2K
2024-02-29 24 浏览
同朋友👩‍🍳一齊喺尖沙咀,佢👩‍🍳話想食素🥒☘️🌿🍒🥕,咁我諗咗2秒,就帶咗朋友👩‍🍳嚟呢度食美味素菜🤣$38「胚芽奶茶(奶)」:胚芽係植物種子胚嘅一部分,胚芽位於胚軸嘅上端,而小麥胚芽營養價值相當高,係小麥嘅營養精華,體積僅佔小麥嘅3%,不過能提供小麥高達97%嘅營養😆;呢杯「胚芽奶茶」要咗少甜少冰,好香麥味,亦都夠滑,好飲😆$48「鮮竹蒸牛肉球」:軟綿綿得嚟有啲質感,仲有一碟喼汁可以沾嚟食😋$198「冬日暖意之枝竹羊腩煲」:羊腩 少少煙靭,有南乳味👍;其他材料包括花菇、腐竹、生菜😋$98「牛油果雜菜沙律」:牛油果🥑又滑又夠creamy,沙律菜🥗新鮮爽脆,再加埋意大利🇮🇹 Balsamic Vinegar,好味又感覺健康🤩$128「北京片皮鴨」:素片皮鴨 應該係用大豆片製成,食落胞脆哋😋;用餅皮包住素片皮鴨、紅燈籠椒、黃燈籠椒、青瓜,再加埋甜醬一齊食, 口感有啲啲似真嘅片皮鴨🤩,兼完全唔油膩🤩
2024-02-27 24 浏览
婆婆識全素平時出去聚會嘅時候都要特登搵一啲食齋嘅餐廳但係香港好似真係冇乜好嘅選擇想搵一間性價比高嘅我會推介慈素小聚佢哋點夠方便尖沙咀一出就係另外仲有好多特色嘅素菜食極都唔會悶Beijing Sliced Duck with Shredded Vegetable and Sweet Bean Sauce, Served with Pancake Rolls北京片皮鴨用上平時類似素鵝質地嘅腐皮造成脆皮煙靭有咬口再配上燒烤醬汁同埋三色蔬菜包埋薄皮就係好似真實嘅北京片皮鴨咁!Vegetarian Salmon Platter素食三文魚拼盤婆婆其實好鍾意食壽司,不過就冇得食三文魚呢個用上蒟蒻造成嘅三文魚像真度十足上碟嘅時候仲會有液態氮噴煙出嚟夠晒驚喜Coconut Snow Fungus and Fig Stew椰汁雪耳無花果燉湯食得健康嘅時候,當然唔少得湯水我就揀咗呢個椰汁雪耳無花果清清甜甜好適合呢個春天Creamy Corn Soup with Sugar Peas Shoot (Dairy)粟米濃湯佐翡翠苗(奶)平時成日都好懶食菜但係有咗呢個粟米濃湯做調味即刻成件事唔同咗好味好多層次感豐富
婆婆識全素

煙靭有咬口
再配上燒烤醬汁
同埋三色蔬菜
包埋薄皮
就係好似真實嘅北京片皮鴨咁!

Vegetarian Salmon Platter
素食三文魚拼盤
婆婆其實好鍾意食壽司,不過就冇得食三文魚
呢個用上蒟蒻造成嘅三文魚
像真度十足
上碟嘅時候仲會有液態氮
噴煙出嚟
夠晒驚喜

