2023-02-21 50 浏览
今日同朋友慶祝生日,一行四人黎左呢間私房菜食雞煲打邊爐,貪佢可以任食3個鐘,咁就可以慢慢坐低邊食邊吹水,唔洗食得咁急~一開始個雞煲啲雞唔算好多,不過好入味,仲有油炸鬼撈埋一齊食,好香口,又脆卜卜😋佢啲前菜都好味又開胃,有辣辣哋嘅雲耳,泡菜,鮑汁鳳爪同甜甜哋既核桃😋😋火鍋既湯底我哋揀咗個南瓜湯,送到上黎先知原來佢哋用南瓜汁整成一舊冰,再雕刻成million🤣勁cute,又岩曬打卡啲牛就幾重牛味,同埋都多款,例如有澳洲和牛、牛小排、手切牛,各有特色

一入到去鋪頭見到超多模型就知老闆一定係一個有情懷概人菜單可以主打商務中高端客戶, 菜色個樣都夠大體卡位一張台一部大電視想睇咩台都得野食試左個午市套餐酸菜魚個湯就有驚喜例湯變燉湯,而且好足料良哥酸菜魚$78魚湯唔算辣,搭配酸中帶甜的酸菜,酸味富層次酸菜魚份量好多魚片夠鮮味肉質爽口彈牙酸菜就大大塊下面仲有芽菜同粉加埋碗白飯包你食到飽曬北海道3.6牛乳奶凍入口滑嘟嘟,涼浸浸有淡淡牛乳味,入口涼意由喉龍滑入心,好爽!中午全程得4台,老實講野食質素一D都唔差,可能要坐電梯上樓冇咩人知想靜靜地傾下野食個飯呢到係你概好選擇新南苑私房菜地址 :尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖營業時間:星期一至日11:30 - 22:00電話號碼:28773690 / 93118877

一入到去鋪頭見到超多模型就知老闆一定係一個有情懷概人

菜單可以主打商務中高端客戶, 菜色個樣都夠大體

卡位一張台一部大電視想睇咩台都得

野食試左個午市套餐酸菜魚
燉湯

個湯就有驚喜例湯變燉湯,

而且好足料

良哥酸菜魚$78
良哥酸菜魚

魚湯唔算辣,搭配酸中帶甜的酸菜,酸味富層次

酸菜魚份量好多

魚片夠鮮味肉質爽口彈牙

酸菜就大大塊下面仲有芽菜同粉

加埋碗白飯包你食到飽曬

北海道3.6牛乳奶凍
入口滑嘟嘟,涼浸浸有淡淡牛乳味,
北海道3.6牛乳奶凍

入口涼意由喉龍滑入心,好爽!

想靜靜地傾下野食個飯呢到係你概好選擇

新南苑私房菜
地址 :尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

營業時間:星期一至日11:30 - 22:00

電話號碼:28773690 / 93118877
2022-12-13
2023-02-18 39 浏览
天氣凍 一於盡情吃火鍋吧!今日一行四人科學館玩完之後就黎左新南苑火鍋店叫左佢地嘅招牌麻辣雞煲 原來仲有金湯酸菜魚同埋麻辣鴨血毛血旺 三揀一食完雞煲仲可以食埋刺身同火鍋 正呀🥰🥰🥰4小碟佐酒小食開開胃最中意醃泡菜爽口 食落去清清哋好味😍😍麻辣雞煲雞肉吸收了配料的香味 件件都啖啖肉夠晒嫩口 香濃微辣 香而不會過辣🤤 鮮嫩可口 食落都好夠熱 幾滿意值得一讚👍🏻 再送海鮮同刺身拼盆 (僅上一次)時令刺身拼盤全部都好新鮮 睇得出食材落足本滿足鍾意食刺身既我啊🥳🥳最鍾意隻蝦 牡丹蝦大大隻多膏 夠哂鮮甜三文魚夠哂肥美 啖啖肉好惹味😋冰鎮鮑魚好好味 回哂本30多款火鍋配料 任飲任食😆任食牛牛拼盤包括本地手切牛切牛一份任食見到有呢兩款小菜即刻愛愛眼😍推介任食牛牛拼盤有多款不同的牛 🥩SRF極黑美國和牛 🥩美國極上牛肉🥩澳洲草飼封門柳 🥩安格斯牛小排 牛肉花紋分布靚靚的牛 好靚好新鮮 整體相當吸引👍🏻色澤紅潤 牛脂分佈均勻😝SRF極黑美國和牛入口香濃牛味封門柳肉質鬆軟 唔會太肥 肉味極濃熊仔南瓜金湯好好飲 清淡且有營養任食配料 大力推薦🎉台灣黑椒豬肉腸 墨汁墨魚丸灌湯小籠包 韓國芝土麵~~~
天氣凍 一於盡情吃火鍋吧!
今日一行四人科學館玩完之後就黎左新南苑火鍋

