2022-11-27 28 浏览
聽講銅鑼灣開左間烤魚自稱烤魚達人既我緊係唔錯過呢個機會啦未入門口已經聞到好香烤魚既風味啦~平日收工時間去都唔洗點排隊.好快就有位💙💙川式孜然烤清江魚 (小 $288)店員同我地介紹有鱸魚同清江魚,揀清江魚既原因係因為出面好多都剩係得鱸魚,睇下自己中意食啲魚肉係實d定嫩口d,最重要係條清江魚係個煲到差唔多兩個鐘都仲係甘滑甘嫩!!!同埋呢款口味係唔辣既同時做到平時食辣先感受到既香味!!加$38就可以跟埋配菜系列, 有豆腐荳芽蓮藕芫荽,好抵食~另外仲叫左幾款,包括萵筍片$24 響鈴$20 豆腐$20 💙招牌咸蛋黃雞肉餃 $38特別介紹下呢個咸蛋黃雞肉餃,本身叫既時候無咩特別期待,點知一咬就好有驚喜!!佢裡面係有四分一粒咸蛋黃,食落又唔係話好重口味好咸,同埋佢係雞肉餡,有別於普通餃子既豬肉餡!!💙汁燒美國牛肉串$28  雞軟骨2串$28  麻辣椰菜苗$15  原塊燒雞皮$22另外仲叫左好幾款串燒過下口癮牛肉串香口嫩滑,雞軟骨脆卜卜,椰菜苗爽口,估唔到既係有燒雞皮!勁香勁脆,必食!!!💙桂花蜜四川冰粉 $16食完啲又濃又重口味既野當然要佩食番個甜品幫助消化啦,冰粉就岩曬啦!用既係桂花蜜而唔係黑糖

💙川式孜然烤清江魚 (小 $288)

💙招牌咸蛋黃雞肉餃 $38

💙桂花蜜四川冰粉 $16

食完啲又濃又重口味既野當然要佩食番個甜品幫助消化啦,冰粉就岩曬啦!用既係桂花蜜而唔係黑糖,有陣淡淡桂花香,好清甜

人均$300左右,要睇下大家忍唔忍得口啦~

📍我要烤魚
地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
2022-11-27 23 浏览
口味嘅野各有所好, 你鍾意食烤魚我又鍾意食串燒,大家之後一句 why not both 🤩🤩就係咁我就同好友去左銅鑼灣新開的我要烤魚到開餐,因為佢可以滿足哂我地兩個願望✌🏻快拉落去睇下我地食左d 咩⬇️⬇️⬇️💟 川式孜然烤魚💟 虎蝦💟 鴨血💟 手切鮮封門柳💟 鵪鶉蛋烤爐魚無咩細骨,好喜歡吃邊邊位脆卜卜又啖啖肉,索滿哂d 湯,呢個湯底川味微辣,食落屬於開胃的,所以配上火鍋材料都很滋味。🍢 麻辣豬大腸🍢 汁燒美國牛肉串🍢 新疆羊肉串🍢 香新烤雞翼🍢 脆口原塊燒雞皮🍢 麻辣燒鴨舌🍢 椒鹽燒秋葵🍢 蜜糖燒粟米🍢 惹味韭菜🍢 香燒原條茄子🍢 鹽燒bb番薯仔🍢 焦糖菠蘿 呢到d串燒,即叫即燒, 各款口味都有由麻辣,椒鹽,惹味,汁燒,香燒,蜜糖,焦糖,真係你諗到都有,一路食一路吹水嘆酒最爽 yy , 必食豬大腸和韭菜最惹味之選。🍅 桂花蜜番茄🍧 桂花蜜四川冰粉🍹 百香果水果茶食左咁多濃味的野,要食返d 甜甜酸酸中和下, 叫冰粉就一流啦!仲可以解辣。