椰汁雪耳無花果燉湯
食得健康嘅時候,當然唔少得湯水
我就揀咗呢個椰汁雪耳無花果
清清甜甜好適合呢個春天

粟米濃湯佐翡翠苗(奶)
平時成日都好懶食菜
但係有咗呢個粟米濃湯做調味
即刻成件事唔同咗
好味好多
層次感豐富
翡翠苗夠鮮嫩又有咬口

Nougat Latte (hot) (Dairy)
烏結糖拿鐵(熱)(奶)
鍾意飲鮮奶咖啡嘅你
唔好錯過
呢個其實係一個冇咖啡因嘅latte
烏結糖味道濃郁
又唔會剩係得死甜
係嗰種好絲滑嘅感覺!
2024-02-26 28 浏览
食齋以為會好淡好健康唔會系認為好好食點知唔系 今日呢間真的非常滿意!食過最好食的素食,而且款款有驚喜!//意大利酥皮pizza雖然是比較熱氣,不是傳統清淡素食,但又真系幾好食香濃的芝士草菇令到口感層次非常豐富。//黑松露蘿蔔糕是必點之選,外酥裡嫩,口感細膩。真系好似食點心甘//意大利香草忌廉天使麵沒有油膩感,厚身豬扒非常吸引,做的十分之逼真。//鮮竹蒸牛肉球必點!!真系十分!!好食!!真系無懈可擊,好香的陳皮味,配埋喼汁,還原度也是100%最後仲叫了飲品同湯,都唔錯,今次食齋真系誤打誤撞會再來吃!
食齋以為會好淡好健康唔會系認為好好食
點知唔系
今日呢間真的非常滿意!食過最好食的素食,而且款款有驚喜!

//意大利酥皮pizza
雖然是比較熱氣,不是傳統清淡素食,但又真系幾好食
香濃的芝士草菇令到口感層次非常豐富。

//意大利香草忌廉天使麵
沒有油膩感,厚身豬扒非常吸引,做的十分之逼真。

//鮮竹蒸牛肉球

最後仲叫了飲品同湯,都唔錯,今次食齋真系誤打誤撞會再來吃!
2024-02-25 50 浏览
呢間舖之前食過好多次,覺得價錢合理,有個女員工服務態度好好,又好笑容,食物質素都唔錯。所以都有介紹比朋友。但發生2件事之後,真係發誓以後都唔去!第一件事!11月21號經OpenRice book咗12月20號 4位,整整一個月前book,去到嘅時候,佢竟然我哋四個人比張二人枱我哋!我跟住問佢隔離張四人枱有幾多人坐?佢答我四個人,我問佢咁點解我哋要坐細枱?佢話因為人哋book咗。我即刻回應我哋係一個月前book嘅,然後佢先俾返張四人枱我!😡😡第二件事!1月17號,我又係經OpenRice book咗2月16號 2位,諗住今次兩位,就算比細枱我都OK!點知佢喺當日16號4:30居然打俾我,同我講冇枱俾我。因為聲稱佢職員計錯數,唔夠枱。但當日係星期五同埋已經4:30,佢叫我應該去邊度搵返張枱同朋友食飯!😡😡😡我就同佢講: 你個職員計錯數點解要我去承擔?佢就話俾返張$300現金券,比我下次食飯用。根本就唔係錢嘅問題,點解可以將個客嘅訂位隨時取消,叫人唔好嚟!😡😡😡😡😡😡係咪痴線架!話過呢世都唔會再幫襯!太離譜喇!
所以都有介紹比朋友。
但發生2件事之後,真係發誓以後都唔去!
第一件事!
我跟住問佢隔離張四人枱有幾多人坐?
佢答我四個人,
我問佢咁點解我哋要坐細枱?
佢話因為人哋book咗。
第二件事!
我就同佢講: 你個職員計錯數點解要我去承擔?
佢就話俾返張$300現金券,比我下次食飯用。
係咪痴線架!話過呢世都唔會再幫襯!太離譜喇!
2024-02-24 23 浏览
係時候清清腸胃,今晚揀選了一間素食餐廳,位置非常方便,隣近地鐵站。素食店給與印象比較傳統,但呢間餐廳裝潢充滿現代風格,還有輕妙音樂,有新鮮感。百香果烏龍茶茶味香濃不苦澀,散發著果香。燒賣餡料全是素菜,粒粒馬蹄好似肥豬肉,像真度極高。椰汁雪耳無花果燉湯椰香飄溢,非常清甜,滋潤!黑松露蘿蔔糕一絲絲,蘿蔔味道顯著,外層脆脆,內裡軟糯。案個人喜好蘸醬汁。椒鹽白靈芝菇可當小吃,鹹香惹味,一件接一件,停不了。

百香果烏龍茶
茶味香濃不苦澀,散發著果香。

燒賣
餡料全是素菜,粒粒馬蹄好似肥豬肉,像真度極高。

椰汁雪耳無花果燉湯
椰香飄溢,非常清甜,滋潤!

