2022-09-18 636 浏览
重慶烤魚嘅樓上店 ‼️除咗可以自選追加配料之外🤤仲有多款🍢串燒選擇 🥰🥰 ✨重慶麻辣鱸魚🐟 細份($288)細份已經足夠2-3人食啦👍🏻👍🏻烤魚方面可以自選鱸魚🐟/清江魚而我哋就揀佐✨鱸魚🐟肉質肥厚,少骨👍🏻👍🏻咬落啖啖肉啱晒怕多骨嘅我🤭🤭如果鍾意食麻辣濃味嘅,仲可以挑戰下🌶中辣 😝 麻香十足夠晒惹味烤魚入面仲包佐小小配菜有:蓮藕片、薯仔片、芽菜 同豆腐加埋自選✨配料鴨血 $38 寬粉 $28一齊烤煮,口感煙煙韌韌‼️超入味🤤而🍢 串燒方面,大約有三十款選擇✨香燒麻辣茄子🍆 $38 - 大大份原條上🥰調味剛剛好,口感軟淋,唔會燒到過火乾爭爭 👍🏻✨燒汁美國牛肉串 $28牛味濃😍咬落有肉汁好Juicy 👍🏻👍🏻✨爆蒜燒蠔🦪 $68 - 蒜香十足👍🏻蠔肉飽滿✨麻辣椰菜苗 $15 - 細細粒,口感爽脆,幾特別 👍🏻✨麻辣豬大腸 $18 - 酥軟肥美✨焦糖燒菠蘿 $20 - 外面有一層厚厚嘅焦糖,咬落外脆內軟,多汁👍🏻👍🏻👍🏻✨桂花蜜四川冰粉 $28 - 第一次食原來有咁多果仁、果乾配料,味道酸酸甜甜,啱晒飯後解膩👍🏻
重慶烤魚嘅樓上店 ‼️
除咗可以自選追加配料之外🤤仲有多款🍢串燒選擇 🥰🥰

✨重慶麻辣鱸魚🐟 細份($288)

細份已經足夠2-3人食啦👍🏻👍🏻
烤魚方面可以自選鱸魚🐟/清江魚
而我哋就揀佐✨鱸魚🐟
肉質肥厚,少骨👍🏻👍🏻咬落啖啖肉

啱晒怕多骨嘅我🤭🤭
如果鍾意食麻辣濃味嘅,仲可以挑戰下🌶中辣 😝
麻香十足夠晒惹味

烤魚入面仲包佐小小配菜有:蓮藕片、薯仔片、芽菜 同豆腐
加埋自選✨配料
鴨血 $38
寬粉 $28
一齊烤煮,口感煙煙韌韌‼️超入味🤤

而🍢 串燒方面,大約有三十款選擇

✨香燒麻辣茄子🍆 $38 -
大大份原條上🥰調味剛剛好,口感軟淋,
唔會燒到過火乾爭爭 👍🏻

✨燒汁美國牛肉串 $28
牛味濃😍咬落有肉汁好Juicy 👍🏻👍🏻

✨爆蒜燒蠔🦪 $68 - 蒜香十足👍🏻蠔肉飽滿

✨麻辣椰菜苗 $15 - 細細粒,口感爽脆,幾特別 👍🏻

✨麻辣豬大腸 $18 - 酥軟肥美

✨焦糖燒菠蘿 $20 - 外面有一層厚厚嘅焦糖,
咬落外脆內軟,多汁👍🏻👍🏻👍🏻

• 爆蒜燒蠔
  • 重慶麻辣烤魚
  • 焦糖燒菠蘿
  • 燒汁美國牛肉串
2022-09-18 43 浏览
📍我要烤魚📮銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓.🙎🏽‍♂️:「好耐無食烤魚喇喎」🙋🏻‍♀️:「喂! 聽講銅鑼灣好似新開左間正野」.呢間餐廳位於銅鑼灣百樂中心, 鄰近Times Square附近, 地鐵站行過去大概5分鐘, 非常方便~.餐廳岩岩新開張, 應該仲係試業階段, 但食客都幾多, 平日晚市都8-9成入座率, 相信香港人都係鐘意試新野😌.重慶麻辣烤魚 鱸魚 小辣 小份 HKD288黎到我要烤魚第一時間梗係要點返條重慶麻辣烤魚先啦, 店員提議2個人叫小份已經好足夠😎上菜既時候俾條魚既size嚇親, 竟然咁足料咁大條, 分分鐘4個人都夠食🫣味道方面, 我地揀左小辣, 開頭既時候都handle到, 點知愈食就愈辣, 後勁凌厲, 建議諗著試下中辣/ 大辣既辣椒仔可以睇定啲先決定🥵雖然辣少少, 不過的確好惹味既🌶魚既肉質方面好嫩滑, 而且唔算多骨, 就算怕麻煩怕魚骨既朋友仔都唔洗太過擔心食完魚之後, 我地點左好多唔同索味既配菜, 例如娃娃菜,冬菇, 豆芽, 響鈴, 豆卜, 吸收晒烤魚既精華真係好鬼正😚配菜份量唔算好多, 價錢亦無一般傳統火鍋店咁貴, 就算人少少都可以叫多幾款, 鐘意仲可以再encore
📍我要烤魚
📮銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
🙎🏽‍♂️:「好耐無食烤魚喇喎」
🙋🏻‍♀️:「喂! 聽講銅鑼灣好似新開左間正野」

