2021-06-25 1424 浏览
成日話呢間好食咪試吓囉⋯⋯生蠔係新鮮的,不用自己出去攞,由侍應攞過嚟,食完可以再refill龍蝦啲肉較鞋朱古力好食一般般的熱盤除咗甜品較出色之外,我覺得其他都是一般般,沒太大驚喜,沒有評語所講咁多好味的食物
2021-06-22
2021-06-25 1351 浏览
半年前的THE CLUB優惠就到期  快快手BOOK檯食Afternoon Tea結果一book星期五都要三星期後先有檯/_\睇官網寫Afternoon tea由下午2:30開始提供 但book檯時 佢地指現已改為3:00開始   而且只可以電話book甘岩今期同護膚品牌XOVE合作 旁邊有佢地POP UP STORE 會送上每人一套的護膚品試用裝 下午茶的部份 明明係二人SET  但上層甜品只提供一件正SIZE 甜品而非兩件細SIZE 與以往不同  實在有點麻煩但 ! 文華的甜品 真係好食,一切都可以原諒。三文治口感柔軟,五款口味完全不同,其實不錯。但對比其他酒店,可能會有牛角酥或他他等帶來不同口感,就略顯失色之後是SCONE的部分 亦都係文華TEA 值得再食的原因原味SCONE 外鬆化 內柔軟,帶著蛋奶香,再配上比SCONE更著名的玫瑰花果醬同clotted cream絕對係本日之最!!蛋糕方面 無論CHEESE CAKE還是CHOCOLATE MOUSSE CAKE 都是入口即溶完全品嚐到原材料的味道。檸檬TART 亦都不錯口感清新,好好地REFRESH了味蕾,建議可以於CHEE

睇官網寫Afternoon tea由下午2:30開始提供

會送上每人一套的護膚品試用裝

下午茶的部份
明明係二人SET  但上層甜品只提供一件正SIZE 甜品
而非兩件細SIZE 與以往不同  實在有點麻煩
但 ! 文華的甜品 真係好食,一切都可以原諒。

三文治口感柔軟,五款口味完全不同,其實不錯。

之後是SCONE的部分 亦都係文華TEA 值得再食的原因

Raisin Scone & Plain Scone

原味SCONE 外鬆化 內柔軟,帶著蛋奶香,
絕對係本日之最!!

