2018-12-05 93 浏览
喺百樂中心有好多各式各樣的餐廳 經朋友介紹搵到呢間隱世日式餐廳🇯🇵一於試試看☺️。💓心之火焰鐵板牛柳串 $88齋講賣相已經攞晒滿分,即場欣賞放火表演🔥牛柳大大粒 而且好淋身 黑椒味偏重。💓原條鰻魚石鍋飯 $118必點推介‼️勁長嘅鰻魚啊😍送飯一流。💓芝士炸雞 $58係滿滿的芝士啊🧀仲可以拉絲添 芝士迷不可錯過喔👍🏻而且雞肉新鮮炸起 熱辣辣。💓彩虹卷 $68即是炸蝦壽司🦐味道不錯 外圍嘅蟹子增加口感 但略嫌份量有點少。💓燒雞軟骨 $38推介推介😍熱辣辣燒起道超級正 要不斷encore😘 。💓鹽燒雞翼 $48亦是推介checklist之一✅鹹香味係小編最愛 淋上檸檬汁簡直無得輸🤩

💓心之火焰鐵板牛柳串 $88

💓燒雞軟骨 $38
推介推介😍熱辣辣燒起道超級正 要不斷encore😘

💓鹽燒雞翼 $48
2018-12-05 66 浏览
今日放工約左朋友去銅鑼灣食飯👭,上網見心之食堂有超多好評😳,所以就同左朋友去食😆。一入到去,店員好熱情咁招待我地😊。因為心之食堂既食品種類非常多,我哋又選擇唔到食啲咩 🤔,所以佢地就推介左人氣鰻魚石鍋飯同埋蒜片牛肉石鍋飯比我地🙈。呢間店嘅鰻魚超大條🤤,仲要係成條咁上,而且烹調嘅水準又高,鍾意食鰻魚嘅朋友仔一定要試下😎!喺刺身方面,我哋就叫咗一碟三文魚刺身。心之食堂嘅刺身每件都大大舊😍,價錢又抵,38蚊已經有四件🤭。更何況啲刺身仲要好新鮮,完全唔會有雪味,好抵食👍。而我朋友就叫咗南瓜薯餅同埋鹽燒雞翼,完全唔會覺得炸到好油膩😗。食完主菜之後,我哋仲叫咗甜品🍨,啲雪糕一啲都唔甜,好好味,食完都唔覺得肥😜。下次放工一定會再去食多次,試埋佢其他款式嘅刺身先😋!
下次放工一定會再去食多次,試埋佢其他款式嘅刺身先😋!
2018-12-04 118 浏览
是夜突然想吃日式燒物, 上網搜了這家評語不俗的小店, 便決定前去一嚐了邪惡包(1件) ($38)一開始聽個看名字也在疑惑是什麼來的, 但一知道配料有帶子和鵝肝, 就馬上點了所謂包, 其實就是以紫菜包著帶子和鵝肝和少許可以中和油膩的蔬菜和壽司飯帶子份量不小, 也夠鮮甜鵝肝則煎得夠香脆胡椒豬骨湯煮蜆 ($78)胡椒味挺香但不會太辣蜆夠口感, 配上豬骨湯一同吃就更顯鮮味了燒雞軟骨(3串) $38挺香脆的鹽燒大啡菇(1隻) ($48)菇帶點厚身的, 味道較淡, 配料只有木魚絲, 比較不那麼特別的菜式心之火焰鐵板牛柳串 ($88)感覺是小店的招牌菜, 自然不能不試了火焰既效果更適合相機食先呢😙😙店員在我們面前點火燒牛柳串, 肉質鮮嫩軟淋,旁邊的燒菠蘿也是亮點之一, 食落都好甜好juicy

