的味道反而讓蜆肉的鮮甜味脫穎而出,也不會讓人覺得膩。

2017-12-02 195 浏览
行過見到即管去試下, 發現不少唔係間間潮州打令都有嘅嘢,而且整得好食,份量又足。可能比湾仔某間出名嘅更好食,更多選擇。揾命博兼少有嘅美食如下:1)醃生螄蚶 ' 爽甜,味岩啱好2)醃生蟹仔 似韓式醬油蟹,不過肉飽滿啲,羔多啲,係好食3)鹵水鵝肝, 香,滑4)荀蝦, 嫩睇埋旁邊鹵水拼,烏頭之類嘢都唔錯,美中不足係我叫手切本地牛打邊爐(餐牌有本地,/安格斯/優質肥牛),佢地比咗碟本地厨房手切安格斯我,問過下落單果位,佢堅持話係本地手切(親切有礼笑笑口)。坐陣突擊揾另一個技巧地問,吊,間嘢根本未有本地手切,全店只得一款牛., 坐下又試水再問另一個問,佢話都係手切,只係啲牛雪過???( 班友係友善嘅,不過咪亂答啦,仲耍係普通題)。 問題係收錢唔同喎😑,咪浪費咗打令檔班高水準師傅啦唯一差係店員欠坦白,除咗牛內……例如鴛鴦湯底竟然可以砂鍋上(餐牌咁寫),咁咪見識下咯,到上時唔係砂鍋,同落单嘅問下,又係微笑借啲椅行咗去,之前講清楚或事後解釋番都咁難咩?
1)醃生螄蚶 ' 爽甜,味岩啱好
2)醃生蟹仔 似韓式醬油蟹,不過肉飽滿啲,羔多啲,係好食