2019-05-27 126 浏览
呢排Sogo做緊Thankful Week,不過人多到都唔知睇到咩,決定走人去食個早飯算😵黎到百樂中心食日本菜,同其他樓層既餐廳比,呢間只係佔半層可以話係細店🤭牆身掛左好多單車,店主應該係個單車發燒友🚴另外亦都幾欣賞餐廳用過膠既點餐簿落單,夠曬環保♻️比較早既關係,一開始仲未有太多人,後尾食完走既時候就滿得七七八八,訂左位先會安全啲😎▪️ 原條鰻魚石鍋飯(7/10)💲118要左個鰻魚石鍋飯,鰻魚比較係長身但就未係好厚既,頭尾位帶有微微既焦香,入口肉質腍身無骨🤗石鍋保持到個飯既溫度係暖笠笠,幾鍾意邊位既飯焦,不過個飯略為乾身,如果可以多返少少鰻魚汁撈飯會更好🙈▪️ 邪惡包(7.5/10)💲38/1件想體驗一下呢個所謂既邪惡包到底可以有幾勁邪惡😎有紫菜同沙律菜包住,兩片鮮甜既帶子加上充滿油香嫩滑既鵝肝做夾心,帶子可以中和鵝肝既膩,估唔到口感同味道會咁夾😍一定要快手食,唔係既話紫菜會淋同埋餡會乾🤫▪️ 心之火焰鐵板牛柳串 (7/10)💲88見到呢個倒酒既火焰好似幾震撼咁,雖則有時怕燒牛柳會韌,但係都唔理照叫左黎試🔥出到黎發現自己既擔心係多餘,入口都頗腍身,間層就係紅椒,伴碟有甜身既菠蘿同埋脆身薯角

▪️ 原條鰻魚石鍋飯(7/10)💲118

▪️ 邪惡包(7.5/10)💲38/1件

▪️ 心之火焰鐵板牛柳串 (7/10)💲88
心之火焰鐵板牛柳串

▪️ 心之蛋卷 (7.5/10)💲88

心之蛋卷

面頭有茄汁畫成既心心同埋沙律醬,蛋外表可能比較乾,但其實食落無問題,而且蛋香十足,一切開就見到半溶既芝士流出黎,仲有蟹籽、熟三文魚,呢個咁豐富配搭都幾好味😳

▪️ 燒雞腎(7.5/10)💲38/2串

燒雞腎

估唔到串燒都頗有質素,呢個帶有微鹹既燒汁,雞腎夠曬爽口彈牙有嚼勁😙

▪️ 燒雞軟骨(7.5/10)💲38/3串

燒雞軟骨

雞軟骨同雞腎既處理有所不同,採用鹽燒既方法,食落唔會太鹹,而且脆身得黎幾有咬口😛

🔎 整體評分(7.5/10)
2019-05-27 127 浏览
高質日式居酒屋菜式,會再嚟食好東西♥️性價比高,係好滿足嘅一餐😋高質煎蛋🍳外表平平無奇但內裏好正好邪惡😋一切開明太子已經滿瀉🍴啖啖都好滿足😍人生第一次食鵝肝😆真係好邪惡一啖放落去真係滿足到眉開眼笑🤩脂肪真係最好味😏呢道菜係必點😍😍😍太享受啦魚生飯撈埋之後一放入口真係好正夠哂鮮美😋帶子勁甜😍加埋黑松露夠哂香美中不足係襯底嘅娃娃菜唔係生嘅就更好炒雜菜味道偏甜,軟硬適中炒得好味。但個人都係鍾意天然啲唔甜嘅菜😂
高質日式居酒屋菜式,會再嚟食好東西♥️
性價比高,係好滿足嘅一餐😋