黑松露蘿蔔糕

椒鹽白靈芝菇
可當小吃,鹹香惹味,一件接一件,停不了。

2024-02-20
2024-02-23 11 浏览
過年喺深圳,朋友請我食齋,味道唔錯。今次佢來香港,輪到我請番佢。喺openrice搵到呢間,地方當然冇深圳咁大,但係裝修好好,綠色為主調带出蔬,素為主題的慈素小聚之意。“椰汁雪耳無花果燉湯”和“香菇竹笙菜胆翅湯”,湯底鮮甜,足料好好飲;“香芒天婦羅炸豆腐”表皮鬆脆,豆腐嫩滑;“椒鹽白靈芝菇”看似普通,但食落都好好味,以為自己食緊魷魚絲咁。以上所有皆佳,但係呢個“素食三文魚拼盤”就更加令人驚嘆,外表接近100%的相似度,而食落的感覺亦係似足三文魚和鮑魚的口感,價錢又唔貴。唔使成日去大陸消費啦,香港都有唔貴又高質的好嘢食吖。“惹味冬陰公金邊粉”、“香芋鮮奶”、“椰汁芒果布甸”和“綠豆椰汁糕”係今日的主食,甜品,飲品,都一樣惹味精緻吸引。

• 素食三文魚拼盤
  • 椒鹽白靈芝菇
  • 椰汁雪耳無花果燉湯
  • 香菇竹笙菜胆翅湯
2024-02-23 26 浏览
慈素小聚 (尖沙咀)尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓尖東樓上齋舖初一十五一定食齋,成日都想搵啲特色啲嘅齋舖朋友介紹尖沙咀有間好精緻嘅齋價錢唔貴,性價比十足食齋嘅一定唔可以錯過喺麼地道,K11附近,地鐵站一出3分鐘就行到食肆既大廈8樓一入到去光猛,曲尺玻璃可以睇到一捺街景,感覺開陽坐得舒服。Lunch time有套餐優惠 $88 有湯、點心、小食,非常抵食。我地最後決定散嗌sharing,每人都係百零蚊,都非常抵食北京片皮鴨佢真係有片皮鴨嘅味道㗎,非常厲害素鴨口感厚實,包青瓜青椒紅椒,口感refresh秘製茄汁搭配三重奏芝士天使麵(奶)面層舖上厚厚芝士配搭上菇同秘製茄汁幼身嘅天使麵,掛上滿滿嘅茄汁配上芝士,入口Creamy 非常美味椰汁雪耳無花果燉湯足料燉湯,清甜有媽媽愛心製嘅感覺好窩心,飲完覺得好舒服香煎腐皮卷腐皮卷內包粉絲,外皮煎香外脆內軟唔會好油胚牙奶茶非常推薦滿滿嘅胚牙奶茶唔會太甜職員非常有禮,餐廳會提供水價錢經濟實惠食齋定唔食齋都嘅一定要黎試吓
慈素小聚 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓

尖東樓上齋舖
初一十五一定食齋,成日都想搵啲特色啲嘅齋舖
朋友介紹尖沙咀有間好精緻嘅齋
價錢唔貴,性價比十足
食齋嘅一定唔可以錯過

喺麼地道,K11附近,
地鐵站一出3分鐘就行到
食肆既大廈8樓
一入到去光猛,曲尺玻璃
可以睇到一捺街景,
感覺開陽坐得舒服。

北京片皮鴨
佢真係有片皮鴨嘅味道㗎,非常厲害
素鴨口感厚實,包青瓜青椒紅椒,

口感refresh

秘製茄汁搭配三重奏芝士天使麵(奶)
面層舖上厚厚芝士
配搭上菇同秘製茄汁
幼身嘅天使麵,掛上滿滿嘅茄汁
配上芝士,入口Creamy
非常美味

足料燉湯,清甜
有媽媽愛心製嘅感覺
好窩心,飲完覺得好舒服

香煎腐皮卷

胚牙奶茶
非常推薦
滿滿嘅胚牙
奶茶唔會太甜

職員非常有禮,餐廳會提供水
價錢經濟實惠
食齋定唔食齋都嘅一定要黎試吓

2024-02-22 14 浏览
今日去左間好岩素食朋友既新派素食餐廳,幾有Cafe feel,環境好好,坐得好舒服食物種類都好多元化又好食意大利香草忌廉天使麵 $118天使麵整得好出色、好香菇既味道,又夠哂creamy,好食過西餐廳tim北京片皮鴨 $128呢個都有8成相似,但都好好食,皮薄餡靚日式長春卷 $58長得黎又足料,新鮮炸起熱辣辣好脆口椒鹽白靈芝菇 $88呢個菇平時好小見,炸起黎都keep到好juicy手抓餅 $28正常發揮,唔會好油杏仁奶茶 $38海鹽焦糖拿鐵 $38兩杯飲品都好靚好好飲,各有特色
食物種類都好多元化又好食

