2022-11-27
聽講銅鑼灣開左間烤魚自稱烤魚達人既我緊係唔錯過呢個機會啦未入門口已經聞到好香烤魚既風味啦~平日收工時間去都唔洗點排隊.好快就有位💙💙川式孜然烤清江魚 (小 $288)店員同我地介紹有鱸魚同清江魚,揀清江魚既原因係因為出面好多都剩係得鱸魚,睇下自己中意食啲魚肉係實d定嫩口d,最重要係條清江魚係個煲到差唔多兩個鐘都仲係甘滑甘嫩!!!同埋呢款口味係唔辣既同時做到平時食辣先感受到既香味!!加$38就可以跟埋配菜系列, 有豆腐荳芽蓮藕芫荽,好抵食~另外仲叫左幾款,包括萵筍片$24 響鈴$20 豆腐$20 💙招牌咸蛋黃雞肉餃 $38特別介紹下呢個咸蛋黃雞肉餃,本身叫既時候無咩特別期待,點知一咬就好有驚喜!!佢裡面係有四分一粒咸蛋黃,食落又唔係話好重口味好咸,同埋佢係雞肉餡,有別於普通餃子既豬肉餡!!💙汁燒美國牛肉串$28 雞軟骨2串$28 麻辣椰菜苗$15 原塊燒雞皮$22另外仲叫左好幾款串燒過下口癮牛肉串香口嫩滑,雞軟骨脆卜卜,椰菜苗爽口,估唔到既係有燒雞皮!勁香勁脆,必食!!!💙桂花蜜四川冰粉 $16食完啲又濃又重口味既野當然要佩食番個甜品幫助消化啦,冰粉就岩曬啦!用既係桂花蜜而唔係黑糖
💙川式孜然烤清江魚 (小 $288)
💙招牌咸蛋黃雞肉餃 $38
💙桂花蜜四川冰粉 $16
食完啲又濃又重口味既野當然要佩食番個甜品幫助消化啦,冰粉就岩曬啦!用既係桂花蜜而唔係黑糖,有陣淡淡桂花香,好清甜
人均$300左右,要睇下大家忍唔忍得口啦~
📍我要烤魚
地址: 銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