前幾日同朋友聚會,一個想食雞煲,一個想食日本菜,所以搵左間一次滿足曬佢地願望嘅私房菜🤣環境方面,Lee間餐廳好光猛闊落,同埋好多figure公仔🤣🤣最驚喜嘅係每個卡位都竟然會有一部電視😃另外仲會有房,岩曬一大班人去聚會啊🥰近門口位置仲會有好多飲品選擇,其中比較特別嘅係店入面有自家調嘅水果茶,會用個熊仔樽入住🤩,火鍋醬料就喺中間嘅位置,擺放得幾乾淨企理👍🏻服務方面都好好,店員都好細心咁介紹湯底今次喺食物方面,我哋就叫咗◽️牛牛餐 $388一開始會食咗雞煲先,店員會好用心咁幫你煮好個雞煲,個雞煲超級香,但係一啲都唔鹹😛👍🏻等食雞煲嘅同時,已經會有好多前菜比你食,真係唔會餓親,最驚喜嘅係蝦多士,好鮮好脆👍🏻另外仲有刺身船🤩啲刺身唔會有雪氣💕同埋好新鮮👍🏻食完雞煲就可以叫起火鍋🤩本身牛牛餐已經有牛牛拼盤☺️有4款靚牛食🤤個人特別喜歡封門柳🤭肉味重d甜d無咁肥🤫除此之外仲有好多火鍋配料可以選擇,最後值得一提,個牛奶奶凍好好食💕整體來講真係幾抵食😌有興趣嘅朋友都可以去試下☺️📍新南苑私房菜 (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖#雞煲 #刺身船 #聚會餐廳 #一班人去邊好 #牛肉 #超多牛

服務方面都好好,店員都好細心咁介紹湯底
今次喺食物方面,我哋就叫咗

◽️牛牛餐 $388

有興趣嘅朋友都可以去試下☺️

📍新南苑私房菜 (尖沙咀)
尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖

#雞煲 #刺身船 #聚會餐廳 #一班人去邊好 #牛肉 #超多牛 #蝦多士好食 #超多figure #私房菜
2023-01-13 75 浏览
之前夜晚打邊爐已經覺得非常滿意。今天同朋友去試午餐,覺得物超所值。真材實料老火湯,足料新鮮酸菜魚,美味可口牛柳粒價錢合理,雖然只提供指定午市套餐,但本人覺得勝價比高的午餐,下次一定會再嚟
2023-01-13
2023-01-10 1091 浏览
今日去左新南苑食雞煲火鍋呻笨🤪原來早鳥有優惠,每人平$50,下次真係要醒目啲先得😅 首先去飲品吧睇睇,原來有花茶,冷泡茶,仲有薏米水添👍 刺身拼盤好吸睛,有我最喜歡嘅赤海蝦,大隻到呢。。。 冰鎮鮑魚,爽口吾韌,先泡製過,味道不錯哦😍三文魚仲係腩添,好肥美,滑嘟嘟😋😋😋 嚟個雞煲,侍應幾分鐘就過嚟撈一撈,怕黏煲底,真細心👍打開雞煲蓋就聞到陣陣香味,急不及待試返舊,啲雞好入味,肉又嫩滑,辣得過癮,可以無限添加🤩 食到咁上下就轉火鍋啦~揀左胡椒豬手煲,鍋內有好多舊豬手,豬手醃鹹左,好滋味,豬皮爽得嚟又腍腍地,口感好正😋😋😋 牛拼盤牛小排、牛頸脊、封門柳、極上牛肉、美國和牛,色澤鮮明,好新鮮😍 輕輕一淥,入口即溶,牛味濃🥰 一個二個都係牛魔王,真係食牛都返晒本🤪 另外再加單酒釀雞件,呢個值得推介,酒味濃,雞肉又夠滑,正👍 仲有北海道牛乳奶凍,好香滑,又吾會太甜,滿足🥰

