2021-10-27 671 浏览
🤔旺角|御满屋 #丁丁香港探店 200HKD地址:旺角彌敦道655號胡社生行1樓这边类似的日料自助有很多横向测评两家去的人都不少的店🥸上菜速度也都还🉑️基本午市价格差不多而且都是三小时区别主要是个别菜的味道和品质先说个建议我每次都会先把想吃的都点一圈最后吃完基本上就没肚子加菜了一般这种店“刺身类”平时都还不错的!不然评价一定会特别差劲开不下去区别大多是在其他菜品上“菜”类的比如「牛仔肉」「冬菇花膠」「铁板三色香辣炒牛柏叶」这种点一份就好一般「牛舌」「天妇罗」都不会好吃「盐烧有机菠萝」解腻可以点一点“锅”类的看个人喜好 牛肉锅是寿喜锅汤底偏甜吃日料自助我一般都会喝热茶不用饮料占热量也不喝有气的撑肚子下面是两家的对比御满屋「牛肉粒」「冬菇花膠」还不错相比大喜屋而且「movenpick雪糕」是哈根达斯要点的大喜屋「羊架」更好吃 雪糕是雀巢但是选择更多(糯米糍还有榴莲冰棍!)
🤔旺角|御满屋 #丁丁香港探店 200HKD

区别主要是个别菜的味道和品质

先说个建议
我每次都会先把想吃的都点一圈
最后吃完基本上就没肚子加菜了

一般这种店“刺身类”平时都还不错的!
不然评价一定会特别差劲开不下去

「牛肉粒」「冬菇花膠」还不错相比大喜屋
而且「movenpick雪糕」是哈根达斯要点的

大喜屋
「羊架」更好吃
雪糕是雀巢但是选择更多(糯米糍还有榴莲冰棍!)
2021-10-02
  • 刺身
  • 燒菠蘿
  • 雪糕
  • 花之戀
  • 花膠
2021-10-26 737 浏览
好耐冇食放題啦 今日經過旺角見到御滿屋平平地$250一位 好似幾好決定同男朋友食食佢平時食放題最怕就係得90分鐘要衝住食趕住走呢度食足兩個鐘 啱晒我慢慢食 仲可以傾吓計一入去見到有啲自助餐形式食物 選擇都好多放題食物用電話自己落單 可以睇返哂自己叫左咩 咁就唔緊漏單又唔驚會double左叫啦👍🏽放題開始必須叫一個大大盤的刺身刺身質素不錯 幾新鮮 有帶子牡丹蝦等等 但跟值得一提嘅係呢度嘅特色壽司灸燒三文魚黎到仲熱 燒過後令三文魚油脂非常香另外推介鵝肝帶子壽司 同埋黑松露油甘魚壽司 配搭好好熟食方面 鐵板燒大蝦超級好食大蝦爽口彈牙 仲有好香嘅牛油味仲有好多串燒炸物數唔哂 呢個價錢食到咁多野真係超值想食放題大家不妨嚟呢間試吓
好耐冇食放題啦 今日經過旺角見到御滿屋

