2020-11-11 26 浏览
平日夜晚都已經幾旺場,一睇個餐牌就知點解,除左選擇多,價錢十分合理👍🏻-我地就貪心啲,🍣刺身拼盤、🍲鍋物、🥩石燒牛都叫晒😙-🍣極上七品刺身▫️三文魚▫️油甘魚▫️牡丹蝦▫️活赤貝▫️帆立貝▫️海膽▫️八爪魚▫️刺身誠意十足,海膽大大塊,包紫菜食正🙆🏻‍♀️八爪魚🐙同活赤貝都係my favourite, 夠新鮮爽口🤤-🍲和牛壽喜燒鍋物🥩和牛2大塊已經遮晒成個鍋🤩由於係厚切嘅關係會有少少咬口,牛味幾重🐮鍋物套餐已經包埋🥗蟹籽沙律、🍚烏冬/飯、🍹飲品~食完塊牛放烏冬,烏冬同蔬菜吸晒壽喜燒湯底嘅味😋-🥩石燒吉列霜降牛小排份量方面都幾多,牛小排厚薄度適中,用黎石燒剛剛好🥢👀肉眼已經睇得出係霜降牛小排,脂肪有一定比例,入口好滑👍🏻👍🏻👍🏻除左配佢個特制醬汁,仲有另配3️⃣款唔同口味嘅醬料,我自己就幾鐘意佢個蒜味醬🧄-最後叫埋個日式甜品-雪葩!🍧可惜當日無蜜桃雪葩,我地淨係食到🍍菠蘿雪葩,入口幼滑有濃濃水果清香🥰
我地就貪心啲,🍣刺身拼盤、🍲鍋物、🥩石燒牛都叫晒😙
🍣極上七品刺身
刺身誠意十足,海膽大大塊,包紫菜食正🙆🏻‍♀️

🍲和牛壽喜燒鍋物
🥩和牛2大塊已經遮晒成個鍋🤩
由於係厚切嘅關係會有少少咬口,牛味幾重🐮
鍋物套餐已經包埋🥗蟹籽沙律、🍚烏冬/飯、🍹飲品~
食完塊牛放烏冬,烏冬同蔬菜吸晒壽喜燒湯底嘅味😋