今日去左新南苑食雞煲火鍋

呻笨🤪原來早鳥有優惠,每人平$50,下次真係要醒目啲先得😅

首先去飲品吧睇睇,原來有花茶,冷泡茶,仲有薏米水添👍

刺身拼盤好吸睛,有我最喜歡嘅赤海蝦,大隻到呢。。。

冰鎮鮑魚,爽口吾韌,先泡製過,味道不錯哦😍

三文魚仲係腩添,好肥美,滑嘟嘟😋😋😋

嚟個雞煲侍應幾分鐘就過嚟撈一撈,怕黏煲底,真細心👍

食到咁上下就轉火鍋啦~

牛拼盤

輕輕一淥,入口即溶,牛味濃🥰

一個二個都係牛魔王,真係食牛都返晒本🤪

另外再加單

酒釀雞件,呢個值得推介,酒味濃,雞肉又夠滑,正👍

仲有北海道牛乳奶凍,好香滑,又吾會太甜,滿足🥰

2023-01-08
  • 胡椒豬手鍋
  • 牛頸脊
  • 牛小排
2023-01-09 122 浏览
天氣又凍返,第一時間諗起雞煲同打邊爐,呢度一次過滿足晒我兩個願望😍😍呢餐真係好豐富,打邊爐之前先食刺身!有蝦、鮑魚、仲有肥美三文魚腩、油甘魚…🐔雞煲揀左BB辣,辣度都已經夠晒刺激🥵雞煲係任食架,但我哋想留肚食其他野,所以食左一輪雞煲就已經𨍭左打邊爐,呢度好細心,可以換一個湯底用嚟打邊爐,唔會剩係雞煲加水🍲火鍋湯底揀左🎃南瓜湯,個湯竟然係以bear bear🐻造形上枱、好可愛😍😍店員會即席加湯,咁隻bear bear 🐻就慢慢同D湯溶埋一齊,先試啖南瓜湯,真係好甜🥰🦞海鮮打邊爐點少得海鮮同牛肉呢?海鮮拼盤有大大隻波士頓龍蝦🦞生蠔🦪帶子、青口、脆肉鯇…全部鮮甜肥美🥩本地手切牛頸脊✨任食配料、仲要好有誠意!必食🐟厚切龍躉片🦐海蝦🐮美國極上肥牛🐷西班牙豚肉粒🦑蜜汁墨魚丸總結:🎃南瓜湯好鮮甜,烚乜都好食D咁,其實仲有好多野任食,呢度啲嘢食份量十足,好快就打爆晒我哋個胃😂

🐔雞煲

🦞海鮮

🥩本地手切牛頸脊

✨任食配料、仲要好有誠意!必食
🐟厚切龍躉片
🦐海蝦
🐮美國極上肥牛
🐷西班牙豚肉粒
🦑蜜汁墨魚丸

2023-01-09 466 浏览
今晚返風,凍凍地緊係圍爐食下嘢啦~揀左尖沙咀“新南苑”嘩。。。原來一次過有三種口味👍先嚟個刺身拼盤有鮑魚、赤海蝦、三文魚、北寄貝、劍魚、海螺、八爪魚。赤海蝦好大隻,蝦頭有膏,超鮮甜,蝦肉爽口彈牙😋😋😋冰鎮鮑魚,好似先醃過,爽口之餘好好味😍雞煲要左BB辣,小小辣好滋味,雞肉又嫩又入味,加埋啲油炸鬼,索味又脆口,惹味👍食伴炸鮮奶醒下胃,有啲似蝦多士添喎🤩蟲草花花膠海底椰湯底,清清甜甜。牛肉拼盤超吸引,全部都係靚嘅部位:牛小排、封門柳、牛頸脊、和牛、極上牛肉。除左牛頸脊,全部都可以再加單,無限加,食都夠,食到飽😅仲有好多配料任食,但我地係牛魔王,當然食牛食都返晒本啦🤪蔬菜籃砌得好靚,青青綠綠,好養見😅飲品都好多選擇,最特別係有水果茶、冷泡茶,連薏米水都有👍最後食埋個北海道牛乳奶凍,真係好滿足👍三百幾蚊有咁多嘢食,食足三個鐘,材料上盛,下次聚會又多一個選擇啦👍
今晚返風,凍凍地緊係圍爐食下嘢啦~
揀左尖沙咀“新南苑”