麻辣雞煲雞肉吸收了配料的香味 件件都啖啖肉
夠晒嫩口 香濃微辣 香而不會過辣🤤
鮮嫩可口 食落都好夠熱 幾滿意
值得一讚👍🏻

再送海鮮同刺身拼盆 (僅上一次)
時令刺身拼盤全部都好新鮮 睇得出食材落足本

SRF極黑美國和牛入口香濃牛味
封門柳肉質鬆軟 唔會太肥 肉味極濃

熊仔南瓜金湯好好飲 清淡且有營養

任食配料 大力推薦🎉台灣黑椒豬肉腸 墨汁墨魚丸
灌湯小籠包 韓國芝土麵~~~~~~~

最後甜品係3.6北海道牛乳奶凍
各式飲料冷泡茶 水果茶等等 非常豐富
服務態度非常好 有禮貌 好細介紹
1K
一向打邊爐都會prefer去任食的,因爲可以食到好盡興!前排見到呢間火鍋放題店有幾款放題選擇,仲可以食三個鐘,可以慢慢食唔會太chur。點了個海鮮餐,真係超豐富,有鷄煲、刺身、牛肉、海鮮拼盤、任食火鍋食物,樣樣食材都好高水準。 【1.熱辣辣雞煲】- 可以自己選擇辣度,上菜後炒到吱吱聲好香,雞肉食落去好惹味,肉質嫩嫩的。建議一路等到最後先食洋蔥,熱到淋淋地幾甜。【2.時令刺身拼盤】-本來無咩expectation,但估唔到水準唔錯!刺身蝦勁大隻,而且彈口鮮甜。三文魚係魚腩,肥瘦適中,口感一流。另外帶子、北寄貝等都好鮮甜。特別鍾意鮑魚,都幾大隻得來口感好好。 【3.本地手切牛頸脊】-每2-4位就送一碟,肉質有咬口。【4.時令海鮮拼盤】 -一大盤海鮮咁上,真係勁正!因爲店内有樣缸養龍蝦,所以龍蝦係超生猛,食落去好彈口鮮甜,完全無expect過放題都會有新鮮海鮮食到。-另外青口都係出乎意料地大大隻,食落去勁鮮甜,肥美肉質好juicy,完全超出放題水準。 -食過海鮮後個湯底真係勁甜,無論整咩都吸曬精華【5.任食火鍋配料】- 之後就到任食環節,海鮮餐本身仲可以點海蝦、脆脘片、龍躉片、極上牛肉、西班

【1.熱辣辣雞煲

【2.時令刺身拼盤】

【3.本地手切牛頸脊】
-每2-4位就送一碟,肉質有咬口。

【4.時令海鮮拼盤】
時令海鮮拼盤

-食過海鮮後個湯底真係勁甜,無論整咩都吸曬精華

【5.任食火鍋配料】

- 之後就到任食環節,海鮮餐本身仲可以點海蝦、脆脘片、龍躉片、極上牛肉、西班牙豚肉粒、黑椒豬肉腸等,仲有其他火鍋配料(響鈴、菜、雞件等
- ❤️個人推介必點以下款式:

✨ 西班牙豚肉粒:估唔到放題會真係用上平時係premium超市見到嘅高質西班牙豬肉粒,肉質超級juicy,好香口有嚼勁,食落去滿口豬肉香😋😋😋真係粒粒滋味!
龍躉片

