2022-03-31
旺角行街行到餓,咁岩見到好多唔同放題嘅招牌,先醒起自己都真係好耐冇喺旺角食過放題,所以同朋友決定揀呢一間放題食😋午市放題$198起仲可以任食三個鐘😱超抵食!喺四款餐入面我哋揀咗A餐,每個餐主打嘅食物都唔同,A餐係主打油甘魚、三文魚及北寄貝,而且食物仲有77款揀咁多😋如果想有更多嘅選擇可以揀其他餐,選擇更豐富👍🏼首先入咗去先會見到熟食區🍲淨係熟悉已經有好多唔同嘅選擇,例如醬汁螺、八爪魚仔、麻辣豬耳、泰式鳳爪、炸帶子、炸雞塊、煮白菜仔及麵豉湯等等多樣熟食😍因為款式太多都未能可以試晒所有熟食,但都咗嘅幾數款食物味道都相當唔錯😋嚟都用QR code落單嘅部份,亦都係放題嘅重點!刺身方面🦐我哋叫咗赤蝦、甜蝦、鮑片、北寄貝、三文魚、劍魚腩、吞拿魚及希靈魚😆每一款都好新鮮!三文魚油脂分布均勻,魚類一啲都唔腥仲好肥美,赤蝦超大隻好多肉!但個人更鍾意甜蝦☺️壽司方面🍣睇得出師傅好用心搓壽司飯,一啲都唔容易散👍🏼同樣推介三文魚及劍魚腩,用料都真係幾新鮮,另外仲叫咗花之戀,可能因為三文魚油脂較高加上有少量嘅沙律醬,食完有少少膩😆不過太好食都忍唔住食多咗舊🤤手卷方面🍥我哋叫咗蟹膏手卷同海膽手卷,味道唔腥,喺未幾
嚟都用QR code落單嘅部份,亦都係放題嘅重點!
刺身方面🦐
壽司方面🍣
手卷方面🍥
我哋叫咗蟹膏手卷同海膽手卷,味道唔腥,喺未幾出,值得一試😋
串燒及料理方面🍲
個人超推介雪花肥牛鍋同鹽燒雞軟骨!壽喜燒湯底加上娃娃菜肥牛同生雞蛋味道真係一流👍🏼至於鹽燒雞軟骨超香口,會識到一粒粒鹽粒,但一啲都唔會過鹹,正!另外仲有鹽燒牛舌、和風牛肉粒及辣子雞亦相當唔錯🥰
飲品方面🥤
飲品同樣好多選擇,淨係飲品已經用咗六個雪櫃去裝😍而且每個架放嘅飲品都唔同!另外仲有梅酒同清酒可以飲,鍾意飲酒嘅朋友絕對唔可以放過😆
甜品方面🍮
自助區有六款甜品可以揀,仲有當季嘅砂糖桔😍仲可以喺QR code度落Häagen-Dazs或者Movenpice雪糕,最後因為太飽只係食咗雪糕🍦已經感覺大滿足🤩
🌟Menu仲有好多唔同嘅美食可以點,但因為太飽唔可以樣樣嘢都試勻😆另外餐廳最值得一讚嘅係上餐速度快,點幾多就嚟幾多,絕對唔會漏單👍🏼