高質煎蛋🍳外表平平無奇但內裏好正好邪惡😋

黑松露牛油帶子
帶子勁甜😍加埋黑松露夠哂香
美中不足係襯底嘅娃娃菜唔係生嘅就更好

日式炒雜菜

炒雜菜味道偏甜,軟硬適中炒得好味。
但個人都係鍾意天然啲唔甜嘅菜😂
2019-05-25
心之魚生飯
黑松露牛油帶子
2019-05-26 56 浏览
阿女成日話銅鑼灣有好野食,今晚比佢揸 fit 比佢話事,佢上OpenRice 訂枱有八五折。就即管試試有幾好食。訂了8:30但我地早少少到剛剛有位。電梯太細要等到第三架𨋢先入到。環境就一般,座位都比較窄。點左幾款刺身, 價錢唔算貴,品質算過得去。串燒就一般般,牛舌收$58但貨色一般。雞腎好乾似工場貨交返來的。燒鱔算唔錯但係樓上舖收$78一串似乎貴左少少。石鍋蒜片牛柳粒飯算係唔錯。個芝士蛋卷味道幾好不過份量好細。整體質素算過得去不過以樓上舖又無裝修來說實在太貴。就算有八五折都算貴。三個人無食特別貴價野都要三百元一個。無特別誘因會再幫襯。
2019-05-25
2019-05-24 272 浏览
今晚和同事加班加到很累,很肚餓又不想吃市面上大大的碟晚餐,所以同事在openrice找來一間評價甚高的日式居酒屋食堂,地點方便就在於銅鑼灣鬧市中心一出𨋢門已經看到心之食堂令我想起日劇深夜食堂,最意想不到的事進了餐廳後看到已經人頭湧湧想不到晚上九點多還有這麼多客人,食堂𥚃牆上掛了單車裝飾配出休閒感覺,打卡之選。職員很快安排我和同事入坐! 餐廳採用環保念頭落單時使用marker直接剔落餐牌,完成點餐後只需要抹掉剔過的位置就可以重新使用,這個概念值得一讚鰻魚茶漬飯 $58用了木魚高湯配上份量十足白芝麻加上特別醃製的鰻魚,每啖都充斥著木魚芝麻鰻魚香味香草豬頸肉烏冬 $48超濃香蒜湯底再加上豬頸肉煎得甘香,令本身淡而無味的烏冬吸收了湯汁和肉的香味提升另一層次李小龍卷 $68有點柚子清香,夾雜青瓜和炸蟹蚶不用點wasabi和豉油 已經夠哂味道,而且特別用小木凳盛載,具有創意邪惡包 $38紫菜包著兩片帶子刺身夾住鵝肝還有沙律菜中和左油膩感,雙重滋味享受,CP值超高,必食推介。香蔥石板牛舌 $68用鐵板上,鐵板熱力蒽和醬油味散發,牛舌爽口,非常入味。蒜片牛柳粒 $88超淋超重牛肉味超嫩滑每粒都平均大,

