2022-01-08 104 浏览
出黎旺角食放題就梗係要簡間性價比高,滿屋開業咁多年,都係以平價放題見稱。而晏晝食放題價錢就梗加之抵,所以就簡左晏晝而唔係夜晚黎。甜品,炸物,飲品同沙律都係屬於自助嘅,客人可以自己出去拎。炸蝦天婦羅,蟹棒天婦羅炸得夠脆。海鮮粥好足料,入面有蝦,蜆,連蠔都有。壽司款式夠多元化,有剌身款壽司,火灸款壽司,軍艦壽司,特色壽司等,質素普遍都高質,而日式放題少見嘅泰式生蝦。。等我重點介紹各個回本位俾大家西京燒銀鱈魚燒鮑魚仲有汁燒鰻魚,叫多幾轉就可以回本甜品雪糕每人只限簡一款
而晏晝食放題價錢就梗加之抵,所以就簡左晏晝而唔係夜晚黎。

甜品,炸物,飲品同沙律都係屬於自助嘅,客人可以自己出去拎。

炸蝦天婦羅,蟹棒天婦羅炸得夠脆。

海鮮粥好足料,入面有蝦,蜆,連蠔都有。

等我重點介紹各個回本位俾大家
西京燒銀鱈魚

燒鮑魚
仲有汁燒鰻魚,叫多幾轉就可以回本

甜品雪糕每人只限簡一款
2022-01-03
午餐
2022-01-04 163 浏览
好耐都冇食過放題,趁仲未強迫打針先食得飯嘅時候,就梗係要黎呢第時冇得外賣嘅餐廳食啦,所以黎滿屋重溫一下感覺。出面有自助區,甜品,炸物,飲品同沙律都可以拎自己想要嘅。炸蝦天婦羅,蟹棒天婦羅呢D都係必點嘅。人大左,就唔係太鐘意食放題嘅剌身,所以叫少少就夠啦。呢度嘅壽司幾高質,款式亦都幾多下。燒菠蘿燒得有D乾,算係呢一餐嘅一個敗筆位。甜品哈根大師雪糕每人只限點一個,味道選擇有幾款,我就簡左果仁味嘅。西京燒 芝麻雞翼
出面有自助區,甜品,炸物,飲品同沙律都可以拎自己想要嘅。

炸蝦天婦羅,蟹棒天婦羅呢D都係必點嘅。

人大左,就唔係太鐘意食放題嘅剌身,所以叫少少就夠啦。

呢度嘅壽司幾高質,款式亦都幾多下。

燒菠蘿燒得有D乾,算係呢一餐嘅一個敗筆位。

西京燒

芝麻雞翼
《旺角日式高質放題》2022年新的開始🎆頭一炮就去食豐富嘅 All you can eat 日式放題🤪一出地鐵站 唔夠一分鐘就到@superiormanya 方便就腳😚全店翻新 全新菜單 日式木系裝橫🪵環境舒適 闊落好坐👍十二點到達 入口處已經多人排隊😚餓底今日一人獨食 B餐.匠選💰248QR Code落單之後 🗒就出去自助區👀👀冷盤海鮮 沙律 炸物 熱食 漬物 有30多款咁多 so gooood~~刺身新鮮 冇乜雪味👍帶子厚切大粒 鮮甜吞拿魚 池魚王 甜蝦油甘魚 劍魚腩 個人覺得可以叫多幾轉😚另外叫咗 my favorite天婦羅 吉列炸蠔 黑松露壽司 醬油鮑魚冷盤軍艦 火炙壽司 薄燒牛肉……😋還有些新出菜品未能盡食👉👈因最後要留返個胃食哈根大雪糕呀🤭
《旺角日式高質放題