嘩。。。原來一次過有三種口味👍

先嚟個刺身拼盤
有鮑魚、赤海蝦、三文魚、北寄貝、劍魚、海螺、八爪魚。

赤海蝦好大隻,蝦頭有膏,超鮮甜,蝦肉爽口彈牙😋😋😋

冰鎮鮑魚,好似先醃過,爽口之餘好好味😍

食伴炸鮮奶醒下胃,有啲似蝦多士添喎🤩

蟲草花花膠海底椰湯底,清清甜甜。

仲有好多配料任食,但我地係牛魔王,當然食牛食都返晒本啦🤪

蔬菜籃砌得好靚,青青綠綠,好養見😅

飲品都好多選擇,最特別係有水果茶、冷泡茶,連薏米水都有👍

最後食埋個北海道牛乳奶凍,真係好滿足👍

2023-01-08
  • 冷泡菜
  • 牛牛餐
  • 刺身拼盤
  • 牛拼盤
每次同朋友諗食咩都好頭痕,樣樣都想食,所以多數食日本菜,大家都鍾意食刺身,但近排天氣凍又想食火鍋,咁朋友又話想食埋雞煲,最後去咗一間「刺身+海鮮+雞煲+火鍋」集一身放題,食足180分鐘!食到個肚漲住走~店舖勁多Figure,鍾意Marvel 嘅我都觀賞咗好耐一坐低已經有4小碟前菜,連鳳爪都有,之後再送碟蝦多士,飲品櫃種類多,另有自制冷泡茶/水果茶/五花茶,任食3.6北海道牛乳奶凍海鮮餐包括刺身拼盤,揀選時令刺身,今次我嘅刺身船有:三文魚、甜蝦、帶子、油廿魚、螺片、希靈魚、北寄貝。全部都好新鮮鮮甜,咁多種類食完都飽咗一半!揀咗招牌麻辣雞煲食,夠辣夠惹味!雞肉嫩滑,冬天食雞煲真係好正!食完雞煲換個煲底再食火鍋,揀咗蟲草花椰子花膠湯底,清得嚟夠補。跟餐再送本地手切牛頭脊、蔬菜拼盤、及時令海鮮拼盤(每位5款)有:鮑魚、龍蝦、魚、聖子、生蠔,真係好誇!食極都有咁!由於太飽關係,任食配料我係未嗌過,唔想浪費食物,基本上跟餐送嘅食物同份量已經好飽!總結一下:極度推介三心兩意咩都想食嘅朋友仔去食,因為真係可以一次過滿足好幾個願望,又有得任食,時間又長,大食d絕對回到本!新南苑私房菜📍地址: 尖沙咀寶勒

店舖勁多Figure,鍾意Marvel 嘅我都觀賞咗好耐

新南苑私房菜
📍地址: 尖沙咀寶勒巷3-7A號萬事昌廣場2樓1號舖
2022-12-21
  • 海鮮餐
  • 招牌麻辣雞煲
  • 刺身拼盤
2022-12-29 358 浏览
性價比高,食過都話好的雞煲放題!費用:我們食的食最頂級的套餐(滿足餐),🆕店開張9折優惠,人均$498/位,任食180分鐘!(5:30入坐,$338/位,11:30入坐$298/位。中午散點。)滿足餐:1。3選一(招牌麻辣雞煲任食無限添,麻辣鴨血毛血旺任食無限添,金湯酸菜魚1份)2。時令刺身拼盤1份(大大份,好鮮甜,有肥美的大甜蝦,帶子,螺肉,三文魚,希靈魚🐟,北極貝,八爪魚🐙)3。送A4岩手縣黑毛和牛肩胛及牛肉拼盤(大大份,各種牛肉)4。海鮮拼盤1份(有大鮑魚,大聖子,大龍蝦🦞,大蝦🍤,鯇魚片!)5。還有特色湯底,海鮮牛肉任食(超正)!6。自製冷泡茶/水果茶/五花茶 /各種汽水任飲!(生日還有壽包送喔!)#環境#:地方闊落,坐得舒服,有多間包房(其中一間還可以唱KtV喔)!
性價比高,食過都話好的雞煲放題
費用:

滿足餐:

3。送A4岩手縣黑毛和牛肩胛及牛肉拼盤(大大份,各種牛肉)

5。還有特色湯底,海鮮牛肉任食(超正)!

#環境[话题]#:
2022-12-23 302 浏览
細個時食觀塘新南苑小菜早兩年喺旺角食新南苑火鍋前排約Fd食飯 見到旺角果間已結業 真係嚇一嚇 以為咁好食嘅雞煲邊爐不敵疫情原來係搬左新鋪 喺寶勒巷M記樓上門面同以前好唔同 好新淨 又有卡位保留住旺角鋪頭嘅marvel figure 裝飾更光猛整潔 每排卡位都有獨立電視仲見到有D房有得唱K景物更新同時 食飯都有更新火鍋plan出多左叫返一向食開嘅至尊餐 (改左名叫滿足餐)都係$498 但比以前多左野食除左任食雞煲 仲任食酸菜魚 毛血旺4個人食左兩轉雞煲 1轉毛血旺唔記得食酸菜魚 雞煲夠鮮 夠火喉 毛血旺又香又麻好好食到上海鮮同牛海鮮比以前更升級左 有波士頓龍蝦任叫蝦 蠔 蜆....牛個拼盤都pro左好多每款牛有哂名牌 仲比之前更好食 店員一如以往嘅親切主動會叫你試下唔同野成個感覺性價比再高左坐得舒服 食得開心
細個時食觀塘新南苑小菜
每排卡位都有獨立電視
仲見到有D房有得唱K

