2022-09-10 37 浏览
最鍾意食魚。同朋友收工不如去食魚烤魚近年來香港都開咗唔少舖頭😋呢間新開環境都唔錯呢度烤魚大份很大盤,價錢來講都好抵食超級夠食,一共有4款口味我就選孜然烤魚,加上魚肉厚又夠嫩滑!🤤🥰唔會好多骨好麻煩,而且容易看到,而且呢個湯底是微辣唔會好辣反而開胃虎蝦真係好個而且好味彈牙的感覺有質感又厚肉,鮮甜彈牙炸饅頭 超級熱辣辣,但內軟外脆,共有4個饅頭每人都有份串燒都好推薦呢度串燒羊肉無騷味,搭配新彊香料味,灑上香料,牛肉串都有特質調味👍🏻入味唔會太鹹,而且好滑唔鞋仲有燒韭菜!不能錯過呀打邊爐配上黃喉,爽脆夠口感加上椰青~打邊爐必備,大大個而且呢度每個座位之間都有空間,絕對唔迫有空間感,冷氣好足夠🥳
最鍾意食魚。同朋友收工不如去食魚
烤魚近年來香港都開咗唔少舖頭😋

呢間新開環境都唔錯
呢度烤魚大份很大盤,價錢來講都好抵食

超級夠食,一共有4款口味

我就選孜然烤魚,加上魚肉厚又夠嫩滑!🤤
🥰唔會好多骨好麻煩,而且容易看到,而且呢個湯底是微辣
唔會好辣反而開胃
虎蝦真係好個而且好味彈牙的感覺有質感又厚肉,鮮甜彈牙

炸饅頭 超級熱辣辣,但內軟外脆,共有4個饅頭每人都有份
串燒都好推薦

仲有燒韭菜!不能錯過呀

打邊爐配上黃喉,爽脆夠口感

加上椰青~打邊爐必備,大大個

2022-09-09 24 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑最近銅鑼灣開咗間烤魚店,一直都鍾意成條魚上嘅感覺🤩香港真係唔多食烤魚嘅地方,而且呢個地方除咗烤魚仲非常多元化!✅重慶麻辣烤魚呢度除咗常見嘅鱸魚仲有清江魚揀,所以梗係揀少見啲既💁🏼‍♀️清江魚肉質較嫩滑,而且好入味,吸收哂湯底嘅香辣🐟唔太食辣嘅人都推介叫小辣,係香而不辣,而且細條都已經幾夠食✅手切鮮封門牛柳呢度嘅賣點一就係個烤魚湯底係可以打邊爐🍲真係不得了,而且啲配料真係好抵,例如呢碟封門牛柳只係$88,但每塊都非常厚,口感充實牛味濃郁🐮仲有麻辣香,所以點濃厚啲嘅湯底就係用係呢度🌶✅招牌雞腿肉餐廳除咗烤魚仲有串燒!款式仲好多,總有一款啱你心水🙆🏼‍♀️特別推介雞腿肉,肉質軟嫩又有肉汁🐔而且底果個黑松露沙律醬先係精粹!又邪惡又惹味🤤✅牛油蒜蓉金菇唔太好肉嘅呢度都有燒蔬菜提供🥬咁我就鍾意燒金菇,連埋牛油蒜蓉一齊用錫紙包住燒真係香濃好味✅桂花蜜四川冰粉食完濃味嘢當然要叫個甜品中和下🍨佢哋嘅冰粉清新冰涼,可以按自己喜好配桂花蜜去增添甜味🍯依家生啤仲買一送一!快啲約埋三五知己一齊開懷暢飲🍻