重慶麻辣烤魚 鱸魚 小辣 小份 HKD288

食完魚之後, 我地點左好多唔同索味既配菜, 例如娃娃菜,冬菇, 豆芽, 響鈴, 豆卜, 吸收晒烤魚既精華真係好鬼正😚配菜份量唔算好多, 價錢亦無一般傳統火鍋店咁貴, 就算人少少都可以叫多幾款, 鐘意仲可以再encore添

特別想highlight既item非黃喉同手切鮮封門牛柳莫屬🤩黃喉勁爽口又有咬口, 手切鮮封門牛柳好厚身又重牛味, 配上濃濃既烤魚湯底一流🐟除此之外, 炸午餐肉好有heart, 表面預先炸過好香口, 係咁以淥返熱就食得, 仲有牛柏葉原來係黑柏葉, 唔係咁常見, 食係上黎仲好爽口添

娃娃菜 HKD20
響鈴 HKD20
炸午餐肉 HKD28
牛柏葉 HKD48
豆卜 HKD20

講左咁多都仲未講到, 呢間餐廳除左烤魚亦有串燒食🍢種類選擇繁多, 絕對唔會比一般串燒店少, 等烤魚滾起既時候最適合搵啲野咬下, 叫啲串燒就岩晒啦

*鹽燒厚切牛舌芯 HKD48/串
*椒鹽燒翠玉瓜 HKD14/串
惹味韭菜 HKD20/串
*麻辣燒鴨舌 HKD28/串
雞泡魚乾 HKD38/份

由於選擇太多, 樣樣都想食, 叫下叫下不經不覺叫到好似淨係食串燒咁多, 無計鬼叫自己為食咩😆
免治雞肉軟骨捧
麻辣燒鴨舌

以上打左*都係私心推介, 其實樣樣都整得好好味, 可惜胃就得一個, 試唔晒唯有下次再黎過啦, 仲有蜜糖燒粟米同蜜糖燒菠蘿都好想食咖🥲
整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻
食物味道:🤤🤤🤤🤤
服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼🕺🏼
物超所值:💰💰💰💰
回頭基率:💨💨💨💨
#nonstopeatingdiary銅鑼灣
#nonstopeatingdiarycausewaybay
#nonstopeatingdiary火鍋
#nonstopeatingdiaryhotpot
2022-08-30
免治雞肉軟骨捧
麻辣燒鴨舌
2022-09-17 40 浏览
呢日勁想食重口味嘅烤魚,又想食串燒,就試呢間新鋪頭!入面嘅座位乾淨闊落,我地兩個人坐大大張卡位*川式孜然烤魚 $288 小份*孜然味好重!魚肉好入味,我地原本想揀少啲骨嘅鱸魚,但係無晒細條,唯有食清江魚,侍應哥哥話淡水魚肉身會滑啲,好似真係喎又😆烤魚本身已經有啲配菜,蓮藕片、薯仔🥔片都切得薄薄一片,同埋芽菜都係勁索汁食到條魚差唔多之後就可以打邊爐喇!最最最推介嘅就係*手切封門柳 $88*,一定要叫!$88蚊呢個份量都算多,塊塊都好大塊,牛味十足,咬落又唔韌*炸午餐肉 $28*肥仔野點可以唔食,就算浸完湯,邊邊位仲keep到有啲脆,正*牛柏葉 $48*黑色牛柏葉,記住唔好淥咁耐先可以爽口*青檸梳打*& *High Ball*大大杯野飲,抵飲!最可惜嘅係,下晝無串燒,真係喊出嚟😭,下次一定要嚟食串燒呀!

*川式孜然烤魚 $288 小份*

*炸午餐肉 $28*
肥仔野點可以唔食,就算浸完湯,邊邊位仲keep到有啲脆,正

*牛柏葉 $48*
黑色牛柏葉,記住唔好淥咁耐先可以爽口

*青檸梳打*& *High Ball*
大大杯野飲,抵飲!