✨ 龍躉片:同樣有水準,魚皮滑得來彈口,入面肉質軟嫩juicy,夠新鮮
✨海蝦:真係有海蝦嘅彈口鮮甜口感,蝦膏都好香

另外出面仲有真材實料自家冷泡茶,用上水果浸,飲落去淡香果味再有茶香。

呢到真係好高水準嘅火鍋放題選擇💕下次會再來!
龍躉片
2023-02-15 770 浏览
位於尖沙咀的任點任食火鍋館,環境如身處海鮮酒家般熱鬧。之前跟同學吃過午市208任飲任食『開心餐』感覺價性挺高,於是情人節也要吃好西,任食識揀好吃之餘,幸福自然不會肥。任食海鮮餐到底包啲咩?好~我哋去片:先吃雞煲再打邊爐🍲湯底要了蟲草花椰子花膠湯,湯頭材料十足。雞選了中辣,雞肉嫩滑,愈煲愈入味,就連爆炒時都令人刺激口水流。再加入脆炸油炸鬼,更具滋味。前菜款式多,有泡菜木耳白雲鳳爪合桃等,最喜歡是炸蝦多士,脆卜卜,軟硬兼備。刺身船擺得好睇,有蟹棒三文魚北寄貝榮螺等,比平時的放題質素要高,煙霧離漫,更起食慾。海鮮🦞龍蝦青口生蠔帶子鯇魚片都新鮮,特別是龍蝦相當彈牙,打邊爐令湯愈煲愈濃香,湯頭越嚟越甜。本地手切牛頸脊牛味夠濃,怪不得每兩位只送一碟。吃完上面基本上已飽了,另外再要了魷魚水魷,美國極上牛肉即肥牛和濃厚牛味的牛骨清湯牛丸,味道也不錯。芝士腸屬個人大愛,不停吃,吃不停,芝心滿口是。飲品櫃品種多,除了甜飲外還有自家制泡茶。食後感:下次如果不幸加班,會帶同事過黎試埋個九點半貓頭鷹時段去,貪佢平一啲,三百幾仲無加一。
位於尖沙咀的任點任食火鍋館,環境如身處海鮮酒家般熱鬧。

任食海鮮餐到底包啲咩?好~我哋去片:

先吃雞煲再打邊爐🍲湯底要了蟲草花椰子花膠湯,湯頭材料十足。

本地手切牛頸脊牛味夠濃,怪不得每兩位只送一碟。

芝士腸屬個人大愛,不停吃,吃不停,芝心滿口是。

飲品櫃品種多,除了甜飲外還有自家制泡茶。

2023-02-13 120 浏览
這家新南苑私房菜的招牌麻辣雞煲是一道絕妙的佳餚,其香氣扑鼻,味道鮮美。它的味道富含香料和麻辣味!這款南瓜熊湯底帶有淡淡的南瓜味,湯底的稠度適中,不會太稠也不會太清,搭配上鮮嫩的蔬菜和細緻的香料,帶出清新和獨特的味道。任食牛牛拼盤包括本地手切牛切牛一份,味道鮮美,肉質嫩滑,搭配上醬汁,更是一道美味的佳餚。此外,美國極上牛肉和澳洲草飼封門柳也是餐廳的招牌菜,味道鮮味,肉質細嫩,令人回味無窮。冰鎮鮑魚和時令刺身拼盤是一道絕妙的前菜,味道清新。刺身有超多不同的款式,比想像中豐富!此外,還提供了一系列美味的任食配料,如墨汁墨魚丸、灌湯小籠包、韓國芝土麵和台灣鴨血,各有不同口感!最後,餐廳還有3.6北海道牛乳奶凍和超過20款飲品,甜品味道清甜。總而言之,這家餐廳是一個絕對值得推薦的好地方,味道鮮美,食材新鮮~

新南苑火鍋店(尖沙咀)的菜單中有許多選擇,味道都非常出色。招牌的麻辣雞煲帶有微微辛辣的味道,夠香辣。任食牛牛拼盤中的本地手切牛切牛味道鮮美,肉質嫩滑。任食的SRF極黑美國和牛、美國極上牛肉、澳洲草飼封門柳和安格斯牛小排味道都香,肉質嫩滑。火鍋南瓜湯底帶有濃郁的南瓜味,蔬菜等配料也十分豐富,充分發揮南瓜的味道。佐酒小食中的冰鎮鮑魚和時令刺身拼盤味道鲜美,魚的肉質鮮嫩。刺身每一塊刺身都是細緻的切片,充分發揮了魚的原味!推介任食配料中的台灣黑椒豬肉腸、西班牙豚肉粒、牛骨清湯牛丸、薑汁皮蛋貢丸、墨汁墨魚丸和灌湯小籠包味道都香,而且感覺特別,令人難以忘懷。甜品總的來說,新南苑火鍋店的味道都非常出色,是一家值得推薦的餐廳!另外午餐仲有抵食開心餐,貓頭鷹時間更有特別優惠,記得注意啦.