餓底今日一人獨食 B餐.匠選💰248

QR Code落單之後 🗒
就出去自助區👀👀
冷盤海鮮 沙律 炸物 熱食 漬物
有30多款咁多 so gooood~~
刺身新鮮 冇乜雪味👍

帶子厚切大粒 鮮甜吞拿魚 池魚王 甜蝦
油甘魚 劍魚腩 個人覺得可以叫多幾轉😚

另外叫咗 my favorite

還有些新出菜品未能盡食👉👈
因最後要留返個胃食哈根大雪糕呀🤭

2022-01-03
2022-01-02 213 浏览
新一年新開始同太太一心已經諗住試下佢地新menu,有大拖羅及海膽任吃,不是手卷,而是真正刺身? 大約十二點半入座, 應該係假期關係都幾滿坐, 點咗個最貴嘅餐, 大拖羅海膽鵝肝任食, 大拖羅味道正常, 而且係厚切, 不過我自己就唔係太鍾意厚切, 海膽味道偏淡, 當然同外面嗰啲冇得比, 中拖羅試過叫但係好多根, 總結:味道係可以嘅, 不過應該可一不可再, 食番最普通嘅放題可以啦, 因為太貴, 最普通嘅放題都係200蚊頭
新一年新開始
2022-01-02
2021-12-30 244 浏览
個人觀點,地理位置方便,刺身精美,以食物對比價錢,是合格的,環境及座位寬敞舒適,服務員都是有禮貌的,有問誠意的有答,不會轉咗身滾水淥腳回答你的問題,所以感覺良好,食物種類繁多,雖然食用時間不是很長,但其實已經足夠,因為上菜速度非常之快,其中雪糕是美中不足,因為每位只可以點一個,飲品款式亦非常之多,總結是可以的。
2021-12-30
  • 刺身
見到有大拖、海膽、乳龍蝦……就來試試餐D,一入去已經錯漏百去,上菜速度慢,食材一般般,大拖末融得切雪,反而中拖仲做得好過佢,海膽大致新鮮,但問題係最後,明明D餐寫明150分鐘,但佢最後竟然話因我食是特價時段,只得120分鐘,但佢冇寫過,其實有機會以經違反商品說明條例,仲有未夠鐘就要last order, 最後都算!聽佢講食120分鐘,仲差兩分鐘先交桌時竟然佢催我走,根本計唔足時間。所以經今次,唔會再去。
2021-12-18 975 浏览
環境很好,食物也很好,唯獨服務不太行,我們食12-3點,但未夠2點已要求結帳,2:30 last call但居然2:30 後連出面的食物也唔可以拎,飲品都係話唔攞得,我哋唔知出到去仲比啲侍應生態度好差咁話我哋,又話已拉咗閘唔比再拎,態度惡劣
2021-12-17 955 浏览
一行5人晚餐聚會,這是御滿屋新裝修後首度前來,今次係看中D餐有大拖羅,加拿大海膽,紐西蘭乳龍蝦刺身衝著而來,150分鐘放題8點半入席每位508+10%,大拖羅,海膽水準不俗,新鮮肥美,入口即溶化爆滿口感大滿足,上菜速度亦快,食了多轉,乳龍蝦新鮮味道偏淡肉質爽滑感覺不錯,其他刺身赤蝦及池魚亦值得推介,壽司類握得不錯,飯比例及軟硬度恰好,至於熟食類別的如天婦羅,串燒,炸物等就和一般放題店差不多,整體而言值得一試
2021-12-14
  • 壽司
2021-12-05 2052 浏览
本人實在太喜歡食放題了!基本每個月都要食一次。大大小小的放題店,都大部份試過。今日早收工又在旺角食放題,早前試了荃灣分店的滿屋,現在試試旺角分店的質素是如何!飲品的選擇都一如既往地很多,而且有道地的解茶,最適合消滯解膩在自助區還有爆谷,我攞了少少開胃食!在自助區有很多沙律選擇,在等待刺身來臨時,先食少少填肚。隔離還有麥樂雞,正呀!現在下單都是用手機掃描QR code,不用寫太多紙張,非常環保!刺身終於來了!個人必點的有甜蝦,三文魚,螺肉,帆立貝帶子,油甘魚,吞拿魚,仲有大大隻的牡丹蝦,選擇非常之多!個人最喜歡還是喜歡三文魚壽司百吃不厭呢個放題價錢,有得無限食刺身,已經是值回票價!這個機燒牛舌,食落都很不錯,彈牙但入味!旁邊的雞軟骨也是即燒的熱辣辣平時本人都很喜歡食蔬菜,食下啲菇類,金針菇炒雞髀菇,有很香的牛油味,熱辣辣的也是很不錯!這裏的炸物也是比較高質的,炸鮮奶,芝麻雞翼,榴槤球,都是必點的東西!而且真是即炸的!酥脆可口最後我們還是了羊架,味道偏淡,食落沒有騷味,算是不錯。最近可能還是疫情期間,店內的人不是非常之多,可以再試!