2022-09-17 43 浏览
烤魚新開張的店鋪上到去整體感覺舒適,員工親切烤魚(清江魚大份)真係夠大,大家可以食到大舊魚肉,另外都有好多配菜可以自己加🥰味道唔會太辣,反而惹味,清江魚比較滑的魚肉真係夠正,烤魚已經好夠,無加配菜但娃娃菜除咗魚之外仲有好多串燒 😆串燒,真係勁多種類燒茄子必叫好大條真係大茄子🍆而且蒜香味重燒到🤤正好不會過頭,超級香濃的味道推薦串燒:三舊厚切牛舌芯!牛舌鮮甜爽脆,真係好正🥳手切封門牛柳夠口感非常濃郁牛味😋而且同邊爐搭配一流整體環境舒適,唔會好逼,油煙味都無椰青清甜多汁,絕配呀
烤魚新開張的店鋪
上到去整體感覺舒適,員工親切
但娃娃菜
除咗魚之外仲有好多串燒

😆串燒,真係勁多種類
燒茄子必叫好大條
真係大茄子🍆而且蒜香味重
燒到🤤正好不會過頭,超級香濃的味道
推薦串燒:三舊厚切牛舌芯!
牛舌鮮甜爽脆,真係好正🥳

手切封門牛柳夠口感
非常濃郁牛味😋而且同邊爐搭配一流
整體環境舒適,唔會好逼,油煙味都無

椰青清甜多汁,絕配呀
2022-09-17 43 浏览
本身見到呢間有烤魚同串烤諗住try try~但原來佢哋晚市先有串燒ಥ_ಥ失策我地叫咗個細嘅重慶麻辣烤魚~清江魚好嫩滑好入味~叫細嘅話唔叫其他配料其實唔夠兩個人食(個人認為,可能我大食🤣)所以如果想主要食烤魚建議叫大!另外佢午市烤魚有半價嫁!所以其實都幾抵~䈑筍片切得好薄,應該係刨,所以都幾入味。鴨血唔腥份量都可以。虎蝦幾新鮮彈牙!唔錯!手切鮮封門牛柳份量都幾多,而且唔會好妹。食完啲咁熱氣嘅嘢緊係要食返碗桂花蜜四川冰粉!唔會好甜好香桂花味!正!

2022-09-16 31 浏览
放假黎到銅鑼灣行街,朋友話有一間烤魚餐廳冇開幾耐,個名仲好得意叫做「我要烤魚」,緊係唔可以錯過啦😍,啱啱好午市烤魚仲有半價!!😚可惜冇串燒食。餐廳裝修唔錯,有啲卡位有隔幕隔開,私隱度幾高,員工服務唔錯,唔單之會主動介紹食物,都會主動加湯。😋😋 ✨川氏孜然烤魚($368大)揀咗比較少骨頭既鱸魚,店員話川氏孜然味道係其他味既少辣,食既時候都覺得好香。魚肉非常容易離骨,肉質好嫩滑,一啖魚肉一啖飯,惹味得黎好滿足~食食下都可以落啲火鍋配料,吸晒湯底,一流! ✨萵筍片($28)萵筍係切成薄條既形狀,口感脆爽,可以中和下啲烤魚既重口味。😜✨寬粉($28)寬粉份量好多,口感非常煙韌,一條條索晒湯汁,簡直可以話係烤魚味既寬粉😋 ✨西班牙豬腩片($58)🐷豬肉切得啱啱好,肥瘦均勻,幾有咬口,肉味十足,好食!!  ✨炸奶黃包($28)奶黃包炸得非常香口,表皮好脆,食到中間內餡好熱,比饅頭更有層次!🤩 ✨椰青($46)🥥新鮮既椰青好清甜,啖啖都係清新既感覺,飲完仲可以食下椰肉,正! 😍 ✨菠蘿青檸蘇打($28)蘇打菠蘿味十足🍍,加埋青檸既加成,入口好清新,推薦可以嗌黎解膩。😝

✨川氏孜然烤魚($368大)

✨萵筍片($28)

✨寬粉($28)

✨西班牙豬腩片($58)🐷
豬肉切得啱啱好,肥瘦均勻,幾有咬口,肉味十足,好食!!