蛋糕方面
完全品嚐到原材料的味道。

檸檬TART 亦都不錯
口感清新,好好地REFRESH了味蕾,建議可以於CHEESE CAKE和MOUSSE CAKE之間品嘗。

最後那個仿XOVE造型的甜品……
令人有點無法理解,極甜,而且全個由造型朱古力+MOUSSE製成,根本無法順利分件。
見到很多檯客人也直接放棄這個

茶方面,因為個人喜好甜口,侍應姐姐推薦STRAWBERRY GREEN TEA。
草莓味很香很濃郁,十分喜歡。

全個TEA SET 極飽,最後打包了RAISINS SCONE,但翻熱後真的沒有現場好食。
等幾個月轉款式後再來試吧 !
2021-06-18
用餐优惠
優惠券
Raisin Scone & Plain Scone
  • PLAIN SCONE
2021-06-24 1134 浏览
文華東方酒店:成日聽呢個名, 今次終於的起心肝去訂呢間酒店自助餐同家人食, 因為滙豐信用咭咭主生日優惠, 可以有折同埋每人一杯香檳及一個芝士蛋糕,每本來我已訂了一段時子, 因為疫情, 所以要將每枱人數減至兩人, 咁樣我地就要分好多枱, 咁可以推遲食都無所謂(咁樣始終安全一點)今日終於可以訂到位分兩枱食了, 酒店仲好好安排咗係梳化位又近取嘢食嘅自助餐枱, 去到有好多龍蝦, 生蠔就即時叫, 佢會送上你枱(呢個都好好因為呢一個區域一定最多人, 而且實排隊) 佢仲有冰係生蠔上面, 排得靚靚的一點都不馬虎, 而且非常鮮甜. 但龍蝦就無味, 你當一嚿肉去食(真係小小鮮甜都無) 個湯仲有點杰, 好彩有甜蝦帶有甜味我都食唔小, 不過的確比我心目中失色, 因為佢嘅熱食唔太OK, 海鮮類得生蠔好, 不過我地當Relax 下食一餐, 仲有香檳飲下(咁佢送嘅呢枝都唔錯, 我地人多, 所以都有成枝酌咗比我地) 重點係佢個芝士蛋糕又可以攞走, 買都幾百蚊, 我地第二晚先食仲要好好食, 果然係出名嘅餅房.咁當然, 如果無折都無蛋糕香檳嘅生日優惠, 我會覺得仲有好多選擇比你去食的
文華東方酒店:
, 果然係出名嘅餅房.
2021-06-24 720 浏览
MO Clipper Lounge 文華快船廊享用早餐, 環境、衛生、服務都高水準。中式西式食物都兼顧得到,三百多港元自助早餐物有所值,當中最爱吃Benedict Egg和飲芒果汁。疫情下在鬧市中一個舒適地方充充電,休息為了走更遠的路。
2021-06-22 947 浏览
早餐時間就算閒日都好多人,我地坐左近reception位置,所以侍應有時睇唔到我地,不過早餐係攞返好多分,有中式點心(蝦餃、燒賣、牛肉、各色包點),雞粥,麥皮,炒麵,炒雜菜🥟🍜,西式仲多,有沙律,穀物早餐,乳酪,腸,煙肉,牛角包,🥐🧀🥖🍳🥚🧇🥞🥓🥗🥔🍅🍍🍈🍉🍎🍌,我自己食左中式點心,牛角包,西多士,另外芝士火腿蘑菇奄列都好味,好足料,仲有mocha,好濃朱古力味!
2021-06-22
$300 (早餐)
2021-06-22 847 浏览
因為staycation book左文華東方住一晚,上網見過好多好評,所以book左食呢度既自助晚餐,由於疫症關係,生蠔使自己出去攞,侍應會拎去每張枱,生蠔係唔錯,除左生蠔同蘑菇湯,其他就好普通,even 係出名既海南雞飯(可能因為唔夠熱),所以都講唔出自己食左咩,甜品不過不失,但甜品size剛剛好,樣樣細細件,可以一次過試幾樣都唔會食唔晒!服務方面係讚既,服務很好,細心有禮,check in之前講我地生日、食飯個陣佢地都準備左小蛋糕俾我地影相吹蠟燭!
2021-06-21
庆祝纪念
生日
2021-06-21 1185 浏览
😍😋我都真係好耐都冇食過自助餐喇Weekend嚟個富貴自助餐啦🤤😆So happy🥳我哋揀咗6:00嗰場,食物款色都好多!當然主打係一眾海鮮!刺身啦🤤🤤🤤有生蠔、鮑魚、長腳蟹、龍蝦、青口、大蝦⋯真係好多選擇😍😍每款我哋都有食!都好新鮮😍讚👍🏻👍🏻👍🏻刺身就係朋友嘅主打,佢應該都食咗幾盤左右😆😆另外熟食就推介牛扒,好食!勁juice !入口好軟熟,完全唔韌🤤🤤甜品部都好多選擇,我最鍾意係個檸檬撻😍😋好好食!不過甜品都唔錯嘅👍🏻另外最開心係汽水任飲,服務亦都好好!職員收碟、提供飲品都好合時!👍🏻👍🏻👍🏻

刺身就係朋友嘅主打,佢應該都食咗幾盤左右😆😆

今次入住酒店包自助晚餐和早餐🥳🕰晚上約6點,職員引領步入餐廳,邊行邊看該餐廳的座位擺設和款式,個人喜歡,只是某些座位的空調不夠🍽自助晚餐的款式算多,有些食品的質量好,如1. 當晚的刺身和壽司🍣,雖是普通的三文魚,但入口軟嫩😋,很不錯👇🏼2. 爽口的魷魚刺身也深得我喜歡😘👇🏼3. 炙燒三文魚壽司,實在太好味😋,但忘記拍照😅4. 小型甜蝦味道也不錯👇🏼當晚,有一款迷你方形朱古力cake很好吃😋,朱古力味香濃,質感細緻綿密,推介👇🏼還有其他的食品,如沙律🥗、鮮雜果粒🫐、海鮮🦀👇🏼汽水任飲,對於愛飲可樂的我,絕對給💯,一杯好飲的可樂有幾個元素:1. 冰塊🧊的數量2. 罐裝可樂是否雪得夠凍3. 可樂倒入有冰塊的杯後,是否迅速端到客人面前,時間也是很關鍵的簡單而言,夠凍夠氣才好飲😁另外,欣賞枱與枱之間的分隔,是採用3摺的仿木遮擋板,而不是一般的透明膠版,讓座枱之間有一定程度的私隱👏🏼吃得很開心,也滿意這頓豐富的自助晚餐,餐廳環境舒適,坐得舒服,大部份職員都很有禮貌,讚👍🏼
今次入住酒店包自助晚餐和早餐🥳