邪惡包(1件) ($38)
帶子份量不小, 也夠鮮甜
鵝肝則煎得夠香脆

胡椒豬骨湯煮蜆 ($78)
胡椒味挺香但不會太辣
蜆夠口感, 配上豬骨湯一同吃就更顯鮮味了
燒雞軟骨(3串) $38
挺香脆的
鹽燒大啡菇(1隻) ($48)
心之火焰鐵板牛柳串 ($88)
感覺是小店的招牌菜, 自然不能不試了
火焰既效果更適合相機食先呢😙😙
2018-12-04 82 浏览
今日先同老公去了他的母校🏫幸好他贏了橋牌比賽的季軍🏆🥉心情大好😁 我們於是即興在銅鑼灣找食店慶祝🎉老公和我去行街街,行Line shop我們隨即找了附近的心之食堂真的好隨心好愉快😘😘😘1)蟹子沙律孩子份量很多但配全部是生菜竟然沒有蟹柳和青瓜,幸好新鮮2)燒牛柳粒這個買相很一般但竟然好好味!牛肉一點也不老,剛剛好👍🏻雖然一點也沒有燒的感覺少一點香口,但個汁都做得好好3)燒牛舌👅Ok 厚,幾好咬口4)燒雞皮香脆!唔乾!抵食!36蚊3串5)燒雞翼好難難食架喎😂😂真的冇乜嘢好評6)李小龍卷幾得意,裏面的炸蟹鉗幾好味但略嫌很鬆散!根本夾起來就散,敗筆整體很值得去一次,食物質素高價錢平。但如果係慶祝就不要去了,因為枱好密有啲嘈適合一大班朋友去。另外一讚佢雖然只有一個樓面,個樓面(男仔)真的一個人睇好多張枱,幾勁1打10,以佢一個樓面service算唔錯
今日先同老公去了他的母校🏫

老公和我去行街街,行Line shop

我們隨即找了附近的心之食堂
真的好隨心好愉快😘😘😘

1)蟹子沙律孩子份量很多
但配全部是生菜竟然沒有蟹柳和青瓜,幸好新鮮

2)燒牛柳粒

5)燒雞翼
好難難食架喎😂😂真的冇乜嘢好評

6)李小龍卷

2018-12-02 193 浏览
係銅鑼灣收工,同事話想食下日本野,諗起之前好似黎食過覺得幾好食所以就再黎食。我地叫左鰻魚石窩飯,牛柳粒石窩飯,芝士炸雞,火灸牛柳串,三文魚同八爪魚刺身,呢度加埋咁多野都唔洗500$ 非常抵食。首先黎既三文魚刺身好有驚喜,超級厚切又好新鮮,而八爪魚就擺得好精美,幾鮮甜下。而二個石窩飯係必叫之選,因為真係好好食。石窩飯粒粒分明,食到最後啲飯焦入晒味仲勁有口感。我個人覺得鰻魚石窩飯更好食一點,因為鰻魚味滲晒落窩飯度,勁香口,愈食愈開胃。之後到火灸牛柳串,黎到先將d牛柳著火,影唔切佢最壯觀既一面。味道方面出奇地無咩特別,可能我期望太高,反而石窩飯既牛柳粒更出色。最後黎既係芝士炸雞,啲芝士熱熔左真係超正,炸雞啲肉都幾嫩,皮都幾脆。最後悔係無襯d芝士變成一舊舊之前同d炸雞撈埋一齊,不過d芝士就咁食都好香好"芝"味。地方唔算大,但都容納到廿幾三十人,有d單車擺設幾有特色,有差電服務好細心。

剌身(三文魚+八爪魚)

原條鰻魚石鍋飯
蒜片牛柳粒石鍋飯

芝士炸雞

2018-11-28
$241 (宵夜)
剌身(三文魚+八爪魚)
原條鰻魚石鍋飯
蒜片牛柳粒石鍋飯
芝士炸雞
2018-11-28 102 浏览
琴晚同朋友行完街,朋友話有間樓上嘅日本野幾好食,就帶我上咗去。行完街好攰,入到去見到個裝修好屋企feel好relaxing,地方都好乾淨企理。因為我哋太肚餓所以嗌左好多嘢😜 首先嗌左個鐵板豆腐,本身個豆腐都煎得好香,再加埋個汁真係好好味,同埋佢係即刻整出嚟加上有個鐵板,所以熱辣辣,好正。之後朋友就嗌咗個豬頸肉烏冬,豬頸肉整得好香,個湯都好重豬骨湯味,分量足夠。我就嗌咗鰻魚茶漬飯,好日本風味,50幾蚊有一大片鰻魚,好抵呀。又帶咗盤炸雞軟骨,炸得好香,有好多,幾抵。然後又嗌咗黑松露牛油帶子,有4粒大大粒好新鮮嘅帶子,黑松露味都好香,唔係靠調味料去調味而係靠佢本身嘅鮮味。另外,嗌左串鱔都好好味,好新鮮,同個汁好夾!最後嗌咗個芝士焗菇,隻菇好多汁好juicy,芝士份量都好多,仲有一啲煙肉,好香口好有口感。朋友仲嗌左杯藍蝶花白桃乳酸,隻色超級靚!我飲咗啖都好重乳酸同埋白桃味👍另外值得一提嘅係佢哋嘅店員服務態度都好好,環境又好舒適,係人流多嘅銅鑼灣來講算係一間好舒服嘅餐廳👍以後來行街都可以再食!推薦!

