2017-10-24 333 浏览
大班朋友聚會, 到這間餐廳不錯。 餐廳位於港鐵銅鑼灣站及灣仔站中間, 離開港鐵站後要走8至10分鐘就可以, 視乎你是否一個逛街達人,因為銅鑼灣﹑灣仔是港島區購物熱點。 如果你是位旅客,就要預算時間啦! 喜歡重味道食物, 甜﹑酸﹑辣﹑ 炸都愛食, 首先來碗冬蔭功湯,已經有甜﹑酸﹑辣味道, 試過很多地方的冬蔭功湯, 有些質感太稀, 口感似喝廣東湯, 大概少了椰漿或奶吧, 相反有些又厚得過份, 太糊口。 這裡很好, 入口時濃淡得宜, 湯料十足, 有大虎蝦, 一開為二,更加入味。 你可以分辨到各種, 香茅氣味撲鼻, 青檸清香,還有香葉。各種味道,可分層送進舌頭上, 簡直再三回味。 冬蔭功湯是泰國菜靈魂, 想知餐廳泰國是否了得, 一飲冬蔭功就試出來。

冬蔭功

冬蔭功
2017-10-10 324 浏览
一直都想食呢間泰國野,終於唔洗ot可以嚟食個飯啦!先點左個青木瓜絲沙律($68),細細盤🙆🏻‍♂️ 味道偏咸同辣左d🔥 但幾開胃嘅,又有d花生咁🥜🥜之後嗌左個爆炒田雞($88)🐸都幾有鍋氣,用左好多好似馬拉盞嘅野炒,好惹味🦁 仲有d好爽口嘅馬蹄😌主食點左個冬陰公海鮮炒飯($88),好多青口,蝦咁!帶小小椰香,唔算辣🦐 份量適中☺️最後點左芒果糯米飯❤️係雙色糯米飯,白糯米較軟,紫糯米就偏硬,有d咬口🤓 椰漿最正,小小咸令味道更豐富!唔會淨係甜👅
一直都想食呢間泰國野,終於唔洗ot可以嚟食個飯啦!

2017-09-28 339 浏览
Description寫有電話訂座,但打去話兩位無得訂,三位或以上先有。寫得唔清楚,有誤導成份,而且似乎唔太歡迎兩位去,可能嫌兩個人錢太少唔想做佢地生意🤷🏻‍♀️

2017-09-25 334 浏览
來到灣仔食泰國餐,就選擇了集成旁邊既新泰泰國餐,店員大多都要泰國人。。感覺約不錯!店員親切有禮!我就飲左杯sun thai beach cocktail, 有清香既芒果香,幾香甜再有d薄荷葉既草香味!酒飲得出就有 rum and whisky, 整體感覺幾正唔算好濃!幾易入口!!豬助骨煮到非常入味,雖然肉不多但係骨與骨之間既細肉好細緻嫩清滑,再加埋 d辛辣汁,更添惹味!泰式生牛肉河,牛既份量非常足料!唔會只得1,2片,而且個湯底好濃烈~芽菜好清香!河粉質地剛好,吸哂湯底味道~超正

2017-09-22 342 浏览
星期五約咗成班大學同學食飯,我自己一個去攞位先,6點鐘已經有唔少嘅客人食緊飯,好彩一早已經book咗位,見到餐廳嘅裝修都幾有泰國風味叫咗個冬陰公湯,酸酸辣辣好開胃,而且用料亦都相當豐富有兩隻蝦另外仲叫咗個必食推介,原個南瓜燴海鮮飯,海鮮填滿整個南瓜甚至漏晒出嚟,粒粒飯都充滿着南瓜嘅鮮味甜品我哋帶咗個椰青糕,將整個椰青肉產晒出嚟,再用椰青水及凝固劑混合而成,食落每啖相當清涼,淡淡椰青肉,朋友都話好正