_____

✅牛油蒜蓉金菇

✅桂花蜜四川冰粉

依家生啤仲買一送一!快啲約埋三五知己一齊開懷暢飲🍻
2022-09-09 26 浏览
有時同三五知己唔知食咩好🤔,一係就打邊爐一係就食雞煲😗今日我又有推介啦,就係烤魚x打邊爐x串燒😂🐟🐟🐟環境:7/10喺銅鑼灣百樂中心全幢都係餐廳,環境清幽,柔柔燈光,大家坐埋一齊坐得舒服就足夠大家去享受食物同聚會,而店家又唔會為左做生意而將啲枱逼埋一齊,要讚一讚!👍🏿食物:8/101️⃣川式孜然烤魚 $288(小)餐廳以川式食物🌶為主,向唔想挑戰太辣嘅朋友推介依款。而魚方面可以揀鱸魚同清江魚,兩款都冇咩魚骨,大啖啲食都唔怕,配菜方面有唔同嘅菜款可以加,推介食金菇依類,索哂啲湯底正呀🤤2️⃣本地火鍋配料手切鮮封門牛柳 $88/份牛柏葉 $48份牛柳唔會切到好薄冇哂口感,淥一淥之後都好有咬口又唔老,鍾意牛🐮既朋友一定要試下。牛柏葉唔係坊間漂到白哂個啲!明顯係食材方面用心👍🏻3️⃣海鮮虎蝦 $68/2隻成隻手咁大隻既虎蝦,啖啖肉!食落爽口,兩個字新鮮!本身想叫埋花甲食,點知賣哂😭下次要再嚟試下先得😡4️⃣ 串燒(地道烤肉/燒蔬菜/特色燒物)重點重點重點呀📢被烤魚耽誤嘅串燒店🤣唔止款色多,店家仲有個誠意之作 - 黑松露芥末醬,燒肉火喉啱啱好,保留到肉汁💦,加埋個醬根本就係全新體驗!燒蔬菜重點推介燒茄子,有辣有

環境:7/10

食物:8/10
1️⃣川式孜然烤魚 $288(小)

2️⃣本地火鍋配料
手切鮮封門牛柳 $88/份
牛柏葉 $48份

3️⃣海鮮
虎蝦 $68/2隻

4️⃣ 串燒(地道烤肉/燒蔬菜/特色燒物)
重點重點重點呀📢被烤魚耽誤嘅串燒店🤣唔止款色多,店家仲有個誠意之作 - 黑松露芥末醬,燒肉火喉啱啱好,保留到肉汁💦,加埋個醬根本就係全新體驗!燒蔬菜重點推介燒茄子,有辣有唔辣揀,有留意我既朋友都知我對茄子抗拒唔到🤫

5️⃣ 飲品
冷泡白桃烏龍茶同埋菠蘿青檸梳打,除咗可以解辣仲可以去油膩☺️飲一啖繼續食😂

💰性價比:8/10
$400/人,烤魚打邊爐嘅價錢來講都算合理,加幾多配料就悉隨尊便☺️
2022-08-31
2022-09-08 15 浏览
朋友話好耐都冇食過烤魚, 今日就同大食妹去左銅鑼灣試間新餐廳-我要烤魚個名真係好貼近我哋今日嘅諗法<烤魚>烤魚第一步就係要先揀魚, 我哋揀咗魚骨比較少嘅鱸魚口味方面, 大食妹就揀咗經典嘅重慶麻辣烤魚, 辣度有三級, 大食妹嗌左少辣烤魚仲有分大細, 我哋揀咗個大鍋因為烤魚需要揀最少四種蔬菜配料, 我哋就揀咗優惠四配菜系列, 包括土豆、蓮藕、冬菇同豆芽鱸魚超級大條, 肉質鮮嫩, 香辣惹味土豆、蓮藕、冬菇同豆芽不愧係經典烤魚嘅配菜, 入味爽口<炸奶黃包>因為大食妹同朋友都唔係特別食得辣, 嗌咗份甜甜嘅炸奶黃包打下底奶黃包脆卜卜, 沾上煉奶更加好食<菠蘿青檸梳打 及 鹹檸七>食麻辣烤魚一定要配汽水, 清涼解渴, 夠氣
個名真係好貼近我哋今日嘅諗法
<烤魚>
烤魚第一步就係要先揀魚, 我哋揀咗魚骨比較少嘅鱸魚
烤魚仲有分大細, 我哋揀咗個大鍋
鱸魚超級大條, 肉質鮮嫩, 香辣惹味
土豆、蓮藕、冬菇同豆芽不愧係經典烤魚嘅配菜, 入味爽口
<炸奶黃包>
奶黃包脆卜卜, 沾上煉奶更加好食
<菠蘿青檸梳打 及 鹹檸七>
食麻辣烤魚一定要配汽水, 清涼解渴, 夠氣
  • 重慶麻辣烤魚
2022-09-08 21 浏览
朋友想食烤魚,而我又想食串燒,咁啱呢間新開食店「我要烤魚」有齊想食嘅野。入到店內好舒服,冷氣足夠,枱與枱之間有足夠距離,同朋友傾心事都唔怕其他人聽到。川式孜然烤魚:有2款魚選擇:「鱸魚」同「清江魚」,店員推介我地食「清江魚」,話呢款魚唔係好多店入貨。一上枱就聞到好香,條魚開左邊方便食,叫咗小辣,開頭都唔算辣,愈食愈辣愈惹味,魚肉好味,果然無介紹錯。食完魚梗係唔好浪費湯底,虎蝦就係一定要食,未見過出街食有咁大隻,價錢仲要唔貴,而家諗起都覺得正。手切封門手柳好重牛味,拖一拖辣湯已經好正。其他配菜不過不失。全晚最有驚喜係串燒系列,食左牛肉串、羊肉串、牛舌芯、雞翼、豬大腸、雞腿肉、燒菠蘿、秋葵⋯⋯燒菠蘿燒完都好多汁,好少舖頭燒得咁好。牛肉串又係必食之選,講真呢度串燒好過好多串燒專門店,樣樣都燒得好好。食得咁濃味,當然要配返啲冰凍飲品。我哋飲咗椰青同咸檸七,配上美食真係無得輸,下次我再嚟會叫多啲串燒。

