2025-03-25
今日約咗媽咪嚟到尖沙咀食素,揀咗一間都幾熱門嘅新派素食餐廳😍呢度有唔同種類嘅素食,我哋今日先嗌咗一個無花果椰汁雪耳湯,好清甜!非常之潤喉😍之後嗌咗一杯特別嘅鳥結糖latte,甜甜地,用咗燕麥奶沖,飲落去都幾Creamy !😋忌廉湯菠菜😀食落去菠菜好腍,同個湯好夾,而且個湯飲落去甜甜地都幾特別😉另外仲嗌咗好出名嘅片皮鴨,原來素食片皮鴨都幾好食!片皮鴨其實就好似素鴨咁,不過呢度嘅素食唔會好油🥰同出面有啲中式餐廳比佢會更加適合健康人士😝另外亦都嗌咗一份琵琶豆腐,連埋喼汁食口感都唔錯👍最後梗係要嗌芝士蛋糕🍰佢個紅莓醬入面仲有啲紅莓喺度,加埋一齊食味道就豐富啲啦😊#hk #hkfoods #hkfoodie #hkfooddiary#hkfoodblogger#hkdessert#coffee#hkig#goodwest#hkfoodies#hkfoodporn#foodies#hkigers#hkfoodblogshare#慈素小聚 #素食
忌廉湯菠菜😀
另外仲嗌咗好出名嘅片皮鴨,原來素食片皮鴨都幾好食!
另外亦都嗌咗一份琵琶豆腐,連埋喼汁食口感都唔錯👍