2022-02-09 187 浏览
因為網上飲食雜誌推介,咁就去咗哩間餐廳食午市放題。員工推介B餐性價比較高,選擇多好多。的確,B餐嘅選擇比較多,食極都仲有好多野想食。入座之後,我同朋友齊齊去自助吧到夾咗冷盤,我見有泡菜,梗係瘋狂夾啦。除咗泡菜,仲有一啲炸物,例如:一口雞。泡菜辣道好夠,但係就偏咸。炸物就...比較散,一咬落去feel到啲肉唔夠實。跟住就點單,食咗壽司、烤物同刺身,壽司嘅大細味道都相當不錯,又有炙燒Yum Yum Yum! 不過有部分刺身就唔夠新鮮啦,朋友同我都覺得啲蝦又係太鬆,唔彈牙,而且無咗黏口嘅感覺。至於烤物,佢竟然有燒鰻魚,真係好正,可以食大大啖嘅鰻魚,點玩呀環境不錯,但係部分食物唔達標
跟住就點單,食咗壽司、烤物同刺身壽司嘅大細味道都相當不錯,又有炙燒Yum Yum Yum! 不過有部分刺身就唔夠新鮮啦,朋友同我都覺得啲蝦又係太鬆,唔彈牙,而且無咗黏口嘅感覺。至於烤物,佢竟然有燒鰻魚,真係好正,可以食大大啖嘅鰻魚,點玩呀

環境不錯,但係部分食物唔達標

2022-01-26
午餐
  • 蒲燒芝士鰻魚
2022-02-04 144 浏览
好食抵食旺角日式放題🥰🥰👍🏻👍🏻好耐冇食過放題 旺角呢一間放題好有驚喜 首先環境好闊落好乾淨 企理 唔會個位好細😃😃👍🏻叫晒所有嘢食之後就好逼 地方食得好舒服😆😘店員嘅態度都好好 親切態度收野嘅速度都快速!!例如 第一轉叫咗好多唔少刺身 例如三文魚🍣丶油金魚丶劍魚腩 帶子丶甜蝦 全部都算新鮮叫嘅份量都冇少咗 肉質新鮮都幾肥幾清甜😉壽司每一舊嘅飯都細細地都唔錯 幾精緻的色就算係手卷都幾好!每人仲可以叫一杯雪糕!!
好食抵食旺角日式放題🥰🥰👍🏻👍🏻

好耐冇食過放題 旺角呢一間放題好有驚喜
首先環境好闊落好乾淨 企理 唔會個位好細😃😃👍🏻
叫晒所有嘢食之後就好逼 地方食得好舒服😆😘
店員嘅態度都好好 親切態度收野嘅速度都快速!!

壽司每一舊嘅飯都細細地都唔錯 幾精緻的色
就算係手卷都幾好!

每人仲可以叫一杯雪糕!!
  • 壽司
2022-02-03 126 浏览
今天我跟朋友去食日本放題,香港現在食放題午餐很便宜,普通一個午餐差不多上百多,多加幾十塊就任食到晚上都不用食,來到這家御滿屋,位於旺角中地帶,午餐星期一至四只$198,我們三個人,有沙律有刺身有熟食有雪糕,飲品多款,特別要說一下刺身,正常有五六種食客常點的,準時12點鐘給你進店,進去後立刻點刺身,食上去像是剛從冰霜拿出來,夠冰凍溫度的刺身是會加分的,食過坊間不少暖暖的太不像樣了。三文魚,油甘魚挺身,魚味不算很濃,淡淡的魚味正常,老實說可以不只這知價錢。另外飲品多款滿佈四個高身大冰霜,另設自助區熟食炸物沙律曲奇。甜品雪糕點餐紙約6-7款。總結便宜款式多,味道不錯的好選擇👍🏻👍🏻👍🏻旺角彌敦道655號一樓全層
旺角彌敦道655號一樓全層
2022-02-03 132 浏览
工作關係,經常跟客人食飯。食過多間中午放題,也都會比較一下,這次去的餐廳我日本放題讓我覺得會不止一次重複再去,亦是值得推薦的。因為公司有限出數,我都會去一些價錢相宜又可以食得很多的,由於是一樓全層,環境會較寛躺,一進入餐廳門口就是自助冷櫃,熟食及炸物區,重要一提有青口和蜆,挺新鮮的,還有牛舌,炸物邊有一個小櫃有曲奇食。再旁邊有幾個大而高身雪櫃載滿飲料,氣水,紙包飲品,茶類,我最喜歡的涼粉爽都有。坐下後首先點壽司刺身,再點熟食炸物,刺身不錯,夠冰,夠juicy ;壽司小件的,適合吃得少又想多點幾款菜的女仕,炸物熟食味道正常平均。以不用二百多的價錢,款式是比較多的,食飽了就點個菠蘿消化一下,再來食個夠,兩個小時後不能再點菜,但可以給你坐個夠,慢慢食。自助區的食物還可以繼續拿,我們坐到三點多離開,很滿足的一餐。😋😋😋📍御滿屋日本料理 (旺角)旺角彌敦道655號胡社生行1樓