🍽自助晚餐的款式算多,有些食品的質量好,如
1. 當晚的刺身壽司🍣,雖是普通的三文魚,但入口軟嫩😋,很不錯👇🏼
壽司區

2. 爽口的魷魚刺身也深得我喜歡😘👇🏼
魷魚刺身

3. 炙燒三文魚壽司,實在太好味😋,但忘記拍照😅

4. 小型甜蝦味道也不錯👇🏼
甜蝦

朱古力cake

還有其他的食品,如沙律🥗、鮮雜果粒🫐、海鮮🦀👇🏼
沙律

鮮雜果粒

1. 冰塊🧊的數量
2. 罐裝可樂是否雪得夠凍
簡單而言,夠凍夠氣才好飲😁

2021-06-05
壽司區
魷魚刺身
甜蝦
朱古力cake
2021-06-06 1779 浏览
男朋友係Buffet嘅愛好者,不過佢唔係間間都食,我當然都唔係間間都食啦哈哈😂上次我地去左 Park Lane Playt,今次佢揀咗MO,MO我知道芝士蛋糕同埋Scone都好出名,平時都會買來食,嚟呢度食buffet當然唔可以放過❤️❤️除咗生蠔同埋甜品,有一樣令我意料不到我係會食完又食嘅,竟然係海南雞飯!🤤🤤🤤下面呢幅相係我第一次小事牛刀嘅時候拎嘅 portion,每樣都係少少,返到去食完第一啖嘅油飯,我就同男朋友講我一定要去攞多一碗油飯食😂😂因為Covid而冇得去新加坡,你一碗油飯完全可以一解我都沖飯嘅思念🥲🥲🥲 大家如果去MO食飯,一定要試佢哋嘅海南雞飯!🥰誠意推介!

大家如果去MO食飯,一定要試佢哋嘅海南雞飯!🥰誠意推介!

2021-04-28
2021-06-04 1467 浏览
唔知有冇人同我一樣,作為平時會hea食/唔食早餐嘅人,每次staycation都好期待個早餐😎之前去文華嘅staycation package可以於Clipper Lounge或The Mandarin Club 以buffet形式享用早餐;或者喺Café Causette食Set breakfast☺️當日我地早早起身,選擇去Clipper Lounge食buffet🍽我地一坐低,已經有貼心嘅staff問需要咩飲品同蛋料理而我當然就選擇最愛嘅Benedict Egg同提神嘅Long Black🍳☕️Clipper Lounge嘅食物、新鮮果汁選擇多,連水都有幾款可供選擇而大部分cold cut就同之前Mandarin Club嘅一樣唔洗多講,薯餅、香腸、baked beans、bacon、呢類一定有提供比較特別嘅係仲有meatloaf 呢道美式家常菜😆同時有齊Pancakes🥞, Belgian waffles🧇, French toast🍞,以及oatmeal🥣、Greek yoghurt等不過可惜已經冇左以前可刮蜜糖嘅一整片蜂巢🍯對於鍾意食中式早餐嘅朋友而言,MO嘅早餐就好啱你成個c

我地一坐低,已經有貼心嘅staff問需要咩飲品同蛋料理

比較特別嘅係仲有meatloaf 呢道美式家常菜😆
Greek yoghurt等
不過可惜已經冇左以前可刮蜜糖嘅一整片蜂巢🍯

對於鍾意食中式早餐嘅朋友而言,MO嘅早餐就好啱你
成個corner都係中式食物,包括港式點心、 粥品、炒麵、XO醬炒腸粉等,仲有師傅會即煮雲吞麵🍜
當中點心精美,全都用蒸籠呈上,可以揀叉燒包、奶皇包、花卷、牛肉/豬肉燒賣、蝦餃、雞肉/素菜餃,包羅萬有,食素嘅朋友都啱💚