🥩石燒吉列霜降牛小排
份量方面都幾多,牛小排厚薄度適中,用黎石燒剛剛好🥢

最後叫埋個日式甜品-雪葩!🍧
2020-11-10 133 浏览
控制身型,除了運動,飲食同樣重要!💪但每星期我也一定會安排有cheat meal 的時間,每次一定要認真挑選cheat meal呀! 😆😋-天氣涼左╴特別會想食熱辣辣的鍋物呢!🥘所以今晚決定去食「日本野」🇯🇵一定就知係日本菜呀!立即點了和牛壽喜燒🥘🥩好期待呀! 豐富又好滿的一鍋!入面有牛肉,蔬菜,菇菌🍄等等好多材料!當然仲有烏冬同甜甜的湯底!🍜如果鍾意食鍋物一定要點,熱辣辣好滿足! 🍜-另外仲點了精選角切魚生丼🍙入面有不同新鮮的刺身同滿滿的蟹籽!😜而且份量好滿呢!絕對不會覺得唔夠!對我來說係超級足夠呢!🥳而且值得一提這2個餐也是晚餐,除左主食,仲有湯/沙律及飲品! 幾抵食呀!🥗-而且點了晚餐後更可以無限追加小食🍣🍛,我點了刺身拼盤,🍣厚厚的三文魚,新鮮同鮮甜!最後更加點了精緻的飯後甜點-水信玄餅🍭🍬,好精美的甜點,而且唔會過甜!來完結美好的一頓晚餐最好呢!❣️💕-享用完美味的一餐🥢🥣,更加有動力再做力做運動呢!好期待下一次cheat meal 的時間呀!😋😋😍
控制身型,除了運動,飲食同樣重要!💪
但每星期我也一定會安排有cheat meal 的時間,
每次一定要認真挑選cheat meal呀! 😆😋
天氣涼左╴特別會想食熱辣辣的鍋物呢!🥘
所以今晚決定去食「日本野」🇯🇵
一定就知係日本菜呀!
立即點了和牛壽喜燒🥘🥩
好期待呀! 豐富又好滿的一鍋!
入面有牛肉,蔬菜,菇菌🍄等等好多材料!
當然仲有烏冬同甜甜的湯底!🍜
如果鍾意食鍋物一定要點,熱辣辣好滿足! 🍜
另外仲點了精選角切魚生丼🍙
入面有不同新鮮的刺身同滿滿的蟹籽!😜
而且份量好滿呢!
絕對不會覺得唔夠!
對我來說係超級足夠呢!🥳
而且值得一提這2個餐也是晚餐,
除左主食,仲有湯/沙律及飲品! 幾抵食呀!🥗
而且點了晚餐後更可以無限追加小食🍣🍛,
我點了刺身拼盤,🍣
厚厚的三文魚,新鮮同鮮甜!
最後更加點了精緻的飯後甜點-水信玄餅🍭🍬,
好精美的甜點,而且唔會過甜!
來完結美好的一頓晚餐最好呢!❣️💕
享用完美味的一餐🥢🥣,
更加有動力再做力做運動呢!
好期待下一次cheat meal 的時間呀!😋😋😍
精選角切魚生丼
刺身拼盤
水信玄餅
2020-11-08 25 浏览
食物質素尚可,套餐份量略嫌太少,服務質素很差!叫了員工提供碗碟幾次也沒有拿來。 當我們吃完刺身後,員工嘗試埋來收走刺身碟,她見碟上佈滿溶冰的水,嘗試不果便放回檯上。之後當溶出來的水比之前更多時,突然又過來收起,結果她一邊拿起,水一邊流出來,更流到其他還未吃完的食物及飲料上。

2020-11-06 1685 浏览
和朋友到旺角的日本野,去到餐廳十分多人,好在有預先訂位。餐廳裝修簡約,以淺木色風格為主,感覺舒適。餐廳提供好多日式美食供選擇,有套餐亦可以散叫,有招牌的石燒吉列霜降牛小排,亦有不同種類的丼飯,壽司,刺身,各種小食。石燒吉列霜降牛小排石燒吉列霜降牛小排是餐廳的招牌菜。套餐配飯,溏心蛋,湯或沙律和一杯飲品。店員先提供一個石燒爐,點火之後就可以開始用鐵板熱力去煎熟牛小排。紅紅的牛小排雪花油脂分佈算平均,牛小排邊緣預先炸得脆口,有一層吉列皮。放在石燒爐上煎可以自己控制生熟程度。燒好之後熱燙燙的牛小排肉質鮮嫩,配上日本米飯和幾款醬料吃,相當惹味。我們的套餐可以加錢再點一份刺身。有三文魚,八爪魚,甜蝦,北寄貝,都很新鮮。龍蝦海鮮番茄鍋套餐可以配烏冬,湯或沙律和一杯飲品。這次店員先提供一個火鍋爐,準備好鍋就放上去煮。龍蝦海鮮番茄鍋賣相很吸引,香氣十足。番茄湯的番茄味不算濃郁,不過鍋裡面很足料,除了有半隻大大的龍蝦,還有大蝦,蜆,魚柳,魷魚,八爪魚,菜。龍蝦有預先剝殼,肉質很爽。吃完煮好的烏冬,結束滿足的一餐。
和朋友到旺角的日本野,去到餐廳十分多人,好在有預先訂位。餐廳裝修簡約,以淺木色風格為主,感覺舒適。餐廳提供好多日式美食供選擇,有套餐亦可以散叫,有招牌的石燒吉列霜降牛小排,亦有不同種類的丼飯,壽司刺身,各種小食。