📍御滿屋日本料理 (旺角)
旺角彌敦道655號胡社生行1樓
2022-01-27 154 浏览
放題,見佢價錢合理所以就入咗去。選擇咗A餐,一共有75品食物。-入坐後用qr code落單,食物嘅款式多樣化。刺身、壽司、串燒、燒物、炸物、天婦羅、一品料理等等,全部一應俱全。而且仲有出面自助區,有多種前菜同甜品。套餐仲包括每人一杯Movenpick / haagen-daz 雪糕!-到味道方面刺身質素對得住個價錢,帶子鮮甜,三文魚好食!-廚師推介美國薄燒牛肉果然冇推介錯,食落帶有牛味。鮑汁燴花膠份量足!-經典串燒試咗牛舌同雞軟骨,兩款都好食,有出面串燒鋪嘅水準。-壽司同手卷嘅質素正常,每個手卷嘅份量同手指尾差唔多大細,所以唔會話好多飯實飽你!-自助吧嘅甜品正常。Movenpick 雪糕好食。-服務方面店員有禮貌,上菜速度都快!落完單之後好快就上菜。-總括嚟講,我同朋友都食得好滿足
[御滿屋日本料理(旺角)]
同朋友經過旺角
想食放題,見佢價錢合理所以就入咗去。選擇咗A餐,一共有75品食物。
入坐後用qr code落單,食物嘅款式多樣化。刺身壽司、串燒、燒物、炸物、天婦羅、一品料理等等,全部一應俱全。而且仲有出面自助區,有多種前菜同甜品。套餐仲包括每人一杯Movenpick / haagen-daz 雪糕!
到味道方面
刺身
質素對得住個價錢,帶子鮮甜,三文魚好食!
廚師推介
美國薄燒牛肉果然冇推介錯,食落帶有牛味。鮑汁燴花膠份量足!
經典串燒
試咗牛舌同雞軟骨,兩款都好食,有出面串燒鋪嘅水準。
自助吧嘅甜品正常。Movenpick 雪糕好食。
服務方面
店員有禮貌,上菜速度都快!落完單之後好快就上菜。
總括嚟講,我同朋友都食得好滿足
3K
2022-01-26 1970 浏览
好想食放題,但無晚市咁就晏晝食啦,去左旺角站一出就到嘅御滿屋,揀左食午市放題A餐$198位,兩點入坐四點落場,食兩個鐘夠晒時間啦。店內用qr code落單,飲品自助,有罐裝茶,汽水,啤酒等,仲有清酒,梅酒,咖啡機,熱水同茶包,真係應有盡有。唔好講咁多,先黎一盤刺身,叫左甜蝦,赤蝦,三文魚,劍魚等,好新鮮好肥美,全部厚切大大件,正。壽司卷物好多款式,細細size一口一件,試多幾款都唔怕食飯食到飽啦。火灸系列勁正,仲有呢個細細嘅花之戀好得意呀,創意卷物入面有大大粒cream cheese好好味。自助區有冷盤同炸物,都幾多野夾㗎,個人覺得個白雲鳳爪好好食,雖然同日本野無乜關,哈哈。炸物同串燒落單先出熱辣辣㗎,炸蠔同牛舌好好味,encore左幾轉。牛柳粒都好好味,有三色椒同洋蔥同炒,仲加左黑椒,調味好正。甜品櫃有不少杯仔同蛋糕仔,細細杯好得意,個人覺得唔多夠甜啫。炸榴槤波好香脆,流心餡勁香榴槤味,好味呀。最後梗係要食埋雪糕啦,焦糖咖啡好正,滿足滿足。