在自助區還有爆谷,我攞了少少開胃食!
在自助區有很多沙律選擇,在等待刺身來臨時,先食少少填肚。

隔離還有麥樂雞,正呀!

百吃不厭
呢個放題價錢,有得無限食刺身,已經是值回票價!

2021-12-05
  • 鹽燒牛舌
2021-11-27 1972 浏览
真係太耐沒有食放題了!疫情開始就再沒有到過日式放題的店鋪,因為怕食物不夠衛生之類的。最近終於忍不住,真的好想食刺身見滿屋最近有特價放題價錢非常相宜,一於放膽一試!雖然是疫情的關係,但壽司放題一樣人山人海,看來大家已經和病毒共存了!餐廳的防疫措施都做得很好,安心出行消毒體溫樣樣都有,而且外拎食物都一定要帶口罩,外面食物全部有蓋子蓋著。一坐下我就馬上點了一盤刺身熱身😋😋簡直太美味了!刺身選擇很多,有三文魚,甜蝦,帆立貝,油甘魚,雪場蟹棒,希靈魚,吞拿魚等等好多。我全部都試了一遍,當中出色的包括油甘魚,帆立貝,甜蝦等。很甜很新鮮,等下會再encore來到熟食了,這個燒雞軟骨也是熱辣辣的很不錯,加上檸檬更加解膩朋友到外面的食物櫃拿回了一些menu上面沒有的食物,右邊這個是豬軟骨和鴨胸肉,兩款都很入味很不錯,算是比較特別的放題食物。值得一提的是這個鰻魚非常好味,令我想起在日本食的鰻魚飯🥲壽司我們也叫了幾款,有帆立貝壽司等等,款式都好多。這個肥牛粉絲是在外面自助bar拿的,非常入味,和朋友幾乎拿了兩三轉。炸物我們叫了少部份,有天婦羅番薯,天婦羅南瓜,天婦羅炸蝦等等,食物都是即炸的所以要等一陣先到。

見滿屋最近有特價放題價錢非常相宜,一於放膽一試!
值得一提的是這個鰻魚非常好味,令我想起在日本食的鰻魚飯🥲

壽司我們也叫了幾款,有帆立貝壽司等等,款式都好多。
最後最後我們在ancore了一次刺身,當然是食我最愛的甜蝦,希靈魚和帶子

今日的刺身放題之旅很滿足!
  • 天婦羅
  • 蒲燒鰻魚
  • 燒物
2021-11-19 1497 浏览
好想食放題... 朋友提議试吓呢間... 近地鐵站... 夠就腳... 而且性價比高!😬😬😬座位比較擠迫... 地方就尚算乾淨... 地下唔會好油好跣! 食物方面... 選擇唔少... 刺身、壽司、前菜、熱食、炸物、粉麵飯、甜品都好齊全! 當中我最愛刺身... 夠鮮甜... 同朋友encore咗2、3 round!🤭🤭🤭以放題店嚟講... 呢間算冇乜漏單... 要讚吓!👍👍👍