手切封門手柳好重牛味,拖一拖辣湯已經好正。

其他配菜不過不失。

2022-09-08 80 浏览
🐟新開樓上烤魚店🐟推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍隱藏於百樂中心食肆大廈新開餐廳,一睇個名 #我要烤魚 就知係烤魚店啦~身邊唔少朋友成日分享烤魚,仲話嗜辣嘅無理由未食過… 今次初嚐麻辣烤魚,又幾好味喎😋🍅前菜:桂花蜜蕃茄 HKD26✨甜甜酸酸冰凍厚切蕃茄,灑上話梅粉同桂花蜜,作為開胃茶不錯🐟重慶麻辣烤魚 HKD288 (小) - 鱸魚 ✨紅卜卜滿滿辣椒乾、辣油、芝麻同香蔥,麻辣香氣撲鼻;香烤爐魚食落香口而且唔腥,索埋麻辣汁好惹味✨鍋中配料仲有脆蓮藕片、冬菇、豆芽、土豆等等;點選小辣的辣度都容易接受,愈滾愈麻,正❣️✨烤魚仲有清江魚選擇;唔想食麻辣?亦有萬洲香辣、川式孜然同重慶豆豉;魚鍋亦有大有細,細嘅份量都足夠2-3人🥘配料 HKD20-88✨20多款配料選擇不少,點選幾款配合麻辣鍋底;強力推介手切鮮封門牛柳,牛味濃厚且肉質軟腍無筋,忍唔住再encore! 仲有爽脆蓮藕、養生准山條、芝士腸、脆炸午餐肉~ 🔥烤肉/串燒/燒物🥩鹽燒厚切牛舌芯 HKD48 - 外層微脆內嫩,食落爽口 #推介 🐥免治雞肉軟骨棒 HKD28 - 熱焫焫雞肉唔鞋加上脆口雞軟骨雙重口感,蘸上蛋黃汁更滋味 #必點 #高質 🍍蜜糖燒
🐟新開樓上烤魚店🐟
推介指數 ❤️❤️❤️❤️🤍

桂花蜜蕃茄
🍅前菜:桂花蜜蕃茄 HKD26
✨甜甜酸酸冰凍厚切蕃茄,灑上話梅粉同桂花蜜,作為開胃茶不錯
重慶麻辣烤魚
🐟重慶麻辣烤魚 HKD288 (小) - 鱸魚
🥘配料 HKD20-88

🔥烤肉/串燒/燒物
免治雞肉軟骨棒
蜜糖燒菠蘿
🍍蜜糖燒菠蘿 HKD18 - 甜甜哋嘅外層加上Juicy 菠蘿,菠蘿甜度高一點更好
爆蒜燒蠔
🦪爆蒜燒蠔 HKD68/4隻 - 蒜蓉山包住蠔肉,香氣撲鼻
桂花蜜四川冰粉
🧊甜品:桂花蜜四川冰粉 HKD28
✨滿滿一碗冰粉,加埋淡淡桂花、芝麻、花生粒同烏梅酸酸哋,解膩之選