意大利香草忌廉天使麵 $118

北京片皮鴨 $128
呢個都有8成相似,但都好好食,皮薄餡靚

日式長春卷 $58
長得黎又足料,新鮮炸起熱辣辣好脆口

椒鹽白靈芝菇 $88
呢個菇平時好小見,炸起黎都keep到好juicy

手抓餅 $28
正常發揮,唔會好油

杏仁奶茶 $38
海鹽焦糖拿鐵 $38
兩杯飲品都好靚好好飲,各有特色
2024-02-22 24 浏览
素食好推介 |慈素小聚 |尖沙咀新派素食餐廳 菜式多樣化又靚餐廳環境舒適 想食素食嚟呢度就冇錯!—————————————🫶🏼 京都片皮鴨$128片皮鴨運用大豆製成,外表勁似!配搭青瓜、黃椒、紅椒、醬汁,整體好夾,口感豐富🫶🏼 琵琶豆腐$88琵琶豆腐即叫即整、外脆內軟豆腐加入馬蹄粒增加口感!朋友每次嚟都會叫呢個🔥🫶🏼 鮮竹蒸牛肉球 $48超驚喜!同真嘅牛肉球好似完全冇分別咁如果要比較,相對真嘅牛肉較實心但味道還原道好高~🫶🏼 咖喱魚扒飯 $98魚扒用豆腐製成,質感都好似真嘅魚扒!咖喱味道都好好食!🫶🏼 黑松露蘿蔔糕 $48一口size蘿蔔糕炸到外鬆脆內軟,仲會食到有蘿蔔絲醬汁都好豐富!有大量黑松露醬、甜醫、辣醬!好好食!🫶🏼酸辣湯 $42超開胃,酸酸辣辣,辣度啱啱好入面仲有好多筍同雲耳!—————————————📍尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓————————————Overall 💗💗💗💗#food #delicious #hk #尖沙咀#eatwithfoodiez #素菜 #香港 #香港素食 #齋舖 #尖沙咀素食
素食好推介 |慈素小聚 |尖沙咀
新派素食餐廳 菜式多樣化又靚
餐廳環境舒適
想食素食嚟呢度就冇錯!

—————————————
🫶🏼 京都片皮鴨$128
片皮鴨運用大豆製成,外表勁似!
配搭青瓜、黃椒、紅椒、醬汁,整體好夾,口感豐富

🫶🏼 琵琶豆腐$88
琵琶豆腐即叫即整、外脆內軟
豆腐加入馬蹄粒增加口感!
朋友每次嚟都會叫呢個🔥

🫶🏼 鮮竹蒸牛肉球 $48
超驚喜!同真嘅牛肉球好似完全冇分別咁
如果要比較,相對真嘅牛肉較實心
但味道還原道好高~

🫶🏼 咖喱魚扒飯 $98
魚扒用豆腐製成,質感都好似真嘅魚扒!
咖喱味道都好好食!

🫶🏼 黑松露蘿蔔糕 $48
一口size蘿蔔糕炸到外鬆脆內軟,仲會食到有蘿蔔絲
醬汁都好豐富!有大量黑松露醬、甜醫、辣醬!好好食!

🫶🏼酸辣湯 $42
超開胃,酸酸辣辣,辣度啱啱好
入面仲有好多筍同雲耳!

—————————————

📍尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓

————————————

Overall 💗💗💗💗

2024-02-20 23 浏览
素食黎講 依家真係勁多勁好食既餐廳出左全部都同以前既素食鋪有唔同今次要為大家介紹既係 - 慈素小聚餐廳係位於尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓成個環境都好開揚舒適食物個方面 佢地既素食真係好出色個人大愛佢地個北京片皮鴨呢個片皮鴨係用大豆整成食落佢有小小香脆 都幾特別不得不提係佢地個花生鹹蛋湯丸超超超好食 佢個鹹蛋味好香濃好出個人超喜愛 Location: Tsim Sha TsuiPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 6.5/10Yummy (10 is delicious): 7/10
素食黎講 依家真係勁多勁好食既餐廳出左