2017-09-21 301 浏览
平時都食唔少泰國菜,感覺都係差唔多,通常都係唔係好大間,款式通常都係個幾種,食材配搭都係差無幾,但係今日黎到呢間坐落於港島區既泰國菜館,感覺好似幾唔同,無論門面或者內裏裝修都好有氣派,空間充裕,座位寬敞,加上精美吊燈,和微黃的燈光,很有情調,氣氛相爛好。菜牌的選擇很多,同一種材料,已經有很多種烹調方法,適合不同口味的人士。馬拉盞炒通菜,好鮮嫩,有水準同好食。至於泰式青咖哩牛肉,係我食泰國菜咁耐以黎煮得最好食既咖哩,呢道青咖哩牛肉,睇落好普通,但係食落一D都唔普通,首先牛肉係好鬆軟,入口溶化個種,完全出乎意外,冇諗過煮既牛肉係可以有呢種質感,其次係個醬汁,反而有D甜甜地,用來點薄餅食,感覺好奇妙,非筆墨可以形容!香茅酥炸魚都係我今日想介紹既另一道重點小菜,相信應該係幾花功夫既一道菜,因為要將成條魚起肉去骨,再炸成魚塊,入口香脆軟林,唔會炸到乾爭爭,每一啖都係食到厚厚既魚肉,令人食得好放心!仲有香芒牛油果軟殼蟹卷,配料有好多,連包住配料個層皮,都好有質感同嚼頭,冇得頂!甜品食左芒個糯米飯,係黑白鴛鴦既糯米,所以有兩種唔同既口感,芒果份量都唔少,最重要既係個椰漿好足夠,呢個係食糯米飯必備同最

馬拉盞炒通菜,好鮮嫩,有水準同好食。

甜品食左芒個糯米飯,係黑白鴛鴦既糯米,所以有兩種唔同既口感,芒果份量都唔少,最重要既係個椰漿好足夠,呢個係食糯米飯必備同最重要既,冇左佢就會淡而無味,一D都唔好食,雖然已經食得好飽,但係呢個咁大份量既甜品,我地都一口氣食晒,因為實在太好味啦!
呢間泰國菜館真係令人一試難忘,雖然坐落係黃金地段,但係價錢都好公道,同其他泰國餐廳價錢差唔太多,下次如果再途經呢一到,一定會再上黎幫襯。
  • 青咖哩牛肉
  • 香茅酥炸魚
  • 芒果糯米飯
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
在灣仔工作的朋友介紹之下今天去了軒尼詩道w square2樓的<新泰東南亞餐廳>開餐,朋友說這裏環境舒適,服務態度良好,最重要是可以一次過盡嚐東南亞風味的美食上到2樓一出電梯便被這裏華麗的裝修嚇了一跳非常華麗而且充滿東南亞的風情而店內的裝修相對下比較簡單,但座位非常寬敞舒適先來一個蔬菜,就是咸魚炒芥蘭。芥蘭新鮮爽脆,苦味不重,加上鹹鹹香香的咸魚後非常惹味豬頸肉烤得外皮脆脆的,內層的肉肉不柴不乾卻保持著肉質的口感,再點上泰式的酸辣汁,好吃得來非常邪惡而燒春雞釀香矛黃飯是重點以吃推介雖然這餸菜的賣相不算十分精美,但是味道是滿分的。侍應小姐會把原隻烤雞奉客。送到來的時候香氣四溢,連鄰桌的食客也不禁投下羨慕的目光接着侍應小姐在客人同意下便替我們用刀把原隻烤雞切開。原來廚師早已把烤雞的骨全部去除,所以內裏釀滿厚厚的香茅黃飯!烤雞的肉很厚而且嫩滑多汁,內裏的黃飯充滿香茅和南彊的味道,兩者的味道互相滲透,非常非常好吃最後我們點了芒果糯米飯為這對晚餐甜美作結芒果甜美多汁,再配上棉棉糯糯的黑白雙色糯米飯和香濃椰漿絕對是一級棒