麵包種類亦都花多眼亂,有牛角酥、蘋果酥、朱古力酥、三款muffin、doughnut等😚不過好可惜大部分都放凍左,如果可以加熱就較好🤨

總括而言,食物、環境、服務都達到應有水平
收碗碟嘅速度更非常快,值得一讚👍

2021-06-02 2450 浏览
在香港生活幾十年,自問也是個喜愛食 Buffet 的為食貓,就是從來未去過文華東方食自助餐。今次終於趁酒店做 Staycation 的 promotion 嚟試下!酒店自助餐的食物種類與其他同級酒店的差不多,凍海鮮(有生蠔,龍蝦,鮑魚,長腳蟹,翡翠螺,蝦)、刺身、壽司、各式火腿及凍肉、燒牛肉、豬排、各式熱食、中式粉麵檔、甜品,琳琅滿目,色彩繽紛,應有盡有。不過取食物的位置不是很大,可能因為座位不多。也因為如此,自助餐食得好舒服,不用同人迫,同人爭。值得一提的是這裡的生蠔不用自己排隊攞,而係有侍應送到餐檯上,唔夠可以請他們再取,無限供應。不過今次覺得生蠔較細隻,而且無味,可能是用水沖洗過度。所以只食左幾隻。至於較為有特色的。。。個人覺得係海南雞飯檔、芝士蛋糕、Tiramisu 。如果我要再光顧,一定係為左呢3樣嘢再嚟。

酒店自助餐的食物種類與其他同級酒店的差不多,凍海鮮(有生蠔,龍蝦,鮑魚,長腳蟹,翡翠螺,蝦)、刺身壽司、各式火腿及凍肉、燒牛肉、豬排、各式熱食、中式粉麵檔、甜品,琳琅滿目,色彩繽紛,應有盡有。

凍海鮮
海南雞飯
2021-05-23
用餐优惠
團購
凍海鮮
海南雞飯
2021-05-20 6986 浏览
要數香港最經典既酒店,係半島之後,我會諗起香港文華東方酒店,文華東方酒店最出名既,一定係佢下午茶享負盛名既Scone同玫瑰醬。文華東方酒店既下午茶除左快船廊之外,係Café Causette都可以食到,如果你係文華東方酒店staycation,基本上都會被安排係Café Causette食Tea。文華東方酒店大堂室内裝潢奢華雅致,而快船廊座位都係非常寬敞,不過快船廊係一個睇唔到景既一個地方,所以坐邊都無所謂。-🍰 Harvey Nichols Blossom Afternoon Tea💰$368/1人份 (👅: 7/10)呢個Tea Set係同Harvey Nichols Blossom合作,淨係由3月1號到31號提供,比較過平時MENU其實係蛋糕上面會有Harvey Nichols既白朱古力。而每位享用呢個下午茶既人會有邀請函一封可以換取一系列精選禮遇,例如係Harvey Nichols 貴賓室尊享個人形象顧問服務、時裝購物券等等。-花茶1️⃣文華東方茶 (👅: 8.5/10)呢個係用文華兩個字既招牌茶,細心位係係茶壼上面有張label識別返兩壼唔同既茶,而呢度既銀器都係為文華東方獨家訂

花茶
1️⃣文華東方茶 (👅: 8.5/10)
文華東方茶

呢個係用文華兩個字既招牌茶,細心位係係茶壼上面有張label識別返兩壼唔同既茶,而呢度既銀器都係為文華東方獨家訂製,有Mandarin既字眼。
Taste of legend係由新鮮茶葉沖泡而成,包括烏龍茶、茉莉花、橘皮、糖、香草、薰衣草同天然香料,飲落芳香撲鼻,飲落有淡淡既薰衣草味同獨特既香味,飲得出混合左好多種香料既味道,解膩一流。
2️⃣南非琥珀茶(👅: 8/10)
茶色睇落比較深啲,飲落茶味唔係清香而係比較重。

Sandwiches (👅: 6.5/10)
Sandwiches

對比一船下午茶,文華唔係提供鹹點而係三文治,三文治比較下就會無咁多驚喜同食落比較濟,因為食過咁多間下午茶好多都係鹹點出色多,鹹點唔似甜點一定係蛋糕、慕絲,比較無限制所以先有驚喜,而文華既三文治食落係無驚喜都無咩記憶點,見到以前有一個松露芝士火腿三文治出名好食,不過呢個SET就無。
煙三文魚伴魚籽及刁草食落係普通三文魚味,唔咸唔乾,不過下面個裸麥麵包食落就比較乾,烤牛肉辣根伴西洋菜牛肉唔多但包幾多食落牛肉味唔出,豬小腿肉凍配英式酸辣醬及蜜糖芥末醬算係四款入面比較出色既一款,肉凍同蜜糖芥末醬幾MATCH,而且包唔多食落唔濟,無花果風乾番茄撻食落酸酸,撻皮就正常既酥脆。
整體三文治普通,如果對比好多鹹點出色既下午茶好似Tiffany Blue Cafe、Palco Ristorante等。
Scone (👅: 7.5/10)
1️⃣傳統鬆餅
文華下午茶最出名兩樣野,第一樣就係佢嘅Scone,第二樣就係佢嘅玫瑰醬,甚至係好多人覺得最好食嘅scone。
玫瑰花果醬同牛油忌廉

