悅滿軒

House of Joy
2020-09-22 56 浏览
自家製闊麵配辣椒蒜片紐西蘭大蜆$208一向好欣賞自家製的食物,好有誠意,麵條絕對唔係一般工廠交貨品質。自家製麵食落彈牙煙靭,配上炒香的菇及極鮮甜的紐西蘭大蜆,超正👍🏻怕辣的人唔洗有辣椒而不敢點,其實不辣的~美國頂級牛腹肉12安士$298Us prime hanger 肉質非常軟腍,肉味香濃,生熟度拿捏得好好,淨係點粗鹽已經夠哂好食🥰而且佢係使用美國天然牛肉,沒有激素沒有抗生素,絕係高質的牛排🥩餐前麵包,麵包控覺得好開心😁唔係附近工作都不知道有呢間隱世美食~食物高質, 環境亦都好靚,有種浪漫的氣氛, service亦都好好Like&share 社交平台仲有9折添!

自家製闊麵配辣椒蒜片紐西蘭大蜆$208

美國頂級牛腹肉12安士$298

餐前麵包,麵包控覺得好開心😁

Like&share 社交平台仲有9折添!
2020-09-13
  • 美國頂級牛腹肉
  • 自家製闊麵配辣椒蒜片紐西蘭大蜆
2020-09-20 85 浏览
餐廳位於饒宗頤館,環境恬靜清幽,最適合情侶來用餐。今晚點了2碗湯,1個starter,2個Main 和 2款side dish。肉蟹湯非常濃郁,價錢不貴,男友讚不絕口。新鮮的牛腹肉他他,伴著西檸汁和其他6款調味料,作為Starter,的確能刺激胃酸,令人更開胃意外驚喜是羊架厚肉嫩滑,叫左七成熟的肉不硬,味道和口感能與五星級酒店的扒房媲美Side dish點了蒜蓉炒羽衣甘藍和甜薯蓉,均非常出色。脆皮的油鴨,混合清甜的蘋果醬,為今晚豐富的晚餐畫上完美句號。
餐廳位於饒宗頤館,環境恬靜清幽,最適合情侶來用餐。

肉蟹湯非常濃郁,價錢不貴,男友讚不絕口。

Side dish點了蒜蓉炒羽衣甘藍和甜薯蓉,均非常出色。

2020-09-19
2020-09-17 82 浏览
悅滿軒開返啦~美孚居民表示終於有啖好食喇😆😆————————————————————番茄麵包外脆內軟,帶微微煙韌口感。黑橄欖牛油質感軟滑,配酸酸甜甜既番茄麵包食好正,平時唔多食餐包既我都清哂!-香煎日本帶子配牛油果沙律 $108牛油果軟滑Creamy,沙律菜配酸酸甜甜既熱情果汁好開胃,不過切片帶子就一般。-美國頂級牛腹肉12oz $298五成熟牛腹肉燒得唔錯,肉味濃,外邊燒至微微焦脆,內裏軟嫩多汁,口感好好!-伴碟醬汁有海鹽、芥末、阿根廷青醬同青胡椒醬,青胡椒醬椒香味重,可以令牛味更濃更惹味!如果想清新解膩既話就可以點阿根廷青醬。-雖然蕃茄仔同焗蒜頭只係配菜,但都好高質!燒蕃茄仔超甜,而且蕃茄味好濃郁;焗蒜頭軟腍腍帶微微焦香,甜得黎好惹味!-甜薯條 $45蕃薯香甜,口感酥脆,而且一啲都唔油膩。如果甜薯條再粗身啲就好啦,口感一定更加正!
悅滿軒開返啦~
美孚居民表示終於有啖好食喇😆😆