快拉落去睇下我地食左d 咩⬇️⬇️⬇️

🍅 桂花蜜番茄
🍧 桂花蜜四川冰粉
🍹 百香果水果茶

2022-11-27 24 浏览
街坊系列 – 我要烤魚 💚------------------------------環境: 餐廳唔算好大😈勝在四正又光猛落地玻璃窗為餐廳增添左唔少既空間感😊衛生淨潔處理得唔錯👍🏻無油漬無污漬,唔錯------------------------------食物: 川式孜然烤魚 ($144/細(新張優惠半價)) 🍲有2款魚可以揀✌🏻鱸魚大骨肉爽,清江魚幼骨肉嫰仲有辣度同大細可以慢慢揀(細都夠3人食啦)🙊底味濃郁,味道帶香麻🤤魚肉同配料吸盡湯味勁香口手切鮮封門牛柳 ($88) 🥩牛味香濃,食落夠嫰😋無筋又唔會太肥,份量都唔少招牌鹹蛋黃雞肉餃 ($38) 🥟即叫即包好有誠意,味道唔錯😆但芥菜味有點太搶虎蝦 ($68/2隻) 🦐新鮮大大隻,肉質爽滑彈牙😛上枱前仲會剝埋殼,勁方便萵筍片 ($28) 🥒刨到勁薄方便吸湯🤤爽口新鮮,唔錯鮮金菇 ($20) 🥬份量正常🤪同埋用黎吸湯食真係一流桂花蜜四川冰粉($28) 🍧傳統製法😋有大量乾果同山楂片,味道酸甜好解辣冰粉順滑爽口🧊如果可以再凍啲就超級完美啦百香果水果茶 ($32) 🍹味道帶天然既酸甜味,糖度適中👍🏻欣賞餐廳有先雪凍個杯日本沖繩ORION生
街坊系列 – 我要烤魚 💚

