2017-05-02
第一次食私房菜,間野位於觀塘,位置好近APM好方便,係工廠大廈裡面上去到環境都幾好,好似飲茶既格局香芒沙律配大蝦球:好少沙律會有青提子,好岩我口味呀﹗水果種類又多,細細粒咁好特別,酸甜開胃,都幾好食,炸蝦又唔厚粉,超MATCH避風塘炒蟹: 一上就覺得:嘩﹗隻蟹超大隻﹗新鮮又多肉,D炸蒜乾身,好香又夠辣,超好食,送飯一流蒜容粉絲蒸聖子皇: 聖子又大隻又新鮮,又有粉絲,粉絲吸曬蟶子既鮮味,正,粉絲多D就好啦﹗生煎東星班魚: 條魚清清地,好NICE,.條魚唔多骨, 幾鬼鮮甜, 一D都唔腥,皮又脆,本身唔喜歡食魚,但又覺得幾好食鳳尾蝦; 賣相勁似壽司,好令, 細細隻夾口彈牙,上面仲加左D魚翅,好精緻呀﹗士多啤梨骨: 好特別.賣相吸引,酸酸地超開胃, 又大舊, 多肉, 雖然聞到有醋味, 但食落完全唔覺,相反甜甜地時疏: 唔錯,食肉一定要食番碟菜,咁先可以清一清肥膩既感覺炒飯:估佢唔到勁香口,好乾身,粒粒分明,又唔會食到魚膠粉既感覺,我特登食完蟹留左D蒜來撈飯,叫店員唔好收走,結果配埋超好食.大家可以學我咁撈埋一齊,又辣又香既炒飯甜品: 椰汁糕配上紅豆蓉,唔會食到一粒粒既硬紅豆,士多啤梨,好香好滑
好方便,係工廠大廈裡面
上去到環境都幾好,好似飲茶既格局
時疏: 唔錯,食肉一定要食番碟菜,咁先可以清一清肥膩既感覺
甜品: 椰汁糕配上紅豆蓉,唔會食到一粒粒既硬紅豆,士多啤梨,好香好滑,又MATCH又好食
有機一定會再上去食多次, 食咁多野都係千五蚊…好抵
我絕對會推介朋友食^^