————————————————————

香煎日本帶子配牛油果沙律 $108

美國頂級牛腹肉12oz $298
甜薯條 $45

2020-09-15 71 浏览
終於放寬可以出去食嘢,同老公兩個人上去有情調嘅地方,呢度幾好影完相可以喺餐廳食嘢。座位好寬敞,環境幽雅。香煎日本帶子配牛油果沙律。熱情果汁$108帶子煎到金黃色,火喉剛剛好。咬落去外脆內軟,味道鮮甜。沙律好開胃,加埋新鮮的牛油果及酸酸甜甜的熱情果汁,胃口大開。自家製闊麵配蒜片辣椒,紐西蘭大蜆$208闊面爽口,有嚼勁!蒜片辣椒味道香濃,帶香辣的味道,食得辣嘅人一定鍾意食。免頭有四隻紐西蘭大蜆,大大隻,味道好鮮甜,無沙。法式海鮮會意大利飯$268意大利飯好正宗,飯有嚼勁,材料好豐富,有帶子、青口、紐西蘭大蜆、大蝦。全部都好新鮮,特別係原粒帶子,大大粒金黃色,嚟到食必點!
終於放寬可以出去食嘢,
同老公兩個人上去有情調嘅地方,
呢度幾好影完相可以喺餐廳食嘢。

座位好寬敞,環境幽雅。

香煎日本帶子配牛油果沙律。熱情果汁$108

自家製闊麵配蒜片辣椒,紐西蘭大蜆$208

法式海鮮會意大利飯$268

2020-09-14 73 浏览
每日搭車都會經過饒宗頤文化館,一直以為旁邊嘅翠雅山房係豪宅,直至到被揀選做隔離營,先知道原來佢係一間文化旅館,實在係孤陋寡聞,同時亦發現文化館入面隱藏咗一間風評甚好嘅西餐廳,趁住週末同先生嚟一探究竟。餐廳四圍嘅環境同想像中一樣幽靜,成個建築群被大樹環抱,有種身處於城市綠洲嘅感覺,喺香港呢個石屎森林中實在係不可多得。點好餐之後待應為我哋送上蕃茄麵包,麵包香脆微暖,咬落帶有淡淡嘅蕃茄香,配上自家製嘅黑水欖牛油,畫龍點睛。享用完自家製嘅麵包之後,侍應為我哋送上第一道前菜——香煎半熟深海黃鰭吞拿魚配菠菜苗,呢道沙律係我睇完其他食評之後執意要叫嘅,完全滿足港女心態,色彩豐富,賣相一流,齋睇已經好有食慾!半熟嘅吞拿魚配搭上無花果非常有驚喜,底層係蕃茄、洋蔥同菠菜苗組成嘅沙律,配上黑醋汁、黑水欖同法國羊奶芝士,味道層次豐富,清新開胃。半熟呑拿魚鮮味突出得嚟仲帶少少鹹香,加上清甜多汁嘅新鮮無花果一齊食,配搭非常巧妙,完全係絕配!同Parma ham伴蜜瓜有住異曲同工之妙!法式海膽焗蛋同一般嘅蒸蛋燉蛋唔同,原隻蛋打落去焗,冇經過打發,蛋香四溢,加上芝士同海膽汁,每一啖都係香濃滋味。食完焗蛋仲意猶未盡嘅話

蕃茄麵包配黑水欖牛油

法式海膽焗蛋

食完焗蛋仲意猶未盡嘅話,仲可以用附上嘅香脆麵包條沾上芝士海膽汁嚟食,雙重享受。
烤西班牙乳豬配蘋果醋燴紅椰菜

品嚐完兩道精美嘅前菜,就嚟到戲肉,烤乳豬伴上印尼燒汁同芥末籽汁,外皮烤得非常香脆,而且仲保持到肉汁,連平時特別腌尖嘅先生都大讚,水準非常高;配菜方面有蘋果醋燴紅椰菜、焗蒜頭花同蕃茄仔,質素亦唔錯。
碳燒伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸

碳燒羊扒配上自家製羊肉腸同香脆麵包粒,賣相精緻。羊肉腸燒得香脆,羊味香濃,甚至比羊扒更重羊味,而且一啲都唔羶,非常香口惹味。
碳燒伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸
碳燒羊扒六成熟,色澤嫩紅,亦冇多餘嘅血水,入口羊味香得嚟唔會羶,肥瘦適中,口感軟嫩,而且非常多汁。
碳燒伊比利亞羊扒配自家製羊肉腸
配搭羊扒嘅兩色醬汁分別係薄荷醬同芥末醬,個人比較喜歡芥末醬,令豐腴甘香嘅羊扒更加惹味,同時減低膩滯感。
餐廳嘅食物質素好高,配搭富有心思,服務亦非常細心周到,估唔到文化館入面有一間質素咁高嘅餐廳,實在令人驚喜!