石燒吉列霜降牛小排

龍蝦海鮮番茄鍋

• 石燒吉列霜降牛小排定食
2020-11-05 1098 浏览
又到禮拜四,之前輸賭輸咗半餐下午茶,我份人最大方,還同事一個豐富晚餐🥣俾佢揀,大家都好耐冇去旅行,大部份香港人都痴咗線,所以去食餐日本野,假裝去咗日本🤯7:00準時到達,應該係我同事準時到達,我咁啱要應付個麻煩客,遲咗半個鐘,因為係我請客,所以同事冇發爛渣🤪唔好理咁多,叫嘢食先!門口已經好有日本風味,好掛住日本呀🤣每日都有精選晚餐,仲可以添加小食,啱晒我呢啲大食嘅人😋厚燒鰻魚玉子,蛋味勁香,其實我本身唔係太喜歡食蛋卷,但係做得真係好好食,鰻魚同蛋非常夾😍再加幾粒蟹子脆卜卜主菜石燒霜降牛小排🥩牛味超級濃,當然我哋係一齊分享啦🥰同事每次燒兩塊我將糖心蛋絞碎配白飯,我覺得依個係最佳食法燒好,起筷🥢蕃茄龍蝦鍋,第一時間試吓個湯🍲好鮮甜呀😱😱😱蟹子青瓜絲加沙律醬,當然又係我掃晒啦,烏冬俾同事做主食靜靜地等待龍蝦🦞燒滾,裏面嘅配料非常新鮮,有龍躉厚切,仲有大蜆🦪半隻龍蝦,我試咗少少,大部份留俾女同事食,因為我係一個gentlemen👦🏻坦白講,依啲細隻嘅波士頓龍蝦如果係自助餐凍盤,我唔會太鍾意食,但係shabu shabu熱食係好食好多🦞最後炒野菜,吸收一下剛剛食物嘅油脂,爽脆鮮嫩,完美結束今次晚

門口已經好有日本風味,好掛住日本呀🤣

每日都有精選晚餐,仲可以添加小食,啱晒我呢啲大食嘅人😋

石燒霜降牛小排

我將糖心蛋絞碎配白飯,我覺得依個係最佳食法

燒好,起筷🥢

龍蝦海鮮蕃茄鍋

蕃茄龍蝦鍋,第一時間試吓個湯🍲

和風炒野菜

最後炒野菜,吸收一下剛剛食物嘅油脂,爽脆鮮嫩,完美結束今次晚餐🥰🥰
2020-10-29
和風炒野菜
2020-11-05 59 浏览
我哋嗌左兩個晚餐定食(石燒吉列霜降牛小排$178同唐揚炸雞$98),加咗兩份小食(三文魚刺身3片$38+和風柚子雞翼$58)同埋嗌咗一份脆炸雞軟骨($48)同豚肉大阪燒($88)呢度嘅吉列牛唔算太多得七塊但係都真係幾厚肉⭐️⭐️啲牛肉口感都唔錯,你會食得出好重牛肉味一咬落去都有啲肉汁而且唔洗燒太耐已經可以食得而之後嗰個唐揚炸雞我就覺得有少少鹹但係值得讚嘅地方係唔算太多炸粉之後就講係我最鍾意食嘅三文魚❤️❤️佢哋呢度嘅三文魚真係好新鮮同埋都幾厚肉嗰個雞翼就真係幾新鮮滾熱辣一咬落去超多肉汁🤟🤟超正最後嗰個雞軟骨同埋豚肉大阪燒第一眼見到嗰個雞軟骨真係有啲驚訝😱😱因為份量真係超多,真心勁抵食而且豚肉大阪燒都真係勁大份衷心建議大家下次嚟食嘅話一定要係呢個雞軟骨