🧊解辣系列 HKD15-32
  • 菠蘿青檸梳打
  • 自家制酸梅湯
1K
2022-09-08 7 浏览
點左幾款串燒,肉類方面有雞軟骨、雞肉軟骨棒、香辣五花腩、新疆羊肉串,有啲汁燒有啲鹽燒,各有風味。除此之外仲有原塊雞皮、雞泡魚乾、爆蒜燒蠔、芝士年糕、燒韭菜。其中原塊雞皮最為突出,雞皮有隻碟咁大!而且燒到金黃香脆,撒上調味粉,更加惹味。食到咁上下,烤魚終於嚟啦!因為唔係好食得辣,所以揀咗川式孜然味。叫咗細份,份量都好多,青江魚冇咩細骨,啖啖魚肉夠滑夠鮮嫩。四款蔬菜叫咗娃娃菜、土豆、蓮藕同萵筍,吸收左烤魚汁之後特別入味。之後仲加咗啲配料,虎蝦大隻又爽彈,手切封門牛柳少少厚身肉味香濃,墨魚丸加咗墨魚汁變咗黑色幾特別,同埋煙靭又飽肚嘅薯粉。甜品原本想叫桂花蜜四川冰粉,可惜賣晒,最後叫咗焦糖燒菠蘿同冷泡白桃烏龍茶,菠蘿本身多汁,加埋焦糖更加甜到入心。

2022-09-07 917 浏览
點解燒烤堂咁犀利🥹💕 又有姊妹店開張🔥而家除咗串燒同燒肉仲做埋烤魚🐟🌶 我鍾意‼️都係貫徹左平靚正 適合聚會 一定唔會失望💯💁🏻‍♀️❣️重慶麻辣烤魚(小) $288又喺度做壞規矩🤣 小份都勁大條 有鱸魚同清江魚揀 揀咗嫩滑啲嘅清江🐟魚本身唔多骨而且好易夾 好食仲要係健康嘅蛋白質💁🏻‍♀️唔食辣都有孜然 豆豉揀🤭 食得辣嘅勁推薦重慶麻辣🌶 叫咗中辣好爽(◍︎˃̶ᗜ˂̶◍︎)✩︎ 面頭嘅調料有辣椒仲有炒到甜嘅洋蔥 花椒蒜頭👍🏻 加啲湯當打邊爐又得💯❣️四配菜系列 $58土豆、蓮藕、冬菇、豆芽每個鍋最少配四款菜 呢個組合優惠又揀好咗🤭呢幾款係冇得輸 口感各有千秋 最鍾意土豆 切到好薄超入味🥔 蓮藕口感係一流👍🏻❣️萵筍片 $28另外私心鍾意萵筍 同樣清甜冇渣 大大份🌵❣️寬粉 $28Must eat ‼️ 所有辣嘅湯配寬粉都係人間美味🤣🌶❣️手切封門生柳 $88真係媲美火鍋店水準嘅牛肉🐄 感覺到新鮮食落係有咬口肉味唔係雪肉( ˘͈ ᵕ ˘͈ )❣️鹽燒厚切生舌芯 $48❣️雞軟骨(2串) $28❣️原塊雞皮 $22❣️麻辣墨魚頭 $18❣️焦糖菠蘿 $18笑死仲可以善用資源食埋串燒 唔使轉場🔥朋友竟然冇食過燒烤堂 我就嗌左幾款俾
點解燒烤堂咁犀利🥹💕 又有姊妹店開張🔥
而家除咗串燒同燒肉仲做埋烤魚🐟🌶 我鍾意‼️
都係貫徹左平靚正 適合聚會 一定唔會失望💯💁🏻‍♀️

❣️重慶麻辣烤魚(小) $288
魚本身唔多骨而且好易夾 好食仲要係健康嘅蛋白質💁🏻‍♀️

❣️四配菜系列 $58
土豆、蓮藕、冬菇、豆芽
每個鍋最少配四款菜 呢個組合優惠又揀好咗🤭

❣️焦糖菠蘿 $18
焦糖菠蘿

笑死仲可以善用資源食埋串燒 唔使轉場🔥
朋友竟然冇食過燒烤堂 我就嗌左幾款俾佢試✨
以上都係我最愛‼️ 仲要之前冇見過雞皮🐣 攤開嚟燒逼到冇晒油好似薯片咁脆好 crazy‼️
焦糖菠蘿係最愛 都係有兩邊焦糖🍍
Orion生啤

