2023-02-15
位於尖沙咀的任點任食火鍋館,環境如身處海鮮酒家般熱鬧。之前跟同學吃過午市208任飲任食『開心餐』感覺價性挺高,於是情人節也要吃好西,任食識揀好吃之餘,幸福自然不會肥。任食海鮮餐到底包啲咩?好~我哋去片:先吃雞煲再打邊爐🍲湯底要了蟲草花椰子花膠湯,湯頭材料十足。雞選了中辣,雞肉嫩滑,愈煲愈入味,就連爆炒時都令人刺激口水流。再加入脆炸油炸鬼,更具滋味。前菜款式多,有泡菜木耳白雲鳳爪合桃等,最喜歡是炸蝦多士,脆卜卜,軟硬兼備。刺身船擺得好睇,有蟹棒三文魚北寄貝榮螺等,比平時的放題質素要高,煙霧離漫,更起食慾。海鮮🦞龍蝦青口生蠔帶子鯇魚片都新鮮,特別是龍蝦相當彈牙,打邊爐令湯愈煲愈濃香,湯頭越嚟越甜。本地手切牛頸脊牛味夠濃,怪不得每兩位只送一碟。吃完上面基本上已飽了,另外再要了魷魚水魷,美國極上牛肉即肥牛和濃厚牛味的牛骨清湯牛丸,味道也不錯。芝士腸屬個人大愛,不停吃,吃不停,芝心滿口是。飲品櫃品種多,除了甜飲外還有自家制泡茶。食後感:下次如果不幸加班,會帶同事過黎試埋個九點半貓頭鷹時段去,貪佢平一啲,三百幾仲無加一。
任食海鮮餐到底包啲咩?好~我哋去片:
先吃雞煲再打邊爐🍲湯底要了蟲草花椰子花膠湯,湯頭材料十足。
本地手切牛頸脊牛味夠濃,怪不得每兩位只送一碟。
芝士腸屬個人大愛,不停吃,吃不停,芝心滿口是。
飲品櫃品種多,除了甜飲外還有自家制泡茶。