蕃茄麵包配黑水欖牛油
烤西班牙乳豬配蘋果醋燴紅椰菜
1K
2020-09-14 76 浏览
好耐都冇去啲户外打卡影相,揾到個靚景-饒宗頤文化館,梗係把握星期日去打下卡。點知見到間餐廳,就入去食左個下午茶餐!裏面嘅座位係以藍、白色為主,地板嘅圖案似雕花咁,櫃放滿酒杯,處處都充滿住浪漫嘅氣息🎈🍔美國安格斯迷你漢堡配燒烤汁🧀車打芝士牛肉做到好juicy而且好有肉味,鹹香濃郁,加上甜甜嘅BBQ醬,Balance得好好!最喜歡係麵包!吾會因為啲油/肉汁令到個包又軟又濕,吾知係咪有烘過,好脆口,好似蒜蓉包咁!加上一片薄薄的車打芝士,岩曬我呢個芝士控~賣相真係好可愛!女士食一定不會怕太油膩或太飽!!.🐥炸美國雞中翼配藍芝士汁 最特別係藍芝士汁!真係評價兩極🙊媽媽就覺得好濃烈,好新奇,因為未食過呢隻醬。我就覺得有點刺鼻,開頭不太吃得慣。好彩雞翼冇雪味,醃製過~炸皮好薄!咬落去,熱辣辣,即叫即炸!就算我吃不慣芝士汁,原汁原味咁食雞翼,都覺得十分可口!.餐飲加$8送涷檸茶。未試過飲過咁好飲嘅檸茶。啲茶好清澈,少甜,一啲都吾會苦,散發出陣陣嘅檸檬味🍋.餐廳同地鐵真係有一段距離,不過一直沿行人天橋行過嚟,都好快到。行完,流曬汗,入到餐廳好夠涼快,邊聽classic嘅情歌,邊吃下午茶,即刻舒服晒☺️☺️☺️

🍔美國安格斯迷你漢堡配燒烤汁🧀車打芝士
賣相真係好可愛!女士食一定不會怕太油膩或太飽!!

🐥炸美國雞中翼配藍芝士汁

餐廳同地鐵真係有一段距離,不過一直沿行人天橋行過嚟,都好快到。行完,流曬汗,入到餐廳好夠涼快,邊聽classic嘅情歌,邊吃下午茶,即刻舒服晒☺️☺️☺️下次會試晚餐!!!!😛😛😛

一間位於美孚富有文化特色嘅饒宗頤文化館裏面有一間環境舒適✨播放著柔柔音樂🎶嘅法國西餐廳🇫🇷食物方面亦充滿驚喜 絕對適合紀念日慶祝或者同三五知己聚一聚 打個靚卡📸 店員都好耐心咁向每枱客人介紹所點嘅食物同埋不同醬料 好細心☺️ 而且食物製作用心 擺盤同樣精緻😋.今次叫左兩個Starter, 一個Main 同埋一個甜品其實樣樣都好想試吓 會再encore 嚟試下其他食物🙈點餐後店員先送上自家製蕃茄麵包配上黑木欖牛油🧈 法國油封鴨配焦糖蘋果 $228小妹重點推介✨✨之前好少食Duck Confit 但呢個我食左一啖已經想搶哂成碟嚟食😂(🐨好驚冇得食)呢個配搭絕對好夾 首先焦糖蘋果嘅酸酸甜甜中和左油封鴨嘅油膩感油封鴨皮脆而且肉質嫩滑 仲要好容易就切到🥰美國牛腹肉他他配蒜蓉包 $128呢個嘅擺盤同餐具嘅配搭真係一流🥰用鵪鶉蛋同生牛腹肉拌勻下 另配上八款調味料供客人配搭 包括有他他醬 檸檬汁🍋 酸青瓜 水瓜柳 銀魚柳 蔥 黑椒等等 口感嫩滑 再配上多士 係一個好開胃嘅starter🤤澳洲藍青口配白酒雲呢拿忌廉汁 $148本身青口嘅鮮甜 再吸收經白酒同忌廉汁烹調 味道濃郁 而且好香滑🥰再將脆脆嘅蒜蓉包
一間位於美孚富有文化特色嘅饒宗頤文化館
裏面有一間環境舒適✨
播放著柔柔音樂🎶嘅法國西餐廳🇫🇷

