2018-09-08 303 浏览
媽咪好鐘意食自助餐,貪佢多選擇。今次就同佢黎旺角既德福閣食自助餐。見佢價錢平又可以任食生蠔。==============================德福閣都幾大下,我地就坐係最近自助餐既位,擺野食勁方便。呢度都真係幾多選擇下。第一輪就羅左生蠔同長腳蟹腳。生蠔真係大大件,真係同隻拳頭一樣大,唔係講笑。食落都幾新鮮,大隻又鮮美。唔錯,而且餐廳refill既速度好快 ,所以唔駛擔心食得幾件。我地都食左兩輪生蠔,因為真係好好味。長腳蟹真係啖啖肉,而且又容易折開。蟹肉多不過味道就唔算太重蟹味啦。都唔錯既。蟹腳就清得比較快,雖然餐廳已經瘋狂refill,食左一輪見未fill就食其他野食啦。真係黎呢度淨係食蠔同長腳蟹都已經值回票價啦!麒麟豆腐既火腿同菇都幾好,不過豆腐就比較乾身啦。餐廳既乾燒伊麵就真係唔錯啦,炒得好乾身,又不黏不稠。好味道!食到咁上下,餐廳送上一人一隻釀蟹蓋。啖啖肉。主食都唔算食得多,甜品就食得唔少啦。其中媽咪最鐘意食既就係楊枝甘露。食落口感有點起沙,味道酸酸甜甜幾開胃。食到差唔多8點開始就有唔同既即製甜品食啦!分別有即製疏乎厘、火焰法式pancake和雜果pancake。疏乎厘

第一輪就羅左生蠔同長腳蟹腳。

麒麟豆腐既火腿同菇都幾好,不過豆腐就比較乾身啦。

食到咁上下,餐廳送上一人一隻釀蟹蓋。啖啖肉。

食到差唔多8點開始就有唔同既即製甜品食啦!分別有即製疏乎厘、火焰法式pancake和雜果pancake。疏乎厘唔係太甜,食落蛋味都幾出。火焰法式pancake 視覺效果就十足,而雜果pancake 就一般。

而本人就比較鐘意食朱古力,但朱古力噴泉就岩曬我啦。朱古力味好香濃,沾上各類水果同棉花糖真係幾好味喎。食都食左幾轉呀!

德福閣既生蠔同長腳蟹真係好值得食,而且餐廳refill得好快,真係睇住職員瘋狂refill。野食既種類都好多。職員收碟既速度都好快。價錢亦算便宜,淨食生蠔同長腳蟹都值回票價呀!
2018-09-03