Location: Tsim Sha Tsui
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10
2024-02-19 11 浏览
新年大魚大肉完🤣係時候要食返清D找找數了🫣 今日Lunch 同同事試左呢間素食餐廳 環境唔算太大但裝修簡潔舒服 好有私房菜既感覺😬 服務亦好好 現場睇到佢地好忙 但都會好定時定候Fill水亦會問我地D野食如何等等😃 🔸牛油果雜菜沙律牛油果蕃茄同沙律都好新鮮油醋汁酸酸甜甜好開胃🔸粟米濃湯佐湯翡翠苗翡翠苗清甜 配搭粟米濃湯又幾夾喔🔸琵琶豆腐 熱辣辣上枱 炸到外脆內軟 好好食🔸四川擔擔麵湯底偏清甜唔太厚身帶有花生醬香味得黎唔會太膩🔸椒鹽白靈芝菇口感層次豐富 一D都唔油膩 椒鹽好惹味😆
新年大魚大肉完🤣

帶有花生醬香味得黎唔會太膩

🔸椒鹽白靈芝菇
口感層次豐富 一D都唔油膩
椒鹽好惹味😆
🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥗🥙🥬🥙🥗🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥢素食三文魚拼盤 $68 🆗三文魚嘅賣相好逼真,色澤鮮豔誘人,味道鮮美,口感柔軟滑嫩🤩。🥢羅馬紫菜沙律卷 $128 🆙賣相精美,味道清新酸甜,口感脆爽,紫菜嘅嫩滑同蔬菜嘅脆度相輔相成,面頭嘅沙律醬帶有微妙嘅酸甜味,帶來健康輕盈嘅美味享受。🥢雙色厚切多士(椰芒/香芋) $58 🆙椰芒同香芋醬味道濃郁香甜,有少少流心效果。多士口感鬆軟綿密👍🏻。🥢日式長春卷 $58 🆗外皮金黃脆脆,賣相精緻,口感輕盈爽脆,內餡搭配新鮮蔬菜,調味輕柔😋。🥢羊腩煲 $198 🆙呢個素羊腩煲像真度非常高,同真嘅羊腩煲好相似!整體外觀豐盈色澤誘人,味道濃郁香醇,口感鮮嫩豐富。素羊肉柔軟入味,調味豐富。🥢京都片皮鴨 $128 🆗素片皮鴨,伴有紅黃燈籠椒絲同青瓜絲,顏色奪目,另沾上甜醬,再用薄薄蒸餅皮包上,軟熟咬落煙韌,加上配料口感清新豐富唔油膩 😋。😇評價 Ratings😇食物 Food 8/10環境 Environment 8/10服務 Service 9/10性價比 Value for Money 7/10整體 Overall 8/10🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥗🥙🥬🥙🥗🍴🍽🍴🍽🍴🗺️慈素小聚

🍴🍽🍴🍽🍴🍽️🥗🥙🥬🥙🥗🍴🍽🍴🍽🍴🍽

服務 Service 9/10
性價比 Value for Money 7/10
整體 Overall 8/10

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🥗🥙🥬🥙🥗🍴🍽🍴🍽🍴

🗺️慈素小聚 (尖沙咀)
尖沙咀麼地道30號Mody House 8樓
#bakdiu尖沙咀 #bakdiu 油尖旺 #bakdiu 素食
相信對於食素嘅朋友仔嚟講, 要搵一間好食嘅素食餐廳可能係其中一樣煩惱事🥺好彩地今次同食素嘅朋友搵到間好嘢。環境好精緻紓壓,食物高汁,店員亦十分親和💞日式芥辣蝴蝶蝦(蜂蜜) $78極推介‼️就咁睇都好似真蝦,食落去無論口感定味道都好似蝦! !仲彈牙啲添😋一定要點個蜂蜜芥末醬!雙色厚切多士(椰芒+香芋) $58賣相好吸引🙌🏻個多士好鬆軟好厚身,落醬一啲都唔手軟,一切開啲醬爆曬出嚟。特別中意椰芒味,酸酸甜甜好開胃,而且果醬味一啲都唔「化學」🤣👍🏻北京片皮鴨 $128素片皮鴨應該事前有炸過,個皮好脆口😋,食落去個口感同味道都同片皮鴨差唔多,但就冇咁易食膩。用薄餅皮包埋配料同甜醬一齊食好清爽💞傳統和風薑蓉白冷麵 $88呢道菜式相對嚟講比較清淡啲,麵條好爽口,沾埋醬油食好清新開胃🍃四川擔擔麵 $68麵條好滑身,軟硬度適中。未食已經聞到濃郁嘅花生同芝麻香😍,食落更加係有驚喜,同正宗嘅四川擔擔麵一樣👍重口味人的胃得到滿足😳香芋鮮奶/百香芒果烏龍茶 $38香芋鮮奶香芋粒好多,芋香味好濃郁。百香芒果烏龍茶就比較清新,出奇地會飲到烏龍茶嘅香!👍