店員都好耐心咁向每枱客人介紹所點嘅食物
同埋不同醬料 好細心☺️
而且食物製作用心 擺盤同樣精緻😋
今次叫左兩個Starter, 一個Main 同埋一個甜品
其實樣樣都好想試吓 會再encore 嚟試下其他食物🙈

再配上多士 係一個好開胃嘅starter🤤

澳洲藍青口配白酒雲呢拿忌廉汁 $148
再將脆脆嘅蒜蓉包點上忌廉汁 好正😋

阿拉斯加焗雪山 $88
主菜後嗌左焗雪山作ending ❤️ 呢個甜品就好似節日拆禮物咁充滿驚喜😎 首先店主預備好香香冧酒 再用火槍燒著後 輕輕淋上蛋白表面燒一燒 🔥入面仲有朱古力蛋糕包住雲呢嗱雪糕🍦餅底仲係邪惡嘅oreo😋 整個甜品食落有不同層次 但唔會話好滯😊 用極速嘅時間清左個甜品😂😂
  • 法國油封鴨配焦糖蘋果
  • 阿拉斯加焗雪山
2020-09-13 48 浏览
/隱世西餐廳❣️唔細心啲搵都未必會搵到🤣佢裝飾好精緻😇去唔到旅行要不停甘發掘新既餐廳🤪.🍅蕃茄麵包配黑松露牛油個包有少少脆口🤤配上黑松露牛油🧈黑松露味唔算好重,但整體個配撘唔算太差.🐙 自家製意粉配慢煮八爪魚配海膽汁$228個意粉好有口感😇食得出係自家製😋好有誠意❗️八爪魚🐙既量好多😱多到差唔多啖啖都有😍因為慢煮既緣故所以佢地好彈牙🤩可以食到八爪魚既鮮甜味😋美中不足既係個醬汁唔係好食到海膽味😂但整體都唔錯😂最估唔到既係甘細碟都甘飽肚😅.🍎蘋果煙燻美國野雞 $238個名真係好特別😍平啲多都係豬鞍配蘋果醬😂雞配蘋果就未見過🤣上菜既時候個侍應同我哋講個雞有少少辣😂但我地都唔係好覺🤣個雞配既醬汁是墨西哥🇲🇽都好特別,香料都比較重☺️岩晒重口味既你地😇配菜係栗子🌰乾同椰菜bb,栗子🌰乾做配菜都好少見,但好食既😇..🔅服務態度超好💯會問客人需唔需要去調去冷氣位—————————————-悅滿軒 (美孚)美孚青山道800號饒宗頤文化館H座
🍅蕃茄麵包配黑松露牛油

🐙 自家製意粉配慢煮八爪魚配海膽汁$228

🍎蘋果煙燻美國野雞 $238

🔅服務態度超好💯會問客人需唔需要去調去冷氣位
—————————————-
悅滿軒 (美孚)
美孚青山道800號饒宗頤文化館H座
2020-09-13 50 浏览
星期五晚食好啲!去咗美孚搵嘢食,地點唔就腳,不過靜靜地行吓都幾舒服😁 餐廳非常幽靜,適合情侶拍拖食個飯!侍應介紹呢度出名食牛扒一開始先有餐廳自家製麵包,熱辣辣又軟熟!主菜就要等一陣先有美國安格斯肉眼扒係幾好食!我哋要medium,真係做到medium嘅效果份量夠兩個人,肉質細嫩,肉味香濃😋 伴碟嘅燒車厘茄都好香甜,不能錯過!!自製意粉配蒜片辣椒+紐西蘭大蜆又香又惹味,唔會好辣!大蜆肥美無沙,食到舔舔脷😋見人哋食燒乳豬都好似好正,下次要試吓
星期五晚食好啲!

侍應介紹呢度出名食牛扒

一開始先有餐廳自家製麵包,熱辣辣又軟熟!