甜品

2023-02-07 922 浏览
天氣咁凍最適合雞煲+打邊爐,今次一於就去尖沙咀搵食☺️一入到嚟已經見到好多Marvel嘅擺設,呢間店嘅老闆睇嚟真係好鍾意Marvel系列🤣 佢入邊有好多唔同款嘅放題,因為我鍾意食牛,所以今次就揀咗牛牛餐 $388/180分鐘!一開始就梗係拎咗嘢飲先啦,除咗罐裝嘢飲仲有自家製嘅洛神花茶☕️同檸檬🍋薏米水,唔想飲咁多甜野嘅話就可以試下自家製飲品,都唔錯㗎!一嚟到就上咗個刺身拼盤先,份量都幾多款式,幾齊全👏🏻而且每款刺身都好新鮮,個鮑魚仲要係醃製過,非常彈牙🤩 另外,佢有四款前菜,啲前菜都可以添加㗎!之後就會上個雞煲,煮6至8分鐘就可以食㗎啦!啲雞醃得好入味😎而且好嫩口,食食吓就已經食晒了😳我哋叫咗BB辣,已經好惹味!啲雞仲可以無限添加㗎!最後就係火鍋環節🥘 佢有10款湯底可以揀,可以揀單拼或者雙拼,咁我就揀咗南瓜公仔蜆湯同蟲草花椰子花膠湯,養生之選🫶🏻 牛肉有好多選擇,我覺得最好食就係牛小排同美國和牛🐂 牛味好濃,而且淥幾秒鐘整7成熟,食落去入口即溶😋真係好正!佢仲有其他配料可以任叫,我哋就叫咗台灣腸、豆腐、豬頸肉、蔬菜拼盤、芝心丸、凍豆腐等等,佢甜品仲有我最愛嘅牛乳布甸🍮甜品一定要叫多幾杯,

佢仲有其他配料可以任叫,我哋就叫咗台灣腸、豆腐、豬頸肉、蔬菜拼盤、芝心丸、凍豆腐等等,佢甜品仲有我最愛嘅牛乳布甸🍮甜品一定要叫多幾杯,因為真係好滑,好重奶味🥛 最後仲叫多幾條牛肉先走,食完肚腩大滿足😉 啱晒成班朋友聚會!

總括而言 (5個🧡係最高)
好味指數 : 🧡🧡🧡🧡🤍
服務態度 : 🧡🧡🧡🧡🤍
環境打卡 : 🧡🧡🧡🧡🤍
回頭指數 : 🧡🧡🧡🧡🤍

📍新南苑私房菜
🏢尖沙咀寶勒巷3-7A萬事昌廣場2樓1號舖
🕗星期一至日 12:00 - 02:00

#尖沙咀美食 #尖沙咀必食 #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-02-02
2023-01-31 203 浏览
sashimi platter & homemade snacks 刺身拼盤、餐前小食套餐包括咗嘅刺身拼盤有三文魚🐟、虎蝦、鮑魚、八爪魚🐙、油甘魚各兩件,新鮮甜美,而餐前小食有炸蝦多士🍤🍞同油炸鬼,香脆可口,係個唔錯嘅小食Seafood & hotpot ingredients 時令海鮮🦞、火鍋配料外觀好吸引嘅海鮮拼盤有龍蝦、聖子、鮮嫩魚腩各兩份,龍蝦夠鮮甜爽口,火鍋配料嘅選擇都好多元化,好似有美國🇺🇸極上牛肉🥩、幾高質嘅西班牙豚肉粒🍖、脹卜卜嘅灌湯小籠包、台灣黑椒豬肉腸🥓、鴨血等,仲有蔬菜藍、唔同嘅主食可以揀👍🏻Chicken hotpot 🐓雞煲雞煲嘅份量十足,辣嘅程度都有三款選擇🌶,嫩滑嘅雞肉涵蓋雞髀、雞胸、雞頸肉,醃得好入味,加埋洋蔥🧅、芫荽、蔥花等配料,聞落去好香Desserts & beverages 甜品、飲品飲品大概有20款選擇,適合唔同人嘅口味,例如有汽水🥤、果汁🍹、自家製花茶同檸檬薏米水🍋,連埋打邊爐同雞煲一齊食好夾呀😋
刺身拼盤、餐前小食