Scone會提供玫瑰花果醬同clotted cream。
傳統鬆餅同提子鬆餅

Scone食落比較硬,而且唔係熱辣辣,感覺唔係新鮮整好,而且牛油香同蛋香欠奉,講真唔係一個合格嘅Scone,靠最招牌既玫瑰花果醬救返個Scone,玫瑰醬嘅玫瑰香味唔會太勁,味道係恰到好處,清香唔太甜,絕對係將Scone昇華,但食完真係對呢個Scone好失望,不過事後我喺文華餅店再食多一次Scone,個質素係完全唔同,但就下午茶嘅Scone水平來講,唔係一個好食既Scone,如果淨係今次我覺得唔好,而其他人食完覺得好食,咁就反映咗佢下午茶個Scone質素係唔穩定。
2️⃣提子鬆餅
提子鬆餅口咸食落都係同Scone一樣唔合格,而且因為提子Scone多數都冇原唔咁好食,主要靠玫瑰花果醬同clotted cream。
Style of spring (👅: 7.5/10)
1️⃣覆盆子玫瑰白朱古力撻
覆盆子玫瑰白朱古力撻

Raspberry撻酸甜味平衡,Raspberry味幾濃,整體酸會比甜多,撻皮食落鬆脆帶小小牛油香,怕甜既人應該岩食。
甜點(👅: 7/10)
文華牛奶朱古力
維多利亞海綿蛋糕

文華牛奶朱古力食落唔會太甜,口感算幼滑,不過如果朱古力味再濃啲或者加其他元素會更好。1963 文華芝士餅算係入面最出色一款,芝士蛋糕味道濃郁,入口即溶。至於維多利亞海綿蛋糕、櫻桃鬆糕同檸檬蛋白霜甜撻食落係比較正常既甜點,唔大驚喜,食落會有啲濟。
1963 文華芝士餅

甜點整體比鹹點出色,但驚喜都係唔多,而且如果可以有慕絲呢啲食落濕潤既甜點會更好,食落無咁乾而且唔會太濟。
🌟 如果大家期望係食到好食既下午茶咁唔太建議黎呢度,如果係為左Scone我建議可以去同層既文華餅房,個度既Scone質素先係我認知既香港第一Scone,但如果純粹想係中環搵個地方食個TEA傾下計,對景同食物無咩要求,或者你想食最傳統既teaset,咁快船廊既下午茶都係一個選擇,因為呢度唔會好FULL坐滿哂人。
👅味道: 7/10
🍴環境: 7.5/10
💰消費: $788/2ppl for set +$98 (服務費: 10%)
2021-03-24
文華東方茶
玫瑰花果醬同牛油忌廉
覆盆子玫瑰白朱古力撻
文華牛奶朱古力
  • Afternoon tea set
2021-05-15 2241 浏览
唔算成日去buffet ,因胃口食量唔大,總覺得唔抵做緊指定人credit carr 25%off and 4 person get 1 free bottle red or white wine貴精不貴多,熱食其實一般,如果愛oyster and lobster ,there is your choice , unlimited supplylobster 當日貨色一般肉略為乾身dessert and ice cream must try ,有文華最出名架cheese cake ,雪糕好滑自家製cream burlee and tiraaumi 都好好食,仲有手工朱古力,賣幾十蚊一粒,愛食甜之一回本位6點開始,我地630入場,唔似其他buffet 分兩場趕頭趕命,食完吹下水真係10點先走
唔算成日去buffet ,因胃口食量唔大,總覺得唔抵