✨炸奶黃包($28)

✨椰青($46)🥥

✨菠蘿青檸蘇打($28)
2022-09-16 41 浏览
今次去咗呢間新餐廳 好正啊位於是銅鑼灣中心位置,所以好容易搵到因為知道係燒烤店,但入到餐廳,感覺舒服餐牌選擇好多,生啤仲有買一送一今次當然不少得食烤魚我們點了孜然味烤清江魚 對於我平時勁憎芫茜的我 今次d朋友係咁落 但個汁係濃味到可以蓋過d茜味我勁中意魚肉又香又滑 仲可以追加午餐肉啦蝦啦牛啦 咁大碟都係300幾蚊 夠4個女仔食跟住嗌咗好多燒物 個茄子又係好抵讚睇相都feel都有幾大條埋單雖然唔係平但真係物超所值 食到好飽好滿足
今次去咗呢間新餐廳 好正啊

位於是銅鑼灣中心位置,所以好容易搵到

因為知道係燒烤店,但入到餐廳,感覺舒服

餐牌選擇好多,生啤仲有買一送一
今次當然不少得食烤魚

埋單雖然唔係平但真係物超所值 食到好飽好滿足
2022-09-06
  • 烤茄子
2022-09-16 21 浏览
銅鑼灣百樂中心開咗間新既烤魚店😍鍾意食辣野點會放過 除左烤魚仲有串燒🍴餐廳好大好寬敞✔️ 同一班朋友仔梨就岩曬 1️⃣川式孜然烤魚 $288(小)可以簡辣度 我就簡了小辣烤魚有既鱸魚同埋清江魚簡今次就揀左清江魚 魚肉嫩無腥味👍🏻完全吾粗糙 再配川式孜然湯底 好惹味細份好夠2人食用 食完烤魚就係要食火鍋啦 配料等左一陣先上2️⃣虎蝦($68/2隻)3️⃣手切鮮封門牛柳($88)4️⃣金菇($20)5️⃣娃娃菜($20)6️⃣響鈴($20)7️⃣萵筍($28)8️⃣水餃($36) 配料份量都很足夠 💗虎蝦大大隻 肉質彈牙✔️手切鮮封門牛柳肉厚又吸辣汁👍🏻啤酒仲有買一送一
銅鑼灣百樂中心開咗間新既烤魚店😍
鍾意食辣野點會放過 除左烤魚仲有串燒🍴
餐廳好大好寬敞✔️ 同一班朋友仔梨就岩曬

1️⃣川式孜然烤魚 $288(小)
可以簡辣度 我就簡了小辣
烤魚有既鱸魚同埋清江魚簡
今次就揀左清江魚 魚肉嫩無腥味👍🏻
完全吾粗糙 再配川式孜然湯底 好惹味
細份好夠2人食用

食完烤魚就係要食火鍋啦 配料等左一陣先上
2️⃣虎蝦($68/2隻)

3️⃣手切鮮封門牛柳($88)

4️⃣金菇($20)
5️⃣娃娃菜($20)
6️⃣響鈴($20)
7️⃣萵筍($28)

8️⃣水餃($36)

配料份量都很足夠 💗
虎蝦大大隻 肉質彈牙✔️
手切鮮封門牛柳肉厚又吸辣汁👍🏻

啤酒仲有買一送一

2022-09-10
午餐
  • 川式孜然烤魚
2022-09-16 29 浏览
我要烤魚 新店, 好似係燒烤堂嘅姊妹店, 除左烤魚仲有日式串燒(但原來晚市先有😢), 所以裝潢都有點日系, 幾闊落好坐.烤清江魚 (大) $368/份分別有鱸魚/清江魚, 前者深海魚少骨d, 後者淡水魚會滑d. 調味有四款選擇, 麻辣、香辣、川式孜然同重慶豆豉. 選左麻辣烤魚, 選左小辣唔係好覺辣. 不過都幾香. 魚肉好厚身嫩滑, 唔會太咸. 啖啖肉好正. 因為未有串燒, 主打火鍋配料可以邊食魚邊打邊爐鴨血 $58/萵筍 $28/薯粉 $28牛柏葉 $48/手切封門牛柳 $88/虎蝦2隻 $68/西班牙豬腩$58其中最欣賞係手切牛肉, 幾厚身食有口感. 虎蝦都好新鮮好大隻, 爽口彈牙. 鴨血朋友話唔錯, 西班牙豬腩比較肥, 牛柏葉普通不過薯粉本身煮過下, 所以好快腍.椰青好飲
我要烤魚