仲有好多串燒炸物數唔哂
呢個價錢食到咁多野真係超值
想食放題大家不妨嚟呢間試吓
2021-10-26 566 浏览
今晚同朋友去咗旺角食放題,餐廳位置好近旺角港鐵站,而且佈置唔錯,環境寬敞。今次食嘅放題同之前係旺角食嘅其他放題唔同,嘢食種類多,而且味道唔錯,可以睇到餐廳係食物方面花了不少心思。今次放題有好多食物都令我回味無窮,包括清酒煮蜆、芝士扇貝、串燒小食🍢、燒牛柳粒、燒菠蘿🍍、燒雞皮、燒雞軟骨、壽司🍣、刺身、玉子、八爪魚、三文魚、甜蝦、吞拿魚、希靈魚等,每樣嘢都好新鮮惹味。串燒入面,我最鐘意燒牛舌🐂,所以我同朋友都特別叫多咗幾碟。至於海鮮方面,清酒煮蜆味道調校一流,酒嘅味道同蜆嘅鮮甜味道配搭得宜。壽司方面,飯量唔會太多,但面頭魚生、牛肉等都好足料,可以一啖食哂又唔會太飽。另外,唔可以唔提就係餐廳嘅甜品🥧🍰。餐廳甜品櫃好多選擇,有芒果布甸、木糠布甸等🍮,仲可以額外點餐時叫榴槤炸彈、炸忌廉蟹肉棒等惹味小食,而且雪糕仲要係Movenpick雪糕🍨,確實令人再三回味。下次一定會再同朋友嚟呢間上菜快、價錢抵、就腳嘅旺角放題!!😋
2021-10-25 565 浏览
原本打算同太太食燒肉放題, 但冇位之下唯有食依間滿屋, 我哋兩個人先入去walkin 立即安排入座, 個場都算好大, 不過唯一美中不足就係坐位好細, 張枱擺唔到乜嘢, 不過都預咗, 食物方面清酒煮蜆唔錯, 刺身正常, 串燒牛舌幾好味, 酥炸生蠔佢比起其他分店好食好多, 雞軟骨叫咗好多次, 壽司方面推介海膽吞拿魚蓉壽司, 刺身嗰啲油甘魚好味, 其它屬於正常 ,都有機會再嚟幫襯, 兩個人埋單四百五十六蚊, 以星期日午餐嘅價格嚟講都算正常 , 食到三個鐘
原本打算同太太食燒肉放題, 但冇位之下唯有食依間滿屋, 我哋兩個人先入去walkin 立即安排入座, 個場都算好大, 不過唯一美中不足就係坐位好細, 張枱擺唔到乜嘢, 不過都預咗, 食物方面清酒煮蜆唔錯, 刺身正常, 串燒牛舌幾好味, 酥炸生蠔佢比起其他分店好食好多, 雞軟骨叫咗好多次, 壽司方面推介海膽吞拿魚蓉壽司刺身嗰啲油甘魚好味, 其它屬於正常 ,都有機會再嚟幫襯, 兩個人埋單四百五十六蚊, 以星期日午餐嘅價格嚟講都算正常 , 食到三個鐘
2021-10-25 438 浏览
可能星期五太多人,安排個位太後面,唔知前面有更多野食😂,等到埋單完之後,行出門口個陣時,先發現有前面有好多野食,真係覺得太可惜了😂,希望下次唔好講我個位排咁後我

2021-10-22
2021-10-23 692 浏览
今晚來到旺角,想食放題,因為旺角太多嘢食,所以揀晚餐都要慢慢選擇,最後揀了食日式放題御滿屋。放題$248/位,有加一服務。門口的自助吧,有自制沙律、豬耳、青口、蜆、炸魚皮、薯條……,甜品及飲品…等,見到已令人興奮。先巡一圈自助吧,取一些喜愛食的青口、豬耳……等,用蟹子及沙律菜自製一個喜愛的蟹子沙律,放題在開心的自助之下開始啦。一現在的餐廳都比較先進,除自助吧外,還有用手機qrcode落單,方便快捷。刺身、壽司、燒物、串燒、炸物、天婦羅……等,非常多的款式, 選擇都令人非常開心。燒紐西蘭香草羊鞍燒紐西蘭香草羊鞍,醃得非常入味, 食得出有黑椒及香草的調味,燒得剛好熟,軟嫩又多汁,非常香味!鹽燒海蝦不是很大隻,燒得很香口,點上燒汁,很鮮美。鹽燒青花魚也是不是很大件,但沒關系,因為可以任叫任食,青花魚很香口,魚味特別的濃!蒲燒鰻魚很香甜。貓山王榴槤炸彈真是必食,裏面流心的榴槤,非常香榴槤味,榴槤 fans 必選。炸芝麻雞翼,炸得外皮帶點脆,且肉嫩多汁!還食了壽司、鹽燒牛舌、燒菠蘿……最后,當然少不了時令水果及甜品。日式放題款式多,選擇多,食得認真開心又滿足~~~

放題$248/位,有加一服務。

刺身壽司、燒物、串燒、炸物、天婦羅……等,非常多的款式, 選擇都令人非常開心。

燒紐西蘭香草羊鞍

鹽燒海蝦
不是很大隻,燒得很香口,點上燒汁,很鮮美。

鹽燒青花魚
蒲燒鰻魚很香甜。

炸芝麻雞翼,炸得外皮帶點脆,且肉嫩多汁!