環境: 餐廳唔算好大😈勝在四正又光猛
落地玻璃窗為餐廳增添左唔少既空間感😊
衛生淨潔處理得唔錯👍🏻無油漬無污漬,唔錯

食物: 川式孜然烤魚 ($144/細(新張優惠半價)) 🍲

有2款魚可以揀✌🏻鱸魚大骨肉爽,清江魚幼骨肉嫰
仲有辣度同大細可以慢慢揀(細都夠3人食啦)🙊
底味濃郁,味道帶香麻🤤魚肉同配料吸盡湯味勁香口

手切鮮封門牛柳 ($88) 🥩

牛味香濃,食落夠嫰😋無筋又唔會太肥,份量都唔少

招牌鹹蛋黃雞肉餃 ($38) 🥟

即叫即包好有誠意,味道唔錯😆但芥菜味有點太搶

虎蝦 ($68/2隻) 🦐

新鮮大大隻,肉質爽滑彈牙😛上枱前仲會剝埋殼,勁方便

萵筍片 ($28) 🥒

刨到勁薄方便吸湯🤤爽口新鮮,唔錯

鮮金菇 ($20) 🥬
份量正常🤪同埋用黎吸湯食真係一流

桂花蜜四川冰粉($28) 🍧

傳統製法😋有大量乾果同山楂片,味道酸甜好解辣
冰粉順滑爽口🧊如果可以再凍啲就超級完美啦

百香果水果茶 ($32) 🍹
味道帶天然既酸甜味,糖度適中👍🏻欣賞餐廳有先雪凍個杯

日本沖繩ORION生啤 ($48(買一送一)) 🍻
同樣雪凍個杯,飲落凍冰冰😍仲要買一送一,CP值滿分

服務: 店員人手充足💁🏻‍♂️服務態度十分良好
一坐低就介紹餐牌同優惠🙆🏻‍♂️仲問返食唔食得辣
解釋返唔同既湯底對應既辣度👍🏻食到岩自己口味

環境: 7.5 /10
食物: 8 /10
服務: 8 /10
2022-11-27 22 浏览
食店: 我要烤魚 @ 銅鑼灣張梁點餐👦🏻👧🏻1)$288《重慶麻辣烤魚》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:嗌咗一個小份,因為想食得爽啲,所以揀咗鱸魚(比較小骨),二人份量啱啱好,嗌咗小辣食到出汗🤣不過好惹味,食完一啖會再想繼續食第二啖!加咗$58要一個優惠四配菜,有土豆、蓮藕、冬菇、豆芽,四樣嘢都吸晒啲麻辣汁超正!2)$68《爆蒜燒蠔》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:蠔新鮮,燒得入味,而且好爆蒜,越口臭啊張越鍾意🤣3)$38《香燒原條茄子》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:又係好爆蒜!而且好足料,超大條茄子🍆燒得恰到好處,唔會太淋又唔會太硬~4)$28《炸午餐肉》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:開頭以為係薄薄4片,點知係超大塊!而且炸過就咁食外脆內軟,放落去當打邊爐咁食又得,正!5)$20《響鈴》評分(10分滿分):7️⃣食評💬:脆脆地放落去浸5秒,吸晒啲辣汁,打邊爐必叫!
食店: 我要烤魚 @ 銅鑼灣

張梁點餐👦🏻👧🏻

1)$288《重慶麻辣烤魚》

2)$68《爆蒜燒蠔》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:蠔新鮮,燒得入味,而且好爆蒜,越口臭啊張越鍾意🤣

3)$38《香燒原條茄子》

4)$28《炸午餐肉》

5)$20《響鈴》
評分(10分滿分):7️⃣
食評💬:脆脆地放落去浸5秒,吸晒啲辣汁,打邊爐必叫!
1K
2022-11-27 15 浏览
《正宗麻辣烤魚🐟》———————————————-#我要烤魚 🔥-我要食烤魚呀~一如其名,呢間位於銅鑼灣新開嘅小店就係主打烤魚🎣 地方乾淨光猛,坐去得都幾舒服😌-烤魚嘅選擇都算多,一共有4款口味,分別係重慶麻辣、萬洲香辣、川式孜然同重慶豆豉,我哋就嗌咗招牌麻辣,味道正宗惹味,唔算好嗆辣,帶有麻香🌶️ 小份烤魚份量已經十足,絕對夠兩個人一齊食😗-🐟 重慶麻辣烤魚我哋揀咗清江魚,口感比較嫩滑,魚肉非常容易離骨,唔會有好多細骨,油香十足~ 裡面有土豆絲墊底,上面亦有花生、芫荽同香蔥調味😝-🐮 手切鮮封門牛柳食完魚仲可以直接當做火鍋,手切鮮封門牛柳牛味突味,呢個價錢嚟講有咁大碟CP值都幾高☺️-❤️ 鴨血鴨血一定係必點!口感滑溜溜,薄切嘅鴨血煮完吸哂麻辣湯汁嘅精華好入味😎另外我哋仲叫咗西班牙豬腩片、招牌鹹蛋黃雞肉餃同響鈴,十分豐富🥰-⭐️價錢參考:重慶麻辣烤魚清江魚: $288(細份)手切鮮封門牛柳: $88招牌鹹蛋黃雞肉餃:$38西班牙豬腩片:$58響鈴:$20鴨血: $38菠蘿青檸梳打:$28冷泡白桃烏龍茶:$18鹹檸七:$24百香果水果茶:$32🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$350
《正宗麻辣烤魚🐟》
———————————————-
#我要烤魚 🔥
🐟 重慶麻辣烤魚
🐮 手切鮮封門牛柳
❤️ 鴨血
⭐️價錢參考:
重慶麻辣烤魚清江魚: $288(細份)
手切鮮封門牛柳: $88
百香果水果茶:$32
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$350
2022-11-27 29 浏览
我要烤魚🍽-銅鑼灣新開超高質烤魚仲要性價比高😍除咗烤魚仲有串燒食😋-重慶麻辣烤魚 $288(細份)佢有得揀大份或細份小編覺得細份係夠2-3人食😉魚有得揀鱸魚或者清江魚因為之前係另一間食過清江魚係又腥又多骨唔敢再挑戰所以揀鱸魚🤣識食要揀鱸魚佢勁厚肉仲要唔會又老又鞋加上魚身煎過勁香脆😋配麻辣真係食到舔舔脷👅-火鍋配料其實價錢算係幾抵食以銅鑼灣地段🥹佢有個優惠四配菜 $38有土豆片/蓮藕片/豆腐/豆芽本身以為係拼盤咁每樣少少點知係每款一碟咁黎😳不過食得麻辣湯呢個必叫勁索味😋另外仲叫左炸午餐肉 $28/萵荀片 $28/西班牙豬腩片 $58/小米果$28/炸響玲$20/寛粉 $28全部既份量都好足放辣湯就必定好食😋小編推介小米果外皮係用紅薯粉包而入面係d咸咸地既魚肉豬肉個種咸香味好正👍-酸梅湯$22 /鹹檸七 $24酸梅湯自家制係唔同平時d啡啡地色佢係酒紅色好特別😋食辣野飲鹹檸七好解辣😂-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
我要烤魚🍽
銅鑼灣新開超高質烤魚仲要性價比高😍除咗烤魚仲有串燒食😋