上到2樓一出電梯便被這裏華麗的裝修嚇了一跳

非常華麗而且充滿東南亞的風情

而店內的裝修相對下比較簡單,但座位非常寬敞舒適

咸魚炒芥蘭

先來一個蔬菜,就是咸魚炒芥蘭。
芥蘭新鮮爽脆,苦味不重,加上鹹鹹香香的咸魚後非常惹味

炭燒豬頸肉

越式燒春雞釀香茅黃飯

而燒春雞釀香矛黃飯是重點以吃推介

雖然這餸菜的賣相不算十分精美,但是味道是滿分的。

接着侍應小姐在客人同意下便替我們用刀把原隻烤雞切開。

芒果糯米飯

最後我們點了芒果糯米飯為這對晚餐甜美作結

2017-09-11
咸魚炒芥蘭
炭燒豬頸肉
越式燒春雞釀香茅黃飯
芒果糯米飯
2017-09-16 271 浏览
近排好鍾意飲啤酒, 食泰國野一於啤一啤佢先! Estrella Damm幾易入口, 淡淡的肉香及麥芽香氣。口感輕盈幼滑,濃郁的柑橘味道。越食個泰式肥件湯河, 份量好多, SHARE 就最岩, 個牛骨湯頭,撲鼻香氣,讓人鼻孔都開了, after taste 強, 彈牙的河粉,口感正! 柔嫩的牛肉片頃刻間在高湯裡燙熟,口感又軟又嫩再點左個泰式甜品SET 一起品嚐, 店裡當然有最傳統的泰式糕點, 糕點以多個造型示人, 千層糕帶點班蘭味的微甜,質感煙韌, 椰汁西米糕, 椰汁獨特的清香加上西米的柔韌口感, 是絕配的完美組合!

今年既周年慶祝飯尚未完結,小胖女今年好醒目地已經安排哂,今次呢間都係我地已經食過,去第二間分店再品嚐,泰國野一向都係小弟首選菜式之一,所以完全對小胖女既安掛十分滿意,黎到被安排坐向一旁既卡位,燈光柔和,夠哂浪漫,事不宜遲,馬上點菜,其實小弟食親泰菜,黎黎去去都係點個幾味,今次都唔會例外,但由於上回既拉麵食完無耐,所以今次以小食類為主,首先係指定前菜,泰式生蝦刺身,夠大隻,醬料點落夠哂辣,之後當然唔小得泰菜代表冬陰功湯啦,呢間新泰既湯用料好足,大蝦同草菇都好多,酸度辣度都岩岩好,配埋蒜蓉包黎點冬陰功湯食夠另類啦,主食方面叫左馬拉盞炒通菜同燒豬頸肉,份量足夠,真係食送都飽左,但話哂周年慶祝,點都要叫海鮮食既,用蒜蓉芝士燒扇貝做結尾,粒扇貝好大粒,配焗既芝士份量亦都好誇張,食埋就岩岩好飽哂,一路嘆返個椰青同小胖女撐台腳,夠哂寧靜同浪漫既一夜
去第二間分店再品嚐
黎到被安排坐向一旁既卡位,燈光柔和,夠哂浪漫
,事不宜遲,馬上點菜,
其實小弟食親泰菜,黎黎去去都係點個幾味,今次都唔會例外
,但由於上回既拉麵食完無耐,所以今次以小食類為主,
首先係指定前菜,泰式生蝦刺身,夠大隻,醬料點落夠哂辣
,之後當然唔小得泰菜代表冬陰功湯啦
呢間新泰既湯用料好足,大蝦同草菇都好多,酸度辣度都岩岩好
,配埋蒜蓉包黎點冬陰功湯食夠另類啦,
,但話哂周年慶祝,點都要叫海鮮食既,

一路嘆返個椰青同小胖女撐台腳,夠哂寧靜同浪漫既一夜

2017-07-07
  • 蒜蓉芝士燒扇貝
  • 冬陰功
2017-08-16 431 浏览
好耐冇食過泰國野啦,泰國野既醬料香料都係重口味既一份子,岩晒我XD有朋友食過呢間新泰既分店都話唔錯,咁我就揀呢間就腳少少既黎試下啦~首先入面既環境都好有feel,格調都係黑色為主,岩晒夜晚2個人食~員工都好有笑容同樂意解答問題,服務都好好次次去食泰國野都會叫既椰汁冰!然後次次都會以為係冰黎😂椰子味好濃,所以冰熔左都唔會話太過冇味,見到個色澤就知😎不過份量就有d少,始終泰國野係偏辣要飲下野中和翻然後我地就叫左個大拼盤($198),份量都好多,有蝦餅 春卷 魚餅同肉碎生菜包蝦餅同春卷都炸得好脆好香口而魚餅就好重香料味仲叫左個冬陰海鮮炒飯($85)份量唔算好多,都夠2-3人食既配料都好夠,真係有好多海鮮,係面都見到有幾舊而味道就真係極重冬陰公味,所以飯既色澤都係好深,辣味十分之夠最後再食個甜品椰汁西米糕($52)佢上面有椰漿咁既,令成舊野加翻多d既椰子味而成個既味道都唔會好甜,好岩我口味XD
員工都好有笑容同樂意解答問題,服務都好好