鰻魚茶漬飯 $58

香草豬頸肉烏冬 $48

李小龍卷 $68

邪惡包 $38

香蔥石板牛舌 $68
用鐵板上,鐵板熱力蒽和醬油味散發,牛舌爽口,非常入味。

蒜片牛柳粒 $88
超淋超重牛肉味超嫩滑每粒都平均大,加上香炸蒜片每一啖都勁滿足

蘆筍海老牛肉卷 $48
牛肉片包住炸蝦和蘆筍一次過可以吃到三種不同的美食
2019-05-23
2019-05-24 39 浏览
搵美食有時除左要捐窿捐罅之外,有時仲可能要上樓搵野食,今次介紹既呢間精緻小店就正正係樓上既店舖。雖然舖仔細細,但供應既食物都唔少,飯、一品料理、刺身、串燒、壽司等等都一應俱全,👦🏻👧🏻個日胃口超好幫各位朋友仔試左好幾款食物,分別有厚燒牛舌心、汁燒白鱔、心の蛋卷、黑松露帆立貝串、三文魚串、邪惡包、李小龍卷同原條燒菠蘿。講下啲刺身先,即係帆立貝串同三文魚串,兩款都切得好厚身,刺身用一片白蘿蔔包住,分別加左黑松露同埋沙律醬做調味,唔知係咪俾啲配料搶左味,👧🏻就覺得唔係好食到刺身本身既鮮甜或者油香味,呢道就失色左少少。不過跟住要介紹既熱食就就係👦🏻👧🏻一致覺得一定要推介俾各位朋友仔既。首先心の蛋卷既份量對兩個人後講都ok,滑嫩既雞蛋入面包住滿滿既明太子同埋芝士,咬落去個陣感覺超滿足呀,落左明太子令蛋卷既味道更鮮甜,配埋芝士一齊食香味十足🤤然後牛舌同白鱔亦係👦🏻👧🏻另一個心水推介,兩款串燒都係一串三件既,牛舌雖然係厚切,但非常容易咬開,而且以黑椒做調味令牛舌更加惹味,而白鱔就好爽口,完全無腥味,做汁燒亦唔會過鹹,味道啱啱好。之於邪惡包就唔可以做太多評價,因為估唔到原來👦🏻👧🏻都唔太接受到鵝肝既味

之於邪惡包就唔可以做太多評價,因為估唔到原來👦🏻👧🏻都唔太接受到鵝肝既味道🙈但相信食到既朋友仔應該會幾中意呢個得意既配搭,紫菜包住帶子同鵝肝,再加埋生菜做點綴,賣相一啲都唔差,而且帶子同鵝肝既份量都多既,各位朋友仔食完可以同👦🏻👧🏻分享下食後感。

李小龍卷上枱既造型好吸引,壽司擺放左係木製長櫈仔上面,加州卷既加上炸蟹鉗同魚子醬,再加埋沙律醬做調味,建議加埋wasabi一齊食,👧🏻覺得佢地既wasabi夠辣味好新鮮,食既時候要小心咬到蟹殼呀。

最後既燒菠蘿啦,估唔到原條菠蘿會有咁大條,而且一份有兩條好抵食,菠蘿好多汁,不過👧🏻個條酸味較重少左甜味,如果甜味酸味兩者平衡番會比較好。

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 3.5 / 5
環境 : 4 / 5
外觀 : 4.25 / 5
價錢 : 3.25 / 5
服務 : 3.5 / 5
回頭率 : 3.25 / 5
總分 : 21.75 / 30

性價比
呢到舖仔細細,啱晒想三五知己靜靜地食下飯、傾下計咁,不過就係因為舖仔細細,所以想黎既朋友要記得早啲到或者book定位啦,食物選擇夠晒多,有啲可能其他日本餐廳都好少見既menu呢度都有,啱晒啲中意試新奇食物既朋友仔呀。
2019-05-22 63 浏览
位於銅鑼灣耀華街百樂中心的這間樓上日本小店,有一種在日本才感受到的人情味,似電影深宵食堂的情節,我就是今日這間店的一位過客。店內人客很多,氣氛十足,店舖雖然小,卻沒有 迫夾感。這裏主打日式食物,不少是自創菜式,命名也見創意👍心之蛋卷是這裏的招牌菜, 它賣的是外型, 但卻蛋味濃郁, 食落是個實力派。😊這裏的邪惡包是必食必點的, 以鵝肝和太子為餡料, 入口淡淡油香, 名副其實非常邪惡。😘原條鰻魚飯也值得稱讚,原條上,大大條,而且燒得香, 醬料味道也很出。😋燒白鱔超特別, 從來沒有在其他日式料理店見過。它肥美,口感亦都爽脆,這個我真心推介。😍推介大家來這裏譜出一段食。的故事
店內人客很多,氣氛十足,店舖雖然小,卻沒有 迫夾感。
這裏主打日式食物,不少是自創菜式,命名也見創意👍
推介大家來這裏譜出一段食。的故事
心之蛋捲
海膽杯
鰻魚石鍋飯
  • 心之蛋卷
2019-05-22 28 浏览
上到樓 以為無開無開門 個waiter裝門口 望到我眼神對望就避開左沖左入去 我嚇親以為咩事入到去 個疑似老細(紮馬尾既男人)見我個樣細就是旦點我去雙人枱 又無人帶我去我見入邊全場一個客 諗住坐過去四人枱大少少但比人大聲喝止 ok fine 可能你想留位比飯市容但之後兩班客 都係兩個人 坐去四人枱但無人喝止 我食足咁耐都係得3台客Fair?定係以貌取人?個waitress好細個 粒聲唔出 好似啞咁 可能係請傷殘人士既慈善機構❤️ 好乖架不過收人碗連聲都唔出 一手叉埋泥 食緊都嚇死落單無錯好叻架啦 不過下次收碗可以講聲 或者 如果真係啞既 可以示左意先既咁就好好原本想走人 但朋友話唔好除此以外食物都好好 不過我唔會再來食食左鰻魚飯 牛利 仲有個烏冬都唔錯Thanks
上到樓 以為無開
我見入邊全場一個客 諗住坐過去四人枱大少少
但比人大聲喝止 ok fine 可能你想留位比飯市容
但之後兩班客 都係兩個人 坐去四人枱
但無人喝止
我食足咁耐都係得3台客
Fair?定係以貌取人?
waitress好細個 粒聲唔出 好似啞咁
食左鰻魚飯 牛利 仲有個烏冬都唔錯
Thanks