烤清江魚 (大) $368/份

鴨血 $58/萵筍 $28/薯粉 $28

鴨血朋友話唔錯, 西班牙豬腩比較肥, 牛柏葉普通

不過薯粉本身煮過下, 所以好快腍.
椰青好飲

• 手切鮮封門牛柳
  • 虎蝦
2022-09-16 36 浏览
烤魚今日放工,真係覺得好累好累😔所以決定要食d好野獎勵一下自己🤓今次去到銅鑼灣百樂中心:我要烤魚😍由於係新開,所以裝潢擺設非常新淨同時別樹一格,甚有格調🤓而餐廳🍴為了客人食得舒服,座位十分闊落,肥人瘦人均坐得舒服😌也可以叫到滿滿一桌食物,極為滿足😍食物方面很地道,滿滿的重慶味道,夠辣夠香🙌🏻為了減減壓,森仔當日叫左川式孜然烤鱸魚🐟小份($268),加配必點配菜:土豆蓮藕冬菇豆芽($58),再加上手工餃子($36),手切鮮封門牛柳($88),厚切午餐肉($28)和娃娃菜($20)😍😍川式孜然烤鱸魚🐟此烤魚真係不得了,味道正宗惹味,但不算很辣。而鱸魚🐟食落口肉質較嫩滑,沾了惹味湯汁更為開胃👍🏻小份烤魚份量已經十足,絕對夠兩人進食🤓而此火鍋🍲絕對要加上其他配料滾熟來食,更加滋味和多樣化。森仔所叫配料,沒一樣令我失望。手工餃子🥟真係人手包制,所以餡料十足,豬肉加蔬菜🥬正!而調味方面,更加係美味,餃子粉絲嘅森仔都好滿意👍🏻手切鮮封門牛柳,此應該係我最欣賞嘅配料之一。因為佢真係好高質,重牛味,而脂肪分布十分均勻,食落口嫩滑有肉汁🙌🏻yummy 👍🏻厚切午餐肉份量十足,香煎過令到香脆可口👍🏻娃娃菜吸
烤魚
今日放工,真係覺得好累好累😔
所以決定要食d好野獎勵一下自己🤓
今次去到銅鑼灣百樂中心:我要烤魚😍

由於係新開,所以裝潢擺設非常新淨
同時別樹一格,甚有格調🤓

食物方面很地道,滿滿的重慶味道,夠辣夠香🙌🏻

川式孜然烤鱸魚🐟
此烤魚真係不得了,味道正宗惹味,但不算很辣。
而鱸魚🐟食落口肉質較嫩滑,沾了惹味湯汁更為開胃👍🏻
小份烤魚份量已經十足,絕對夠兩人進食🤓

而此火鍋🍲絕對要加上其他配料滾熟來食,更加滋味和多樣化。
森仔所叫配料,沒一樣令我失望。

厚切午餐肉份量十足,香煎過令到香脆可口👍🏻

娃娃菜吸滿了香濃湯汁,煮到入晒味,感受到香辣香辣的味道,超正😍

此外,餐廳🍴仲有各種重慶串燒🤓味道都好出色👍🏻

🥇汁燒美國牛肉串
牛肉嫩滑,重牛味🙌🏻🙌🏻
而用左燒汁烤燒後,更加惹味,食唔停口😍

🥈香燒原條麻辣茄子🍆
呢個燒茄子,真係猶如回到內地食木屋燒烤般。
蒜味和孜然味十足,而茄子🍆吸收了各種調味精華,入味非常。
而茄子也燒得恰好,不會太乾身,正!

🥉焦糖燒菠蘿🍍
此又係經典美味!
佢塗上焦糖在菠蘿串,再炙燒,造成了一層脆口又溫熱嘅焦糖層😂
香脆嘅香甜口感,加上酸酸甜甜的菠蘿味道,再加上多汁嘅效果,三重享受😎
  • 焦糖燒菠蘿
  • 汁燒美國牛肉串
港島區都有烤魚食啦🐟 係銅鑼灣最近新開左間烤魚店🎉烤魚❓我要❗️我要烤魚‼️♦️川式孜然烤鱸魚 (小 $288)通常食烤魚都係食麻辣, 見到佢有孜然味幾特別, 所以試下🥳孜然味幾重, 唔辣, 仲好惹味😝鱸魚係多肉少骨, 肉質肥厚😬 食落啖啖肉🤪如果想食滑嫩d既話可以揀清江魚🐟中意食芫荽既朋友記得配菜叫芫荽😍🍀 超香超正‼️兩個人食條小魚都已經好夠😉 因為仲要叫串燒食😎♦️香燒原條麻辣茄子🍆($38)超大條, 但燒到超淋超香~ 茄肉一梳梳, 正😝♦️麻辣墨魚頭🐙 ($18) 墨魚頭都幾大粒, 好彈牙, 完全唔韌😌 ♦️香辣烤雞翼 ($18)蜜糖配香口既孜然味, 燒雞翼~ 我中意食😋♦️桂花蜜四川冰粉 ($28)食完辣野, 梗係要食番碗糖水🍧 清清甜甜, 唔錯😉烤魚同串燒同樣出色, 價錢唔算好貴座位闊落, 冷氣又夠, 以後朋友reu又多個地方選擇啦🤪🤪評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
港島區都有烤魚食啦🐟
係銅鑼灣最近新開左間烤魚店🎉
烤魚❓我要❗️我要烤魚‼️