呢度嘅吉列牛唔算太多得七塊
但係都真係幾厚肉⭐️⭐️
啲牛肉口感都唔錯,你會食得出好重牛肉味
一咬落去都有啲肉汁

嗰個雞翼就真係幾新鮮滾熱辣
一咬落去超多肉汁🤟🤟超正

最後嗰個雞軟骨同埋豚肉大阪燒
第一眼見到嗰個雞軟骨真係有啲驚訝😱😱
因為份量真係超多,真心勁抵食
而且豚肉大阪燒都真係勁大份
衷心建議大家下次嚟食嘅話一定要係呢個雞軟骨
  • 石燒吉列霜降牛小排
  • 脆味雞軟骨
2020-11-04 51 浏览
日本野 (旺角).加洲卷(另有大量蟹籽沙律.比加州卷上的大量蟹籽沙律嚇親,$58有四大舊都算上面仲充滿蟹籽沙律🥗平靚正極上七品刺身.油甘魚好厚,入口好肥美,三文魚新鮮,活赤貝爽口,海膽新鮮而且份量多,帆立貝夾一片薄檸檬🍋更顯鮮味,八爪魚🐙 勁大片,300多價錢非常相宜.龍蝦🦞海鮮蕃茄鍋配烏冬.呢個又一igable以及味道又好的食物,蕃茄湯好濃郁,配肥烏冬好吸湯.石燒霜降牛小排.牛小排有兩塊太肥膩,但其他幾塊好啲,但個人覺得之前食嘅吉列牛好食啲.稻庭冷烏冬.烏冬好彈牙,鵪鶉生蛋加入醬汁,芥茉,葱等,簡單得黎好吃,價格又平!. 📍日本野 (旺角)旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓.—————————————————————
日本野 (旺角)

加洲卷(另有大量蟹籽沙律

極上七品刺身

龍蝦🦞海鮮蕃茄鍋配烏冬

稻庭冷烏冬
📍日本野 (旺角)
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
—————————————————————
2020-11-04 46 浏览
同朱豬撐吓枱腳🐷佢個石燒吉列霜降牛小排同特選壽司拼盤我好想食呀 今次同朱嚟只可以食小朋友嘢 到左先知原來全部都系蟹柳同蟹籽😂😂😂叫左個蟹籽沙律 蟹柳壽司🍣同加州卷 加多個冷稻庭烏冬 夠曬fit我最中意佢配埋鵪鶉蛋 嚟過二次有個叔叔Server 服務同禮貌都超級好 呢個都系我中意嚟呢到原因之一 下次我再嚟一定要叫石燒牛
蟹柳壽司🍣
同加州卷
加多個冷稻庭烏冬 夠曬fit我最中意佢配埋鵪鶉蛋

日本野 (旺角)💛.黎到旺角銀城通常我倆都係為夾公仔,但我地今日見有間新開日本野,真係叫日本野係果到😂所以就黎夾公仔順便上九樓食,勁方便🤣.. ⚜️極上七品刺身⚜️.上枱已經哇一聲好靚(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 連店員都話喂好新鮮!肥美刺身,有厚到爆嘅油甘魚,三文魚,活赤貝,鮮味十足嘅海膽,大大隻嘅帆立貝同埋八爪魚🐙 全部都勁新鮮好好食! ! 不過係二人份黎!.⚜️牛油果加州卷⚜️.呢個性價比好高因為你比一個加州卷價錢仲享用埋蟹籽沙律🥗🤣你睇下佢上面勁多蟹籽沙律,下面有四大舊卷,先$58!.⚜️龍蝦🦞海鮮蕃茄鍋⚜️.呢個又係一上枱就嘩然因為好大隻龍蝦🦞蕃茄湯望到隻色都覺得濃郁ψ(`∇´)ψ 果然一飲酸酸甜甜,超好飲! 可以揀配飯或烏冬,我倆揀左烏冬!好夾!.⚜️石燒霜降牛小排⚜️.呢個有小小失望因為個牛小排比我地想像中肥膩,係有兩舊比較肥但之後幾舊都好好多🥰醬料有粗鹽,蒜蓉等沾!.⚜️稻庭冷烏冬⚜️.(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)呢個係性價比好高嘅烏冬,上次食我地已經覺得好正,扁烏冬冷食好彈牙!.⚜️和風炒野菜⚜️.又平好惹味嘅炒雜菜,可惜啲野黎得太快搞到我食嘅時候已經凍左好多ಥ_ಥ 但都好食! ————————————————
日本野 (旺角)💛

. ⚜️極上七品刺身⚜️
全部都勁新鮮好好食! ! 不過係二人份黎!