次次去食泰國野都會叫既椰汁冰!然後次次都會以為係冰黎😂
椰子味好濃,所以冰熔左都唔會話太過冇味,見到個色澤就知😎
不過份量就有d少,始終泰國野係偏辣要飲下野中和翻

蝦餅同春卷都炸得好脆好香口
而魚餅就好重香料味

仲叫左個冬陰海鮮炒飯($85)
份量唔算好多,都夠2-3人食既
配料都好夠,真係有好多海鮮,係面都見到有幾舊

最後再食個甜品椰汁西米糕($52)
佢上面有椰漿咁既,令成舊野加翻多d既椰子味
而成個既味道都唔會好甜,好岩我口味XD
2017-08-13 454 浏览
之前食過灣仔盧押道分店,今次就食軒尼詩道呢間,交通比較方便👍🏻餐廳分三個部分,近牆嘅座位更有特色,好似去咗泰國海邊啲餐廳咁😍我地今次都係叫咗例牌會叫嘅豬頸肉,另外叫咗海鮮冬蔭公湯金邊粉,生菜包雞肉(可揀豬肉/雞肉),朋友試咗杯泰式奶茶,最後仲叫埋椰汁糕做甜品😋炭燒豬頸肉($68)切得比之前薄,外皮好脆,入面啲肉好嫩又爽口👍🏻最值得一讚嘅係個汁,用咗好多香料,整得好惹味😋冬蔭功海鮮金邊粉($75)海鮮好多料,有蝦、青口、魷魚等,湯底味道酸而少辣。因為湯金邊粉嘅關係,口感較炒金邊炒腍,但各有特色,兩款都好食~肉碎生菜包雞或豬($68)平時都係食包豬肉,但朋友想試包雞肉就試下啦。但個感覺有啲怪,比較難食得出係雞肉,因為平時食雞都好少食肉碎。味道方面調得幾好,辣度又適中👍🏻泰式奶茶($38)甜而不膩,配埋泰菜仲可以解下辣~椰汁西米糕($52)椰汁味可以更濃,有西米同粟米,口感更更上一層樓😚

炭燒豬頸肉($68)

切得比之前薄,外皮好脆,入面啲肉好嫩又爽口👍🏻
最值得一讚嘅係個汁,用咗好多香料,整得好惹味😋

冬蔭功海鮮金邊粉($75)

海鮮好多料,有蝦、青口、魷魚等,湯底味道酸而少辣。

肉碎生菜包雞或豬($68)

平時都係食包豬肉,但朋友想試包雞肉就試下啦。
味道方面調得幾好,辣度又適中👍🏻

泰式奶茶($38)

甜而不膩,配埋泰菜仲可以解下辣~

椰汁西米糕($52)

椰汁味可以更濃,有西米同粟米,口感更更上一層樓😚
2017-08-13 579 浏览
輪到J小姐生日月,佢上個月先去完泰國,問佢生日想食乜,佢話好難忘記泰國嘢,所以要食泰國菜,kk太介紹就話去呢間……到達前睇下食評評價不錯……我地比預約時間早到半個鐘,這裡地方不錯,卡位四個人坐都闊落,因為條街太熱,早一點到叫杯嘢飲,佢地飲椰青、沙冰,我叫了香茅茶試下,好香香茅味,如果加少許蜂蜜,應該更加美味……我地先叫了四款前菜~蛹蝦、青木瓜沙律、柚子蝦沙律、魚餅蝦餅春卷拼盤,呢幾樣賣相都好靚,亦都幾好味,尤其柚子蝦沙律,酸味味,食倒“舊舊”柚子肉,吾錯吾錯,魚餅蝦餅熱熱的,香脆好味,但春卷就硬咗啲,卷蛹蝦的脆脆,脆卜卜好好食……淨係食前菜已經飽了一半,之後叫主菜~蜜糖豬肋骨、泰式炒蝦金邊粉及炒菜苗,個豬肋骨味道都好味,不過就冇乜肉食,金邊粉就麻麻地,冇乜味,蒜蓉炒菜苗我好鍾意,覺得好食……最後,點個咗甜品拼盤,真的睇得又食得,有椰汁黑、白糯米飯,熱熱的,淋上椰漿真係好好味,還有黃色綠色椰汁糕,煙煙靭靭,好好食,有一款綠豆椰汁糕是凍的,有椰絲似大菜糕質感、椰汁西米糕也不錯……這裡環境不錯,服務都ok,食物品質也不錯,這樣開開心心又過了一晚……

