2020-11-20
@kan.teen之前去左文華東方食夜晚buffet🍝除左有食到好岀名嘅海南雞飯🍗我仲特別想同大家介紹佢地嘅甜品🥰文華嘅自助餐提供多款甜品🧁🍰🍮🍫🍨真係超適合女仔去啊🐰👙其實我平時好少食甜品 覺得好多甜品都唔係好好食🙈但文華嘅甜品可以令到我食完再食💖😭🥰.特別想介紹我鐘意嘅三款甜品:🍰文華芝士蛋糕歷史悠久嘅cheesecake 呢款係必食💖芝士味激香濃 好rich🧀口感比較紮實🧜🏻♀️但又做到好順滑而且濕潤嘅質地 唔會漿住個口🐬💧整體唔會太甜 超好食呢✨✨.🍰抹茶法式焦糖布丁平時賣開原味 抹茶味唔係成日有🍵我覺得呢個Crème brûlée超級好食 我個晚食左幾杯😹~抹茶味香濃且有回甘🍵係久久揮之不去嘅感覺🍃食得出係用靚嘅抹茶粉☺️ 口感超滑💫 綿密又密度高🍦點解可以咁實淨得黎 但又咁滑? 😭😭係放係舌頭上滑多幾下就融化嘅感覺☁️口感細膩💋焦糖面好脆 為苦澀嘅抹茶帶來一點甜🍬好岀色啊💫✨✨.🍰意大利芝士蛋糕呢個Tiramisu都係佢哋嘅招牌🪐酒味好突岀🍷口感濕潤 比起平時食嘅真係特別啲.💸價錢:人均 $700+ 星期日夜晚 時間1830-2200———@kan.teen📍快船廊 (中環)中
特別想介紹我鐘意嘅三款甜品:
💸價錢:人均 $700+
星期日夜晚 時間1830-2200
———
@kan.teen
📍快船廊 (中環)
中環干諾道中5號香港文華東方酒店閣樓
#kanteen #kanteen香港 #kanteen中環 #kanteen甜品有第二個胃 #kanteen抹茶控
抹茶法式焦糖布丁