食物方面... 選擇唔少... 刺身壽司、前菜、熱食、炸物、粉麵飯、甜品都好齊全! 當中我最愛刺身... 夠鮮甜... 同朋友encore咗2、3 round!🤭🤭🤭

放題店嚟講... 呢間算冇乜漏單... 要讚吓!👍👍👍
2021-11-02 1962 浏览
最近返工都好忙 難得今日收早啲就去食放題輕鬆一下啦呢度係用QR code落單 可以睇到自己落咗啲咩 咁就唔怕越叫越多食唔晒做大晒鬼啦刺身一定係必食嘅 當中嘅三文魚好厚切 食落好香魚油味 甜蝦大大隻又夠新鮮 忍唔住encore左幾次 而帶子都好鮮甜 全部都係水準之上仲有唔少得必食嘅就梗係芝麻雞翼啦 仲有天婦羅天婦羅炸衣唔會太厚 食落熱辣辣 配埋天婦羅汁 簡直就係完美食咗咁多生冷野都要食返啲熱食暖下個胃牛肉湯烏冬 真係有大大塊嘅牛肉 值得一讚嘅係呢度仲有好多唔同種類嘅嘢飲估唔到仲有兒時嘅回憶蜜瓜奶
最近返工都好忙 難得今日收早啲就去食放題輕鬆一下啦

仲有唔少得必食嘅就梗係芝麻雞翼啦 仲有天婦羅
天婦羅炸衣唔會太厚 食落熱辣辣 配埋天婦羅汁 簡直就係完美

食咗咁多生冷野都要食返啲熱食暖下個胃
牛肉湯烏冬 真係有大大塊嘅牛肉

值得一讚嘅係呢度仲有好多唔同種類嘅嘢飲
估唔到仲有兒時嘅回憶蜜瓜奶

2021-11-01 1658 浏览
未試過食放題食到一肚火未食嘅朋友仔,食之前記得睇吓呢篇文再決定食唔食OpenRice見到有咁多好評咪試囉入到去已經見到好多人,我哋得兩個人所以被安排坐一張四人枱嘅一半不過佢個四人枱真係好細張,然後中間擺塊板格住,你同隔離枱嗰個基本上手踭掂手踭,張枱又細放唔到好多嘢食物方面,得出邊啲熱盤叫可以放入口刺身唔新鮮,甚至未融雪都夠膽比客食我哋叫咗個雞軟骨串燒、牛肉,兩個都有陣怪味坐又唔舒服,嘢食完全放唔到入口,最後食咗45分鐘決定埋單走人,埋單時會比杯movenpick雪糕你,杯雪糕就係第二樣可以放入口嘅嘢從未試過食放題要主動埋單走人,極差體驗佢連基本食肆正常處理食物都做唔到睇完呢篇文希望大家唔好嘥錢去食,呢個價錢大把選擇
未試過食放題食到一肚火