重慶麻辣烤魚 $288(細份)

酸梅湯$22 /鹹檸七 $24

🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅
📍地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
2022-11-27 16 浏览
🔥我要半價烤魚!大大條川式孜然烤清江魚(午市半價後$144)真係超抵食😱本身呢隻口味冇得選擇辣度,平時食慣小辣嘅我覺得唔辣~店員話可以另外再加辣🌶呢度有好多款唔同配菜,蔬菜小食類全部約$20-30,特別推介切得超靚嘅萵筍片,好薄好容易煮熟。仲有新鮮虎蝦($68/2)、田雞($38)、手切鮮封門牛柳($88)等,全部都好新鮮大大份😆.I want a 50% off on my grill fish! Shout out and head to this newly open restaurant at causeway bay! Their grill fish was at a stealing price ($144), the portion is for 2-3 person, there is a larger version as well! The veggie and snacks are around $20-30 each. Recommend to try the hand cut beef ($88) and fresh prawn ($68/2).
🔥
1K
2022-11-26 6 浏览
前排lunchtime諗去食咩時,見到有間新開嘅烤魚,午市仲有半價,生啤買一送一,就去食下!店員話鱸魚係比較啖啖魚肉,清江魚鮮嫩d但比較多骨,所以點了🐟川式孜然烤魚(小)-鱸魚!🐟川式孜然烤魚(小)-鱸魚- 魚肉白雪雪,口感鮮嫩彈口,食落去啖啖肉好香口😋配上旁邊滾起嘅辣香汁更惹味香口。- 配菜方面,優惠價$38就有薯仔、蓮藕、豆腐、豆芽。薄片薯仔淋香入味,食落去啖啖孜然香。另外還可以搭配其他配料如海鮮、餃子、菜、寬粉等,越食落去,湯底越濃香味。另外仲點了串燒🍍焦糖菠蘿面層係烤香左嘅焦糖味,幾甜香。仲可以配其他特色飲品,可以邊食邊飲邊傾~下次再來!