❣️Orion生啤 $48
同燒烤堂一樣生啤買一送一🍻 好少飲 Orion 但呢度出奇地飲到蜜糖味 幾好🍯
萵筍片
手切封門生柳
鹽燒厚切生舌芯
原塊雞皮
焦糖菠蘿
Orion生啤
  • 寬粉
2022-09-07 41 浏览
今日同朋友黎到哩間新開既烤魚串燒店。餐廳環境寬敞,有唔少卡位及四人座位,而且座位間有一定既距離,所以一啲都唔會迫。除左烤魚之外,餐牌上仲有唔同既串燒可以選擇。🔥🐟烤魚 小 $288/份烤魚可以選擇魚既種類、口味、大細及其他配料,我地就揀左鱸魚👉🏻重慶麻辣口味小辣👉🏻小份👉🏻再加配其他配料~烤魚魚肉嫩滑,只有一條大骨,幾乎無咩細骨,聽講另一款魚會比較多細骨,所以怕魚骨既,可以揀哩一款。而重慶麻辣口味小辣基本上都唔係太辣,湯底會越煮越濃味。🥬蔬菜配料金菇 $20芫荽 $28娃娃菜 $20萵筍片 $28四款菜性價比都幾高,因為樣樣都大大份,而且亦非常新鮮~🌶️四川火鍋配料黃喉 $88寬粉 $28黃喉係豬、牛既動脈血管,口感會較為爽脆;寬粉就比較厚身同有口感。🦐海鮮配料虎蝦 $68/2隻虎蝦大大隻,而且新鮮爽彈,好食推介👍🏻🥩本地火鍋配料手切鮮封門牛柳 $88封門牛柳牛味都幾濃,而且肉質軟腍。🔥地道烤肉鹽燒厚切牛舌芯 $48惹味雞腎 $24牛舌芯軟腍微爽身,雞腎爽脆,兩款都加上椒鹽調味,相當惹味。🌽風味燒蔬菜蜜糖燒粟米 $18惹味韭菜 $20燒粟米香甜多汁;韭菜份量好多,亦係惹味好食。🍍特色燒物

除左烤魚之外,餐牌上仲有唔同既串燒可以選擇。

🔥🐟烤魚 小 $288/份

而重慶麻辣口味小辣基本上都唔係太辣,湯底會越煮越濃味。

🥬蔬菜配料
金菇 $20
芫荽 $28
娃娃菜 $20
萵筍片 $28

四款菜性價比都幾高,因為樣樣都大大份,而且亦非常新鮮~

🌶️四川火鍋配料
黃喉 $88
寬粉 $28

🦐海鮮配料
虎蝦 $68/2隻

虎蝦大大隻,而且新鮮爽彈,好食推介👍🏻

🥩本地火鍋配料
手切鮮封門牛柳 $88

封門牛柳牛味都幾濃,而且肉質軟腍。

🔥地道烤肉
鹽燒厚切牛舌芯 $48
惹味雞腎 $24

牛舌芯軟腍微爽身,雞腎爽脆,兩款都加上椒鹽調味,相當惹味。

🌽風味燒蔬菜
蜜糖燒粟米 $18
惹味韭菜 $20

燒粟米香甜多汁;韭菜份量好多,亦係惹味好食。

🍍特色燒物
脆口原塊燒雞皮 $22
爆蒜燒蠔 $68/4隻
焦糖燒菠蘿 $18
麻辣墨魚頭 $18
麻辣燒鴨舌 $28

原塊燒雞皮香脆惹味,非常好食;燒蠔充滿蒜香;燒菠蘿面層有脆卜卜既焦糖,食落香甜多汁;墨魚頭質感爽彈好咬;我自己平時已經好鍾意食鴨舌,哩到既鴨舌燒得外皮香脆,而且夠晒麻辣,好食推介👍🏻