還食了壽司、鹽燒牛舌、燒菠蘿……

最后,當然少不了時令水果及甜品

日式放題款式多,選擇多,食得認真開心又滿足~~~
2021-10-19 597 浏览
話說好耐無食過放題,應該有5-6年時間,朋友戚起條筋話想食。 本身都唔抱太大期望,當求其食下日本野啦。 用OpenRice book左7:30, 一出𨋢人山人海。不過book左都好快入得。 平日248一位加一。坐位放左呢啲,位置窄窄地,個場坐到好多人。首先叫左少少刺身,好新鮮喎!我諗係因為多人,佢d野食都去得好快,所以食材都新鮮,個人推薦佢既赤蝦。 但坐係冰到,最好係碟攤一攤先。疫情要帶口罩出入拎野食,出面既野食種類都多,野飲好多款都包啤酒、和酒。 叫左少量壽司,因為唔想食飯🤣都ok wo, 不過不失。 熱食有驚喜,由其係牛舌,咬落好唔會un, 用黑椒燒完好香。 其他野食都唔錯不過不失。 叫左少少鍋物,非常推薦雪花肥牛煲!我地叫左兩煲,佢牛肉份量唔會少,本身都有白菜仔成個湯甜甜地,仲帶d好入味既粉絲。 我地見到佢有烏冬叫就叫多左一煲同一個烏冬,倒入去一齊食! 完全係今餐既vip! 甜品方面我覺得佢地都唔錯,有放題必備無得輸既炸芋泥波波同榴連波波,估唔到有炸雙皮奶,外脆內軟,好味!而雪糕就係哈根大師。 呢個價錢有呢種高質雪糕都確係唔錯。 成餐都比想像中高分!值得一提,呢到既員工都好快手同

坐位放左呢啲,位置窄窄地,個場坐到好多人。

值得一提,呢到既員工都好快手同有禮。
2021-10-18 500 浏览
今日同朋友去食,全部魚生無樣好,鰻魚硬到成舊擦子膠咁,炸嘅食物先叫勉強合格。衛生問題好嚴重,望住對面枱走咗人,枱都唔清潔直接鋪新碗同筷子上去,見住啲魚子仲喺枱面都唔清潔,坐位好多食物殘渣。無諗過咁嘅價錢食啲咁嘅質素嘅嘢,唔會再有第二次

無諗過咁嘅價錢食啲咁嘅質素嘅嘢,唔會再有第二次
2021-10-17
2021-10-15 9954 浏览
打風喺屋企冇咩好食,趁打完風放假梗係要去擦餐勁,放題就係不二之選!最後揀咗旺角呢間御滿屋日本料理。之前已經試過荃灣店質素唔錯,而旺角店喺正旺角地鐵站非常方便。紅日午市都只係$208食足三個鐘,性價比高。食物選擇方面都非常之豐富,有刺身、壽司、串燒、天婦羅、鐵板燒、一品料理同埋各式沙律、前菜同甜品。質素亦都唔錯絕對唔係交行貨。壽司款式特別,好似有鵝肝伴帶子、海膽吞拿魚茸、火炙和牛、黑松露赤魚、柚子油甘魚、海膽醬燒平貝等等。海膽吞拿魚茸壽司,海膽鮮甜,撈埋綿滑嘅吞拿魚茸,係唔錯嘅配搭。柚子油甘魚壽司,柚子胡椒醬清香辛辣,帶出油甘魚嘅魚油香。火灸蒜蓉和牛壽司,牛肉入口即融,油花四濺。刺身方面都算新鮮,亦有大目吞拿魚、大赤蝦、北海道帶子等貴價 貨,用冰鎮形式上枱,肉質鮮嫩。燒物方面有紐西蘭羊鞍、海蝦、鰻魚、扇貝、牛肉、菠蘿等。其中燒羊鞍值得推薦,羊架稔身,面層烤得香脆,裡面keep到juicy。另外海蝦亦都好鮮甜。炸物方面有虎蝦、蟹棒天婦羅、吉列蠔、炸相皮奶等等。吉列蠔做得出色,外層金黃香脆,蠔嫩滑鮮味。炸相皮奶亦都非常有特色,估唔到喺放題都有得食。食飽飽仲可以去甜品櫃拎d甜品杯醫飽埋另一個胃