又帶咗盤炸雞軟骨,炸得好香,有好多,幾抵。

另外,嗌左串鱔都好好味,好新鮮,同個汁好夾!

以後來行街都可以再食!推薦!
成日聽到深宵食堂 不過就一直未有機會跟友人來個深宵聚會 這天難得外出遠赴銅鑼灣 機會難逢當然唔可以錯 銅鑼灣其實隱藏著不少深宵精緻食店 食店之多不同種類 實在令人犯選擇困難症 大概對日本菜有情意結 於是相約友人閒逛後到百樂中心來個夜宵 呢間走清新文青系既隱世小店 佈置尤如日本既居酒屋般 環境優雅清幽 確實好適合三五知己來個密會 食物種類也頗多 有沙律炸物主菜有小食刺身亦有飲品甜品 令人花多眼亂 最後我們點了邪惡包、心之蛋卷、心之火焰鐵板牛柳串、厚燒牛舌心、李小龍卷以及黑松露牛油帶子邪惡包 新鮮即叫即做 用上香脆紫菜包著新鮮生菜 香軟可口外脆內軟既鵝肝夾著上下層帶子 口感豐富而且帶鮮 一點違和感都無 反而覺得很配 味道亦因此而提升 黑松露牛油帶子 上枱時帶有淡淡牛油香氣 帶子肥美質感爽口彈牙 襯上點點黑松露 味道變得多層次 心之蛋卷 少不了招牌菜 甚有驚喜的蛋卷 蛋卷內包含芝士、三文魚肉以及蟹籽 味道中庸不會太強烈 喜歡嚐蛋人士必定要試試 心之火焰鐵板牛柳串 另一招牌菜式 輕輕再一燒 牛柳香氣更濃厚 配上青紅椒更是一絕組合 味道香濃野味 喜歡
成日聽到深宵食堂 不過就一直未有機會跟友人來個深宵聚會
襯上點點黑松露 味道變得多層次
心之蛋卷
味道中庸不會太強烈 喜歡嚐蛋人士必定要試試
另一招牌菜式 輕輕再一燒 牛柳香氣更濃厚
配上青紅椒更是一絕組合 味道香濃野味 喜歡重口味定必encore
不過略嫌肉質過於稔身欠缺口感
厚燒牛舌心
個人認為是水準之作 吃過好多可是絕大部份都是過火太老
可是這裡卻是火喉調得正好 軟熟適中也有點嚼頭
沾上檸檬汁夾著生菜一併吃更是另一清新食法 油膩感頓時減半
李小龍卷

單看名字好雅緻 其實是蟹拑肉配上牛油果既壽司

味道偏向清淡 不過蟹拑卻是新鮮即炸 算是誠意之作
整體而言心之食堂還是值得一來 加上心之食堂尚有多款自創壽司必試推介
不過可惜今次胃口太少試不了 有機會要再來encore一下