主菜就要等一陣先有

見人哋食燒乳豬都好似好正,下次要試吓
2020-09-11
2020-09-13 48 浏览
今日去咗老友介紹嘅一間位於饒宗頤文化館嘅餐廳,餐廳門外係好有風味嘅紅磚屋,內在環境以藍白色為主調, 隻藍色個用色非常大膽,令人有耳目一新嘅感覺。蕃茄麵包,呢個麵包雖然係一個前菜,但係廚師都花盡心思,番茄同埋香草嘅味道悉數融入麵包入面,牛油亦都唔係嘢少,係唔係咁容易食到嘅黑水欖牛油,配合埋麵包上枱時嘅微熱溫度,為今晚嘅晚餐揭開一個好好嘅序幕。美國牛腹肉他他配蒜蓉包,牛腹肉他他賣相精美,最啜核嘅係圍繞住佢身邊嘅調味料,有鵪鶉蛋、芥末籽醬、法國蔥、鹽、黑椒、他他醬、酸青瓜、水瓜鈕同檸檬汁,侍應小姐示意我哋將佢哋撈勻一齊食,味道果然不同凡響, 整個食味充滿層次,加上 juicy 嫩口嘅美國牛腹肉,至執筆時仍然叫人相當難忘。香煎鵝肝配鵝肝批無花果芒果莎莎,鵝肝表面煎得金黃香脆,廚師用上左近期大熱嘅 superfood 無花果加上芒果,調配成酸酸甜甜、極之開胃嘅芒果莎莎。由於鵝肝始終比較膩,配以酸甜嘅醬汁嚟一解油膩感就最適合不過。而粉紅色嗰個係鵝肝批,個感覺有啲似鵝肝醬,用佢嚟搽麵包味道一流,回甘十足,香味喺味蕾之間徘徊,久久不散。蘋果木煙燻美國野雞,主菜伴隨著 side dish 同步送上, s

蘋果木煙燻美國野雞,主菜伴隨著 side dish 同步送上, side dish 係栗子同燒過嘅椰菜仔,主菜美國野雞就放喺呢個藍色嘅器皿入面,器皿嘅底部係點著咗嘅蘋果木,雞就放喺個燒烤網上面,雞肉嫩滑,盡索蘋果木嘅香味, 面頭有紅色嘅墨西哥汁,佢個味道好複雜,但係複雜得嚟又好好味,以番茄汁做嘅base,裏面除咗香草之外仲有荳蔻同花椒等等,花椒同蕃茄呢個組合都係第一次試,係估佢唔到咁夾。

期待下次試吓隔離枱香到爆炸嘅牛扒系列。
2020-09-12 512 浏览
第一次嚟饒宗頤文化館🤣嚟到呢間high class嘅西餐廳食晚飯~呢度嘅裝修擺設以fine dining為主,有唔同款式嘅starter, mains, desserts同drinks😋呢度嘅服務態度十分之好👍🏻會不停幫你斟水😂而且呢度環境好舒服🥰好適合情侶約會💕或者家庭,朋友聚餐~意大利蕃茄餐包配自家製黑松露牛油餐包脆卜卜😍一咬落去就食到酸酸甜甜嘅蕃茄味😆搽左黑松露牛油喺餐包面,有浸濃郁嘅黑松露味🥰令到餐包食落感覺好Rich同好好味😋香煎鵝肝配鵝肝批無花果芒果莎莎($138)鵝肝好香濃🥰配埋特製嘅無花果醬汁😍酸酸地,中和翻鵝肝油膩嘅感覺,十分之夾👍🏻鵝肝係軟軟淋淋😆好易入口😋自家製意粉配慢煮八爪魚海膽汁($228)海膽汁好creamy😋甜甜地又鹹鹹地嘅感覺😂八爪魚好新鮮爽口👍🏻咬落去好彈牙💕意粉幾軟淋☺️咬落煙煙韌韌~阿拉斯加焗雪山($88)係我哋超級鍾意嘅甜品😍一上碟係好靚嘅一碟雪山形狀嘅甜品😆又有啲似好多舊雲🤣好適合打卡😂職員用rum酒點火燃燒雲狀嘅蛋白😍令到蛋白有少少燒燶嘅感覺~外層嘅蛋白食落甜甜地而且軟軟綿綿☺️入面仲有朱古力蛋糕,內層係雲呢拿雪糕😆雲呢拿雪糕香甜好味😋底層係Or

意大利蕃茄餐包配自家製黑松露牛油

香煎鵝肝配鵝肝批無花果芒果莎莎($138)

自家製意粉配慢煮八爪魚海膽汁($228)