🐟川式孜然烤魚(小)-鱸魚

另外仲點了串燒

🍍焦糖菠蘿面層係烤香左嘅焦糖味,幾甜香。

仲可以配其他特色飲品,可以邊食邊飲邊傾~下次再來!
鱸魚
少有嘅local良心烤魚店 仲可以配啤酒同串燒🐟🍺一次滿足晒鍾意我最鍾意嘅嘢(˵ ˃̶̀ε ˂̶́ ˵)ෆ⃛❣️萬洲香辣烤魚(小) $288上次食咗重慶麻辣 今次呢款竟然更加出色🥳兩個人叫小份一定夠 揀咗清江🐟會比較滑 好滿意魚肉嘅處理👏 魚本身少骨而且表面煎過好香口 💁🏻‍♀️呢個湯煮咩都好食 辛香料味豐富又唔會好油 配料係越煮越香🧅 面頭嘅芝麻花生令佢更惹味💯❣️四配菜系列 $38土豆、蓮藕、豆腐、豆芽強烈推薦大家要加 佢會幫你一早落埋落個鍋度煮🔥土豆超入味🥔 蓮藕俾左巨量 由頭食到尾好爽口🤣豆腐同呢個鍋超夾 而且佢係軟豆腐好滑😻❣️萵筍片 $28同上次食唔同咗 平時食開一塊塊今次一片片😛口感上差好遠 有啲似食緊粉面幾得意 不過我都係鍾意之前個切法👉🏻👈🏻❣️寬粉 $28必食‼️ 同呢個湯底係絕配 會越煮越辣🌶❣️田雞 $38朋友膽粗粗叫咗 擺盤仲要成隻田雞擺好 🥲其實食落又OK喎 似係好嫩滑嘅雞肉 完全冇怪味👍🏻❣️牛舌片 $48超推薦非常高質🐄 好爽口又有肉味油香( ˘͈ ᵕ ˘͈ )❣️鹽燒厚切生舌芯 $48❣️雞軟骨(2串) $28❣️原塊雞皮 $22❣️焦糖菠蘿 $18雞皮超級好食 薯片咁脆 唔油🐣焦糖菠蘿
少有嘅local良心烤魚店 仲可以配啤酒同串燒🐟🍺
一次滿足晒鍾意我最鍾意嘅嘢(˵ ˃̶̀ε ˂̶́ ˵)ෆ⃛

❣️萬洲香辣烤魚(小) $288
上次食咗重慶麻辣 今次呢款竟然更加出色🥳

❣️四配菜系列 $38
土豆、蓮藕、豆腐、豆芽
強烈推薦大家要加 佢會幫你一早落埋落個鍋度煮🔥

❣️田雞 $38
朋友膽粗粗叫咗 擺盤仲要成隻田雞擺好 🥲
其實食落又OK喎 似係好嫩滑嘅雞肉 完全冇怪味👍🏻

❣️牛舌片 $48
超推薦非常高質🐄 好爽口又有肉味油香( ˘͈ ᵕ ˘͈ )

❣️鹽燒厚切生舌芯 $48

• 萬洲香辣烤魚
  • 牛舌片
  • 雞皮
2022-11-26 13 浏览
11月啦!食烤魚條癮又起!我要烤魚!今次去港島區試新野,係時代廣場附近,非常方便!地方好闊落,唔洗同人迫。店員好細心講解,雖然係食烤魚,但我真係唔食得辣,叫左孜然味,好香。d staff仲會幫我地校火既大細,好周到!生啤買一送一,阿生話係'沖繩既味道',應該係太想去旅行!爐魚啖啖肉,非常推介, 2個魚怪叫條細魚,都覺得好夠,3個人應該剛好。蓮藕薄切但都有口感,第一次食鵝腸,原來係爽脆,阿生厲害到一個人食晒全部鵝腸。仲有必食響鈴,好邪惡!烤物我覺得雞脾肉係超好食,茄子好大條,但對我黎講係偏辣,不過都唔小心食左幾條肉。整體黎講,無論環境、服務、味道定份量都非常滿意,性價比高既一間烤魚!

生啤買一送一,阿生話係'沖繩既味道',應該係太想去旅行!

2022-11-25 13 浏览
很久沒有吃烤魚了🐟有鱸魚 / 清江魚 可選擇我們就選了萬洲香辣口味的清江魚小份都大大條 足夠2-3人份量清江魚魚肉嫩滑 配上惹味的辣醬油非常滿足另外亦有超多款火鍋料和串燒選擇我們就先推介鹽燒厚切牛舌芯 ! 牛舌的口感不會很硬 容易咬開又入味 有驚喜!另外雞腎和韭菜都非常惹味香濃爆蒜燒蠔一共4隻 果然吃到滿口都是蒜!!飲品方面必點日本沖繩Orion生啤還有買一送一優惠配上辣辣的烤魚 絕對值得一試最後必須一試的是這個甜品上面有花生,提子乾,山楂餅的配料配上冰凍的冰粉酸酸甜甜很好吃!!
很久沒有吃烤魚了🐟
有鱸魚 / 清江魚 可選擇
我們就選了萬洲香辣口味的清江魚

小份都大大條 足夠2-3人份量
清江魚魚肉嫩滑 配上惹味的辣醬油非常滿足
另外亦有超多款火鍋料和串燒選擇
我們就先推介鹽燒厚切牛舌芯 !