心之食堂
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
2018-11-17
係銅鑼灣附近行街, 朋友又鍾意食日本野~ 上網搵搵下 見到呢間環境都好似唔錯, 一於試下佢啦~佢門口都幾令wor....幾搶眼佢有好多野食既, 一般刺身、串燒等等都有首先叫個前菜先~ 係芥末8爪魚... 佢個芥末味真係好勁, 食到我流哂鼻水.... 8爪魚就好爽口, 食完之後真係精神哂@@三文魚+帶子刺身~ 刺身都幾新鮮~ 而且帶子中間切開左一半放左舊青瓜落去, 令到佢更有層次感~甜蝦刺身~甜蝦相當鮮甜而且蝦身爽口彈牙, 同埋佢好似放係張椅到拎上黎, 幾有心思, 抵贊~紫薯餅~ 新鮮炸起, 表面香脆而入面就食到紫薯既香滑感覺~火焰牛柳串~ 嘩...職員用火槍燒燒佢, 就變成雄雄大火啦~ 我地就好似睇表演咁^^ 牛柳串味道就正正常常, 無咩特別~ 但我發覺最好食既係底下舊菠蘿, 因為好甜阿!! 彩虹卷~ 面頭加左黑松露令到個卷更加香~ overall黎講都算唔錯呢個係心之蛋卷~ 入面加左三文魚切開佢~ 有流心效果wor !!! 味道都唔錯, 有好豐富既蛋味^^芝士翠玉瓜芝士大啡菇~ 啡菇好鮮甜wor.....個感覺好新鮮~ 同芝士好match燒雞腎, 呢個就無咩特別食左咁多野, 兩個人埋

佢門口都幾令wor....幾搶眼

佢有好多野食既, 一般刺身、串燒等等都有

三文魚+帶子刺身

甜蝦刺身
紫薯餅

紫薯餅~ 新鮮炸起, 表面香脆而入面就食到紫薯既香滑感覺~
火焰牛柳串

彩虹卷

呢個係心之蛋卷~ 入面加左三文魚

芝士翠玉瓜
芝士大啡菇

燒雞腎

燒雞腎, 呢個就無咩特別
食左咁多野, 兩個人埋單6百幾蚊~ 不過佢呢到個環境好舒服, 台同台之間既空間比較大, 講野都唔怕隔離台聽到~ 岩哂大家靜靜地傾下計^^
三文魚+帶子刺身
甜蝦刺身
紫薯餅
火焰牛柳串
彩虹卷
芝士大啡菇
2018-11-22 3869 浏览
每次來這間食飯都覺得很有溫馨感,店內裝潢並非華麗,但每個角落都能看出用心的擺設。已經不記得是第幾次光顧,但每次來到都會發現到這家店在不斷進步。今次點選了鹽燒雞翼和雞軟骨。雞軟骨是我吃串燒時的必點推薦,而雞翼是近來愛上的選擇,兩款都燒得不錯,帶點點焦香,保留到肉汁鮮嫰的口感。心動大阪燒真的很令人心動,份量不大,但足夠兩人進食,一顆大大的心形,大阪燒味道不錯,醬汁不會太咸,剛好。蘆筍海老牛肉卷的蘆筍很爽口,包在牛肉之中~吸收肉汁~配上脆口海老,三重滋味!!上次來食過一次邪惡包,喜歡得不得了,所以推薦要必點!!厚厚的鵝肝夾在鮮甜的帶子之間,鵝肝的油脂都沾到帶子上面!非常香!再加上外面包著的菜,平均了鵝肝的油,完美!刺身是這家店必點之一,因為比市面太多的日式食店都來得新鮮,無雪味。今次點選的是吞拿魚和牡丹蝦。最後,特別點了炸芋圓當甜品,非常特別!!超脆外層,包裹香Q芋圓!!又一新推薦之選。P.S.飲品點了可樂

每次來這間食飯都覺得很有溫馨感,
店內裝潢並非華麗,但每個角落都能看出用心的擺設。

今次點選了鹽燒雞翼和雞軟骨。
雞軟骨是我吃串燒時的必點推薦,而雞翼是近來愛上的選擇,
兩款都燒得不錯,帶點點焦香,保留到肉汁鮮嫰的口感。

心動大阪燒真的很令人心動,份量不大,但足夠兩人進食,
一顆大大的心形,大阪燒味道不錯,醬汁不會太咸,剛好。

蘆筍海老牛肉卷的蘆筍很爽口,包在牛肉之中~
吸收肉汁~配上脆口海老,三重滋味!!

上次來食過一次邪惡包,喜歡得不得了,所以推薦要必點!!
厚厚的鵝肝夾在鮮甜的帶子之間,鵝肝的油脂都沾到帶子上面!
非常香!再加上外面包著的菜,平均了鵝肝的油,完美!