未食嘅朋友仔,食之前記得睇吓呢篇文再決定食唔食

OpenRice見到有咁多好評咪試囉

食物方面,得出邊啲熱盤叫可以放入口
刺身唔新鮮,甚至未融雪都夠膽比客食
我哋叫咗個雞軟骨串燒、牛肉,兩個都有陣怪味

從未試過食放題要主動埋單走人,極差體驗

佢連基本食肆正常處理食物都做唔到
睇完呢篇文希望大家唔好嘥錢去食,呢個價錢大把選擇

如題,正常放題,但好多野都上唔齊,以放題出餐速度黎講都還可以,但可能我哋8個人嗌得多就俾人cut咗好多野食同接近收尾,所以我哋都好食唔切。之後臨尾摧我哋last order 都有員工好貼心講有咩要嗌就嗌多啲,但到最後都係黎唔齊,另外就係我哋好似坐嗌咗一round 就摧我哋嗌雪糕,呢個問題都算喇,佢哋冇員工提醒我哋雪糕只係一人一杯,係黎咗一啲先同我哋講,搞到有啲好失望,以為可以食多幾個。最後黎講就係冇咩必要都唔會咁夜先黎食。
2021-10-27
$228.8 (晚餐)
  • 芝麻雞翼
  • 鹽燒牛舌
久違地想大食一餐,最佳選擇就梗係食放題啦。喺放題集中地旺角入面,今次揀左呢間喺正地鐵站出口隔離嘅御滿屋日本料理。等左一陣已經可以入座,一入去會經過一個沙律bar、炸物bar仲有日式湯,喺等第一輪野食嚟之前出去拎一轉就啱啱好,可以食下啲清新嘅沙律開開胃。佢啲沙律菜好新鮮,口感爽脆,味道又帶清甜,再加少少魚籽同海螺,唔使任何dressing都好好食。佢另外仲有甜品櫃同飲品櫃可以任拎。個人認為食放題最緊要係魚生,呢度淨係魚生都已經有11款,仲要有係一般放題都好難見到嘅吞拿魚同大赤蝦,當然唔少得我最愛嘅三文魚、油甘魚同埋帶子。我每款都有叫哂嚟試,而佢上嘅數量同我哋叫嘅一樣,冇話偷工減料。而且刺身全部都好肥美,件件都厚切大大件。食落係有魚生嘅鮮甜味,絕無腥味或雪味,入口又滑脫脫同冰震嘅涼快感,我滿足到encore左三轉呀!除咗魚生,炸物都係唔可以缺少嘅一環。佢嘅炸物上到嚟都仲係熱辣辣燙口嘅,脆就唔洗講啦,佢仲要係外脆內軟,無論係炸蝦定蔬菜天婦羅,佢都keep到軟軟又juicy嘅內在。仲要配埋蘿蔔蓉同埋天婦羅醬汁,幫助解膩一流。我個人極度推薦佢嘅芝麻雞翼,佢炸得脆得嚟但係個雞皮一啲都唔厚,皮入面嘅
沙律菜配魚籽

刺身

除咗魚生,炸物都係唔可以缺少嘅一環。佢嘅炸物上到嚟都仲係熱辣辣燙口嘅,脆就唔洗講啦,佢仲要係外脆內軟,無論係炸蝦定蔬菜天婦羅,佢都keep到軟軟又juicy嘅內在。仲要配埋蘿蔔蓉同埋天婦羅醬汁,幫助解膩一流。我個人極度推薦佢嘅芝麻雞翼,佢炸得脆得嚟但係個雞皮一啲都唔厚,皮入面嘅雞肉又可以保留住啲雞油,真係好正。
天婦羅

串燒都唔遜色,有厚切嘅燒牛舌,係厚切呀!燒完都仲好軟冧,好易咬開。仲有燒蝦,鹽燒鹹鹹地咁再加彈牙嘅蝦肉,同刺身完全係兩種唔同嘅享受。
鹽燒牛舌
鹽燒海蝦

熱鍋叫左個牛肉壽喜燒同埋清酒煮蜆,壽喜燒嘅汁略嫌有啲太甜,但清酒煮蜆有驚喜到我。佢啲蜆肉粒粒都好飽滿又冇沙,而且個湯底好清好鮮,我見到隔離枱仲誇張到一次過叫三碗,嚟到必試呀!
清酒煮蜆

鐵板燒料理我哋食咗和風炒雞腎同埋牛柳粒,兩隻嘅醬汁味道有啲相似,都偏比較濃味。不過食下清淡嘅嘢都需要啲濃味嘅去衝擊下,所以感覺都唔係太差。
日式炒雞腎
日式炒牛柳粒

最後甜品淨係食咗雪糕。佢呢度有Häagen-Dazs雪糕食,仲要冇quota限制,又唔會剩係得雲呢拿、朱古力、士多啤梨呢啲咁單一又行嘅味揀,我食左個salted caramel cappuccino,成件事好滿足。
Häagen-Dazs雪糕
2021-10-18