• 牛痢幾好食
2019-05-22 32 浏览
「邪惡包」係用紫菜包住燒香左嘅帶子刺身同鵝肝,加上少少生沙律菜,鵝肝嘅油脂感又真係幾邪惡,但加埋鮮甜嘅帶子肉,配上沙律菜中和一下,頓時覺得好匹配。「脆脆吞拿魚魚腩卷」壽司卷上面鋪滿吞拿魚腩蓉,仲有沙律醬同埋滿嘅蝦子。食落好滿足囉!「汁燒白鱔」嘩!出人意料地白鱔肉幾厚肉囉!食落冇骨,啖啖肉。重用咗鰻魚汁嚟燒好好味! !「鰻魚茶漬飯」湯底比較濃厚,有震震嘅燒鰻魚香味。加上有大量嘅芝麻配搭,好香口!「心之蛋捲」最後,梗係要食個餐廳招牌美食💕心知蛋捲蛋捲係由滑蛋包住濃濃嘅芝士,仲有蟹籽同三文魚。食落又有三文魚,蟹籽嘅卜卜脆口感,仲有芝士嘅邪惡,我覺得呢個「心之蛋捲」先係真正嘅「邪惡包」

「脆脆吞拿魚魚腩卷」

「汁燒白鱔」

「鰻魚茶漬飯」

「心之蛋捲」
最後,梗係要食個餐廳招牌美食💕心知蛋捲
2019-05-02
依日放左工唔想返屋企住,就約左朋友去銅鑼灣chill 一chill 先。因為唔太肚餓只係想食少少野傾下計,所以選擇左點兩個小食同飲品!餐廳雖然唔係好大,但唔會坐得好迫。佈置簡單又舒服😌最先上既係黑松露牛油帶子,上枱時已經好香松露味。帶子夠大粒 燒得一啲都唔乾好好味呀! 爭啲想叫多一碟添呀!蘆筍海老牛肉卷另一個小食,朋友中意食蝦所以叫依個。本身都有少少擔心牛同蝦捲夾唔夾... 原來係夾架!加埋蘆筍一齊幾清新!食材質素好好,下次再黎都一定再叫依個小食呀!飲品 藍碟花白桃乳酸酸酸甜甜的特飲~ 天然的藍碟花紫紫地顏色好靚,白桃味道亦好出!依間餐廳仲有好多燒物選擇~

餐廳雖然唔係好大,但唔會坐得好迫。佈置簡單又舒服😌

蘆筍海老牛肉卷

飲品 藍碟花白桃乳酸
酸酸甜甜的特飲~
天然的藍碟花紫紫地顏色好靚,
白桃味道亦好出!