⚜️牛油果加州卷⚜️

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️ ⭐️⭐️
📌 日本野 (旺角)
旺角西洋菜南街2A號銀城廣場9樓
—————————————————————-
2020-11-03 125 浏览
今年因疫情全球大爆發,搞到今年都冇得去日本🇯🇵,雖有食下日本🇯🇵野當自己身處日本🇯🇵旅行🧳啦⋯⋯蟹子沙律🥗$68青瓜爽脆、而蟹子分量都幾多,而蟹柳啖啖肉嚴選五品刺身$188內有三文魚🍣,油甘魚、八爪魚、甜蝦、北寄貝,刺身新鮮,切割厚度啱啱好👍🏻唐揚炸雞🍗$58雞件炸到外皮好脆口,而粉漿做到果厚薄到啱啱好,唔會太厚好似食緊成口粉漿😋豚肉大阪燒$88我最愛食大阪燒,如餐牌有的話我必定會叫,最鐘意佢勁多木魚絲,加上好多椰菜絲,咁晒我呢啲要減肥人士厚燒鰻魚玉子 $68當鰻魚遇上玉子,估唔到咁夾,加上有豐富嘅蟹子及秘製嘅黑松露沙律醬,令到玉子味道更豐富😍

蟹子沙律🥗$68
青瓜爽脆、而蟹子分量都幾多,而蟹柳啖啖肉
蟹子沙律

嚴選五品刺身
唐揚炸雞
豚肉大阪燒
2020-11-03 33 浏览
《旺角食日本野》🇯🇵唔一定去日本先食到日本嘢嘅,我就被呢間餐廳嘅店名吸引咗,黎試試呢度有咩好食嘅日本嘢~佢哋嘅食物都幾多元化,有刺身壽司同埋唔少熟食嘅選擇,咁我就一於每樣都叫少少啦!🍣🍱🍛叫左刺身拼盤做頭盤,有好多唔同類型嘅刺身,每一樣都幾新鮮!熟食方面都幾有驚喜,石燒牛燒到啲牛肉啱啱好,保存左肉汁,每舊食落去都係軟林林㗎!🥩最咪叫咗個壽喜燒,肉嘅份量非常多,好似幅相咁鋪滿成個面,湯底甜甜地唔錯同牛肉幾夾!喺呢度可以找尋到日本嘅味道
《旺角食日本野》🇯🇵

2020-11-03 37 浏览
💕兩父女不停喺我面前放閃,我都係食嘢先😆😆以前全家年年都會去一次日本,今年因為抗疫,已經差唔多一年幾冇去了!睇黎老公都思鄉😎今晚book左一齊食日本野!店舖裝飾都係木製嘅日式風格,夠晒格調!❤️蒲燒鰻魚定食採用日式傳統定食嘅擺法,用日式便當盒,裝住原條鰻魚和珍珠米日式飯,鰻魚汁係分開上嘅,方便每個人嘅口味,鍾意加幾多都得😊鰻魚燒得啱啱好,味道一流,但仲有改善嘅地方,就係如果再肥美啲就好了!❤石燒霜降牛小排️牛小排雪花分布均勻,在石板上慢燒,啲牛嘅油汁咇晒出嚟,入口夠晒Juicy,推介!❤️燒鰻魚玉子見到呢款覺得好特別,結合左我鍾意鰻魚和玉子,上碟夠熱而且好嫩滑!❤️炭燒茄子、炭燒牛舌串令我諗起日本嘅端爐燒,真係好掛住!牛舌串燒得好香,而且咬落有口感,唔會太老!茄子係原條上,熱辣辣嘅茄子上面,佈滿非常多柴魚,Toby姐姐話好似係跳緊舞😂,而且唔會燒得太乾,燒汁分開上,可以自己控制濃度!❤️菠蘿雪葩飯後甜品一定唔少得!呢個絕對係心機之作,原個小菠蘿上,中間嘅雪葩,啖啖都係果肉,下次黎都一定要再order😍😍
💕兩父女不停喺我面前放閃,我都係食嘢先😆😆

睇黎老公都思鄉😎今晚book左一齊食日本野!