牛柳粒都好好味,有三色椒同洋蔥同炒,仲加左黑椒,調味好正。
炸榴槤波好香脆,流心餡勁香榴槤味,好味呀。
最後梗係要食埋雪糕啦,焦糖咖啡好正,滿足滿足。
2022-01-24
2022-01-25 127 浏览
朋友放大假,晚市又禁堂食。於是就約佢食午餐。朋友同我都愛好食刺身。於是就揀咗呢間御滿屋。朋友話佢之前食過一次。性價比高。我地準時十二點鐘就到餐廳。都有幾個客人等緊。自助吧食物款式都算多。除左有冷盤之外,亦都有麥樂雞炸雞呢啲香口炸物。最令我驚喜嘅係。有豬耳同海葡萄食。飲品櫃選擇都算多。除左基本嘅汽水同紙包飲品之外。亦都有啤酒。而且仲有apple cider飲添。刺身方面。個人推介必食帶子。非常新鮮。其他刺身如劍魚三文魚等亦都好新鮮。串燒我推介雞軟骨串。好爽口。其他鍋物都唔差。最後食埋雪糕。簡直就係勁滿足嘅一餐。

串燒我推介雞軟骨串。好爽口。其他鍋物都唔差。

最後食埋雪糕。簡直就係勁滿足嘅一餐。
2022-01-25 119 浏览
御滿屋日本料理朋友食過話幾好食,今日晏晝去咗旺角整啲嘢,咁就食下呢間先☺️A午市放題~$198再加一餐廳有分ABCD,A餐係最基本嘅,有77品,但對我來講都好夠食,款式都好多,BCD餐,會再多少少款,主打會係食吞拿魚☺️,鍾意食吞拿魚嘅都可以試吓首先第一round 梗係試吓刺身先啦,每款都嗌左2-4件,大部份刺身都新鮮,當中帶子同赤貝非常鮮甜👍🏻,蟹子伴帶子壽司,海膽吞拿魚茸壽司同花之戀都好好食,海膽冇咩腥味,帶子新鮮🤗,蟹膏手卷同海膽手卷都好好食,另外都叫咗好多小食,薄燒牛肉,燒帆立貝,虎蝦天婦羅,小龍蝦,牛舌,竹笙瑤柱蟹肉翅,羊鞍,燒菠蘿,芝麻雞翼,榴槤炸彈等等芝麻雞翼咬開雞肉嫩滑多汁,勁好味,蟹肉翅亦都非常之足料,牛舌有啲黑椒喺上面,口感豐富,鍾意食榴槤嘅你一定要嗌榴槤炸彈,我食咗兩粒,超好食,熱辣辣出邊都會有好多甜品木糠布甸,曲奇等等,最後食埋杯Häagen-Dazs雪糕大滿足,飽到我捧住個肚走😎御滿屋日本料理🏠:旺角彌敦道655號胡社生行1樓☎️:36223338/36223336
御滿屋日本料理

• 燒紐西蘭羊鞍
  • 美國薄燒牛肉
  • 花之戀
2022-01-24 1053 浏览
今日同男朋友喺朗豪坊附近搵食甜品都擺咗兩大個雪櫃就同其他放題一樣 唔太吸引我 所以冇食佢都有啲新鮮嘅生果方便大家唔同口味入面嘅環境呢比較簡約風枱同枱之間嘅間隔比較高會有隱私度清酒煮螺好味 一兜數量唔多口痕想食幾粒又得台式炒水蓮👍🏻👍🏻👍🏻推薦本身係來自台灣嘅一個蔬菜啦喺香港好少有得食好驚喜喺呢一間放題嗰度竟然嗌到呢一款台式茶水蓮黑椒味就落得有點多水蓮呢個爽脆度都係有保持到嘅所以我覺得佢哋炒得好不錯刺身 可以食帶子同埋蝦刺身 都新鮮👍🏻燒菠羅放題必食👍🏻好味 海膽手卷非常迷你 唔駛驚食完會飽曬👌湯鳥冬份量都係迷你版 過下口癮 唔駛驚會食飽左燒烤海蝦唔太新鮮 肉質咬落比較鬆散小食區非常比到驚喜我店家竟然將飛魚子放一大盤出黎比客人任拎好大方👍🏻👍🏻凍蜆 有啲牛油味 唔係白烚P.s. 總括來講我覺得呢一間係一間唔錯嘅放題嘢食未去到好出色但係對得住個價錢👍🏻
今日同男朋友喺朗豪坊附近搵食