依間餐廳仲有好多燒物選擇~

2019-05-22 31 浏览
✨#中女獨食難肥日誌 ✨#心之食堂 #中女食銅鑼灣 #銅鑼灣美食位於銅鑼灣樓上一家居酒屋,可以品嚐串燒壽司🍣日式小食等,水準中上,喝上杯啤酒🍻人生一大樂事🥳..#邪惡包 $38/一件邪惡包是紫菜包著新鮮帆立貝開半夾燒香鵝肝,鮮甜充滿油香,口感豐富,好味🤤..#吉列炸蠔 $68 #咖哩薯餅 $33兩款炸物都炸得香脆,上碟超熱,蠔亦多汁,只是略嫌炸粉厚了一點🙈咖哩薯餅有帶甜的日式咖哩香味,都好吃!..#燒bb露筍 $38 #鹽燒大啡菇 $48 #厚燒牛舌心 $58一連叫了幾款燒物,都沒令人失望😋總要吃點綠色植物落肚,BB露筍有醬汁調味,沒有根,大啡菇簡單用鹽調味,燒得香噴噴👍🏼牛舌是令人驚喜😋軟熟入味,不會難咬開,是吃過的牛舌串燒中算做得很不錯!..#鹽燒雞翼 $48 #燒雞軟骨 $38 燒香草豬頸肉 $48雞翼燒得香口,只用鹽調味感覺單薄了一點,反而雞軟骨做得好好!夠味又脆身👍🏼豬頸肉香草味重,醬汁特別令豬頸肉不過膩!..#Asahi $48 #心之荔枝清酒特飲 $58吃串燒點可以唔啤啤佢?荔枝清酒特飲成杯紫色少女心😂感覺是有酒味的荔枝梳打,Cheers 🍻
✨#中女獨食難肥日誌 ✨

2019-05-21
  • 邪惡包
  • 厚燒牛舌心
  • 燒雞軟骨
#心之食堂 (銅鑼灣)銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室-----邪惡包($38-今期優惠,原價$68) 所謂ge邪惡包其實就係紫菜包住沙律菜 兩粒厚切帶子同煎鵝肝 整體非常juicy 帶子鮮甜 鵝肝 細膩 油脂豐富 呢個配搭非常有新意 但卻出奇地夾 帶子中和左鵝肝ge油膩感 同時兩者同時擺落口 更加將嫩滑ge質感 提升到極致 絕對係必點之選🤤-原條鰻魚石鍋飯($118)鰻魚超級大條 唔夠位擺 頭尾都突出曬個碗 除左大之外 味道亦無令人失望 魚肉上層肥厚 底部散發微微焦香 且不帶魚骨 撈埋石鍋上熱辣辣ge鰻魚汁飯食 非常滋味😊-李小龍卷($68)外形擺得非常靚仔 好適合打卡 蟹鉗炸得香脆可口 但略嫌份量較少 性價比一般~🤔-心之蛋卷($88)蛋卷表面有蛋黃醬同茄汁 切開之後有大量芝士 蟹子同三文魚肉 口感同味道都非常豐富 雖然好味 但比起邪惡包更邪惡😂 食完要返屋企做運動了 哈哈~-鹽燒鯖魚($58)鯖魚燒得恰到好處 外皮脆嫩得黎帶點海鹽香味 唔會太鹹或太乾 而且幾大條 抵食之選😊-----👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7.5/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:7
#心之食堂 (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心12樓1203室