刺身是這家店必點之一,
因為比市面太多的日式食店都來得新鮮,無雪味。
今次點選的是吞拿魚和牡丹蝦。

最後,特別點了炸芋圓當甜品,非常特別!!
超脆外層,包裹香Q芋圓!!又一新推薦之選。

P.S.飲品點了可樂
2018-11-20 46 浏览
sogo感謝祭,梗係要黎行下,襯下熱鬧啦,逼下,睇下有冇咩心頭好又跌價,咪執下好嘢囉!行到甘上下,又係肚餓搵食既時候啦!去左間日式居酒屋料理,試試味先。呢度落單係用水筆,呢個方法落單,近排見得多左,香港開始行環保啦!叫左幾嘢試試(一件邪惡包$38、一份海膽刺身$68 、三串燒雞皮串$38、三串燒雞軟骨$38、一隻鹽燒大啡菇$48、蟹肉忌廉餅 $38、胡椒豬骨湯煮蜆 $78)。原來邪惡包係用炙燒過帶子切開兩邊之後釀半件鵝肝入去。當然時下甘講求健康嘅,唔多唔少都要夾啲菜入去。除左為健康著想,都可以中和一下好rich嘅鵝肝當中嘅油膩感。個底有脆爽嘅紫菜托底。最愛嘅鵝肝好香濃,算係高級嘅鵝肝。呢個包$38好抵食。之後上枱嘅係海膽刺身。呢個刺身食,配左魚子醬同紫菜。一入口已經好濃香,唔係常常食連鎖店嘅甜味。個味好濃好rich,海膽味係慢慢出黎,留係口腔嘅時間好長,唔係過左就無,唔錯喎。呢個刺身收$68,會唔會蝕本呢🤔🤔🤔真正邪惡之選,燒雞皮串(3串)。呢度串燒算抵食,38蚊有3串。雞皮好脆,食落口唔會太油同鹹。好普通嘅燒雞軟骨(3串) 。味道上無咩特別,可以不試。係近年多左鋪頭整嘅鹽燒大啡菇。要
行到甘上下,又係肚餓搵食既時候啦!
去左間日式居酒屋料理,試試味先。
之後上枱嘅係海膽刺身。呢個刺身食,配左魚子醬同紫菜。
一入口已經好濃香,唔係常常食連鎖店嘅甜味。
好普通嘅燒雞軟骨(3串) 。味道上無咩特別,可以不試。
係近年多左鋪頭整嘅鹽燒大啡菇。要整得好食唔容易,因為要保持個水份,又唔會落太重調味料,配料落左少少木魚絲。
蟹肉忌廉餅 ,外脆,但個味道就普通左D,足料既。
胡椒豬骨湯煮蜆 ,胡椒豬肚湯就飲得多,呢個胡椒豬骨湯係第一次見。再用黎煮蜆,令我忍唔住自己既好奇心去一試。胡椒味幾香又唔太辣,蜆都算係幾大隻。
2018-11-19
2018-11-20 2674 浏览
前幾排sogo感謝祭,又係銅記搵食既時候,今次同大家介紹既係日式居酒屋料理,心之食堂落單係用水筆mark喺餐塊度,清楚得黎亦比較環保______________________________🔹邪惡包(1件) $38聽個名唔知係咩,但實屬必點推介邪惡包係用帶子開邊,然後夾住半舊鵝肝係上面加少少菜中和油膩感下面再用烘過既紫菜包住上枱既時候係用張木櫈仔裝住,相當有趣帶子微炙,處於嫩滑同爽口之間中間夾住既鵝肝,非常香濃,一淡一鹹味道好夾不過托底既紫菜略厚,有少少搶味.🔹海膽刺身(1份) $68 佢地既海膽絕對適合刺身食,唔好配飯上枱既時候已經配左魚子醬同紫菜一入口已經好濃香,唔係偏甜嗰type係近似蝦膏蟹膏嗰種濃香海膽味係慢慢出黎,last 得好耐千祈要慢慢嗒真.🔹燒雞皮串(3串) $38串燒好抵食,38蚊有3串雞皮好脆,一啲都唔油,而且鹹度適中.🔹燒雞軟骨(3串) $38無乜特別,合格之作.🔹鹽燒大啡菇(1隻) $48都幾juice,鹽燒味較輕不過配料只有木魚絲,口感爭左少少.🔹蟹肉忌廉餅 $38外皮幾脆,味道比較普通不過份量就好足.🔹胡椒豬骨湯煮蜆 $78好新奇既配搭,胡椒味幾香,唔會太
落單係用水筆mark喺餐塊度,清楚得黎亦比較環保
🔹邪惡包(1件) $38
聽個名唔知係咩,但實屬必點推介
邪惡包係用帶子開邊,然後夾住半舊鵝肝
係上面加少少菜中和油膩感
下面再用烘過既紫菜包住