景物更新同時 食飯都有更新
火鍋plan出多左
叫返一向食開嘅至尊餐 (改左名叫滿足餐)
都係$498 但比以前多左野食
除左任食雞煲 仲任食酸菜魚 毛血旺
4個人食左兩轉雞煲 1轉毛血旺
唔記得食酸菜魚
雞煲夠鮮 夠火喉
毛血旺又香又麻好好食

到上海鮮同牛
海鮮比以前更升級左 有波士頓龍蝦
任叫蝦 蠔 蜆....
牛個拼盤都pro左好多

• 滿足餐
  • 毛血旺
  • 雞煲
2022-12-21 364 浏览
新南苑已經開到去尖沙咀嘅分店約埋朋友就想去即刻試一試佢哋嘅火鍋就係海鮮餐上到去唔單止任飲所有飲品,而且仲有最近好興嘅手龍水果茶同埋花茶一坐低,店員就即刻放上佢哋啱啱整好嘅蝦多士啱啱乍起嘅蝦多士,唔單止黑膠非常之爽口彈牙,而且蝦多士仲非常香脆坐低之後就即刻點咗佢哋嘅雞煲,今次叫咗中立想來嘅時候就即刻非常之甘香非常之咁滑嘅雞肉再配合埋野味嘅醬汁,再加上了包菜嘅油炸鬼完完全全拎人哋胃口大增,之後再食埋個刺身拼盤,每一種都非常之咁新鮮,嚟到主角就係食佢哋嘅海鮮餐大大隻嘅龍蝦,大大隻龍蝦經過左南瓜湯嘅洗禮之後完全長嘅味道散發晒出來爽口彈牙而且啖啖肉而且個湯底仲更加係可以飲落口嘅湯嚟嘅淡淡的南瓜香再加上去嘅其他蔬菜簡直係唔好錯過,而且依家仲做緊優惠,三百幾蚊已經食到任飲任食,而且仲係海鮮餐再加上廣島蠔仲有青口同埋蜆咁夜未另外呢句嘅遠慮都唔可以錯過,再加上撩極階級嘅牛肩脊同埋脆魚肉非常之正

坐低之後就即刻點咗佢哋嘅雞煲
大大隻龍蝦經過左南瓜湯嘅洗禮之後

真係未試過食任食火鍋食到咁嬲。第一次打一篇咁長ge食評,希望唔好有下個中伏🌚諗清諗楚先去哩間垃圾餐廳食飯。話說我地早幾日book 左枱8位21:30,無話過要坐房,因為無需要,亦唔想比多$160,諗住揀個開心餐食2個鐘,約左人下場。首先2個人到左先,佢話執左間房比我地,眼見廳面得幾枱細枱,大枱基本上都無人,心諗:係咪驚我地嘈🌝之後人齊食完雞煲就揀火鍋餐,同個呀叔講要開心餐,佢先話:坐房無得揀果個餐😠***重申我地真係無話過要坐房***咁好啦唔緊要,叫左個牛牛餐,要麻辣湯底,啲牛都算正常,但個湯底淨係得層油,無乜味,而其他配料真係少到不得了,無牛丸就求其比幾粒貢丸,叫5樣泥3樣……而且味道好一般,一食就知平價貨。成晚都無乜service,連加湯都係我地自己加,不過見你無收加一就廢事出聲。到最後埋單,好彩個朋友有睇清楚張單,佢真係夠膽收房錢🤬***又再重申我地真係無話過要坐房***然後理論完先取消番,實收$2704($338x8)野食唔岩食唔緊要,但生意真係唔係咁做囉!錢比得起,但唔係咁樣比人屈廳面幾乾淨,但廁所好污糟,好多蒼蠅,食完重要幾個人都肚屙好多次,點搞?經得起考驗ge ching
真係未試過食任食火鍋食到咁嬲。
第一次打一篇咁長ge食評,希望唔好有下個中伏🌚
諗清諗楚先去哩間垃圾餐廳食飯。

***重申我地真係無話過要坐房***

到最後埋單,好彩個朋友有睇清楚張單,佢真係夠膽收房錢🤬
***又再重申我地真係無話過要坐房***
然後理論完先取消番,實收$2704($338x8)

野食唔岩食唔緊要,但生意真係唔係咁做囉!
錢比得起,但唔係咁樣比人屈
廳面幾乾淨,但廁所好污糟,好多蒼蠅,
食完重要幾個人都肚屙好多次,點搞?

經得起考驗ge ching真係可以試下伏🙏
2022-12-19