#swallowhongkong
跟住我一齊吞食香港啦!🤤
#swallowcwb
2019-05-19 33 浏览
今日約了朋友食飯,打算去居酒屋,在銅鑼灣找到這間餐廳👍🏻刺身刺身新鮮,一共有四片,三文魚屬於厚切,油脂分佈平均,不會過肥或者過瘦,吃時能夠品嘗出陣陣餘香,至於吞拿魚則表現稍遜,鮮味不足,但勝在大件,而且沒有腥味,肉身紅潤,賣相不差。彩虹卷彩虹卷總共有四件,色彩斑斕,令人看着開胃,材料包括炸蝦、蟹籽、青瓜、牛油果、魚鬆粉、黑魚子及紫菜等,食材和口感豐富,配上沙律醬來吃,酸酸甜甜尚算開胃。蒜片炒牛柳粒值得一讚的是蒜香炒牛柳粒,份量比想像中多,而且香氣十足,遠處都能聞到。肉質甘甜而不會很韌,咬開時濃郁的牛肉味溢出來,肉汁也很豐富,至於炒蒜片也不錯,爽脆入味,與牛肉粒互相配合。京蔥雞肉串京蔥雞肉串一共有兩串,一塊雞肉隔着一塊蔥,梅花間竹串着,燒起來令雞肉吸收了京蔥的味道,份外濃厚,雞肉的肉身厚大,吃起上來特別有口感,而且火候掌握恰當,不會太老,也不會太燶邊。燒茄子燒茄子的等候時間較長,味道中規中矩,表面放上蒜蓉醬,令茄子更惹味。但茄子肉不算多,幾箸便吃完,部分茄肉黏住茄皮,難以刮肉,感覺有點浪費,整體可以接受。鰻魚茶漬飯味道很香,米飯浸在茶漬中,吸收了茶漬的味道,使鰻魚飯的口感相對沒那麼油膩,
今日約了朋友食飯,打算去居酒屋,在銅鑼灣找到這間餐廳👍🏻

刺身

蒜片炒牛柳粒

京蔥雞肉串

燒茄子

鰻魚茶漬飯

味道很香,米飯浸在茶漬中,吸收了茶漬的味道,使鰻魚飯的口感相對沒那麼油膩,反而多了一種清香,而紫菜也增添了口感。此外,茶漬飯加了大量芝麻,也令它生色不少。

蘆筍海老牛肉卷

蘆筍海老牛肉卷共有四件,肥牛金菇很常見,但用肥牛包着炸蝦則比較新穎,兩者配搭非常匹配,肥牛的牛香與炸蝦的香脆,令口感非常豐富,值得一試。

我和朋友也十分滿意這頓晚餐☺️
2019-05-19 30 浏览
今晚約咗朋友係銅鑼灣食飯,朋友話上次食過一間好好食嘅日式居酒屋「心之食堂」,話一定要帶我試試!海膽蟹籽杯 $68鮮味十足!好新鮮一啲腥味都冇,超好味!心之蛋卷 $88好似一幅藝術品,都幾得意,有三文魚同蟹籽,非常足料,蛋香味十足。彩虹卷 $68好足料呀,有炸蝦、蟹籽、青瓜、牛油果、魚鬆粉、黑魚子、紫菜,賣相一流,超好味!燒香草豬頸肉 $48幾好咬口,肉質好幼嫩,十分可口。豬軟骨烏冬 $48蟹肉忌廉餅 $38炸到脆卜卜又好香,有口感。果汁特飲 $38外觀色彩繽紛,清新怡人青蛙王子$58係抺茶雪糕再加梳打,食得又飲得,解渴又好味。餐廳環境都幾舒適,係唔錯嘅聚腳點,朋友無介紹錯。

海膽蟹籽杯 $68
鮮味十足!
好新鮮一啲腥味都冇,超好味!