🥛甜品
炸饅頭 $18

炸饅頭相當香脆,配埋煉奶一齊食真係好夾~

🍹解辣系列
檸檬梳打 $32
菠蘿青檸梳打 $32
椰青 $46

兩款梳打都好大杯,而且酸酸甜甜,解渴一流!椰青亦係大大個,味道清甜。

🌟 #優惠情報 🌟
午市及外賣烤魚有半價優惠❗️

百樂中心一向多餐廳林立,估唔到最近又多間新餐廳,仲要食到川式烤魚。唔想下下食酸菜魚咁悶嘅話,都可以考慮吓呢個選擇。川式孜然烤魚 $288/小份由於驚魚骨,所以問咗店家推介邊款魚下決定揀青江魚,辣度可自選小辣,啱晒唔太食到辣嘅人士。雖然係細份嘅烤魚,但份量都好夠2人享用,孜然香氣撲鼻,魚肉頗有咬口。另外可以加購火鍋配料,今次揀咗娃娃菜($20/份)、田雞($68/隻)、黃喉($88/份)、寬粉($28/份)、手切鮮封門牛柳($88/份)、響鈴($20/份)同炸午餐肉($28/份)。田雞肉嘅尺寸令人滿足,啖啖肉,不過口感係偏瘦;封門牛柳性價比幾高,肉片份量多同夠大塊;初嚐黃喉,口感又幾爽脆;寬粉索汁能力幾好,入口軟韌惹味。串燒同小食方面,揀咗鹽燒厚切牛舌芯($48/串)、新彊羊肉串($28/串)、香燒原條茄子($38/份)、牛油蒜蓉金菇($32/份)、爆蒜燒蠔($18/串)、焦糖燒菠蘿($18/串)、雞泡魚干($38/份)、炸奶黃包($28/份)同桂花蜜四川冰粉($28/碗)。牛舌芯韌勁可口;原條茄子燒得入味,夠晒大條;熱辣辣嘅燒蠔,配上炸蒜更香惹;少見嘅焦糖燒菠蘿,建議要襯焦糖未融化就食

川式孜然烤魚 $288/小份

牛舌芯韌勁可口;原條茄子燒得入味,夠晒大條;熱辣辣嘅燒蠔,配上炸蒜更香惹;少見嘅焦糖燒菠蘿,建議要襯焦糖未融化就食用,否則會浪費咗香脆焦糖片嘅口感;最特別一定要數炸奶黃包,令本身想點炸饅頭嘅我即時轉變心意,外脆內帶有奶黃甜軟感,蘸上煉奶同食更為誘人。

至於飲品,主要就叫咗菠蘿青檸梳打($32/杯)同椰青($46/個),兩款,前者甜度唔高,只有水果原有嘅果甜,適合追求健康嘅人士;後者清甜解膩,仲可以刮埋椰子肉享用。
2022-09-03
百樂中心又有新店啦!今次開嘅係烤魚串燒店~ 餐廳係新開嘅關係所有野都好新!而且座位坐落都舒服唔會逼👍🏻🌟 川式孜然烤魚($288)烤魚有辣有唔辣~ 想食辣嘅朋友可以試下重慶麻辣烤魚 而唔想食辣嘅就可以考慮下小編今次試嘅川式孜然烤魚啦!魚方面可以揀左據稱比較少骨嘅清江魚~ 食落啖啖肉 配上孜然味完全食到停唔到!魚肉仲要勁嫩滑😆 另外除左烤魚亦都可以揀唔同嘅火鍋配料~ 海鮮、薯粉、牛柳、蔬菜應有盡有!🌟 汁燒美國牛肉串($28)/ 香燒豬頸肉($18)/ 香辣五花腩($22)串燒都有好多唔同嘅選擇~牛肉串食落嫩滑牛味重🐮 豬勁肉勁有咬口絕對係串燒必叫👍🏻另外朋友大愛香辣五花腩 一食就有油滲出來 又辣又邪惡😈 勁開胃~🌟 新疆羊肉串($28)/ 招牌雞腿肉($38/2串)/ 雞軟骨($28/2串)/ 香辣烤雞翼($18)新疆羊肉串係小編嘅最愛🤤 真係勁耐冇食 配上孜然粉完全唔會有羊’蘇’味 大推🫶🏻 雞髀肉$38有2串!都係啖啖肉😆 雞軟骨入味有咬口! 最後香辣烤雞翼又香又辣 相信大家都會鍾意💓🌟 香燒原條麻辣茄子($38)/ 牛油蒜蓉金菇($32)叫左一份麻辣茄子本身以為係細細份🤣 點知上