♦️川式孜然烤鱸魚 (小 $288)
通常食烤魚都係食麻辣,
見到佢有孜然味幾特別, 所以試下🥳
孜然味幾重, 唔辣, 仲好惹味😝
鱸魚係多肉少骨, 肉質肥厚😬 食落啖啖肉🤪
如果想食滑嫩d既話可以揀清江魚🐟
中意食芫荽既朋友記得配菜叫芫荽😍🍀
超香超正‼️
川式孜然烤鱸魚

兩個人食條小魚都已經好夠😉 因為仲要叫串燒食😎
♦️香燒原條麻辣茄子🍆($38)
超大條, 但燒到超淋超香~ 茄肉一梳梳, 正😝

♦️麻辣墨魚頭🐙 ($18)
墨魚頭都幾大粒, 好彈牙, 完全唔韌😌

♦️香辣烤雞翼 ($18)
蜜糖配香口既孜然味, 燒雞翼~ 我中意食😋

♦️桂花蜜四川冰粉 ($28)
食完辣野, 梗係要食番碗糖水🍧 清清甜甜, 唔錯😉
桂花蜜四川冰粉

烤魚同串燒同樣出色, 價錢唔算好貴
座位闊落, 冷氣又夠, 以後朋友reu又多個地方選擇啦🤪🤪

評分: ⭐️⭐️⭐️⭐️
川式孜然烤鱸魚
桂花蜜四川冰粉
今晚食乜好🤔烤魚?串燒?打邊爐?Why not all😆!銅鑼灣百樂中心新開左間烤魚店,食物種類好多😍串燒都特別出色🍢任點唔伏⭐️以下再嚴選幾樣必食推介😈🐟川式孜然烤魚 $288主菜必點烤魚!成盤魚好多配料,孜然味濃郁,魚肉滑捋捋😋冇咩細骨,配飯一流👍🏻之後可以叫店員加水打邊爐!🍆香燒原條麻辣茄子 $38驚喜MVP🤩原條茄子有成個烤盤咁長勁好誇張!蒜蓉鋪滿整條茄子,加上孜然粉等調味,夠淋仲有牛油香😋超級無敵抵食!🐮手切封門牛柳 $88又係份量取勝,對得住依個價錢!放入魚煲烤出肉香味,正😙🦪爆蒜燒蠔 $68@4性價比之讚💰蒜料重手到遮哂蠔肉,好香口🤤🥯炸奶黃包 $28我最中意介紹驚喜野😂本身冇咩特別期望嘅奶黃包竟然出奇地好味😳😳外皮炸得超鬆脆,外脆內軟,點煉奶食一流🤤蔗渣價錢買到個驚喜❤️開心

🐟川式孜然烤魚 $288

🍆香燒原條麻辣茄子 $38

🐮手切封門牛柳 $88
又係份量取勝,對得住依個價錢!放入魚煲烤出肉香味,正😙

🦪爆蒜燒蠔 $68@4
性價比之讚💰蒜料重手到遮哂蠔肉,好香口🤤

🥯炸奶黃包 $28

2022-09-15 72 浏览
為了能嚐到更多美味的菜餚,我最近開始訓練吃辣,以前完全不能吃辣的我開始能吃bb辣了🌶️ 銅鑼灣新開張的我要烤魚主打麻辣烤魚和即烤串燒,一次過滿足你兩個願望🤩 在等待烤魚上桌的時候,先吃幾串串燒時間就剛剛好了🤤🍅桂花蜜番茄 ($26)🌟推薦🌟 大愛這道前菜👍🏻 用桂花蜜和醋調成的醬汁來配搭去皮番茄,口感清新帶微甜,非常開胃😋 我將醬汁留下來蘸之後的烤魚配菜,味道意外的相配,而且很能解辣~🐟川式孜然烤魚 (小) ($288)🌟推薦🌟 烤魚有肉質較實在的鱸魚,和肉質較滑嫩的清江魚供客人選擇,怕魚肉越煮越散開的我選了鱸魚~ 鱸魚的魚骨不算多,而且肉很厚,2-3人吃就剛剛好😋 烤鍋裡還有冬菇、薯仔和蓮藕片,烤得很入味~🐮鹽燒厚切牛舌芯 ($48)串燒menu中我最喜歡這道菜~ 牛舌非常厚切,而且內裏是粉紅色的,入口軟嫩同時彈牙,調味亦剛剛好👍🏻
🍺Orion生啤 ($48 買一送一)吃辣又怎能缺少生啤呢?買一送一的Orion生啤泡沫濃密,冰涼可口,跟好友一人一杯,解辣一流!
桂花蜜番茄
🍅桂花蜜番茄 ($26)
川式孜然烤魚
🐟川式孜然烤魚 (小) ($288)
鹽燒厚切牛舌芯
🐮鹽燒厚切牛舌芯 ($48)