日式芥辣蝴蝶蝦(蜂蜜) $78

雙色厚切多士(椰芒+香芋) $58

北京片皮鴨 $128

傳統和風薑蓉白冷麵 $88

四川擔擔麵 $68

香芋鮮奶/百香芒果烏龍茶 $38
2024-02-06 32 浏览
一家提供精緻素食菜餚的餐廳,菜品口感豐富多樣,店員亦細心有禮✨素食三文魚拼盤($68)口感與真正的三文魚相似,第一口真的被它騙了,素食鮑片口感爽脆,還配上Wasabi和豉油,像極了刺身✨日式芥辣蝴蝶蝦($78)形狀紋路似蝦身,而且紅卜卜,包上炸粉後,外層酥脆內裡軟熟✨香煎腐皮卷($58)腐皮卷經過香煎後,表面金黃酥脆,內裡包裹着粉絲和蔬菜,口感豐富,調味也恰到好處✨粟米濃湯佐翡翠苗($98)翡翠苗新鮮爽脆,加上甜甜的粟米濃湯又幾搭,口感濃郁而濃稠,把菜吃了還可以把湯飲完✨四川擔擔麵($68)麵條煙靭,帶有濃郁的香味,而湯汁則濃郁而帶點辣味,令人驚喜又惹味,出色✨意大利香草忌廉天使麵($118)天使麵搭配著炸豬扒,豬扒同樣以素食方式製作而成,口感相似,另忌廉醬汁濃郁,份量亦十分豐富

✨素食三文魚拼盤($68)

✨日式芥辣蝴蝶蝦($78)
形狀紋路似蝦身,而且紅卜卜,包上炸粉後,外層酥脆內裡軟熟

✨香煎腐皮卷($58)

✨粟米濃湯佐翡翠苗($98)

✨四川擔擔麵($68)

✨意大利香草忌廉天使麵($118)

新派café feel之《慈素小聚》一直好想食素菜,今晚終於有機會,今次呢間慈素小聚絕對有質素,地方雖小,但裝修有café feel,亦令人有家既感覺,老闆係後生仔,職員都好nice,間中會行過黎傾下計,粟米濃湯佐翡翠苗 $98:翡翠苗好幼嫩,加上粟米濃湯,味道十分配合,仲可以飲埋d湯,粟米湯都有好多粒,並不是齋栗米湯,而且湯底有燈籠椒粒伴面,令視覺效果更吸引,琵琶豆腐 (5件) $88:琵琶豆腐外脆內軟,外層做得好薄粉唔厚,入口好香豆腐味,素食三文魚拼盤 $68:拼盤有三文魚同彷鮑片,用蒟蒻所製成,上台後職員話呢道菜可以影相打咭,倒水去碗底,乾冰霧氣散出黎,絕對要打咭,素三文魚口感彈口,食落有啫喱口感,但啫喱硬少少,台式叉燒刈包 $68:個包熱辣辣同軟熟,甜甜地叉燒醬汁配上輕輕炸過雞肉扒,口感豐富,輕輕炸過雞肉扒口感同味道入口都好似雞扒,黑松露鮮磨茹忌廉湯 $78:上台已經勁香黑松露味,入口飲到少少磨茹粒,成個湯黑松露味好濃郁,杏仁奶茶 $38:都算幾大壺,2個人都夠飲,味道似飲梗奶茶,不過口感質地厚d,杏仁味好香,總捨:今晚呢餐素菜菜式都幾新派,價錢唔貴之餘,食物有質素。
新派café feel之《慈素小聚》

總捨:今晚呢餐素菜菜式都幾新派,價錢唔貴之餘,食物有質素。
2024-01-29