上枱既時候係用張木櫈仔裝住,相當有趣
帶子微炙,處於嫩滑同爽口之間
中間夾住既鵝肝,非常香濃,一淡一鹹味道好夾
不過托底既紫菜略厚,有少少搶味
🔹海膽刺身(1份) $68
佢地既海膽絕對適合刺身食,唔好配飯
上枱既時候已經配左魚子醬同紫菜
一入口已經好濃香,唔係偏甜嗰type
係近似蝦膏蟹膏嗰種濃香
海膽味係慢慢出黎,last 得好耐
千祈要慢慢嗒真
🔹燒雞皮串(3串) $38
串燒好抵食,38蚊有3串
雞皮好脆,一啲都唔油,而且鹹度適中
🔹燒雞軟骨(3串) $38
無乜特別,合格之作
🔹鹽燒大啡菇(1隻) $48
都幾juice,鹽燒味較輕
不過配料只有木魚絲,口感爭左少少
🔹蟹肉忌廉餅 $38
外皮幾脆,味道比較普通
不過份量就好足
🔹胡椒豬骨湯煮蜆 $78
好新奇既配搭,胡椒味幾香,唔會太辣
蜆都幾大隻,食既時候推薦連住豬骨湯一齊食
蜆既鮮味配上豬骨既香味,出奇地有驚奇
不過個人覺得性價比略為低左少少
2018-11-10
  • 邪惡包
  • 海膽刺身
2018-11-19 55 浏览
今日去咗銅鑼灣行街,行到我我地就打開個OpenRice睇吓有咩食啦就見到呢個心之食堂好似幾得意咁,餐廳唔係嚟好遠,就喺時代廣場嘅隔離街去到樓下已經有好多阿姐請我哋上樓,想到去個環境都幾安靜,幾舒適餐廳主要都係食串燒嘅,而我見到OpenRice好多人都會食呢個火焰牛柳粒咁我當然就叫一份嚟試吓啦,你都真係嚇咗一跳真係係你面前點火,雖然睇相都知道會係着火,但係真係係你面前着火嘅時候真係有啲震撼,而家咁燒完之後啲牛都係好好食嘅令一個比較特別嘅就係呢一個壽司串串,雖然佢只係將魚生串埋一齊就咁俾你食,但係佢啲魚生都好新鮮再配埋佢嘅醬料,令到個味道同埋口感都好豐富我哋又叫咗一份燒三文魚皮,呢個真係冇得頂,外脆內軟仲好有三文魚味,咬落去嘅時候仲有好多油必出嚟添餐廳仲有好多其他好嘅嘢食嘅,不過我一次又試唔晒唯有下次再嚟過啦
2018-11-13
  • 心之火焰鐵板牛柳串
  • 紫薯甘栗餅
2018-11-17 84 浏览
琴日家姐請我食好野今天到我回禮帶佢去食特色日本料理(科科)推介 脆脆吞拿魚腩卷 $68家姐話油花比例十級滿意💓 誠意推介 中間包裹住蟹籽、青瓜、天婦羅脆粒我就中意 原條鰻魚石鍋飯 $118份量非常大碟 佢仲同我爭鰻魚食😒鰻魚汁唔夠仲可以問侍應拎 服務非常周到👍🏻 抵讚日式蟹籽沙律 $68用的係火箭菜+羅馬生菜🥬 心動大阪燒 $88好可愛的心型大阪燒 推介情侶可以點 💑香草豬頸肉烏冬$48烏冬湯底比較淡,反而帶出到香草的香味😋 西式同日式的fusion菜 岩晒小朋友食👶🏻燒bb蘆荀$38醬汁食落類似蠔油,幾新穎的配搭🥕整體來說 不錯的日本料理 🇯🇵 同朋友吹水聚會好選址💞 服務也好周到👍🏻以下menu多謝收看~
琴日家姐請我食好野
今天到我回禮帶佢去食特色日本料理(科科)