食物選擇方面都非常之豐富,有刺身壽司、串燒、天婦羅、鐵板燒、一品料理同埋各式沙律、前菜同甜品。質素亦都唔錯絕對唔係交行貨。

食飽飽仲可以去甜品櫃拎d甜品杯醫飽埋另一個胃,每位仲可以叫一杯雪糕,除咗有常見嘅Dreyer's同Haagen Dazs,仲有Movenpick可以揀。

飲品方面有平時一般都會有嘅汽水、果汁、茶、啤酒之外,最喜出望外嘅當然係有apple cider。

御滿屋日本料理
旺角彌敦道655號胡社生行1樓

食物keep住新鮮,尤其是魚生刺身可以不停叫都好快就嚟,但係就少咗花膠,之前八月九月都食過幾次,今次10月來好唔開心少咗好多嘢食,食完魚生已經唔知食乜好,好彩仲有啲梅酒補救下,本身諗住11月再嚟食,而家諗吓會唔會再嚟
2021-10-11
  • 刺身
  • Movenpick雪糕
2021-10-11 646 浏览
Superior Manya❤️ All You Can Eat🍣🥢..最後吃過不少放題,呢晚就去位於旺角既日式放題店🥢。晚市放題同樣有多款食物選擇:刺身、壽司、炸物之外,仲有一般放題餐廳少有見既朱古力噴泉⛲️、爆谷機、棉花糖機,岩晒愛甜既朋友呢。晚市見到都好爆場啊,沒漏單 服務亦不差。刺身、壽司亦算肥美,當然不少得我愛既火炙Sushi🍣🥢。仲有叉燒Ramen & 和牛Udon🍜,而本人較愛吃Udon 煙煙韌韌 口感不錯。甜品方面,亦有一人一杯Häagen-Dazs🍨 可供選擇。以平價日式放題來說,不過不失,可以來跟朋友來滿足一下口慾呢。..×××××ש旺角彌敦道655號胡社生行1樓..

最後吃過不少放題,呢晚就去位於旺角既日式放題店🥢。晚市放題同樣有多款食物選擇:刺身壽司、炸物之外,仲有一般放題餐廳少有見既朱古力噴泉⛲️、爆谷機、棉花糖機,岩晒愛甜既朋友呢。

晚市見到都好爆場啊,沒漏單 服務亦不差。刺身壽司亦算肥美,當然不少得我愛既火炙Sushi🍣🥢。

×××[御滿屋日本料理 -Superior Manya Japanese Restaurant]×××
©旺角彌敦道655號胡社生行1樓
2021-10-09 626 浏览
今日同老友去旺角買嘢,之後即興話不如食放題,就去咗雅蘭中心對面嗰間御滿屋撞下彩,因為冇訂位,所以我哋準時6pm就上去,好彩即刻有位行去座位嘅途中見到竟然有得食爆谷,直頭係我嘅至愛食落口仲夠甜夠脆身,一啲都唔失禮食放題最緊要係刺身同壽司,呢間都算食材新鮮及多選擇,值得一戰!特別欣賞佢個海膽手卷,海膽都幾鮮甜,有驚喜。竹笙翅個名好吸引,竹笙同翅既份量都好多,不過略嫌味道不夠濃郁。天婦羅新鮮滾熱辣炸起,炸漿非常鬆脆,海老質地爽彈,幾好食串燒海蝦亦都不錯燒菠蘿又甜又Juicy,亦係我嘅至愛之一甜品仲有Haagen dazs同movenpick雪糕,食一兩杯都回返晒本,認真抵食!

行去座位嘅途中見到竟然有得食爆谷,直頭係我嘅至愛
食落口仲夠甜夠脆身,一啲都唔失禮

放題最緊要係刺身壽司,呢間都算食材新鮮及多選擇,值得一戰!

