2019-02-24
今晚肥妹仔走咗兩場,第一場去咗大角咀嗰邊打邊爐,跟住就同朋友去咗銅鑼灣嗰度一間叫心之食堂嘅食串燒。日式蟹子沙律我哋開始叫咗個日式蟹子沙律試下,佢嘅蟹籽份量都好多,沙律菜好新鮮撈,埋個沙律醬好好食。厚燒牛舌心肥妹仔嘅朋友本身係唔鍾意食牛嘅,但係畀肥妹仔我說到去食。一食之下我個朋友都轉曬口風話好好食。呢個牛舌好厚肉,但係燒得好嫩滑,好爽口。京蔥雞肉串肥妹真係好鍾意食京蔥雞肉串,而呢度嘅京蔥雞肉串做得非常出色,因為佢嘅京蔥係燒到已經焦糖化,入口即溶,唔會好硬,雞肉好嫩滑好厚肉。心動大阪燒唔算特別好食,入面嘅料都算多,有菜,有八爪魚粒,塗上醬汁也不錯。燒晴魚飯呢個係肥妹仔嘅朋友叫嘅,不過肥妹仔都試咗一口鯖魚。佢嘅鯖魚外皮燒得非常脆口,魚肉就屬於比較爽口乾身嗰一種,但係連埋醬汁食好食。豬軟骨烏冬呢個係肥妹仔我叫嘅,佢嘅豬軟骨煮到非常軟淋,好入味,入口即溶,烏冬亦都好有咬口,煙煙靭靭好食。邪惡包呢一個邪惡包可以話係呢度嘅名物,係有兩塊帶仔夾住鵝肝整成嘅。肥妹仔試咗一口,不得了,佢嘅帶子非常鮮甜,而且肉質好嫩滑,而佢嘅鵝肝煎到剛剛好,鵝油味非常突出,呢一個十分出色。李小龍卷李小龍李小龍捲即係炸蝦捲,
日式蟹子沙律
厚燒牛舌心
京蔥雞肉串
心動大阪燒
燒晴魚飯
豬軟骨烏冬
邪惡包
李小龍卷
李小龍李小龍捲即係炸蝦捲,入面仲有牛油果同埋上面鋪滿了蟹籽,鍾意食炸蝦同牛油果有朋友一定要試。