Seafood & hotpot ingredients
時令海鮮🦞、火鍋配料

Chicken hotpot 🐓雞煲

Desserts & beverages 甜品、飲品
2023-01-28 163 浏览
前排食得海鮮多好耐都無食過雞煲,碌IG見到朋友食突然又想食,數數手指應該都有幾個月無食了,今日突然轉凍好岩食雞煲邊爐,既然想食立即約朋友出去食,好彩都有朋友陪我食😛朋友話想試新南苑又有刺身又有雞煲又有牛任食,岩哂我呢個食肉獸😌有suggestion就可以出發!!.牛牛餐 $388 per one 呢度真係一次過滿足哂三個願望,首先上個刺身船,有蝦,蟹柳,三文魚,北寄貝,八爪魚,劍魚同鮑魚。刺身鮮甜,鮑魚爽口.食完個刺身就到雞煲,職員每過幾分鐘會過黎幫我哋撈怕燶會痴底,雞煲我哋叫左少辣,雞肉入味又嫩滑,仲可以任食!小食有個蝦多士,多士香脆蝦肉爽口彈牙!.食完雞煲最後就到邊爐,湯底揀咗蟲草花膠海底椰湯,有塊勁大勁厚肉既花膠係到,湯底清甜好飲!牛肉拼盤好吸引,有五個部位,分別係牛小排,封門柳,極上牛肉,牛頸脊同美國和牛同。全部都係牛最靚既位置而且又新鮮,除咗牛頸脊外,其他仲可以任食,食到飽為止!其實食完前面3款野已經飽飽地,但係打邊爐又口痕想其他配料。.配料方面基本上平時食火煱會叫既都有齊,我哋叫左牛丸,牛栢葉,牛餐肉,炸魚皮,鴨血同薯粉。再配埋個湯一齊飲,正啊!.最後仲有個甜品係北海道牛乳

牛牛餐 $388 per one

其實食完前面3款野已經飽飽地,但係打邊爐又口痕想其他配料。

最後仲有個甜品係北海道牛乳奶凍,好滑好香奶味又唔甜,我可以食好多個😂食完呢餐真係好滿足同時又肥左幾磅實在太豐富啦!肥?食完先減啦,唔肥又邊有得減喎😎
2023-01-19 171 浏览
天氣轉冷,降至十度左右,所以今年的團年飯就去了打邊爐,保證熱辣辣。餐廳有幾款放題套餐,老人家喜歡食清一點,所以就要了海鮮餐。佐酒小食:有四款,有辣有唔辣,送酒一流。蝦多士:炸至金黃香脆,蝦膠彈牙。刺身拼盤:最好味一定是三文魚及帶子,十分鮮甜,其他都不錯,但始終三文魚是我至愛。麻辣雞煲:大量的洋葱及蒜頭,雞件炒至剛熟,因此很嫩滑,而且雞件吸收了麻辣香味,十分惹味。海鮮拼盤:海鮮新鮮,尤其是龍蝦,肉質彈牙;生蠔鮮甜;鯇魚肉爽彈鮮甜。手切牛頭脊:紋理清晰,充滿油脂甘香,又不會太肥膩。其他任食配料都有三十多款,海蝦、醉雞件、台灣腸及丸等等,全部都有質素的保証。3.6北海道牛乳奶凍:甜度適中又夠奶香,十分幼滑。薏米水/山渣茶:打邊爐可以清下熱,又唔會太甜。
佐酒小食:有四款,有辣有唔辣,送酒一流。