特別欣賞佢個海膽手卷,海膽都幾鮮甜,有驚喜。

天婦羅新鮮滾熱辣炸起,炸漿非常鬆脆,海老質地爽彈,幾好食

串燒海蝦亦都不錯

燒菠蘿又甜又Juicy,亦係我嘅至愛之一

2021-09-27
2021-10-09 453 浏览
各位拿到消費券後怎樣使用?買新款的電話?用來乘搭交通工具?我是一位食家,為食那一種。當然及不及待拿來食啦。這家餐廳是一家日式放題餐廳。環境方面:坦白說,有點擠迫服務方面:不錯,上菜和收碟速度也很快食物方面:基本上大部分餐廳有的食物款式都有。食物也很新鮮。我特別欣賞這家餐廳的三文魚。淡淡肉,而且燒物也很出色。牛油粟米我更一人點了兩份。 飲品方面:在餐廳中央有數部雪櫃,各式各樣的都有,能照顧到不同人的口味。整體而言,這是性價比很高的餐廳!
各位拿到消費券後怎樣使用?買新款的電話?用來乘搭交通工具?
我是一位食家,為食那一種。當然及不及待拿來食啦。

這家餐廳是一家日式放題餐廳。
環境方面:坦白說,有點擠迫
服務方面:不錯,上菜和收碟速度也很快

整體而言,這是性價比很高的餐廳!
2021-10-08 410 浏览
今日講下 呢間旺角幾出名嘅放題見到OpenRice好多好評一上到去 都幾多人 (餐牌睇圖)入咗見到 飲品款式好多 而且有少少甜品蛋糕有四款雪米糍 門口仲有冷盤沙律小食幾款炸物 同三款海鮮同埋4款熱盤 當中 咖喱牛腩炆 有驚喜竟然炆得好遠霖 唔算重口味 但肉質值得一讚.坐到埋位 今次坐二人枱 幾乾淨 但非常之迫叫嘢食嗰時唔可以叫咁多刺身值得一讚 刺身種類幾多 冇漏單三文魚幾厚有頭甜蝦 大隻新鮮 厚肉熱食方面有幾種好評黃金燒扇貝 易回本鮑汁燴花膠 幾大塊膠質十足但黎得幾慢等咗半個鐘 可能好多人點整體價錢唔算貴 成日都有優惠.御滿屋日本料理 (旺角)旺角彌敦道655號胡社生行1樓
今日講下 呢間旺角幾出名嘅放題
見到OpenRice好多好評
一上到去 都幾多人 (餐牌睇圖)
入咗見到 飲品款式好多 而且有少少甜品蛋糕
黃金燒扇貝 易回本
鮑汁燴花膠 幾大塊膠質十足
但黎得幾慢等咗半個鐘 可能好多人點
整體價錢唔算貴 成日都有優惠
御滿屋日本料理 (旺角)
旺角彌敦道655號胡社生行1樓
2021-10-04 480 浏览
突然癮起點算?緊係要止啦,我講緊放題癮呀。今日就就約咗朋友黎到旺角嘅滿屋日本料理食放題。佢地店鋪空間闊落,坐得舒服,出入攞野食都方便,唔會人與人之間容易發生碰撞。上菜時間又快,最重要係唔會漏單。款式亦非常多!佢地落單方法係掃QR code,唔係剔紙仔,環保又快捷。刺身新鮮無重魚腥味,串燒即燒,味道唔錯,嫌稍偏鹹,有我至愛嘅牛舌,炸物亦係即炸,唔會炸完用工具保暖搞到淋曬。仲布唔係度度放題都會有嘅鰻魚添!呢到仲有一道我好鍾意嘅就係花膠,炆得夠淋夠入味,女士們養顏一流嫁。總括來講款式種類都算多呀!
突然癮起點算?緊係要止啦,我講緊放題癮呀。
今日就就約咗朋友黎到旺角嘅滿屋日本料理食放題

上菜時間又快,最重要係唔會漏單。款式亦非常多!

佢地落單方法係掃QR code,唔係剔紙仔,環保又快捷。

仲布唔係度度放題都會有嘅鰻魚添!

總括來講款式種類都算多呀!
2021-09-23