阿拉斯加焗雪山($88)
係我哋超級鍾意嘅甜品😍一上碟係好靚嘅一碟雪山形狀嘅甜品😆又有啲似好多舊雲🤣好適合打卡😂職員用rum酒點火燃燒雲狀嘅蛋白😍令到蛋白有少少燒燶嘅感覺~外層嘅蛋白食落甜甜地而且軟軟綿綿☺️入面仲有朱古力蛋糕,內層係雲呢拿雪糕😆雲呢拿雪糕香甜好味😋底層係Oreo朱古力餅底,幾脆幾甜💕
自家製意粉配慢煮八爪魚海膽汁
阿拉斯加焗雪山
2020-09-12
自家製意粉配慢煮八爪魚海膽汁
阿拉斯加焗雪山
2020-09-11 258 浏览
好耐無係街食過晚餐,好彩政府開番晚市堂食,咁我地兩個人諗左好耐,就黎左悅滿軒。咁order完就比左一份蕃茄包我地先,一入口,好脆,完全唔係放到凍哂硬哂先比我地,入口蕃茄味都好濃,就咁個包都咁驚喜,個下我對依家餐廳有個好高嘅期望。之後黎嘅就係香煎鵝肝配鵝肝批無花果芒果莎莎。咁鵝肝佢係煎得好香,食落唔會好油,係岩岩好。個凍鵝肝批又係好正,入口前都以為會同旁邊嘅煎鵝肝撞味,點知出奇地夾,完全無蓋過佢!再加埋個sauce酸酸甜甜,真係好開胃好好食。個法國油封鴨配焦糖蘋果又係好值得讚!個皮好脆,好夠熱,唔會太油,肉唔會太乾,肉汁完全keep到!之後以為蕉糖蘋果咁甜,會同個鴨唔夾,點知個甜味完全將鴨嘅味帶哂出黎!而個焗阿拉斯加深海比目魚配昆布湯絕對唔hea,見到佢個配料都好多,有蝦有蜆,我仲以為得個比目魚,所以一見到就好surprise!之後食入口,好入味,個魚好滑,仲要無骨!熱辣辣,仲要分量唔少,真係好正!最後就係自家製甜薯條,好彩個分量岩岩好,唔係太多,唔係嘅話會太飽。咁又係岩岩炸起,好熱好脆,仲要係好甜!佢夠幼身,所以入口唔會成口都係,反而會令你想不停食,食多幾條!整體黎講我叫嘅野都真係好好

蕃茄包

法國油封鴨配焦糖蘋果

整體黎講我叫嘅野都真係好好食,所有擺盤都好靚,一啲都無hea我,完全符合我嘅期望!
焗阿拉斯加深海比目魚配昆布湯
自家製甜薯條
2020-09-02
蕃茄包
法國油封鴨配焦糖蘋果
焗阿拉斯加深海比目魚配昆布湯
自家製甜薯條
2020-09-11 46 浏览
原本今年訂好了機票去法國,可惜疫情下取消了,既然去不成,就來這間法國餐廳浪漫一下,吃個晩餐,就暫時當自己去咗法國🇫🇷吧!😂 👩‍❤️‍👨位於市區中的半山位置,世外桃源環境的法國餐廳,舒適寧靜的享受🌹———————-🟨🍸白酒:Sauvignon Blanc——-這款白酒味道不錯,而且我喝白酒也較為喜歡Sauvignon Blanc,入口醇香,而且我也喜歡偏dry的酒,正合我心意🥂———————🟫自家製意大利番茄🍅麵包➕自家製牛浀:滑溜溜滿滿濃郁蕃茄🍅味道,再搽上滑溜溜自家製的牛油🧈,令麵包吃起來更加軟熟又軟滑———————-🟦澳洲南青口配白洒雲尼拿忌廉汁:白酒青香煮出來的青口特別鮮甜、肉質軟熟嫩滑…配上又香又脆的多士,加上白酒雲尼拿忌廉汁一齊食,忌廉汁的味道香滑、越食越感覺滋味———————-🟥法式海鮮燴意大利飯:意大利飯的軟硬度做得適中,咬落有口感,飯上鋪滿了滿滿的海鮮,紅🦐蝦、大蜆、青口🦪、帶子,足料海鮮配製👍👍👍👍👍———————🟩甜品:阿拉斯加焗雪山:就像白雪雪的山上發出火焰的溶化😋雪山下有濃郁的朱古力🍫朱古力再包著香滑的雲尼拿雪糕軟滑又軟熟😋———————服務:❤️❤️❤️❤️❤️衞生:🌼