店舖裝飾都係木製嘅日式風格,夠晒格調!

❤️蒲燒鰻魚定食

❤石燒霜降牛小排
️牛小排雪花分布均勻,在石板
上慢燒,啲牛嘅油汁咇晒出嚟,入口夠晒Juicy,推介!

❤️燒鰻魚玉子

❤️炭燒茄子、炭燒牛舌串
令我諗起日本嘅端爐燒,真係好掛住!
牛舌串燒得好香,而且咬落有口感,唔會太老!

❤️菠蘿雪葩
2020-10-30 247 浏览
食日本野就黎日本野啦~~~~6點鐘到黎到餐廳, 時間尚早冇乜人, 但之後就愈來愈多人, 好快仲full house添丫所以最好都係BK定位啦.....餐廳環境幾舒服, 充滿日式風格食物方面有好多選擇~有套餐或者散叫....自選丼飯~~石燒牛....多款日本主食~龍蝦海鮮番茄鍋套餐 $198包湯/沙律, 飯/烏冬, 餐飲~海鮮鍋好足料丫, 非常豐富!!!有大大隻龍蝦, 大蝦, 魷魚, 蜆等等....見到都流晒口水丫番茄湯底味道就唔算話好濃~龍蝦好大隻喔, 啖啖肉~肉質新鮮爽口彈呀厚燒鰻魚玉子 $38跟餐加追~~淨係賣相都好吸引~~玉子好滑又JUICY, 配鰻魚食又幾夾喎鰻魚炒飯$108粒粒鰻魚肉, 餡料豐富~~炒飯用上珍珠米, 感覺特別好食即製梳乎里班戟雪糕 $108超期待既甜品丫~ 隔離枱望到都想叫, 哈哈....梳乎里班戟入口即溶, 好鬆軟好綿, 幼滑得黎又富空氣感配埋CREAM同雪糕一齊食口感更豐富!!!一定係必食之選!!!超好味丫!!!
食日本野就黎日本野啦~~~~

所以最好都係BK定位啦.....

餐廳環境幾舒服, 充滿日式風格

食物方面有好多選擇~
有套餐或者散叫....
自選丼飯~~
石燒牛....
多款日本主食~
龍蝦海鮮番茄鍋套餐 $198
包湯/沙律, 飯/烏冬, 餐飲~
海鮮鍋好足料丫, 非常豐富!!!
有大大隻龍蝦, 大蝦, 魷魚, 蜆等等....

見到都流晒口水丫

番茄湯底味道就唔算話好濃~
龍蝦好大隻喔, 啖啖肉~
肉質新鮮爽口彈呀

厚燒鰻魚玉子 $38
跟餐加追~~
淨係賣相都好吸引~~
玉子好滑又JUICY, 配鰻魚食又幾夾喎

鰻魚炒飯$108
粒粒鰻魚肉, 餡料豐富~~
炒飯用上珍珠米, 感覺特別好食

即製梳乎里班戟雪糕 $108
超期待既甜品丫~ 隔離枱望到都想叫, 哈哈....
梳乎里班戟入口即溶, 好鬆軟好綿, 幼滑得黎又富空氣感

配埋CREAM同雪糕一齊食口感更豐富!!!
一定係必食之選!!!
超好味丫!!!