牛舌的口感不會很硬 容易咬開又入味 有驚喜!
另外雞腎和韭菜都非常惹味香濃
爆蒜燒蠔一共4隻 果然吃到滿口都是蒜!!

飲品方面必點日本沖繩Orion生啤
還有買一送一優惠
配上辣辣的烤魚 絕對值得一試
最後必須一試的是這個甜品
上面有花生,提子乾,山楂餅的配料
配上冰凍的冰粉
酸酸甜甜很好吃!!

I want grilled fish!! This was actually my first time trying 烤魚 and this way way spicier than 酸菜魚 🙈 Saw lots of reviews on this place and wanted to check this place out! We got the 清江魚 fish and it was super tender, and we got it in 重座麻辣烤魚 which really gave it the spice. Originally wanted to get the BB spicy but I was scared it would lose some of its flavour so we got the Little spicy. Not going to lie, it went above my spice level. I also recommend getting their new items 老友鬼鬼 and 韭菜蝦米餃. The dumplings were delicious, has fresh chives in it and the fried donut was quite unique to dip in the soup base with their truffle sauce. Overall great experience, super spacious and the service was great!
🌟🐟 重廮麻辣烤魚(小) ($288)
🍄 金菇 ($18)
🌟🍜 霓粉 ($28)
🥩 聯燒厚切牛舌芯 ($28)
🍆 香燒原條茄子 ($38)
🍹 菠蘿青檸梳打 ($56)
Revisit? Yes 🙌🏻
📌 - CWB
【新鮮手切封門牛柳】到了想食烤魚的季節,今次搵食搵到來「我要烤魚」店。餐廳位置在時代附近,好方便!門外霓虹燈箱很有特色,鐘意打卡的你,不要錯過這個位置啊!設有4款烤魚:招牌重慶麻辣味、萬洲香辣味、川式孜然味及重慶豆豉味可以根據喜好選擇大中小辣度我們不吃辣,試了孜然烤;魚肉是煎香後再放入不同味道,非常鮮嫩。配料方面有田雞、黃喉、牛百葉等,仲有必試的手切鮮封門牛柳,虎蝦等等配菜份量一份很足料算多,四個人食好飽封門牛柳「碌一碌」就食得,鮮嫩薄身快熟,加上烤魚汁,好正。除了烤魚,串燒都好出色椒鹽燒秋葵食烤魚前,決定食高纖維的秋葵,燒完後的秋葵依然保留脆嫩多汁。桂花蜜番茄酸甜帶點濃濃的桂花香,清爽開胃,又有營養。鹽燒厚切牛舌Encore之選,不但入口嫩,而且肉質飽滿,應該是挑選了牛脷最嫩的部位,每件都較厚,每人都食到一串3件原塊燒雞皮以前食的雞皮是剪開細細塊,今次試是整塊上,炸至卜卜脆的雞皮,似薯片般勁脆,回味回味爆蒜燒蠔燒海鮮更野味,勁多蒜蓉辣油,新鮮生蠔食一個真是不夠,留肚下次再食炸奶黃包炸饅頭外面鬆脆裏面餡料熱呼呼的,流心奶黃正原條燒茄子未試過原條茄子燒來食,真是特別正,香料十分,3隻手拳
【新鮮手切封門牛柳】
到了想食烤魚的季節,今次搵食搵到來「我要烤魚」店。

設有4款烤魚:
招牌重慶麻辣味、
萬洲香辣味、
川式孜然味及
重慶豆豉味

可以根據喜好選擇大中小辣度

我們不吃辣,試了孜然烤;