🟨🍸白酒:

環境:🌹🌹🌹🌹🌹
價錢:😊😊😊😊
開心🥳⋯⋯簡單
2020-09-10 47 浏览
利申真係已經好耐冇食過咁Grand嘅餐廳🥰🥰所以去食之前都有少少期待而今次有機會去咗饒宗頤文化館嘅悅滿軒食Dinner唔知味道會係點呢?—————————我哋嗌左美國頂級牛腹肉12安士($298)同埋自家製意粉配慢煮八爪魚·海膽汁($228)前菜就有四塊麵包配牛油侍應一擺起就已經聞到好香食落去係幾脆口嘅同埋都仲有少少熱👍👍首先一定要講咗我自己最期待嘅牛腹肉先(其實我想像中以為12安士好多🤔🤔)首先要講返其實我哋係嗌五成熟嘅但係唔知點解影落去咁生而且其實食落去牛味真係超豐富😋😋同埋會食得出質素真係好好多嗌呢個牛腹肉就會有三種醬汁左邊係阿根廷青醬、右邊係青胡椒汁另一碟嗰個係芥辣阿根廷青醬食落去就會比較Fresh之後芥辣醬真係比我想像中攻鼻得多一食就好似想流鼻水咁😅😅我自己就最鍾意青胡椒汁💖💖味道襯托出牛腹肉嘅鮮味其實我自己本身就冇好鍾意食海膽嘅但係呢個意粉令我對海膽有少少改觀☺️☺️因為食落去真係好Creamy同埋呢個意粉比較有咬口😉😉唔會太淋,令到冇咩口感
利申真係已經好耐冇食過咁Grand嘅餐廳🥰🥰
所以去食之前都有少少期待
而今次有機會去咗饒宗頤文化館嘅悅滿軒食Dinner
唔知味道會係點呢?
—————————

前菜就有四塊麵包配牛油
侍應一擺起就已經聞到好香
食落去係幾脆口嘅同埋都仲有少少熱👍👍

首先一定要講咗我自己最期待嘅牛腹肉先
(其實我想像中以為12安士好多🤔🤔)
首先要講返其實我哋係嗌五成熟嘅
但係唔知點解影落去咁生
而且其實食落去牛味真係超豐富😋😋
同埋會食得出質素真係好好多

嗌呢個牛腹肉就會有三種醬汁
左邊係阿根廷青醬、右邊係青胡椒汁
另一碟嗰個係芥辣

其實我自己本身就冇好鍾意食海膽嘅
但係呢個意粉令我對海膽有少少改觀☺️☺️
因為食落去真係好Creamy
同埋呢個意粉比較有咬口😉😉
唔會太淋,令到冇咩口感

2020-09-10 1095 浏览
由美孚往上走,來到文化館,當中有著以紅磚牆建築小屋,盡顯著香港的文化特色,原來是一間餐廳名叫 - 悅滿軒。店內以白色為主調,配上白色及綠色梳化,再以懷舊的花紋地磚,像走進一所典雅而華麗的舞廳。蕃茄麵包配黑木欖牛油先來了香脆的蕃茄麵包,入口鬆化,沾上黑木欖牛油,令麵包更香滑,真是絕佳的前菜。美國牛腹肉他他配蒜蓉包 - $128牛腹肉放於中盤上,另加上鵪鶉蛋、檸檬汁、他他醬、黑胡椒、鹽、酸瓜、香蔥等...可自由調配自己的口味,混合起來後,與多士一同進食,層次更顯豐富、真是絕佳的配搭。澳洲藍青口配白酒忌廉汁 - $148藍青口每隻都非常飽滿,而且每隻青口都掛滿白酒忌廉汁,但味道又不會太濃而搶了青口的味道,還有鬆脆蒜蓉包作伴,無得輸,正。碳燒伊比利亞羊扒配羊肉腸 - $248羊扒賣相一流,五成熟恰到好處,肉質細膩軟腍,嫩滑多汁,口感一流,完全沒有半點羶味,一吃難以抗拒。

蕃茄麵包配黑木欖牛油

美國牛腹肉他他配蒜蓉包 - $128