嘢食未去到好出色
但係對得住個價錢👍🏻
2022-01-03
2022-01-23 115 浏览
我book 左12時, 12時前到的人沒有職員安排,一到12時職員出現話要排隊,人9們當然亂排,容易對先來等的人不公平另外,食左兩次埋單張單都有問題,明明叫左A 餐, 但收費變左B 餐, 如果睇漏眼就俾多左錢
不公平

2022-01-22 109 浏览
今日lunch慶祝同事升職,於是就揀左呢間日式lunch放題呢間餐廳係地鐵站附近,一出地鐵站E1出口就到,超就腳有自助區, 飲品既選擇都好多, 仲有細細件既甜品餐廳既放題係用qr code 落單,我同同事一坐底就揀晒咁多款刺身,唔洗幾分鐘,已經送到刺身相當之新鮮,三文魚,油甘魚,劍魚腩相當肥美;赤蝦,甜蝦都鮮甜;北寄貝都夠爽口,忍唔住叫左三大盤另外仲有好多款壽司可以揀, 我就最鍾意海膽吞拿魚蓉壽司, 細細舊又有多重口感仲有好多款熱食串燒天婦羅都好正;鹽燒牛舌, 鹽燒雞軟骨同帝皇蟹棒天婦羅, 我都叫左幾轉最後呢度竟然可以任食雪糕, 仲要有Haagen daz 同movenpick, 真係好痛快!

呢間餐廳係地鐵站附近,一出地鐵站E1出口就到,超就腳

有自助區, 飲品既選擇都好多, 仲有細細件既甜品

2022-01-21 96 浏览
今日同朋友喺旺角食lunch,就揀咗呢間食放題位置都非常要搵喺旺角地鐵站一出到嚟就見到😯平日任食3個鐘$208,呢個價錢食放題真係好抵店員服務態度好好餐廳係掃code落單,好方便👏🏻我哋第一round就落咗刺身拼盤非常值得食😍刺身種類繁多食左三文魚,油甘魚同埋劍魚腩樣樣都非常肥美,北海道角螺都非常彈牙! 海膽吞拿魚茸壽司都好creamy味道好好除咗刺身之外,仲有好多熟悉,例如有串燒、海鮮鍋、紐西蘭羊鞍個人好鍾意佢哋嘅北海道牛乳海鮮鍋, 料好豐富,隻蝦大隻又新鮮鹽燒牛舌好值得一試飲品種類算多, 甜品都有好幾款, 有蛋糕、布甸、泡芙等等每人仲可以叫一杯dryers 或者 haagen dazs 雪糕食😍
今日同朋友喺旺角食lunch,就揀咗呢間食放題
位置都非常要搵喺旺角地鐵站一出到嚟就見到

😯平日任食3個鐘$208,呢個價錢食放題真係好抵

店員服務態度好好
餐廳係掃code落單,好方便👏🏻

我哋第一round就落咗刺身拼盤
非常值得食😍刺身種類繁多

除咗刺身之外,仲有好多熟悉,例如有串燒、海鮮鍋、紐西蘭羊鞍

鹽燒牛舌好值得一試
飲品種類算多, 甜品都有好幾款, 有蛋糕、布甸、泡芙等等
2022-01-21 103 浏览
冇晚市堂食之下,食日式放題唯有揀中午時段,好耐之前嚟過呢度食,發現佢哋重新裝修,地方比之前感覺更寬敞,更光猛,午市有三款套餐,我哋揀咗最經濟嘅A套餐。自取食物位置擺設精美,泰式鳳爪同橋頭都係我鍾意嘅小食之一。先點刺身,帶子刺身夠新鮮亦夠大件;赤蝦個size有驚喜,亦好鮮甜;油甘魚劍魚腩都有水準。蠔壽司都幾吸引,蠔味亦算濃;花膠湯係另一個有驚喜嘅菜式,花膠直情有一隻手掌嘅size,煮得亦算入味。和風牛肉同串燒牛脷都係必點嘅款式,果然冇令我失望。因為中午時間都唔敢飲咁多啤酒清酒,之後開返晚市堂食一定要再嚟又食又飲。