lobster 當日貨色一般肉略為乾身

2021-05-04 3227 浏览
其實之前食過唔少buffet,所以真係好容易比較出邊間值唔值,本來對文華嘅自助餐冇乜信心,但竟然喜出望外因為始終呢間酒店歷史比較悠久,覺得係舊咗少少,一入到餐廳嘅時候覺得應該一般,但一繞場一周之後又覺得幾好唔錯餐廳嘅服務員服務態度非常好👍首先會問我哋飲乜嘢,茶、咖啡就一杯,汽水就可以任加。食物方便種類非常多,由左手邊數起首先係湯類加熟食,呢啲就一般啦唔多講,蘑菇湯幾好飲唔錯。中間位最吸引,係魚生壽司,魚生方面有三文魚腩、甜蝦、北寄貝、吞拿魚同油甘魚,而且都好新鮮!海鮮方便有凍蝦、長腳蟹、龍蝦🦞等等.....另外有蠔逐次叫,每次可以叫四隻。右手邊有海南雞、牛扒羊㗎、火腿加蜜瓜.....火腿加蜜瓜好食,因為啲火腿比較高質素。還有一個麵包芝士嘅位置,不過太飽嘅關係真係冇揀到麵包,但其實麵包種類亦都唔少好吸引。最後便是甜品區域,真心不得了,全部都好想食而且好好味,特別欣賞佢嘅柚子焦糖燉蛋,甜甜有柚子香味,桂花糕同埋蝴蝶酥,蝴蝶酥一直都係文華好出名產品。整體而言雖然價錢比較高但係物超所值,因為佢用嘅食材質素真係相對比較好,CP值很高。

海鮮方便有凍蝦、長腳蟹、龍蝦🦞等等.....
另外有蠔逐次叫,每次可以叫四隻。
2021-05-03 3865 浏览
之前係文華東方staycation過,覺得d嘢食ok,今次個friend話試下佢個Sunday Brunch,就二話不說應承咗啦!Clipper Lounge嘅Sunday Brunch其實唔難book,因為決定食嘅時候原來大家都要一個月之後先得閒,日子confirm咗就急急腳咁打去book位,基本上都係2個星期後嘅booking都有位!但有一樣嘢要留意嘅係,如果要confirm booking,要每個人頭先落$200 deposit!當日到達餐廳,一如既往咁好招呼咁招呼咗你入去坐,枱與枱之間空間好夠,唔會覺得好迫,傢俬保養得唔錯,以一間咁有歷史嘅酒店入面算係咁!我被安排咗係冷海鮮區嘅前面,攞嘢食超方便!先講講凍海鮮,除咗果d例牌龍蝦,長腳蟹同螺之外,佢仲有剝左殼嘅大蝦,鮑魚,同埋鱈場蟹腳!龍蝦好彈牙,完全冇雪味,鮑魚食落去好鮮味,但鱈場蟹腳就鹹咗啲!除此之外,生蠔就需要搵人order再送過嚟嘅,生蠔好夠凍,好有蠔味同都ok大隻,我鍾意!刺身方面除咗三文魚,吞拿魚果d之外,佢仲有帶子任拎,勁鮮味!湯呢就有2款,一中一西,西湯方面居然係龍蝦湯,見到當然要試下啦,但。。冇咩龍蝦味,不過湯個

長腳蟹,鱈場蟹腳

龍蝦
生蠔

帶子剌身

湯呢就有2款,一中一西,西湯方面居然係龍蝦湯,見到當然要試下啦,但。。冇咩龍蝦味,不過湯個texture做得好好!

龍蝦湯

熱盤都有10款左右嘅選擇,有焗三文魚,蒸魚,點心,海南雞飯(個飯勁好食!雞就一般。)燒牛肉同羊架等等!我就試咗個羊架,羊架個味ok嘅,但咁樣暖住d羊架始終口感會差d!我亦都試咗切肉區嘅燒牛肉,雖然塊牛肉望落去好似好熟咁,但佢其實好林,好夠牛味!

燒牛肉,火腿

鵝肝

冷盤嘅選擇就唔係好多,都係嗰啲撈好咗嘅沙律啊!6款芝士呀!煙三文魚咁!正常水平啦!

到最後甜品啦!文華東方嘅甜品出品不嬲都係好好,今次係Sunday Brunch入面嘅選擇都有好多!除咗必食嘅1963文華芝士餅之外,佢嘅朱古力都好好食!我朋友就起碼食咗10粒,之後過去cake shop望返,佢9粒朱古力都要$290,簡直係回晒本!

1963文華芝士餅
朱古力
自家製雪糕
甜品

以咁嘅價錢咁嘅質素絕對係可以encore!
2021-05-02
長腳蟹,鱈場蟹腳