魚肉是煎香後再放入不同味道,非常鮮嫩。

配菜份量一份很足料算多,四個人食好飽
封門牛柳「碌一碌」就食得,鮮嫩薄身快熟,加上烤魚汁,好正。
除了烤魚,串燒都好出色

椒鹽燒秋葵

桂花蜜番茄
酸甜帶點濃濃的桂花香,清爽開胃,
又有營養。

鹽燒厚切牛舌
Encore之選,不但入口嫩,
而且肉質飽滿,應該是挑選了牛脷最嫩的部位,每件都較
厚,每人都食到一串3件

原塊燒雞皮
以前食的雞皮是剪開細細塊,今次試是整塊上,
炸至卜卜脆的雞皮,似薯片般勁脆,回味回味

炸奶黃包
炸饅頭外面鬆脆裏面餡料熱呼呼的,流心奶黃正

原條燒茄子
未試過原條茄子燒來食,真是特別正,
香料十分,3隻手拳咁大,可以大家一齊分著食!
最後,飲品是威士忌梳打,酒精不太濃烈,慢慢飲,配燒物正

2022-09-06
庆祝纪念
生日
2022-11-21 98 浏览
天氣開始涼涼地,食重慶麻辣烤魚岩哂,食完烤魚用返啲湯打邊爐。一盤烤魚上枱已經聞到麻香味,魚可以揀鱸魚/青江魚,今次試咗鱸魚,食到啖啖魚肉,濃郁魚香味,每一寸魚肉之中都融入各種辣椒的精華,帶有少許麻既感覺。火鍋配料選了手切鮮封門牛柳、金菇、虎蝦,手切鮮封門牛柳非常新鮮,脂肪不多但肉味濃,虎蝦肉厚,味道清甜及肉質爽嫩,非常值得一試。除咗烤魚,可以食埋串燒,推介爆蒜燒蠔同埋香燒原條茄子,蒜份量足,非常惹味。另外甜品桂花蜜四川冰粉非常解辣,冰粉是用植物籽在水中搓洗而成的凍狀物質,口感爽滑透明的,甜甜嘅桂花蜜好潤喉,食完辣野食返冰粉好爽。

香燒原條茄子
重慶麻辣烤魚
桂花蜜四川冰粉
手切鮮封門牛柳
2022-11-21 45 浏览
門口有兩只可以打卡嘅可愛羊駝🦙大公仔。裡面座位以卡座為主。 可以選擇兩款不同種類魚🐟,我地選擇咗比較香滑少骨嘅清江魚。 味道都有幾款唔同選擇,適合喜歡不同口味同辣度嘅你,我地選擇咗招牌#川式孜然烤魚分量可以選擇(大/小),根據辣度可以揀大,中,小,BB辣。魚肉雖然叫了小份,不過都好大條,感覺食極都有。😂,魚肉質非常香滑,加上孜然味道,想連湯汁都一齊食落肚。重點要講下佢嘅魚皮,烤香過嘅魚皮再經湯煮。更加滑!! 配料方面,非常推薦🥩#手切先鮮封門牛柳 肉汁新鮮厚實,分量都好多。個人非常喜歡手切牛,感覺肉味比起肥牛更濃郁!👍🏻鐘意食牛肉嘅你必叫!配菜有好多選擇,根據個人喜好,我哋今次揀咗少見嘅#鵪鶉蛋,#炸午餐肉 蔬菜選擇咗:蓮藕,娃娃菜 🧀小食:居然有我地好鐘意食嘅#芝士年糕 🍯甜品:桂花蜜四川冰粉酸酸可口,夏天解渴之選,配料有提子幹,山楂,花生碎。中間仲有粒原形嘅冰球。可以保持冰粉嘅溫度。 🍹飲品:多款特飲梳打選擇#菠蘿青檸梳打 Ps:店鋪夜晚仲有各類串燒提供🍢🍡🍻
門口有兩只可以打卡嘅可愛羊駝🦙大公仔。裡面座位以卡座為主。

可以選擇兩款不同種類魚🐟,我地選擇咗比較香滑少骨嘅清江魚。
分量可以選擇(大/小),根據辣度可以揀大,中,小,BB辣。

配料方面,非常推薦🥩#手切先鮮封門牛柳
蔬菜選擇咗:蓮藕,娃娃菜

🧀小食:居然有我地好鐘意食嘅#芝士年糕

🍯甜品:桂花蜜四川冰粉