2023-04-12
今晚搵食搵到去觀塘工廈,約咗成班朋友上去,叫咗好多道菜,整體好出色蒜蓉粉絲蒸蟶子皇整得好惹味,蒜蓉味道滲入蟶子入面,蟶子皇肥美厚肉,鮮甜多汁,口感爽口富貴金龍用上原條沙巴龍躉起肉,一半係椒鹽,一半係流沙黃金,兩者都好香口,好出色嘅一道菜,賣相同味道都好正香芒沙律大蝦球色彩繽紛而且清新醒胃的沙律,每件蝦球上用以士多啤梨點綴,大大個多汁甜美,蝦球爽口彈牙士多啤梨骨味道清新,士多啤梨骨嘅醬汁煮過之後唔單止唔會變酸,更可以減少油膩感,酸甜開胃滷水鵝份量都幾多,面頭鵝片排列得整齊,肉質細嫩,味道鮮香,重點滷水汁整得好入味!蟹油銀芽炒麵炒麵炒得好乾身,食起上嚟爽口,加入蟹油同銀芽去炒,味道一流籠仔大肉蟹蒸糯米飯肉蟹可以做成不同菜式,呢道最得我歡心,蟹肉鮮甜又厚肉,蟹汁渗透係飯粒當中,每一啖糯米飯都吸滿咗蟹黃蟹膏嘅鮮香,真係好滋味!
蒜蓉粉絲蒸蟶子皇
富貴金龍
香芒沙律大蝦球
士多啤梨骨
滷水鵝
蟹油銀芽炒麵
炒麵炒得好乾身,食起上嚟爽口,加入蟹油同銀芽去炒,味道一流
籠仔大肉蟹蒸糯米飯