熱香茅茶

椰青沙冰

蛹蝦

青木瓜沙律

拼盤(蝦餅,魚餅,春卷,肉碎生菜))

泰式柚子蝦沙律

蒜蓉炒貴妃苗

蜜糖豬肋骨

泰式蝦炒金邊粉

泰式甜品拼盤
蛹蝦
拼盤(蝦餅,魚餅,春卷,肉碎生菜))
泰式柚子蝦沙律
蒜蓉炒貴妃苗
泰式甜品拼盤
2017-08-06 438 浏览
今天走入港島區食泰菜,'新泰'在銅鑼灣W Square 2樓,成間餐廳的侍應都是識講廣東話的泰國人,真係第一次見。環境闊落,好有泰式風格,坐得好舒服。餐牌菜式同一般泰國餐廳的食物沒有太大分別,但勝在烹調及味道質素都很高⋯⋯今日晚餐最欣賞的是青咖喱牛肉、及酥炸香茅魚,真係要特別介紹一下:青咖喱牛肉外表睇落平平無奇,不過既然叫得咖哩,總要叫返一份印度薄餅一齊食先可以食出咖喱的真正味道,雖然份薄餅係烤得比較燶,但配合青咖喱食,食第一啖已經令人歡喜雀躍;呢道青咖喱汁味道同以前食開的泰國咖哩菜很不同,碗內見不到有很多泰國香料或香葉之類的東西,只見有牛肉、青豆及泰式矮瓜,味道亦沒有很濃的咖喱味,但好清香,食落係先甜後辣的口感,不會一入口便有一股很強勁的辣味,辣味是慢慢的湧現出來的,但甜度的持久性亦足以支撐這種辣度的滲透,令這道菜味道的層次顯得相當豐富。至於個香茅酥炸魚配青芒果沙律,妙絕的地方在於它把成條魚身上的肉片起,再把魚肉炸成一嚿嚿甘香鬆脆的魚塊,食落啖啖肉,完全沒有骨,食得很爽,很痛快,呢道菜最適合一些很想食魚,但又怕有魚骨的食客!我哋仲叫咗香芒牛油果軟殼蟹卷,老實講呢道菜最好食的並不是內裏
環境闊落,好有泰式風格,坐得好舒服。

我哋仲叫咗香芒牛油果軟殼蟹卷,老實講呢道菜最好食的並不是內裏的配料,而是外邊包着材料的那塊QQ的糯米皮,口感煙煙韌韌,好Q,好彈牙,令我不知不覺食了很多。

至於馬拉盞炒通菜,同芒果糯米飯都係一樣有水準的,整體來說,呢餐晚飯令人回味無窮!

2017-08-03
  • 芒果糯米飯
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
  • 香茅酥炸魚
  • 泰式青咖喱牛肉
2017-07-26 535 浏览
收工又係時候約朋友食飯喇!朋友喺港島番工,就揀左間就腳啲既餐廳。呢次黎到既餐廳係位於灣仔W Square既新泰東南亞餐廳。因為都熟灣仔路,所以好易搵到。Openrice就建議人喺銅鑼灣站A出口出既,但我覺得灣仔站A3出口都okay。都係沿住軒尼詩道行,唔識路望住啲門牌都好易搵~我地兩個人去,都叫左幾多野下🙈🙈拼盤(蝦餅、魚餅、炸春卷、肉碎生菜包) ($198)同朋友好肚餓既關係,膽粗粗點左個大拼盤,之後先見人地係4個人食既。有炸春卷、蝦餅、肉碎同魚餅。我自己就覺得蝦餅同肉碎最好味~肉碎好重香茅味,用生菜包住黎食非常惹味!蝦餅脆卜卜,唔需要點泰式辣醬就夠味,不過點左都好正我好中意越式既炸春卷,今次呢隻春卷就唔同,同我地平時飲茶食既春卷果隻皮一樣,我自己就中意越南果隻多啲魚餅都唔錯,好彈牙,好中意呢種口感。每樣小食都有四舊,兩個人食一個已經超夠!!串燒羊肉 ($88/四串)羊肉唔算膻,怕膻既朋友都可以食。不過好似太多失色水果啊、青椒果啲,令到羊肉變左配角咁 不過可能傳統既串燒就係咁整啦!下次黎試埋其他串燒先冬蔭功海鮮炒飯 ($85)好好味既炒飯,辣度適中,就算我唔係好食辣都尚接受到~有大大
收工又係時候約朋友食飯喇!
朋友喺港島番工,就揀左間就腳啲既餐廳。