蝦多士:炸至金黃香脆,蝦膠彈牙。

手切牛頭脊:紋理清晰,充滿油脂甘香,又不會太肥膩。

3.6北海道牛乳奶凍:甜度適中又夠奶香,十分幼滑。

薏米水/山渣茶:打邊爐可以清下熱,又唔會太甜。
2023-01-19 166 浏览
友人介紹尖沙咀打邊爐&雞煲放題好去處,入到餐廳才知道這裏評價非常高,而且還拿了多個有名的獎項。價錢不太貴,性價比高。餐廳裝修比較簡單,同時擺滿了不同的手板模型😍 而座位空間感也較大,坐得比較舒服。🌱餐牌上有5款套餐,而我就選擇了牛牛餐。套餐是先包有刺身拼盤,而話裡會用刺身船上枱,擺盤超靚。有大大隻赤蝦,帶子、鮑魚、北寄貝、螺肉、三文魚和八爪魚。樣樣都非常新鮮,非常甜美🌱刺身船之後就到食個「無限添食的雞煲(可選辣度)」。 雞煲會先加入油炸鬼碎碎攪勻,吸汁又脆口,增加了多個層次。雞肉都算滑,但沒有吃太多,要留肚位置打邊爐🌱今次揀咗牛牛餐,首先係會食個雞煲放題,雞煲個汁調到啱啱好,帶少少沙嗲嘅辣味,配埋佢特製嘅油炸鬼,索晒啲雞煲汁既精華好正好好食😋🌱牛肉上枱擺盤好靚,手切牛頸脊(牛頸脊不包任食)、安格斯牛小排、封門柳、美國極上牛薄切和美國和牛。最好味就當然是牛頸脊,肥瘦分明,牛味突出。牛小排同和牛都好好味,我兩人總共加了10碟😆🌱 最後就是飲品選擇,款式都有好多,最特別就是有自家製涼茶,而當中檸檬薏米水味道夠濃,清甜得來好解渴,一定要試

🌱今次揀咗牛牛餐,首先係會食個雞煲放題雞煲個汁調到啱啱好,帶少少沙嗲嘅辣味,配埋佢特製嘅油炸鬼,索晒啲雞煲汁既精華好正好好食😋

雞煲
海鮮拼盤
火鍋配料
雞煲
海鮮拼盤
火鍋配料
這間位於尖沙咀的新南苑私房菜,晚市主打雞煲火鍋放題,有幾個不同的套餐,包括海鮮、牛牛等,價錢由二百幾蚊起,食物款式甚多,而且味道不俗。店員先送上幾款佐酒小食,有雲耳、鳳爪及泡菜等。蝦多士中間蝦膠新鮮彈牙。飲品有冷泡茶、水果茶等健康飲品,另外還有多款汽水。刺身拼盤有6-7款刺身,三文魚、帶子、油甘魚等等,味道鮮甜又豐富。冰鎮鮑魚煮至入味又彈牙。除了任食雞煲或鴨血外,還有酸菜魚可以揀,我們就要了雞煲,雞件加了洋葱等爆炒,十分惹味又嫩滑,麻辣香味十足。食完雞煲後,就揀了個蟲草花椰子花膠雞湯底打邊爐。本地手切牛頭脊色澤鮮艷,油脂分明,入口嫩腍有肉香。時令海鮮拼盤有龍蝦、帶子、生蠔、脆鯇片、青口,海鮮全部都很新鮮,龍蝦彈牙,鮑魚爽口,魚片鮮甜爽滑。除此之外,還有多款任食配料,包括海蝦、美國牛肉、雞件、丸類及台灣腸等,食材新鮮,款式都很多。最後食返杯3.6北海道牛乳奶凍,非常滿足的一餐。