• 即製梳乎里班戟雪糕
  • 厚燒鰻魚玉子
2020-10-29 163 浏览
餐廳以淺木色傢俬為主 , 裝修簡約、優雅, 充滿和風格調, 給客人舒適的感覺。石燒吉列霜降牛小排$178( 跟日本飯及溏心蛋, 配湯/沙律,咖啡/茶/汽水一杯)用石燒手法品嘗霜降牛小排, 是我最欣賞的方法, 霜降牛小排 ,色澤鮮紅, 雪花滿佈, 油脂分佈平均, 邊緣吉列脆口 , 令人垂涎, 吉列牛小排放在迷你石燒爐上, 生熟程度任憑自己個人喜好 , 自己控制, 熱燙燙之餘, 香氣十足, 沒有多餘的醃料, 品嚐純樸的牛肉鮮味, 質感滑溜,分量有十多塊,令人食指大動,配上溏心蛋及日本飯, 蛋黃金黃色的溏心蛋, 十分吸引,每口米飯與熱呼呼牛小排, 一齊享用,別有一番滋味。芝士年糕兩件(追加)$28芝士年糕炸至金黃色,外皮薄脆, 熱呼呼,中心填滿半溶芝士, 口感軟糯, 滿滿的鹹香 ,滑溜滋味。和風柚子雞翼(追加)$58雞翼外皮十分香脆,沾滿誘人的柚子醬, 口感好清新, 咬開雞皮,內裡肉汁豐沛,加上蜜甜柚子醬, 剛好平衡了雞油 的肥膩感, 停不了口,一口接一口。厚燒鰻魚玉子三件(追加)$38 玉子入口嫩滑濕潤 ,蛋香誘人,外皮甜甜地, 中間夾住鮮味的鰻魚, 玉子卷上面還鋪滿大量木魚絲及紫菜絲,

芝士年糕兩件(追加)$28

和風柚子雞翼(追加)$58

厚燒鰻魚玉子三件(追加)$38 玉子入口嫩滑濕潤 ,蛋香誘人,外皮甜甜地, 中間夾住鮮味的鰻魚, 玉子卷上面還鋪滿大量木魚絲及紫菜絲, 口感更加豐富, 簡單而滋味。

牛油果軟殼蟹卷$88
軟殼蟹卷表面鋪滿木魚絲和熟透牛油果, 內裏包著炸得香脆 的軟殼蟹,配搭惹味、清新,混合沙律醬一起吃, 更加滋味迷人。

焦糖燉蛋$58
焦糖燉蛋,用火槍在燉蛋表面 燒出 一層香脆的焦糖糖衣, 外面以新鮮士多啤梨、 芒果及藍莓點綴, 燉蛋滑溜細緻, 甜絲絲的口感, 加上誘人的蛋香,令人一試愛上的甜品

2020-10-29 42 浏览
秋風起又係轉季既日子,梗係要去旺角買下衫。shopping完就黎左銀城搵食,朋友想食石燒牛於是上左呢間日本野度食日本野~石燒霜降牛小排之前食過吉列牛覺得幾高質,但朋友話唔想食吉列於是就叫左石燒霜降牛小排。侍應擺低個石爐點火,就可以自己以自己鍾意既生熟度去燒~霜降牛小排望落比吉列牛更加新鮮,紅卜卜肥瘦分明,我比較鍾意食熟D,但缺點係肉質會較韌,不過呢個霜降牛小排質數唔錯,熟哂都可以咬得開,而且牛味好濃,嫌吉列牛肥既可試下呢個~一定唔會失望!加$28有昆布湯、日本米飯同溫泉蛋,呢個價錢都冇理由唔加~溫泉蛋和風牛肉丼今晚同D牛有仇,叫既都係牛肉~XD呢個溫泉蛋和風牛肉丼好大碗,牛肉份量超多,溫泉蛋穩妥地置於飯面,將佢吉穿,蛋汁流到飯入面撈勻食真係好正! 牛肉燒得好香,平時食牛肉丼好怕d飯好淋,呢度既飯粒粒分明,完全match到我心目中既水準~ 和風柚子雞翼另外加$58有和風柚子雞翼,之前食過甜甜地好好味,雞翼炸得好脆,小朋友都一定鍾意食,係屋企真係唔識整! 心太軟伴雪糕最後甜品叫左心太軟伴雪糕,雪糕係牛奶口味,奶感重,心太軟切落去既朱古力流心個人認為係冇女仔可以抗拒既!

溫泉蛋和風牛肉丼

和風柚子雞翼