推介 脆脆吞拿魚腩卷 $68

心動大阪燒 $88
好可愛的心型大阪燒 推介情侶可以點 💑

香草豬頸肉烏冬$48

燒bb蘆荀$38
醬汁食落類似蠔油,幾新穎的配搭🥕

以下menu

多謝收看~
2018-11-15
  • 原條鰻魚石鍋飯
  • 心動大阪燒
成日話樓上美食多真係真嫁~要尋找多啲樓上嘅美食!佢哋租平咗當然唔會加價轉嫁比消費者😬京蔥雞肉串 $382串嘅價錢嚟講,其實唔算話勁抵。但啲京蔥咁配雞肉真係更加好味👍🏻京蔥原來真係好好味😬心之火焰鐵板牛柳串 $88呢個我係大推!牛肉好嫩,加上熱辣辣食好好味。因為鐵板咁上好夠鍋氣👍🏻燒雞腎 $38因為太鍾意食雞腎要2串🥰非常好味💕從來都一定要叫嘅燒物日本炒野菜 $58火喉夠哂,唔算話好特別,但晚餐無菜食下唔安落😂紫薯金栗餅 $33當你夠熱食超鬆脆!同埋好大件,真係再三回味啊~諗起係日本🇯🇵familymart食都好開心😃黑松露牛油帶子 $88帶子好大粒~鮮味十足,再加黑松露做點綴,唔錯唔錯!鹽燒鯖魚 $58又係我最愛嘅鯖魚,雖然呢間唔係我食過最好味鯖魚嘅一間,主要因為皮唔夠脆!我鍾意脆身嘅🤣但味道都好不錯喔!🍽8/10🔎 心之食堂銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室

京蔥雞肉串 $38

心之火焰鐵板牛柳串 $88

燒雞腎 $38
因為太鍾意食雞腎要2串🥰非常好味💕從來都一定要叫嘅燒物

日本炒野菜 $58
火喉夠哂,唔算話好特別,但晚餐無菜食下唔安落😂

紫薯金栗餅 $33

黑松露牛油帶子 $88
帶子好大粒~鮮味十足,再加黑松露做點綴,唔錯唔錯!

鹽燒鯖魚 $58

🍽8/10
🔎 心之食堂
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室
心之食堂個名好日本風,一直都想試!今次搵咗朋友同我一齊上去試吓先。餐廳有啲南瓜仔佈置,萬聖節嘅氣氛。🎃💫見呢度咁有日本風,就叫咗啲刺身、壽司同埋啲熟食。😊三文魚壽司,餐廳俾咗好多三文魚腩嘅位我哋😍,好友色澤,食落新鮮魚味。黑松露帆立貝串,食法好特別,餐廳用咗竹籤穿住啲帆立貝刺身。黑松露味好重,帶子刺身都鮮甜。👍🏻海膽蟹子杯,上面鋪滿海膽,海膽有甜味😍。底下就鋪左好多蟹子飯,如果用魚子應該襯托得更好。😎彩虹卷,色彩繽紛,壽司上面鋪左粒粒蟹子,入邊嘅餡係炸蝦同埋青瓜,食落味道幾夾幾脆口。燒豬頸肉串,好好味👍🏻,啲香草味好濃,而豬頸肉肉質都鮮甜新鮮。餐廳燒到啲邊脆脆地幾可口!汁燒牛肉飯唔簡單,啲牛肉算厚身😊!唔係薄切,牛味濃郁,加埋啲洋蔥好味!冬日限定嘅壽喜鍋,個鍋湯底甜甜地,同啲食物好夾,提升食物嘅鮮甜味。火鍋料有好多唔同嘅菇類,日本菇、金菇、香菇,仲有好多好似堆積成花嘅牛肉。

見呢度咁有日本風,就叫咗啲刺身壽司同埋啲熟食。😊