店員先送上幾款佐酒小食,有雲耳、鳳爪及泡菜等。

蝦多士中間蝦膠新鮮彈牙。

飲品有冷泡茶、水果茶等健康飲品,另外還有多款汽水。

食完雞煲後,就揀了個蟲草花椰子花膠雞湯底打邊爐。

本地手切牛頭脊色澤鮮艷,油脂分明,入口嫩腍有肉香。

最後食返杯3.6北海道牛乳奶凍,非常滿足的一餐。
今日經過尖沙咀辦年貨,諗住新年同朋友食好西就揀咗呢間評價好高嘅新南苑放題!新南苑餐廳既裝修為簡約風,空間感好大,唔會好似某啲連鎖放題咁坐到轉個身都撞到人,佢亦提供多間VIP房適合8至12人嘅聚會(需要提早預訂)嚟到先知原來佢都幾出名個喎!拎好多獎今次揀咗牛牛餐,首先係會食個雞煲放題,雞煲個汁調到啱啱好,帶少少沙嗲嘅辣味,配埋佢特製嘅油炸鬼,索晒啲雞煲汁既精華好正好好食😋刺身拼盤超正!!赤蝦好大只,好新鮮!仲有帶子、北寄貝、冰鎮鮑魚、八爪魚、螺片和三文魚🍣,鮑魚爽滑彈牙,帶子鮮甜好味,超正!首先佢會上咗一盤牛肉俾你食住先,牛肉質素超高!最好食安格斯牛小排同手切牛頸脊(牛頸脊不包任食)封門柳都好食,牛頸脊肥瘦分明,輕輕一碌就OK,牛肉咪味好出,牛小排油而不膩,質嫩爽滑,食肉獸必點!今次揀咗熊仔頭南瓜湯底,影相打卡一流!雖然個南瓜味唔係好濃烈,但係佢食材本新已經新鮮,輕點少少豉油已經好好食,好正好耐冇食過咁高質嘅放題😋嘢飲方面選擇都好多,最多人揀呢就係熊仔樽水果茶同埋檸檬薏米水,水果茶就一般啦,味道偏淡純粹打卡😂我想講呢個檸檬薏米水係必飲!除咗佢係新鮮製作,健康得來又好味,唔會好似出面嗰啲薏

嚟到先知原來佢都幾出名個喎!拎好多獎

海鮮船

牛牛餐

嘢飲方面選擇都好多,最多人揀呢就係熊仔樽水果茶同埋檸檬薏米水,水果茶就一般啦,味道偏淡純粹打卡😂我想講呢個檸檬薏米水係必飲!除咗佢係新鮮製作,健康得來又好味,唔會好似出面嗰啲薏米水淡茂茂,佢嗰個檸檬薏米係好香甜好濃味,好飲到最後我飲咗3支!😌

庆祝纪念
团年饭
海鮮船
  • 極黑美國和牛
  • 草飼封門柳
  • 安格斯牛小排
  • 手切牛頸脊
2023-01-15 124 浏览
新南苑火鍋好出名,都食過好幾次。 原來搬咗嚟尖沙咀,嚟試吓新店先!門口望入去已經見到唔少老闆啲私人珍藏,朋友睇到不亦樂乎。地方好大吓,除咗有啲廂房,卡位都超舒適,配有電視,食住嘢睇波睇戲睇劇睇新聞都好正。幾款套餐,我哋揀咗海鮮餐,正價時段$388再加一。 原來有早鳥、貓頭鷹、深宵時段優惠,仲要無加一,下次OT可以同同事嚟食個貓頭鷹時段喎。 套餐包括刺身+海鮮+雞煲/毛血旺/酸菜魚(三揀一)+火鍋,超滿足!飲品櫃除咗常見嘅飲品仲有冷泡茶、水果茶等等,解膩又幫助消化,食放題就啱晒。刺身拼盤好豐富,兩個人食都送大大盤。鮑魚大大隻,甜蝦蝦膠味重,其他都新鮮厚切。套餐揀咗招牌麻辣雞煲,打開蓋香味撲鼻,雞件鮮嫩仲夠晒惹味,仲有好多我鍾意嘅芫茜~正呀!食完雞煲就上個湯底開始火鍋,鴛鴦湯底揀咗蟲草花椰子花膠,清香又養顏;濃香沙爹湯就夠惹味香濃。跟餐送肉味濃郁嘅本地手切牛頭脊;仲有時令海鮮拼盤,龍蝦、青口、鯇魚片、帶子、蠔,凈係隻龍蝦已經回咗唔少本,其餘海鮮都係又大又鮮。食到呢個階段已經飽咗七成,所以先食個蔬菜拼盤減低膩感,再戰任食配料,我哋都係主攻海鮮,海蝦、龍躉片就算係任食都係無降低質素,抵讚!最後

最後食埋甜品,3.6北海道牛乳奶凍,火鍋後食更覺涼透心~

咁抵食,下次要約埋班波友包廂睇波食火鍋先得!