🌟 川式孜然烤魚($288)

🌟 香燒原條麻辣茄子($38)/ 牛油蒜蓉金菇($32)
叫左一份麻辣茄子本身以為係細細份🤣 點知上到枱發現有手臂咁大條🤩 小編同朋友都忍唔住’哇’左一聲😂 真係份量十足 調味一流~鍾意食辣嘅一定要叫🤪 另外仲有幫你燒好咗嘅牛油蒜蓉金菇 熟度啱啱好 上面仲要放上大量蒜蓉 冇得輸😚

🌟 炸奶黃包($28)
甜點都有唔少選擇!炸奶黃包外脆內軟 入面滿滿嘅奶黃 加上煉奶真係好邪惡😋

🌟 椰青($46)/ 青檸菠蘿梳打($32)
飲品方面叫左原個椰青同青檸菠蘿梳打!梳打入面有原個青檸 底部仲有滿滿的菠蘿肉 飲落好fresh好解渴!

*另收加一服務費

味道:🌕🌕🌕🌕🌖
環境:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌑
新開業!友人在附近工作,跟我說附近有烤魚店新開張,當然要在火紅前來一次「先吃為快」!環境剛開業,相信日後餐廳擺位還有調動呢!餐牌不止烤魚,還有串燒和小吃呢! 川式孜然烤魚 $288(小) 餐廳生意很好!由於某些款式已經售罄,所以選了這個川式孜然烤魚,可選辣度,選了小辣,對於十分能吃辣的我而言不太辣,如果你跟我一樣接受能力高,可選中辣以上喔!魚也可選鱸魚或清江魚,當然選了刺極少的清江魚,魚肉容易離骨,肉質嫩滑,完全不粗糙,配以川式孜然湯底,很惹味,配料加在裏頭都能吸收湯汁的精華。吃完烤魚當然要吃火鍋,配料等了一段時間上桌。點了土豆($20)、金菇($20)、黃喉($88)、虎蝦($68/2隻)、手切鮮封門牛柳($88)。配料份量都很足夠,特別是黃喉,份量超級多,而且切面很厚,吃下去爽口,再刮深一點内臟味應該會淡些。虎蝦Q彈、手切鮮封門牛柳好划算,肉厚又能吸辣汁,配薯粉吃一絕。 新疆羊肉串 $28/串 除了烤魚,還有串燒,羊肉串有肉汁!調料味道帶一點甜,就算平常在太吃羊肉的人也定必能接受。鹽燒厚切牛舌芯 $48/串 必吃,有嚼勁,火喉燒得剛好。

剛開業,相信日後餐廳擺位還有調動呢!

餐牌

不止烤魚,還有串燒和小吃呢!

川式孜然烤魚 $288(小)

各款蔬菜配料
各款蔬菜配料
黃喉

新疆羊肉串 $28/串
新疆羊肉串

鹽燒厚切牛舌芯 $48/串

鹽燒厚切牛舌芯
必吃,有嚼勁,火喉燒得剛好。
2022-09-06 12 浏览
今日同一個好耐冇見嘅朋友食飯 有少少想食火鍋打邊爐 又有少少想食串燒 諗諗吓朋友提議嚟呢間新開張食烤魚串燒嘅地方由於朋友唔係太食得辣所以我哋揀咗個孜然烤全魚 侍應建議兩個人食小size就夠 之後火鍋料我哋加咗牛肉封門柳 萵筍同埋餃子~ 因為想留肚食串燒😆烤魚好新鮮好滑!雖然係小size 但係份量一啲都唔小 香料好惹味 亦都唔會太過濃味蓋過魚嘅鮮味 封門柳肉質實淨有牛味 份量都唔少另外嗌左好幾款串燒 全部都係即叫即燒 食材好新鮮~雞腿肉彈牙多汁 我最愛嘅係厚切牛舌心 食完一串唔夠再追加 肉質好香好軟滑! 另外墨魚頭都好彈牙鮮甜 麻辣鴨舌好惹味 !食到飽飽叫咗個冰粉同埋燒菠蘿做甜品 飲飽食醉的個開心晚上