心之蛋卷 $88

彩虹卷 $68
好足料呀,

燒香草豬頸肉 $48
幾好咬口,肉質好幼嫩,十分可口。

豬軟骨烏冬 $48

蟹肉忌廉餅 $38
炸到脆卜卜又好香,有口感。

果汁特飲 $38
外觀色彩繽紛,清新怡人

青蛙王子$58
係抺茶雪糕再加梳打,食得又飲得,解渴又好味。
餐廳環境都幾舒適,係唔錯嘅聚腳點,朋友無介紹錯。
  • 心之蛋卷
  • 彩虹卷
2019-05-19 35 浏览
彩虹卷 | Rainbow Sushi Roll ($68)彩虹卷內食材,炸蝦,蟹籽,青瓜,牛油果,魚鬆粉,黑魚子及紫菜。 材料豐富,配上炸蝦,脆粉不太厚吃下去還脆口。 黑魚子是賣點,吃下去有提升味道的作用。Ingredients used include Deep fried shrimp, crab roe, cucumbers, avocados, fish floss, caviar, and seaweed. Crispy shrimp served with caviar is a good combination.鹽燒大啡菇 | Salt Grilled Mushroom ($48)一份分開四塊 配上木魚和椒鹽,味道佳。The mushroom is cut into four pieces, served with katsuobushi and salted pepper, which is very tasty.黑松露帆立貝串 | Truffle scallop sashimi skewer ($48)帆立貝肉質嫩,配上黑松露,别有一翻風味。Truffles are

一份分開四塊 配上木魚和椒鹽,味道佳。

帆立貝肉質嫩,配上黑松露,别有一翻風味。
Truffles are undoubtedly a perfect match with delicate scallops, delicious.

原條鰻魚石鍋飯 | Rice with Eel in Stone Pot ($118)
鰻魚烤得不錯,利用石鍋上菜則令飯有點飯焦。
Luscious eel is grilled well. Serving it with a pot is making the rice a bit scorched, which is one of the distinguishing features.

藍蝶茶白桃乳酸 | Butterfly Pea Peach Yogurt Drink ($48)
顏色漂亮,全部顏色都是由材料所滲透的並非添加,白桃和乳酸的味道都能喝得到,味道分明並沒有蓋過。
A beautiful drink that has stroke a good balance between the taste of peach and yogurt.

忌廉溝鮮奶 | Cream Soda and milk ($38)
賣相不俗而且味道清新。
A very refreshing drink.
彩虹卷,黑松露帶子串,藍蝶白桃乳酸
彩虹卷,藍蝶白桃乳酸,黑松露帶子串
2019-05-16
彩虹卷,黑松露帶子串,藍蝶白桃乳酸
1K
2019-05-17 84 浏览
呢排日日喺Facebook都見到日本櫻花洗版,Yen又跌到六算,真係想飛返轉日本!可惜M佬呢排好忙,成日出Trip,都係畀佢留喺香港休息下啦!去唔到日本,就食下日本菜,今日就嚟到銅鑼灣心之食堂,望梅止渴!燒雞軟骨 + 燒雞腎即叫即燒,所以特別滋味!雞軟骨爽口彈牙,口感豐富;雞腎本身醃咗,非常惹味!南瓜薯餅炸得啱啱好金黃色,好香南瓜味。彩虹卷名副其實嘅彩虹卷呀,色彩豐富。入面係新鮮炸蝦同爽口青瓜,清新美味。香蔥石板牛舌鐵板上非常吸引,好香醬油同蔥味,牛舌爽口入味,非常開胃。原條鰻魚石鍋飯嘩!鰻魚厚身肥美,原條咁上,真係啖啖肉!最正係石鍋飯,有埋飯焦,正!日式炒雜菜食咗咁多嘢,梗係要食返個炒雜菜,清清啦!蔬菜新鮮爽口,正!

燒雞軟骨 + 燒雞腎

南瓜薯餅
炸得啱啱好金黃色,好香南瓜味。

香蔥石板牛舌
鐵板上非常吸引,好香醬油同蔥味,牛舌爽口入味,非常開胃。

日式炒雜菜
食咗咁多嘢,梗係要食返個炒雜菜,清清啦!蔬菜新鮮爽口,正!

2019-04-16