我地兩個人去,都叫左幾多野下🙈🙈

拼盤(蝦餅、魚餅、炸春卷、肉碎生菜包)
拼盤(蝦餅、魚餅、炸春卷、肉碎生菜包) ($198)
有炸春卷、蝦餅、肉碎同魚餅。
我自己就覺得蝦餅同肉碎最好味~
肉碎好重香茅味,用生菜包住黎食非常惹味!
蝦餅脆卜卜,唔需要點泰式辣醬就夠味,不過點左都好正

魚餅都唔錯,好彈牙,好中意呢種口感。
每樣小食都有四舊,兩個人食一個已經超夠!!

串燒羊肉
串燒羊肉 ($88/四串)
羊肉唔算膻,怕膻既朋友都可以食。
不過好似太多失色水果啊、青椒果啲,令到羊肉變左配角咁
不過可能傳統既串燒就係咁整啦!
下次黎試埋其他串燒先

冬蔭功海鮮炒飯
冬蔭功海鮮炒飯 ($85)
好好味既炒飯,辣度適中,就算我唔係好食辣都尚接受到~
有大大舊海鮮,相當足料

個人認為比冬蔭功金邊粉更加吸引!

芒果沙冰
芒果沙冰 ($38)
本身點黎當野飲,但足料到變左甜品咁,好多芒果蓉裝到滿瀉,鍾意芒果既朋友必點!

椰汁西米糕
椰汁西米糕 ($42)
雖然食到好飽,但我地都想食個甜品滿足下個甜品
所以就簡簡單單叫左個椰汁西米糕。好地道既味道,同其他泰式餐廳既味道差唔多

雖然唔記得影,但呢度既環境相當好。位好多,好闊落,坐得好舒服。辛苦左成日都唔想同人逼食飯
而且燈光柔和,營造一個好好既氣氛,同朋友都食+傾得開心啲
拼盤(蝦餅、魚餅、炸春卷、肉碎生菜包)
冬蔭功海鮮炒飯
芒果沙冰
2017-07-25 369 浏览
今年既拍拖週年晚餐由小妹發板 又想浪漫但又唔想成日食西餐咁悶 就揀左小胖男友最鐘意食既泰國菜一星期前已經book定枱 幸運地 餐廳安排左感覺極好既位置俾我地係柔和既燈光映照下 感覺好浪漫前菜少不了泰式生蝦刺身 蝦肉新鮮彈牙 醬汁都幾辣下 令平日食開辣既小妹都急不及待要飲返啖青檸梳打解一解辣冬陰公湯係小胖男友最愛 酸度同辣度都適中用蒜蓉包配冬陰公 吸晒冬陰公既精華燒豬頸肉燒得香脆爽口 馬拉盞炒通菜則惹味夠鑊氣話晒慶祝紀念日 點可以唔叫d海鮮食下?!叫左一人一隻燒扇貝 扇貝超級大隻 佈滿惹味既蒜蓉同芝士 無得輸週年晚餐想新鮮一點 黎呢間新泰食泰菜都係一個不錯既選擇

一星期前已經book定枱
幸運地 餐廳安排左感覺極好既位置俾我地
係柔和既燈光映照下 感覺好浪漫

冬陰公湯係小胖男友最愛 酸度同辣度都適中

用蒜蓉包配冬陰公 吸晒冬陰公既精華

燒豬頸肉燒得香脆爽口 馬拉盞炒通菜則惹味夠鑊氣

話晒慶祝紀念日 點可以唔叫d海鮮食下?!

週年晚餐想新鮮一點 黎呢間新泰食泰菜都係一個不錯既選擇
庆祝纪念