食到飽飽叫咗個冰粉同埋燒菠蘿做甜品 飲飽食醉的個開心晚上

2022-09-06 449 浏览
最近見到銅鑼灣新開咗間——🌟我要烤魚🌟,實在太耐無食烤魚😆餐廳卡位坐得好舒服,空間寬闊,而且店員態度好好,上菜速度都好快,可以等齊曬啲食物上枱影個相先開餐🍴不得不讚嘅係廁所比較乾淨,呢個對我黎講都好重要,係加分位👍🏻._.🐟/ 烤魚 /🐟川武孜然烤魚(小)烤魚有兩款選擇,有爐魚或清江魚揀,同埋可以因為人數揀大條定細條魚,唔怕太大條食唔曬🐟當然仲有幾款口味俾你揀🌶鐘意食辣同唔辣都可啱架👍🏻我哋就揀咗,川武孜然味嘅清江魚,細size但肉質都好多架,連唔係太愛吃魚既我,都食得好滿足😋•🐂/ 配菜 /🐂金菇炸芋頭黃喉虎蝦(2隻〕手切封門牛柳響鈴炸午餐肉牛柏葉豆卜芝土丸配菜份量一份都算多,兩個人食好飽,餐單上嘅配菜選擇都算豐富多野揀👍🏻封門牛柳可以當火鍋形式碌一碌咁食,薄身快熟,而且索曬啲烤魚汁,好正💕當然唔少得響鈴啦,食有湯底嘅野最鐘意就係有響鈴😍•🦪/ 燒物 /🦪爆蒜燒蠔(4隻)新疆羊肉串燒物其實係晚市先有,店員好好人咁破例為我哋整咗兩款燒物俾我哋試🥰想試呢個爆蒜燒蠔好耐,果然無令人失望,燒蠔黎講都算大隻,而且面頭有爆多蒜,勁香必試呀🤭•🍹/ 飲品 /🍹威士忌梳打(Highball)威士忌味
._.
🐟/ 烤魚 /🐟
川武孜然烤魚(小)

🐂/ 配菜 /🐂
牛柏葉
豆卜
芝土丸

🦪/ 燒物 /🦪
爆蒜燒蠔(4隻)
新疆羊肉串

🍹/ 飲品 /🍹
威士忌梳打(Highball)
威士忌味出,但酒精唔濃烈,冰多,唔洗怕大大杯會飲醉🥃
._.
📍我要烤魚
📍銅鑼灣耀華街伯樂中心8樓
午餐
2022-09-06 12 浏览
為食妹👧🏻最鍾意試新嘢🤭。朋友今次帶我威威。黎到銅鑼灣*百樂中心*新開的一間烤魚店擦番餐🐟。除咗烤魚之外。提供串燒。甜品。飯麵。相當多元化😵。烤魚🐟先選鱸魚/清江魚。次選味道四選一。size分大小。最後選了川式孜然清江魚小份🐟。比較之下清江魚軟腍且少骨。估唔到小份魚都大大條🤩有驚喜❣️。多款火鍋配料選擇。選了虎蝦。手切鮮封門牛柳。田雞。黃喉。蓮藕。淮山。封門柳厚切肉味濃。虎蝦新鮮爽彈。屬Encore之選❤️。爆蒜燒蠔🦪燒蠔細細粒。勝在新鮮惹味😋。平時食串燒最愛蜜糖燒菠蘿🍍。第一次食焦糖燒菠蘿。多了一份甜脆口感❣️😮‍💨。燒芝士年糕比炸芝士蛋糕少了一份油膩感🤪。牛油蒜蓉金菇蜜糖燒粟米點了兩款蔬菜Balance一下🥰。椰靑解辣解膩掂😎
烤魚🐟
封門柳厚切肉味濃。虎蝦新鮮爽彈。屬Encore之選❤️。
爆蒜燒蠔🦪
燒蠔細細粒。勝在新鮮惹味😋。
燒芝士年糕比炸芝士蛋糕少了一份油膩感🤪。
牛油蒜蓉金菇
蜜糖燒粟米
點了兩款蔬菜Balance一下🥰。
椰靑解辣解膩掂😎