🍺Orion生啤 ($48 買一送一)
桂花蜜番茄
川式孜然烤魚
鹽燒厚切牛舌芯
一向食唔到辣嘅本人,偏偏中意食酸菜魚烤魚 咁啱掃到新開嘅「串燒烤魚研究所」即刻拉埋朋友嚟試 ♪ヽ(´▽`)/ 店鋪乾淨企理,座位寬敞。嚟得打邊爐食烤魚都預左會吸味,好彩通風做得好,都夠冷氣,唔會太大油煙 ദ്ദി˶ー̀֊ー́ ).✔✔ 烤 魚 // 大$368 小 $288¹ - 揀魚 : 鱸魚 | 清江魚 店員提議揀鱸魚,因為係海魚比較少骨,清江魚就會魚味濃。超級怕骨所以揀左鱸魚,魚幾乎有手臂咁長,已經開半煎香,非常厚肉鮮嫩。除咗魚腩位置有細骨,只有較大條嘅魚骨,一夾就起肉好容易食。² - 揀口味 : 重慶麻辣 | 萬洲香辣 | 川式孜然特登問店員揀左唔辣嘅川式孜然,孜然+芫荽味好濃郁,配料都好足,有蒜頭蔥白唐芹,越煲越惹味,由一開始加湯到後來我地直接要求加水 ᐠ( ᐛ )ᐟ³ - 四配菜系列 : 薯仔 蓮藕 冬菇 豆芽 // $58 食到差唔多可以叫店員幫手加湯打邊爐,等配菜再滾入味啲先食。./ 火 鍋 配 料 /✔✔ 手 切 鮮 封 門 牛 柳 // $88 ✔✔ 炸 午 餐 肉 // $28 ✔✔ 萵 筍 // $28 ✔✔ 寬 粉 // $28 ✔ 芝 士 丸 // $28 ✔ 芝
✔✔ 烤 魚 // 大$368 小 $288
¹ - 揀魚 : 鱸魚 | 清江魚
² - 揀口味 : 重慶麻辣 | 萬洲香辣 | 川式孜然
食到差唔多可以叫店員幫手加湯打邊爐,等配菜再滾入味啲先食。
/ 火 鍋 配 料 /
✔ 芝 士 丸 // $28
✔ 芝 士 腸 // $28
✔ 響 鈴 // $20
✔ 娃 娃 菜 // $20
封門牛柳份量勁足,到兩個人食唔嗮。蝴蝶式厚切,油花平均,肉味香濃而嫩滑。雖然厚身但好快熟,記得唔好淥太耐啊~
/ 𝗦𝗸𝗲𝘄𝗲𝗿𝘀 /
✔✔ 香 燒 豬 頸 肉 // $18
✔✔ 招 牌 雞 腿 肉 // $38
✔ 免 治 雞 肉 軟 骨 棒 // $28
✔ 焦 糖 燒 菠 蘿 // $18
記得留肚試串燒 ♡₊⁺ 必試 .ᐟ.ᐟ 每樣都好出色,調味啱啱好,保留到食物嘅原味。豬頸肉 & 雞腿肉都係厚切,燒得很香口,一咬爆汁即刻想 encore ~ 雞軟骨棒沾蛋黃食更嫩滑;菠蘿酸甜開胃記得一上枱就食啦如果唔係焦糖會融嗮,。
/ 𝗦𝗻𝗮𝗰𝗸𝘀 /
✔✔ 芝 士 年 糕 // $38
✔ 雞 泡 魚 乾 // $38
一上枱覺得奇怪,一放入口不得了 (˶°⌓°˶ ) 年糕質感軟糯,加埋芝士內餡鹹香,奶香有同煉奶超夾 .ᐟ.ᐟ 冇諗過原來可以咁配搭,食左半粒已經話想 encore ,我諗我以後都要加煉奶了~ 雞泡魚乾烤得剛剛好,表面加左醬汁甜甜地又煙韌,口感唔會太乾。

/ 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀 /
鹹 檸 七 // $24
打邊爐+燒烤,所以想點清爽嘅飲品解膩解辣,加埋鹹檸真係好fresh~ 另外仲有其他飲品例如椰青 冷泡茶 酸梅湯 水果茶,生啤仲要買一送一 .ᐟ.ᐟ
食到最後超級飽,試唔到炸奶皇包 + 桂花蜜四川冰粉,當日手抓餅又賣嗮 ( •̥ࡇ•̥) 以我食量,睇嚟要嚟多幾次或者拉隊再嚟了~
✄ - - - - - - - - - -
FOLLOW IG @ FISWEET FOR MORE.