自取食物位置擺設精美,泰式鳳爪同橋頭都係我鍾意嘅小食之一。

壽司都幾吸引,蠔味亦算濃;

和風牛肉同串燒牛脷都係必點嘅款式,果然冇令我失望。

2022-01-17
2022-01-21 80 浏览
我鐘意食刺身同壽司但個胃又唔食得太多,所以鐘意呢啲放題除左日本野之餘,仲試到其他風味既野食,滿足哂到我嘅胃口,所以我隔一段時間就會搵放題食。今次揀左旺角御滿屋日本料理,今次lunch 試下個基本經典放題餐先。呢度裝修以木式為主,坐得好舒服。啲刺身新鮮鮮甜,壽司款式又多。啲炸物天婦好唔錯,皮薄饀靚。另外熱食,我最鐘意係海鮮粥,竹笙海皇羹、羊鞍同芝士年糕。 海鮮粥配料好多,有海蝦、蠔仔、扇、元貝,令到成煲粥鮮味十足。竹笙海皇羹,竹笙有成3、4件左右,味道唔錯。羊鞍都好好食,烹調得啱啱好,肉腍,咬落啖啖肉汁。甜品好多款式,雪糕就一人一杯,食埋真係好飽,夜晚都唔洗食。
我鐘意食刺身壽司但個胃又唔食得太多,

呢度裝修以木式為主,坐得好舒服。

刺身新鮮鮮甜,壽司款式又多。

啲炸物天婦好唔錯,皮薄饀靚。

另外熱食,我最鐘意係海鮮粥,竹笙海皇羹、羊鞍同芝士年糕。

竹笙海皇羹,竹笙有成3、4件左右,味道唔錯。

羊鞍都好好食,烹調得啱啱好,肉腍,咬落啖啖肉汁。

甜品好多款式,雪糕就一人一杯,食埋真係好飽,夜晚都唔洗食。

• 天婦羅
  • 羊架
2022-01-20 64 浏览
今日同女朋友想食放題就黎到旺角呢個放題集中地見到御滿屋就決定入去因為相信會好滿足有多款美食任食,真係太抵店舖面積好大,有多個自助區飲品有好多選擇,分別有酒精同無酒精飲品仲有日本特色既清酒同梅酒提供又點小得前菜,沙律食完好開胃胃口大開都有一部分熟食,主要係炸物刺身我點左三文魚,油甘魚,劍魚腩,帶子,北寄貝全部都好新鮮食得好滋味創作精選壽司除左一般款式店家都自創出更多口味俾客人非常有誠意我點左花之戀同海膽吞拿魚蓉壽司好味,打破左我對壽司既認知炸物吉列蠔同芝麻雞翼好香口外脆內軟廚師功力深厚最後記得去甜品櫃有非常多款好滿足!
今日同女朋友想食放題
就黎到旺角呢個放題集中地
見到御滿屋就決定入去
因為相信會好滿足

有多款美食任食,真係太抵

店舖面積好大,有多個自助區
飲品有好多選擇,分別有酒精同無酒精飲品

仲有日本特色既清酒同梅酒提供

又點小得前菜,沙律
食完好開胃
胃口大開

都有一部分熟食,主要係炸物

刺身

我點左三文魚,油甘魚,劍魚腩,帶子,北寄貝
全部都好新鮮
食得好滋味

創作精選壽司

除左一般款式
店家都自創出更多口味俾客人
非常有誠意
我點左花之戀同海膽吞拿魚蓉壽司
好味,打破左我對壽司既認知

炸物

吉列蠔同芝麻雞翼好香口