• 免治雞肉軟骨棒
  • 芝士烤年糕
  • 招牌雞腿肉
  • 香燒豬頸肉
🎏 港島吃貨系列 — 我要烤魚✨ 無論係烤魚定係串燒都勁好食🤤🐟#90cp銅鑼灣篇 #90cp川菜篇➖➖➖➖➖其實一直我都唔算特別鍾意或者經常食烤魚🐟 其中一個原因係因為佢實在太辣🌶🥵 唔食得辣嘅我哋都係收收皮先,但係呢間新開嘅烤魚偏偏就有川式孜然烤魚,聽講唔算太辣,仲要有好多唔少串燒可以食🍡 都幾吸引咁就決定試吓佢咩料🤫美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐(五粒星為滿分💯)✨ 川式孜然清江魚(小) $288 🥩 封門牛柳 $88🦐 虎蝦 $68 (1份2隻)首先條魚真係啖啖肉,而且肉質都算好淋同滑🤤 重點係佢整體都唔算好辣,雖然係越食越辣,但完全係可以接受🤫🔥 分量方面雖然叫咗細條,但係其實一啲都唔惹小,兩個人都足夠食到你飽飽濟濟😋 齋食條魚已經覺得一百分!同場仲有好多配菜可以加落湯底打邊爐🥘 一啲比較大路嘅配菜好似係鮮竹卷生菜等基本上必叫,但係特別好食嘅就一定係封門牛柳🥩同虎蝦🦐 虎蝦!! 牛柳嘅份量都比想像中大,而且係出乎意料地淋,配搭呢個微辣孜然粉湯底簡直係襯到絕🤪 虎蝦仲要係大大隻啖啖肉,肉
#90cp銅鑼灣篇 #90cp川菜篇
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️ ~ ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️ ⭐
(五粒星為滿分💯)

✨ 川式孜然清江魚(小) $288
🥩 封門牛柳 $88
🦐 虎蝦 $68 (1份2隻)

首先條魚真係啖啖肉,而且肉質都算好淋同滑🤤 重點係佢整體都唔算好辣,雖然係越食越辣,但完全係可以接受🤫🔥 分量方面雖然叫咗細條,但係其實一啲都唔惹小,兩個人都足夠食到你飽飽濟濟😋 齋食條魚已經覺得一百分!同場仲有好多配菜可以加落湯底打邊爐🥘 一啲比較大路嘅配菜好似係鮮竹卷生菜等基本上必叫,但係特別好食嘅就一定係封門牛柳🥩同虎蝦🦐 虎蝦!! 牛柳嘅份量都比想像中大,而且係出乎意料地淋,配搭呢個微辣孜然粉湯底簡直係襯到絕🤪 虎蝦仲要係大大隻啖啖肉,肉質都唔算霉,整體來講真心幾出色!!

🍡 蜜糖燒菠蘿 $18
🍡 焦糖燒菠蘿 $18
🍡 招牌雞腿肉 $38
見到佢有串燒本身期望都唔算太高,話晒佢主打食烤魚🐟 但係佢個燒菠蘿兩款整返都咁正🍍搞到我忍唔住都翻兜咗😂 Juicy到爆哂汁正!另外佢個招牌雞脾肉都係10分推薦,啖啖肉冇骨仲要好淋!Firm到抽筋!

💰Total: Ard $1000/ 2 ppl

✅ 完全係一次過滿足晒兩個願望💡 烤魚本身已經好食仲有得打邊爐,再加上有得叫串燒,飲椰青啤酒放一放鬆,真係完全冇得輸🤤💯 唯一要挑剔嘅係佢嘅環境簡陋咗啲,但食嘢最重要係咩呀?梗係好食啦頂!呢點已經絕對做到值回票價!必定會翻!

➖➖➖➖➖
📍 我要烤魚 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓

#90cp_foodie #foodie #foodporn #food #igshop #instafood #foodstagram #hkfood #hkfoodblogger #dinner #hkgirl #飲食男女 #吃貨 #吃貨人生 #情侶拍拖 #情侶 #香港美食 #相機食先 #拍拖好去處 #拍拖 #旺角美食 #旺角cafe #旺角 #coffeeshop #cafeforchilling #香港好去處 #hkgirl
  • 虎蝦